Šta je novo?

Plata u IT

Daj mi i jedan razlog zašto bi neko ko zna da pravi pare i ima ideju došao kod tebe da radi i da mu ti uzimaš procenat ??
Nisam se dobro izrazio, ne treba ti njemu da das 500e, ako imaš posla onda on zaradi i svoju platu i doprinose i za firmu ostane para. Tako da ne izdvajaš ti te pare, nego za sebe/firmu uzmeš deo onog što je on zaradio.

Zavisi ako je potrebno ulaganje para u taj projekat a doticna osoba nema a duksa moze da obezbedi ...... onda je t odruga prica.

Zavisi ako je potrebno ulaganje para u taj projekat a doticna osoba nema a duksa moze da obezbedi ...... onda je t odruga prica.

upravo tako

Daj mi i jedan razlog zašto bi neko ko zna da pravi pare i ima ideju došao kod tebe da radi i da mu ti uzimaš procenat ??
Nisam se dobro izrazio, ne treba ti njemu da das 500e, ako imaš posla onda on zaradi i svoju platu i doprinose i za firmu ostane para. Tako da ne izdvajaš ti te pare, nego za sebe/firmu uzmeš deo onog što je on zaradio.

imam ja posla a ako ja imam posla taj treba da ima znanja, da zaradi, dzaba ti posao ako ne znas da ga zavrsis.

Poslednja izmena od urednika:
ok, a sta cemo da radimo?
Šta god, možemo da pravimo i pljeskavice. Ako Google reši da pravi hamburgere McDonald's će za najviše dve godine staviti katanac na vrata. Jednostavno, njihov poslovni model je superioran.

Prvi koji ovde u nekoj oblasti zaista uloži pare u na taj način ozbiljnu firmu relativno brzo će sve ove sadašnje Del Troter tipa "bizMismene" da baci na neki buvljak, gde im je i mesto.

Ovde je bilo puno kritike poslodavaca i "menadžera". Ali iz kog miljea oni potiču? To su mahom neki bivši policajci, ili bivši kompartijski aparatčici, ili bivši narkodileri, ili deca nekih generala... I oni sad, kao, "razvijaju kapitaizam" u Srbiji. Ajde! Ceo vic je u tome što su uglavnom ljudi iz takvih slojeva bili privilegovani i zahvaljujući tome došli do velikih para, oni u principu veze s vezom nemaju. Ozbiljan biznis će da ih oduva, problem je što ozbiljan biznis neće ni da dođe ovde sve dok takvi vode glavnu reč.

U svakom poslu ima relativno malo zaista dobrih. Kad neka firma pokupi većinu tih dobrih, ko još može da joj konkuriše? Čime da konkuriše? Šta da ponudi bolje na tržištu (osim niže cene za bedan proizvod)?

E sad... Neko reče "niko neće da otpusti čoveka koji donosi pare". E pa oće (meni se npr. baš to desilo). Zašto? Zato što se često ovde najmanje para zaradi kvalitetnim radom i proizvodnjom nečega, nego tako što imaš negde svog čoveka, pa napravite dil, ti njemu toliko, on tebi veliku narudžbu. Ko te pita za kvalitet i dal' je to nešto "drži vodu dok majstori odu". Tu kvalitetan čovek više smeta nego što koristi.

I, da se razumemo, ono što ja znam da radim vrhunski ja iz principa neću da radim za manje od 2000 evra mesečno. Radiću nešto drugo, nešto što manje znam, možda i za onih famoznih 200 evra, ali nikome ne dam kvalitet za siću. I nisam jedini koji ovako razmišlja. Zato, neka mi ne zamere oni koji su se sami prozvali, ja zaista ne verujem da iko ko je zaista dobar u nekom poslu pristaje da taj posao radi za 200-300 evra mesečno.

Šta god, možemo da pravimo i pljeskavice. Ako Google reši da pravi hamburgere McDonald's će za najviše dve godine staviti katanac na vrata. Jednostavno, njihov poslovni model je superioran.

Prvi koji ovde u nekoj oblasti zaista uloži pare u na taj način ozbiljnu firmu relativno brzo će sve ove sadašnje Del Troter tipa "bizMismene" da baci na neki buvljak, gde im je i mesto.

Ovde je bilo puno kritike poslodavaca i "menadžera". Ali iz kog miljea oni potiču? To su mahom neki bivši policajci, ili bivši kompartijski aparatčici, ili bivši narkodileri, ili deca nekih generala... I oni sad, kao, "razvijaju kapitaizam" u Srbiji. Ajde! Ceo vic je u tome što su uglavnom ljudi iz takvih slojeva bili privilegovani i zahvaljujući tome došli do velikih para, oni u principu veze s vezom nemaju. Ozbiljan biznis će da ih oduva, problem je što ozbiljan biznis neće ni da dođe ovde sve dok takvi vode glavnu reč.

