D
Dushan_
Guest
Poshto sam totalni pochetnik, zamolio bih vas da me uputite na neku literaturu ili tutorijale za C. Chisto da napomenem da nisam pisao nishta vishe od "Hello World". 
Hvala!
Hvala!
de sad nadje da ucis c, sto bar ne c++, u principu nije jezik za pocetnike ni jedan ni drugi... moj savet java ili c#... a knjiga ima koliko hoces... a i dosta toga je na goole-u... sve sto ti moze zatrebati zapravo...Poshto sam totalni pochetnik, zamolio bih vas da me uputite na neku literaturu ili tutorijale za C. Chisto da napomenem da nisam pisao nishta vishe od "Hello World".
Hvala!
Ili c#... izbor se svodi na linux Vs win... sta ti je draze od ta dva... ili Oracle Vs Ms...Nije na odmet da nauci bar osnove C-a. Ako zeli da se uci OOP, onda treba totalno da se posveti JAVI, bez pogovora![]()
Poshto sam totalni pochetnik, zamolio bih vas da me uputite na neku literaturu ili tutorijale za C. Chisto da napomenem da nisam pisao nishta vishe od "Hello World".![]()
Evo ovako, za pocetak skini ova 2 pdf-a, u pitanju su skripte za PMF.... pa vidi kako ti se to svidja...
http://www.matf.bg.ac.yu/~janicic/P1
U svakom slucaju nikako nemoj da ne probas i Javu i C# to su jezici danasnjice...
To su SkillLess jezici. Posle C#-a i Jave kada uzmesh C++, tek onda vidish koliko ne znash i koliko te je boleo tuki za dosta stvari u C#/Javi. Budesh li uzeo C#, postacesh Microsoftov slave! (tj. znacesh samo .NET i nista vishe), java je opsirnija, ali to je i dalje jezik za domacice.
Moj predlog je ipak da se pocne sa C++om, i teraj bato.... Lako posle citash dokumentaciju .NET-a i sintaksu C#-a.![]()
Niko ne kaze da treba da se zaobidje OOP, samo za jednog pocetnika nije lose da prvo savlada osnovne tehnike programiranja i algoritmike, pa tek onda da se bahce sa OO. Naravno, sve jedno, moze i C++ za pocetak.\
Kako će neko shvatiti prednosti OOP-a u odnosu na proceduralno, ako ovo drugo nikad nije video (makar u udžbeniku za srednju školu)?
ne naravno, nego mislio sam na to da se neke tako naucene stvari kasnije primenjuju kroz OOP sto je velika greska... obzirom da covek vec mora da uci OOP zasto odmah ne bi naucio kako treba... ovako moze da nauci pogresno... naslusao sam se prica kako proceduralni programeri uzmu i pisu staticke klase koje imaju 200-1000 metoda i sve same rade (prakticno nikad i ne istanciraju neku drugu klasu)... to je moguci problem na koji sam mislio.Eh sad ispade da je proceduralno programiranje "greška".
Eh sad ispade da je proceduralno programiranje "greška".
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari