Šta je novo?

GeForce 8800 series

• Začetnik teme Začetnik teme Nedjo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ako nekoga interesuje, vrteo sam kod burazera 2006 na njegovom novom c2d sporetu na 3.2Ghz sa Club3D 8800GTS 320MB dobija 8700...

Kod mene na 2.8 i 8800gtx tačno 10500!! Mada koliko vidim ovaj 8800gts sa 320mb memorije će da bude odlična kupovina. Nezaostaje mnogo za gtx-om a daje rezultate poput 7900 u sli-u (a jeftinije izađe od istih plus je dx10 kartica).

zaostaje on solidno po onim testovima, ali ne zaostaje duplo kolika je razlika u ceni. interesantno je da u odnosu na svog brata sa duplo vise memorije negde ne zastaje ni malo, a negde poprilicno?!

Videh test 8800GTS 320MB na Anadu i odusevih se (na prvu loptu): http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2926

Medjutim nakon citanja sam se zamislio o razlozima zasto je "velik" Anand napravio izbor rezolucija kako je napravio.
Testirati karticu koja bi uskoro trebalo da bude gornji mainstream i poceti od minimalne rezolucije 1600 x 1200 je potpuno bez logike.
Kupac koji ima pare da pukne vise hiljada eura za monitor sa rezolucijom 2560 x1600 sigurno nece gledati da ustedi 100e u odnosu na standardni GTS.

Ova kartica lici da ce biti sjajna kupovina kad se pojavi a to verovatno nece biti do izlaska AMD-ovog R600.

Zapitljivo?
G8x.gif

Poslednja izmena:
Ljudi odakle uopste ova tabela?Vidim da je sa VR Foruma,ali odakle su je oni nabavili?

Poslednja izmena:
Ljudi odakle uopste ova tabela?Vidim da je sa VR Foruma,ali odakle su je oni nabavili?

Odakle tabela?

Pa tabela je spisak zelja nekoga ko nema veze sa arhitekturom G80!

1. ono 128, 96...64... nisu Shaders, vec Streaming processori
2. Kartica koja ima 128 SP-ova NE MOZE imati 320bitnu magistralu, vec samo 384Bitnu!
3. kartica koja ima 96 SP-ova NE MOZE imati 256bitnu magistralu, vec samo 320bitnu!
4. 8600 i 8300 je apsolutno besmisleno komentarisati u svetlu gore navedenih informacija.

Ko god jeovo sastavljao nije se potrudio dapogleda dijagram G80 i neraskidivu vezu koju broj SP-ova ima sa memorijski kontrolerom!

Naravoucenije: ova informacija je lazna!

Nedjo upravo sam hteo nesto slicno da napisem.... lepo narod kaze.. ko prvi devojci njemu devojka heh, pozz 😉

Indeed. Ako je ovo tacno, 8900GS sa 256 here i come. 8600GT mozda ima vece klokove, ali 8900Gs ce imati visu magistralu i vise shadera.

To je glasina!
Kao i ova by Fuad Abazovic:
NVIDIA managed to hide some stuff in front of our eyes, under a veil, curtain or purda.

If Geforce 8900 turns out to be using the G80 chip, that will mean that the chip had more Shaders all along. Our sources confirm that Geforce 8900 GTX has more shaders.

We know that this will speed up some of the games and definitely in the "scientific" GPGPU calculations. We heard that the card still has the same G80, 90 nanometre core but Nvidia might be veiling some info. We know you cannot clock the G80 more than 630MHz unless you "goto" water cooling. With that you are still topped at 680+MHz.

We heard that the card will be announced just in time to spoil the ATI's fun with R600 launch. Quel surprise, n'est ce pas? µ

Hmm,koliko je realno da ovo ispadne istinito.Ako ima vise streaming procesora(25% vise,to je onda ukupno 160 streamning procesora),to bi znacilo i za jos 64 bita sira magistrala,zar ne?To je onda 448!!!Ko je rekao da mu broj 384 zvuci cudno? 😀
Da pitamo Nedju sta misli o ovome.

Ma Fudo je poceo da se frlja previse, sto samo pokazuje da je sve manje u IT novinarstvu, a sve vise u nekim drugim stvarima koje ga preokupiraju (on i onako pise za Inq iz hobija).

Te teorije zavere o skrivenim i novim SP-ovima nemaju utemeljenje u samoj arhitekturi G80-ke, koja je tacno onakva kakva treba da bude.

Poslednja izmena:
kod sapphire modela XTX 512MB ima GDDR4 memoriju na 900mhz, a XT 512mb ima GDDR3 memoriju na 900mhz, core clck za xtx je 650, a za XT 625 (sto je manje bitno). Pored sistema hladjenja koje je masivnije i lepse na XTX modelu, GDDR4 je *jedina razlika :d ali poprilicno skupa razlika...

X1950XT sa 256MB rama se pojavio kod nas pre neki mesec (cini mi se da je bio od asus-a) i kostao je oko 3 glave.
ta karta je prakticno isti X1900XT 256 samo memorija radi na 1800Mhz umesto na 1450Mhz, ako se dobro secam.
kada se pojavi X1950XT sa 512MB, on ce vec po defaultu biti brzi od matorog X1900XTX i verovatno je na korak do X1950XTX...znaci uz blago klokovanje moguce je dostici preformanse trenutno najjaceg ATI-ja. jedino treba imati solidno napajanje jer ce takav nasviran X1950XT trositi poprilicno...
da nisam pre 4 meseca uzeo 7900GTO, ja bih ga rado uzeo za iste pare, jer me DX10 uopste ne privlaci trenutno...

Poslednja izmena:
Zašto bi iko potrošio novac na kupovinu novog hardvera koji ne podržava novu tehnologiju a malo je brži u starim naslovima kada može da kupi još noviji hardver za iste pare koji podržava novu tehnologiju i u kojoj će biti brži.

zato sto od te nove tehnologije trenutno nema nista konkretno, cekaju se ispeglani drajveri, igre i ne treba zaboraviti da bez Viste nema nista, a ona jede po defaultu barem 500MB vise od XP-a, pa ko voli DX10 odmah - neka izvoli 😉
plus, ne znam koja to karta "nove tehnologije" kosta 260e? mozda ako je ispala iz kamiona...

@Chinaski: Znam i ja sam istu kartu kupio i slicno sam razmisljao kao ti u vezi X1950XT,ali realnije je sto smo pre par meseci kupili GTO nego sada X1950XT za iste pare iako je brzi(mada ne toliko).A to za nove tehnologije se slazem,ja ako bih kupio neku novu graficku to bi bilo zbog brzine i to je to.

upravo tako, vec 4 meseca arcimo karte i sada ima karta koja je nesto brza za iste pare, ali ako tako gledas uvek ce (nekoliko meseci) kasnije biti povoljnija kupovina u cenovniku...sto je jako logicno...

Lijepo je to što sve odrađuje GPU!
Cascades runs on Vista using DirectX 10. The cool thing about this demo is that the CPU is virtually idle. Everything happens on the GPU. The polygons for the rock are actually *created* (and streamed out to a vertex buffer) all on the GPU, using marching cubes. In the particle system for the water, particles are emitted, propagated, and destroyed on the GPU using a geometry shader. Collision with the rock (and sliding along it) all happens on the GPU, and particles can even spawn other particles (mist) when they hit the rock.

To je odlično! Koliki je framerate?

Nazalost, u demou ne postoji opcija da pokazuje fps, a ni Fraps ne radi...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno