Šta je novo?

Test Drive Unlimited

Zaista ne znam sta ti ovde nalazis kao graficki korak napred? Grafika je totalni uzas za danasnje pojmove.
pa ne znam sta da kazem zaista...mislim, meni ovo stvarno izgleda okej...do sad najbolja grafika u voznji je bila u NFS-u, a ovo mi bolje izgleda...naravno da moze bolje, ali...
Pa evo kola imaju i taj raster na bocnim stranama guma...bas detaljno...***, posle NFS-a i pakao mi nece tesko pasti:)

pa ne znam sta da kazem zaista...mislim, meni ovo stvarno izgleda okej...do sad najbolja grafika u voznji je bila u NFS-u, a ovo mi bolje izgleda...naravno da moze bolje, ali...
Pa evo kola imaju i taj raster na bocnim stranama guma...bas detaljno...***, posle NFS-a i pakao mi nece tesko pasti:)

Ma iskuliraj ga ... Nijedna voznja do sada nije izgledala bolje ... Pretpostavljam da poredi neki FPS sa T.D.U. ...

Istina je da nema nekih grafičkih inovacija, ali se vidi da su igru radili umetnici, kao i da je sve savršeno uklopljeno. Najlepša vožnja za PC, definitivno.

bas me interesuje kakva ce igra biti. nece joj biti tesko da bude bolja od NFS serijala, ali to ne znaci nista...

daklem ova igra stvarno izgleda okej . Ne razumem koji je to reper pa da ovo izgleda lose ali bi bilo lepo da ovi "kriticari" daju neki svoj reper da bi i mi "progledali"
a ovo ce sigurno da bude bolje od nfs u kome kao vozis u gradu a od saobracaja nista i svi putevi su cirka 100m siroki (mislim da je posto prevelika arkada cak i za 3+ godina)
dakle nesto poput prvog nfs-a ako ga je ovde iko igro

daklem ova igra stvarno izgleda okej . Ne razumem koji je to reper pa da ovo izgleda lose ali bi bilo lepo da ovi "kriticari" daju neki svoj reper da bi i mi "progledali"
a ovo ce sigurno da bude bolje od nfs u kome kao vozis u gradu a od saobracaja nista i svi putevi su cirka 100m siroki (mislim da je posto prevelika arkada cak i za 3+ godina)
dakle nesto poput prvog nfs-a ako ga je ovde iko igro

a da i kad se ocekuje izlazak?

da da, graficki uopste nije napredna, kad sidjes sa puta u travu i drvece ulazis u oblivion svet, ono speedtree tehnologija samo jos bolja, trava je malo bolja nego u oblivionu, nish posebno, vec vidjeno (pogotovo u voznjama), a i stavljati modelovane zgrade sa svim detaljima je odavno prevazidjeno i zamenjeno obicnim box-ovima sa teksturama prozora i vrata...hi-res tekstura asfalta je takodje vec vidjena i prisutna je u svim voznjama, pogotovo u NFS, uh da, nije, u NFS je blato, malo sam se zezno. Motion blur je isto katastrofalno uradjen, zamisli, napravili su motion blur pored koga mozes da vidis put i kuda ides...uzas, da ne pominjem bezobrazluk kad vozis sa pogledom iz automobila, zamislite molim vas drskosti, zapravo prebace kameru u unutrasnjost vozila, jos i u retrovizore mozes da gledas...svasta.

da da, graficki uopste nije napredna, kad sidjes sa puta u travu i drvece ulazis u oblivion svet, ono speedtree tehnologija samo jos bolja, trava je malo bolja nego u oblivionu, nish posebno, vec vidjeno (pogotovo u voznjama), a i stavljati modelovane zgrade sa svim detaljima je odavno prevazidjeno i zamenjeno obicnim box-ovima sa teksturama prozora i vrata...hi-res tekstura asfalta je takodje vec vidjena i prisutna je u svim voznjama, pogotovo u NFS, uh da, nije, u NFS je blato, malo sam se zezno. Motion blur je isto katastrofalno uradjen, zamisli, napravili su motion blur pored koga mozes da vidis put i kuda ides...uzas, da ne pominjem bezobrazluk kad vozis sa pogledom iz automobila, zamislite molim vas drskosti, zapravo prebace kameru u unutrasnjost vozila, jos i u retrovizore mozes da gledas...svasta.
Pa jos sve da radi glatko, bezobrazluk, kako ih nije sramota?!?! :d

a jos i vetar su ubacili i animiranu okolinu, sad treba i djubre da mi leti po putu, bas odgledah onaj lotus 720p trailer, leti neko djubre po putu, vetar ljulja dalekovode i drvece , lete neki papiri, uzas, sramota jedna...

Sto se mene tice OK je ako ima blura (ima ga i na PS3 i to dosta) ako je fino ukomponovan, sta mi smeta su ove krzave ivice na vozilu u 1600x1200 i ne bas pravilno oblikovani farovi na ovoj Alfi npr. ipak mislim da ne bi vise trebalo da izgledaju kao mnogouglovi...

