Šta je novo?

Zvanicna Vista tema

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
Evo instalirao sam i ja Vistu, 64bitnu Retail verziju, medjutim ne postoje drajveri za ASUSovu 3174 TVFM kartu i Intelov 536EP modem(koji mi u sushtini i ne treba sada kada imam kablovski net ali nece ni to josh dugo da traje). Dok ne izdaju drajvere za ASUSovu TV kartu za Vistu ja na nju necu preci sigurno. Konfiguracija mi je iz profila i Vista mi daje ocenu 4 i interesantno najslabija stvar (ocena 4) je moj procesor A64 3200+. U idle modu Vista sa Aerom jede 460Mba memorije dok sa par aplikacija ide na 600+! Malo mi je isto bezveze to shto u Task Menadzeru ne moze da se vidi shta u stvari jede tu memoriju, mislim Aero je jede ali u Task Menadzeru se to ne vidi?!

koji je poslednji build viste?

Malo mi je isto bezveze to shto u Task Menadzeru ne moze da se vidi shta u stvari jede tu memoriju, mislim Aero je jede ali u Task Menadzeru se to ne vidi?!

Operativni sistem ima teznju da se ceo ucita u memoriju.
Sto vise memorije imas on ce vise inicijalno zauzimati.
Jednostavno OS se trudi da iskoristi resurse koji su mu na raspolaganju
(a to je sasvim OK).
:)

Ne znam da li Microsoft laže ili šta, ali instalacija na VMware mašini je pojela malo preko 5 GB, dok MS kaže da je 16 GB minimum... minimum za šta, Windows i Office zajedno?

imao sam vistu final 32-bitnu,sad sam instalirao 64-bitnu(isto ultimate),64-bitna zauzima ~80mb rama vise

Jedna molba za sve vas (mada koliko vidim u tredu su nastavili da ucestvuju oni koji seu vec presli na vistu :) )...

Glasajte, molim, u anketi, posto cemo rezultate iz nje, izmedju ostalog, koristiti, zajedno sa nekim komentarima u zvanicnom prikazu finalne verzije Viste na nasem sajtu krajem februara...

Link ka anketi je sledeci...

http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?p=1045414#post1045414

Jedna molba za sve vas (mada koliko vidim u tredu su nastavili da ucestvuju oni koji seu vec presli na vistu :) )...

Glasajte, molim, u anketi, posto cemo rezultate iz nje, izmedju ostalog, koristiti, zajedno sa nekim komentarima u zvanicnom prikazu finalne verzije Viste na nasem sajtu krajem februara...

Link ka anketi je sledeci...

http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?p=1045414#post1045414

Malo je osakacena ova anketa, sta je sa ljudima koji planiraju da imaju i Vistu pored Windowsa XP. Za sta oni treba da glasaju?

Ili oni koji planiraju da pređu na vistu u narednih par dana. Već sam se snabdeo sa svim potrebnim drajverima, samo mi vista fali, ali ona će uskoro da se nađe na mom računaru.

I kad je probas pitanje je da li ces ostati na njoj :wave:
Onda ce ono mozda za devet meseci da ti postane zanimljivo.

Predlog:
Prvo probajte vistu, install + bar dva sata iskustva pa odgovorite na anketu.

Meni su posle probe te RTM6000 verzije tj. final usledila razocarenja :wave:

Tu istu RTM6000 ću i ja imati. A jel moguće instalirati je pored XP-a? Pošto imam jedan disk od 20GB na koj bi mogao nju da instaliram, ali da imam multiboot?

Nisam probao, ali sam skoro siguran da moze.

Samo instaliras Vistu posle XP-a da se zna ko je stariji. I namestis boot sa Vistinog diska i onda bi ona trebalo da ti ponudi da biras :wave:

Ili prosto instaliras na drugi disk Vistu, a iz BIOS-a biras sa kog diska bootuje :smash: To sigurno sljaka.

1. I kad je probas pitanje je da li ces ostati na njoj :wave:
Onda ce ono mozda za devet meseci da ti postane zanimljivo.
ja probao, i veoma sam zadovoljan :)

@ Neo: naravno da moze - ja imam XP/Vista dual boot... mada, ako sve bude u redu, ostace to samo Vista single boot za nekih 2-3 meseca... a XP skoro uopste vise i ne koristim :D

Poslednja izmena:
Malo je osakacena ova anketa, sta je sa ljudima koji planiraju da imaju i Vistu pored Windowsa XP. Za sta oni treba da glasaju?
Generalno, problem svih anketa je broj varijabli koje želiš ili možeš uzeti u obzir. Takav je slučaj npr. i sa ovom konkretnom temom. Da li uzeti u obzir milion i jednu opciju ili se ipak ograničiti na što kraće opcije i odgovore? Ima x članova koji koriste različite računare na poslu i kod kuće, pri tom ima i onih sa više konfi, kombinacijon notebook-desktop itd. i kako sada sve to uzeti u obzir i pokriti anketom koja suštinski ima samo jedno pitanje i limitirani broj opcija? Ta anketa ne može zameniti pravo istraživanje marketinga sa XY ispitanika i tolikim brojem pitanja (koja si starosna grupa, za šta koristiš računar(e), kog si pola itd. itd.). Dakle, prednost je ostati fokusiran. :)

Anketa je prvotno trebala da ima samo dve opcije, potom sam se odlučio za još dve radi kakve-takve kompletnosti. Ah, da... koliko se sećam bilo je i nekoliko glagola u opticaju. :d

(pst: ti u tom slučaju glasaš za opciju 1 ;))

pa nije poslednji build viste onaj koji tebi pise na kompu.

Svejedno, nije ni 606 ni u kakvom slucaju... Jedino ako nisi mislio na 6006, onda mozda ali 606 nikako. Na netu nisam nasao nijedan build veci od 6000.

Ajde i ja da iznedem neka iskustva, posto vidim da ima dosta onih koji nisu previse odusevljeni Vistom. Dakle, od onog momenta kada sam je instalirao, u svakom momentu se ponasala onako kako je ocekivano. Stabilnost samog sistema je zaista za sada savrsena. Jednom mi se desilo da pukne explorer, i vratila ga je u roku od 1 sekunde, na XP smo tu malo cekali, zar ne? Gasenje programa koji su u "Not responding" stanju, ide jednim klikom, opet kod XP se ponakad nisu zatvarali, sve dok ne odem Task Manager i ubijem proces. Takodje je extra ona mogucnost da ona na netu proveri informacije sa greskom koja se javila, ali mislim da je lose podrzana i da ima isuvise malo informacija da bi se doslo do resenja problema. Meni se takodje svidelo to sto sam na pocetku instalacije imao neprepoznat jedan kontroler (nisam znao cemu sluzi), ali sam uskoro putem Problems and Solutions saznao da se radi o nekakvom Asusovom kontroleru i da mogu da pruzmem drajvere putem updatea. Dakle ovo je sustina sto ta stvar treba da uradi, i slozicete se nije losa.

Ima tu jos stvari koje su ispeglane i sredjene, recimo bekapovanje celog kompa mi se djasvi. Ne znam da li je bilo sta slicno u XPu, ali ovde mozete da na vise DVDova prebacite celokupne podatke (za mene neverovatan podatak da je 16GB podtaka sa C particije stavljeno na jedan i po DVD).

Aero, standardna sminka, ali i bez njega meni je na prvom mestu vazna stabilnost. Za bezbednost ne znam, videcemo sta ce dalje biti, ali ja u sustini nisam paranoican.

Igre ne igram, tako da mi ne smeta sto mi graficka ne podrzava DX10 i ne smeta mi sto nema DX10 naslova:-devil-:

Naravno da imam i zamerki, jedna velika je veliko zauzece memorije, sto ce reci da ne gine jos giga rama, ukoliko zelim da radim u zahtevnijim programima. Ne znam da li ste primetili, prilikom startupa, zauzece ode i do 900-950 MB, pa se spusti na standardnih 500-520.

To je ukratko, preneo sam vam moja iskustva sa Glistom...:wave:

Sta se desava sa zvanicnom promocijom 28-og feb.,nigde ne spominju ni program, ni kako prisustvovati?

vista glista...

sa masinom iz potpisa....prvo odusevljen sto radi KAO xp na istoj masini...ali posle instalacije Kaspersky Internet Security-a, office-a, PS CS2 i Macromedia Suite-a, poprilicno razocaran....

OK meni stvarno zao al nemam vremena da citam celu temu ali..
Imam vistu od juce,pokusao da instaliram autocad2007,kad ga startovao vista se zali na kompatibilnost i nece da ga otvori..btw video sam da je neko od vas postovao fotku na kojoj vidim otvoren prozor AC2007... KAKO? na sajtu pise da podrzava samo xp i starije i nisa ne kaze za vistu! isti je slucaj sa 3dstudio max 8, mada vidim da postoji devetka al nemam je..takodje isto pise na sajtu jer oba programa radi autodesk...

ovde cu navesti listu programa koji mi potrebni za rad pa ako je neko ljubazan da mi kaze koji radi pod vistom i koja verzija i koje fore da koristim da bi podigo program:::

1. Mozzila
2. Skype
3. Nokia PC Suite
4. Planplus
5. Morton Benson
6. Winrar
7. TuneUp Utilities
8. AVG Free
9. ACDsee
10. Adobe CS 2/3
11. Autocad 2007
12. 3d studio max 8/9
13. CorelDraw 12/13
14. iTunes + iPod + QuickTime
15. RealPlayer

Plizzz pomoc,
hvala :wave:

poslednji build tj finall ti je

Version: 6.0.6000.16386

inace vista radi ok...sa nekoliko sitnih greski...a i to je verovatno do mene nesto..jer jos uvek nisam stavio sve drajere.

O svašta.. Verzija je 6000, oznaka je 6.0.6000..

Vrh Dno