U svakom poslu ima relativno malo zaista dobrih. Kad neka firma pokupi većinu tih dobrih, ko još može da joj konkuriše? Čime da konkuriše? Šta da ponudi bolje na tržištu (osim niže cene za bedan proizvod)?

E sad... Neko reče "niko neće da otpusti čoveka koji donosi pare". E pa oće (meni se npr. baš to desilo). Zašto? Zato što se često ovde najmanje para zaradi kvalitetnim radom i proizvodnjom nečega, nego tako što imaš negde svog čoveka, pa napravite dil, ti njemu toliko, on tebi veliku narudžbu. Ko te pita za kvalitet i dal' je to nešto "drži vodu dok majstori odu". Tu kvalitetan čovek više smeta nego što koristi.

I, da se razumemo, ono što ja znam da radim vrhunski ja iz principa neću da radim za manje od 2000 evra mesečno. Radiću nešto drugo, nešto što manje znam, možda i za onih famoznih 200 evra, ali nikome ne dam kvalitet za siću. I nisam jedini koji ovako razmišlja. Zato, neka mi ne zamere oni koji su se sami prozvali, ja zaista ne verujem da iko ko je zaista dobar u nekom poslu pristaje da taj posao radi za 200-300 evra mesečno.

ma jasno ali pitanje moje za tebe je sta to ti radis i znas ka tako dobro a firmi moze da donese mesecno 3600e koliko je tvoja plata sa doprinosima. Od mene imas 2000e odma ako
uspes da zaradis toliko. Kako ne razumes nije znjanje problem, problem je kako ga prodati i kome ga prodati. To sto neko zna vredi samo ako nekom to znanje treba, ako moze da ga unovci.Nemam ja pare da ulazem u kamione i avione ali mislim da je poenta jasna. Kome vredi to sto je Pera iskusan sajdzija, penzionerima da im popravlja ruske satove?
Ne sad je onaj ko zna da proda uslugu ili robu key person, a svi mi treba da se zapitamo gde smo.

Bilo je reč o čoveku koji zna da napravi pare a ne koji misli da zna.

pazi nismo se razumeli sta ako neko zna da napravi proizvod koj ce se lepo prodavati uz normalnu reklamu ? a pritom nije u mogucnosti da finansira serijsku proizvodju ili uzme kredit od banke za istu ? onda tu mogu da ti pomognu ljudi koji ce da ti daju pare za proizvodju i reklamu u zamenu za procenat od zarade ili slicno

Ja znam lika. Radi slobodnu distrubuciju medija na Novom Beogradu. Tezga mu je ordinirajuća. Bije na 3 soma svakog meseca. On je dokaz da i kod nas IT zanimanje može biti isplativo.

