Šta je novo?

Zvanicna Vista tema

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
uspeo ja u ntuneu.ima i kontrola fana i temperatura gpua.
samo se nadam da ce uskoro neki driveri koji lepo rade sa rivatunerom...

Meni AtiTool radi savrseno ;)

Ko ima ISDN da se oprosti od Viste jer ne rade drajveri za Intracom NetMod modem a na internetu nema nigde.Zna li neko resenje ovog problema.Ne mogu da verujem da nisu vodili racuna o onima koji imaju ISDN?!
Prosao netmod na Visti. Posle duzeg lutanja sa driverima, problem resen sa novim Fimware. Driveri su u redu, oni stari za XP. Flashovao sam netmod novim FW i sad radi na Visti bez problema.

Poslednja izmena:
Da li je neko uspeo da namesti ovu TV Karticu!? Gigabyte GT-PTV-TAF-RH

Izgleda da su TV kartice slaba tačka.

Za moju (Leadtek WinFast 2000) sam bez problema instalirao drajvere ali instalacija samog softvera je prekinuta odmah u startu zbog nekompatibilnosti.

Cenim da je jedino rešenje sačekati da se na sajtu proizvođača pojavi novija verzija.
Pre toga, slaba vajda.

Poslednja izmena:
Da li ti je OCovan komp? Ako jeste probaj da vratis na difolt, pa onda vidi. Meni je to resilo problem BSODa "iz cista mira"...

Problem sa Vistom i radeon 9550

Ja imam jedan problem sto se tice Viste. Imam procesor AMD 3800+ Dualcore, plocu K8N Neo2, graficku Radeon 9550, i 1gb memorije. Instalirao sam je i sve je OK sto se toga tice medjutim javlja mi se sledeci problem. Kada se Vista podigne rezolucija se nemoze dici veca od default-a a problem je u tome sto ne prepoznaje graficku kartu. Samim tim je i frekvencija monitora jako mala tako da sve peku oci dok se gleda. Skinuo sam ja odma nove drajvere bas koji su za Vistu. Skinuo sam i 64-bit i 32-bitne ali ni sa jednim ni sa drugim nece da ih instalira. On regularno odradi instalaciju, restartuje sistem ali po Visti drajveri nisu prisuti i opet ista prica. Ceo dan sam se patio da to pokusam da namestim .Skinuo sam najnovije drajvere za plocu jel po meni verovatno zbog toga nemoze da vidi graficku kartu ali ni tako nece.
Dali je neko imao slican problem i dali neko ima neku preporuku sta da pokusam? Posto ja radim sa racunarima vec 10 godina nisam laik koji nije pokusao sve sto se moze pokusati ali nista ne pomaze.
Pozdravljam vas

Poslednja izmena:
oficijalni driveri za vistu - creative live!

Naime, video sam da se vise puta pominjalo pitanje drivera za live kartice za vistu, tipa kx driveri itd. ali kome trebaju oficijelni driveri (npr. za igre...) a posto isti nisu izasli, evo sta moze da uradi:

Na setup fajlu za drivere za xp "LiveDrvUni-Pack(ENG).exe" stavi compatibility na win xp sp2, pokrene setup, izabere opciju drivers only, i to je to.

Testirao u 3dmark03, filmovima, muzici - rade kao u xp-u, znaci ok.

Nadam se da sam nekome pomogao, posto sam ja lomio glavu sa raznim driverima vise dana:type:

pozz

Naime, video sam da se vise puta pominjalo pitanje drivera za live kartice za vistu, tipa kx driveri itd. ali kome trebaju oficijelni driveri (npr. za igre...) a posto isti nisu izasli, evo sta moze da uradi:

Na setup fajlu za drivere za xp "LiveDrvUni-Pack(ENG).exe" stavi compatibility na win xp sp2, pokrene setup, izabere opciju drivers only, i to je to.

Testirao u 3dmark03, filmovima, muzici - rade kao u xp-u, znaci ok.

Nadam se da sam nekome pomogao, posto sam ja lomio glavu sa raznim driverima vise dana:type:

pozz

Instalacija drivera kako si ti opisao radi pod vistom,ali ako neko hoce da mu radi 5.1 mora
da koristi kx ili ngo optimizovane drivere.

Poslednja izmena:
Imam 2.1 sistem pa nemogu da tvrdim nesto u vezi toga, ali pri setup-u driver te pita koji je tvoj sistem (2, 4 zvucnika, ili 5.1 sistem), pa konfigurise drivere shodno tome. Valjda...

Poslednja izmena:
imam problem-vec,a nema 12 sati od kako sam instalirao Vistu...
Naime ako duze vreme ostavim komp ukljucen a da nishta ne radim,pukne mi win ali ne plavi ekran nego recimo kao neke prsle texture i nishta ne pomaze osim restart-a i posle kad se restartuje pita me da li da startuje WIN normalno ili onaj safe mod,command prompt i tako dalje...

Shat mi je ciniti,i ako moze odgovor shto pre poshto mi se sve vishe cini da cu ja opet na XP...

EDIT:
da li mogu sad samo C da formatiram,da instaliram XP,da li cu moci da pristupim ostalim particijama?

Poslednja izmena:
Jel vam radi Vista na overklovanim E6300 procesorima? Meni nece da butuje kada dignem procesor preko 2Hgz.. Windows XP radi super stabilno na 3Ghz (OCCT, ORTHOS, Dual Prime95, 3Dmark2005 - po 8-9 sati vrti sve testove)..
Cpu @6300
Mb Biostar 965PT
Mem 2x1024mb kingmax mars ddr800
Hdd Maxtor dm10 200Gb SataII

Ljudi ako koristite 64-bitnu Vistu sve su sanse da budu manji OC dometi iz razloga sto se uposljavaju sve mogucnosti CPU-a koji se u 64-bitnom modu i ne klokovan vise greje.
Ovo je opisivano u nekom starijem Digital-u, kada su predstavljali Win XP 64-bit.

Drugo Vista je jos uvek svez sistem (ako se tako moze reci posle onolikog kasnjenja) i ne dela bas sve ponajbolje. A uz to ga razvija M$ koji ce ga krpiti do 2008 da bi bio upotrebljiv. Isto kao XP kad je stigao SP1 :D

Trece pitanje je koliko je i sama Vista stabilna (mislim na 64-bitnu verziju) kada se pokrene par 32-bitnih aplikacija preko WoW-a.

Probao sam je i shvatio da je apsolutno glupo zamlacivati se sa njom dok to ne bude nuzda ili se ne desi neko cudo i postane stvarno bolji OS.

a ima li odgovora da li smem samo C da formatiram i da instaliram XP,da li ce particije ostati "citljive" pod XP-om???
Hitno mi je!!!!

Ja sam Vistu pregazio najopustenije. Samo sa Acronis-om pregazio tu particiju beckup-om od XP-a.

Nista po ostalim particijama Vista nije zeznula. Verujem da moze i clean install, samo format i to je to :wave:

Evo ja ti pisem sada sa Viste, Thompson se najnormalnije instalirao sa drajverima koji dolaze na disku. Imam pohvalu za ove iz microsofta. Na betama nisu radili xp drajveri, sada se svi bez problema prepoznaju i rade ko sat! Svaki do jednog!

Hvala.... glupo bi bilo da nakon kupovine Viste još kupujem i novi modem :).

Ako moze neko da mi posalje boot files za vistu koji je potreban da bi dvd bio butabilan? Unapred hvala

Ako moze neko da mi posalje boot files za vistu koji je potreban da bi dvd bio butabilan? Unapred hvala

Sto si ti neki uporan covek. Lepo su ti rekli ljudi da legalni DVD mora da bude butabilan, a ako si negde ilegalno nabavio DVD, onda pomoc trazi na ilegalnim mestima.

Jedno pitanje:

Kako namestiti rss feed u sidebaru?

E da, i mene zanima isto pitanje. LM, prvi put kada sam instalirao Glistu, skinuo sam ovaj gedzet. On u sebi ima mogucnost da namestim feed po zelji. Kada ih namestis, ti feedovi postaju vidljivi u ovom difoltnom feederu. Poprilicno glupo resenje, ali meni radi... Takodje mene nervira to sto se feedovi rifresuju samo jednom dnevno u ovom difoltnom. Da li neko ima da preporuci neki drugi rss feed gadzet?