Pa ko je lud jos ovo da igra? :D Pored blagodeti NFS-a...a koliko videh ****** nisu ubacili one svetlece strelice na raskrsnicama??Ovako mozes da se izgubis u voznji, LoL

@NSX:

uzmes 8800gtx i ukljucis AA i eto ti skoro-fotorealisticne igre ;)

PS. sad ispada kao da je ovo prva igra koja ima krzave igrice lol pa te ivice vam smetaju jer su jedina stvar koja smeta da bi ovo izgledalo ko fotografija lol

Poslednja izmena:
Daleko je to jos od fotografije ali bi bar meni bilo mnogo bolje da far izgleda kao far a ne kao dijamant.

Sarkazam i ironija na delu :)

Drago mi je sto svi vi vidite nesto revolucionarno ovde ali ja ne vidim (sudeci po shotovima). Nemojte da ga uporedjujete sa NFS, NFS je propast svoje vrste sto po pitanju grafike sto po pitanju igrivosti :)

Sarkazam i ironija na delu :)

Drago mi je sto svi vi vidite nesto revolucionarno ovde ali ja ne vidim (sudeci po shotovima). Nemojte da ga uporedjujete sa NFS, NFS je propast svoje vrste sto po pitanju grafike sto po pitanju igrivosti :)

Niko nije rekao da ovde ima ista revolucionarno ... Ja nijednu igru nisam doziveo kao ista revolucionarno poslednjih godina btw ... Ono sto cini ovu igru boljom od ostalih jeste da je dopadljivija vizuelno od ostalih, da je dopadljivija u zvucnom smislu od ostalih, da ima gameplay koji je daleko zanimljiviji od gameplaya bilo koje voznje koja je izasla ove godine, a i prethodnih bogami. Vizuelni efekti koje ima TDU nisu nista novo, ali su u TDU mnogo bolje primenjeni nego u ostalim voznjama. Otprilike kao sto je slucaj sa sisama i guzovima. Sve zene imaju i sise i guzove, nista revolucionarno, samo sto ih neke mnoooogooo bolje nose od ostalih (znas i sam vec valjda, da ne objasnjavam :D ). Dakle, TDU pruza zaista mnogo vise od bilo koje voznje koju sam probao u poslednje vreme, nije simulacija, niti trazim simulaciju, jednostavno, uzivanje je voziti bilo koju disciplinu koju igra pruza. Sve to zacinjeno dobrim zvukom i dopadljivom grafikom cini ovu igru punim pogotkom ...

Poslednja izmena:
@kutija:

Pa sa cime da je poredim ? Sa Raymanom raging wabits ??? :D NAZALOST nemam sa cime da je poredim :wall: sa NFS je neuporediva, a sobzirom da je arkada ne mogu ni da je poredim sa GT serijalom ni sa LFS. A po meni - atmosfera i okruzenje je revolucinarno za ovakav tip igara na PC-u. Prava trava umesto teksture, pa cak i glupavo cvece u dvoristima okolnih kuca...Ja dok sam gledao filmice i trejlercice imao sam utisak da se sve odvija u zivom okruzenju, jedina zamerka je sto i dalje nema ljudi po ulicama koji bi se eventualno bacali po plocniku kad protutnjis itd.

...i ljudi se vec vidjeni davno u "taxi" igri pre 12 godina lol, a GTA ih ima...ne znam sto ih ne ubacuju

Mozda im fali ljudi :d salim se. Ni ja ne vidim razlog zasto ih ne ubace, stvarno bi bilo zanimljivo kad bi ih ubacili. Igra bi bar po meni bila zanimljivija.

Poslednja izmena:
Ajde i ja nesto da kazem, ipak igram igre malo duze od vecine od vas...
Prvi Test Drive sam igrao jos na C64 i vec je tu doneo dosta toga inovativnog u odnosu na druge igre toga vremena. Situacija se u medjuvremenu dosta promenila i Test Drive je postao samo jos jedna osrednja igra.

Ovo igru konkretno pratim jos od prosle godine i moramo priznati da me je zaintrigirala.
Cim sam cuo da je izasla na File Planet, skinuo sam je i instalirao da je konacno probam.

Moja pocetna impresija je bila, da sam ovako nesto imao kao dete, gde bi mi bio kraj... (jos onaj G25 volan i zaostanak u razvoju je zagarantovan :))
Evo prvo par slika, s tim sto sam ja birao ono sto vec imam u garazi ili cu, nadam se, imati uskoro, dakle no dream cars.

Da napomenem da sam sve slike smanjio u 800 x 600 da se lakse skinu i dignu.

Sta po meni ovu igru izdvaja od ostalih:

1) Prica, likovi, kupovina kuca i automobila, snimanje fotki, odeca, sve to odlicno graficki predstavljeno, a pogotovo kuce koje su zaista impresivne sa arhitektonske strane. Ko iole ima "osecaj za filing" ne moze da mu se ne dopadne

2) Izbor automobila. Gomila realnih koje svako moze da priusti plus najzanimljiviji izbor iz Dream Cars kategorije.

3) Grafika, zaista fenomenalna za jednu voznju. Pocevsi od kokpita koji je barem na mojoj Alfi GT fenomenalno preslikan (pogotovo ako se igra u 1600 x 1200) pa do modela automobila koji su zaista odlicni (opet dolazi do izrazaja ako se igra u visokim rezolucijama)

4) Free roaming. Ko je ikada video Havaje i Honolulu, (mada dovoljno je pogledati Google Earth) moze samo da zanemi nad nivoom detalja i minucioznoscu sa kojom je obradjena okolina u igri, pocevsi od travki pored puta, zelenila i drveca (mozda i najboljeg do sada vidjenog u bilo kojoj igri), cveca, ptica, leptirica i sl. Sve ovo je naravno samo sminka, ali je neverovatno koliko je rada ulozeno u to da se ona neverovatna kolicina puteva "opremi" kucicama, drvecem, ogradama, banderama i sl.
Tolika kolicina puteva definitivno nije do sada vidjena ni u jednoj igri.
4a) Arhitektura - Nivo detalja gradjevina koje promicu pored vas je neverovatan. Retka je i FPS igra koja se moze pohvaliti tolikim trudom ulozenim na modeliranju okruzenja!!!

5) Misije, recimo ona voznja autostopera ili modela. Traje po sedam minuta i nije bas jednostavno da se predje iz prve, pogotovo ako nemas ozbiljniji auto. Onda odes iznajmis neki Dream car, odvozas sta treba i vratis ga, bez da ga kupujes. U vecini igara, trka se obicno sastoji iz kruga od minut i 20 sekundi koji se obrne par puta i to je to. Mozda je to nekome interesantno ali je meni recimo monotono. Sa druge strane, ovo mi je neuporedivo interesantno.

6) Mapa - TDU ima najbolju i najefektniju mapu ikada vidjenu za bilo koju igru. Taj nivo realizma, prikaza detalja i vizuelni dozivljaj motion blura kada se zumira mapa do sada nije vidjen.

7) GPS - navigacija. Jednostavno pomaze da se lakse zavrsi zadatak i funkcionise kao navigacija u pravom autu.
8) Nije jos jedna u moru anemicnih polu simulacija ili dosadnih relija

9) Ima neverovatan Reply Value, ko odvoza sve puteve, svaka mu cast.

10) Multiplayer segment je do sada nevidjen, mada nisam siguran da je do kraja definisan, ipak je igra u beta fazi, ali u sustini, u on line igranju, svaki auto koji prodje pored vas ima "zivog vozaca" negde u pozadini.

Iako znam da ima onih koji se nece sloziti sa mnom, TDU je igra koja me je odusevila i pitanje je kada ce ponovo izaci nesto slicno! Ko bude mogao da je proba, moja preporuka je da proba sa volanom, jer volan u igri savrseno prati pokrete pravog volana!

Na kraju, neko je pitao za BMW.
U beta igri nema BMW-a, no verovatno je to tako samo u beta verziji.
Mada da budem iskren, poskidao sam sve HD treilere i gameplay klipove za ovu igru kada je XBOX 360 u pitanju, ali ne secam da li sam video negde BMW.

No, meni je bitno da je moj obozavani CLS tu, te mi drugo ni ne treba!

Sve u svemu, to je bio moj utisak o ovoj igri, mada bih mogao da pisem jos deset postova.
Jos jednom:

Ne ovo nije simulacija, u pitanju je arkada, mada ne bas ni toliko laka, da i takve igre neko voli, recimo ja, i jos ko zna koliko miliona ljudi outside :)

NHF

@testthenext

vezano za volan, ocigledno nisi igrao neke od "simulacija" pa nisi video pracenje volana u igri naspram tvojih pokreta

i sta sad sednes na motor i vozis volanom ( npr. MOMO ), smesno ce izgledati moras priznati ali veruj mi da jedva cekam da izadje full TDU da se malo zabavim :D

Gresis, nema "voznje" koje nisam igrao sa volanom. A Live for Speed sam igrao dok niko ovde nije ni cuo za tu igru jer su momci koji to rade uzeli od mene nesto sto im je trebalo sto se vizuelnog segmenta tice!!!

A ovo za motor sto si rekao je zaista veliki problem, slazem se. Najbolje da im javimo da izbace motore, ili da isporuce neke upravljace uz igru!

E koje sve adute srbi imaju kada trebaju da pljuju, to je neverovatno!

Gresis, neuporediv je osecaj voznje.
Probao sam prvo tasterima a onda i volanom i neuporedivo bolje mozes da pratis put i skreces volanom nego tasterima. O davanju gasa i kocenju da ne pricam. Misiju sa stoperom sam zavrsio tek kad sam prikacio volan!
Mada, mozda je problem bio i do Alfe, ipak ona nema tako ubrzanje kao recimo neki drugi egzoticni model ali ja je volim i zato je vozim i u igri, barem za sada...

Nazad
Vrh Dno