Da se malo pozabavimo fontovima...

Kao sto znate, novi default Vista font je SegoeUI, predvidjen je samo za koriscenje sa ukljucenim cleartype-om i meni se bas dopada. E sad, Microsoft, kao i obicno, ne vodi racuna o nekim bitnim ili manje bitnim sitnicama, pa u Vistinom UI-u mozemo cesto da vidimo i neke od starih fontova koji ne samo da ruzno izgledaju (samim tim sto su razliciti od SegoeUI-a - konzistentnost?!), nego nisu optimizovani za cleartype.

Recimo, odsustvo SegoeUI-a mozete da primetite ako kliknete na recycle bin/properties, u downlaod prozoru IE-a, display properties-u koliko se secam i Setup Wizard-ima mnogih programa iz XP-a (a i novijih).

Cilj mi je bio da svuda bude SegoeUI, pa sam nasao ovaj patch u attachment-u koji to resava (bez njega je to nemoguce podesiti, na mestima koje sam pominjao, kao i mnogim drugim uvek ce ostati stari fontovi).

Ja sam zeleo da taj font koristim i u Firefox-u, posto, kao sto rekoh, standardni stari fontovi u windows-u nikad nisu bili prilagodjeni cleartype-u.

Firefox sam podesio da svuda forsira SegoeUI i preporucujem da stavite minimum font size na 12, kada sve po meni izgleda savrseno (neke stvari ce mozda malo odstupati od onoga kako je zamisljeno, ali je za citanje savrseno).

Sve ovo sam radio jer sam oduvek mrzeo cleartype, a sada shvatam da je samo trebalo da se pojave fontovi prilagodjeni tom nacinu prikaza. Samo je vazno zapamtiti (govorim ljudima koji nisu voleli cleartyp-e, oni drugi i onako nemaju problem) da se po svaku cenu izbegnu stari fontovi i korsite novi.

Ako nekome patch ne bude odgovarao, ostavio sam i reverse patch.

Inace, patch je potuno bezbedan sto se svega tice, tako da ne morate da brinete.

U cleartype tuner-u sam vrednost podesio na 1.7.

Evo par slika kako sve izgleda u firefox-u sa novim podesavanjima (u Windows-u sam vec bio zadovoljan fontovima).

Prilozi

• VistaFontFix.zip
    720 bajta · Pregleda: 67
  • reversefontfix.zip
    544 bajta · Pregleda: 56
  • Untitled2.png
    Untitled2.png
    439.6 KB · Pregleda: 687
  • Untitled.png
    Untitled.png
    96.8 KB · Pregleda: 106
  • Untitled1.png
    Untitled1.png
    300.5 KB · Pregleda: 132
Poslednja izmena:
Jedno pitanje:

Kako namestiti rss feed u sidebaru?

U Internet Exploreru treba otići na feed sajt i dodati ga kao bookmark ja mislim. Meni je tako radilo, sada sam u XP-u kasnije ću otići u Vistu i ostaviti screenshot ovde.

pozdrav

Ovako nešto treba da vam se pojavi kada otvorite rss feed u Internet Exploreru i samo kliknete na ovo Subscribe. Naravno posle u opcijama gedžeta podesiti da baca feedove sa benchmark sajta.

Prilozi

• bench.jpg
    bench.jpg
    47.8 KB · Pregleda: 77
Jedno glupo pitanje,kakva(i kolika)je razlika imedju 32bit i 64bitViste?
Kolko sam razumeo OCpotencijal kod 64bit verzije je mnogo slabija nego od 32bit(pa zasto bi se onda odlucio za 64bit?)..........

Poslednja izmena:
Jpa zasto bi se onda odlucio za 64bit?..........

Valjda zbog toga sto u 64-bitnoj Visti mogu da rade 64-bitni programi, koji bi trebalo da rade brze od odgovarajucih 32-bitnih. Medjutim, koliko sam pratio desavanja, samo nekoliko programa rade znacajno brze u 64-bitnoj verziji.

Zasto bi gubio vreme oko toga? Bolje da zamolis ljude iz Microsofta da ti narezu :)

Vrh Dno