Poslednja izmena:
Svašta,

mislim da Duksa88 u suštini pokušava da malo pojasni kako ovda baš i nema puno "baja" kako ih je neko nazvao, a za koje se - gle čuda, smatra onako, odokativno, bar 80% posetilaca ovog foruma!:wall:
Lepo je gledati "Hakere", igrati se BackOrifficeom ili nečim sličnim, ali raditi u IT sektoru je nešto ipak drugačije. Bar ovde u Srbiji! Ovde je rad još uvek premalo plaćen, jer jednostavno sami poslodavci ne smatraju da trebaju da plate svoje radnike. Izuzetaka uvek ima i Bogu hvala (i zdravoj pameti), sve ih je više, ali još uvek premalo da bi se izašlo iz postojeće (radne) situacije.
Za one koji sanjaju da samo odu odavde i nekada se ne vrate, jedan savet - uspešni ljudi nikada ne spaljuju mostove za sobom! Mislite da ćete tamo uspeti? Mogli ste ovde, pa sigurno možete i tamo, jel? Imam takve prijatelje. Naročito u IT sektoru. Ovde su bili "tata-mate" za Linux (šta bre Linux, Slackware je to!?:wall: ), igrali se mrežama, skidali svašta sa interneta (knjige i materijal za razne kurseve i programiranje), i životni cilj im je bio "da pobegnu iz ovog ludog društva!". Tačka. Ništa ih više nije interesovalo.
Jedan otišao za Australiju, jedan za Kanadu, jedan u USA... svi su se vratili posle NAJVIŠE godinu dana!!!:trust:
Pitam ih što? "Paaaaaa, znaš kako, nije baš kao što pričaju, radio sam u SUN-u i nešto sam malo počeo za ORACLE... ali, 'beš ti to, nije to baš tako kako pričaju!". Jel, a šta su očekivali?
Malo više Hollywood-a, rekao bih. Bato, i tamo za pare ima da ti OTPADNU M**A od posla!
Ali ko kaže da i ovde nemože tako?! Znam ljude koji ovde zarađuju preko 1.000 Eura za rad u IT sektoru, ali ljudi ZAISTA rade. Za strane kompanije, dežuraju kući (ili na poslu) i po 10 sati dnevno, i zato su lepo plaćeni.
Smešno je što većina ljudi ovde misli da i dalje pripada nebeskom narodu koji bi se snašao na zapadu, jer se snalazio ovde kada je bilo najteže. Neko spomenu GOOGLE. Lepo, znači, pročitao se materijal iz Sveta Kompjutera, pa sada svi pomalo maštaju. GOOGLE je nastao (i to inače piše u SK) kao projekat dvojice studenata. Prošlo je puno godina od tada. Danas su neko i nešto. Naš narod, nažalost, ipak hoće da se obogati "nabrzaka" (kao mnogi ovde), ali "tamo na zapadu" (već su pare u opticaju, jel), pa se čudi što im to ne polazi za rukom.
Mislim da je zato predlog koji je dao duksa88 potpuno na mestu - hoćete da budete kao GOOGLE, izvolite, počnite sa radom! Dajte neku ideju, čovek vam nudi prostor i ortakluk. Baš me interesuje koliko se do sada javilo na taj poziv.
Da završim, nemam nameru da napadam nikoga, svako ima pravo na svoj stav i razmišljanje, ali treba biti realan u proceni kolike su mogućnosti IT sektora kod nas, bar kada je plaćanje u pitanju, a pre svega - kolike su vaše mogućnosti?!
Neko se čudi što neko ljudi rade za 200 Eura! Pa sad, nemaju svi privilegiju (ili taj maler - zavisi od ličnog stava), da žive u Beogradu. Isti posao se u Beogradu i drugim gradovima ne plaća isto. Voleo bih da mi neko nađe 10 ljudi u Kragujevcu koji rade za platu u IT sektoru, koja je veća od 1000 Eura!
Tvrdim da ih nema toliko. Prosek je 200 - 400 Eura. Ja radim u državnoj firmi i ja ne određujem svoju platu (koju sam već naveo), već određuju direktori/čići u Beogradu. Dali bih otišao odavde da mogu (mislim na drugi posao) - da naravno! Kada ga nađem, javiću.

Poslednja izmena:
ma jasno ali pitanje moje za tebe je sta to ti radis i znas ka tako dobro a firmi moze da donese mesecno 3600e koliko je tvoja plata sa doprinosima. Od mene imas 2000e odma ako uspes da zaradis toliko.
To gde sam ja najbolji nema nikakve veze sa IT-om, pa se bojim da te mnogo ne interesuje. A više od 3600e sam firmi zarađivao dnevno.

Kako ne razumes nije znjanje problem, problem je kako ga prodati i kome ga prodati.
Ne, nego ti ne razumeš šta ja pričam. Šta god da prodaješ to isto prodaju i mnogi drugi (well, nije valjda da veruješ da će ti se javiti ovde neki novi Nikola Tesla sa proizvodom koji niko drugi nema?). Postoje samo dva načina da dobro prodaješ to što prodaješ:

1) Da budeš najjeftiniji
2) Da budeš najbolji

Ono pod 1 otpada u startu, već mnogi prodaju svašta za džabe. Ostaje jedan jedini način, a to je da budeš najbolji. Ja sam ti rekao kako. Da li ćeš da prodaješ neispravne HDD-ove bez garancije (kao što neko reče), pljeskavice ili nešto treće - najmanje je važno u ovoj priči.

I, da... Ako imaš najboljeg sajdžiju kod sebe, on neće popravljati penzosima ruske satove, nego će verovatno popravljati Rolex-e onima koji ih nose. Misliš da je takva popravka jeftina?

Ali ko kaže da i ovde nemože tako?! Znam ljude koji ovde zarađuju preko 1.000 Eura za rad u IT sektoru, ali ljudi ZAISTA rade. Za strane kompanije, dežuraju kući (ili na poslu) i po 10 sati dnevno, i zato su lepo plaćeni.
mmm

Pa evo ja cu da se raspadam od posla za upola tog radnog vremena i upola manje para i 500e, ako vec navodis da se raspadaju 10h za 1000e ...
Da ja tebi nesto kazem, moja kewa je ceo zivot rintala ko stoka, pa opet nema nista. To dali neko rinta po ceo dan ili ko zna kolko nema nikakve veze. Sve zavisi kod kog "budze" zavrsis i od njegove dobre volje...
Tuzno al tako je.

To gde sam ja najbolji nema nikakve veze sa IT-om, pa se bojim da te mnogo ne interesuje. A više od 3600e sam firmi zarađivao dnevno.

Ne, nego ti ne razumeš šta ja pričam. Šta god da prodaješ to isto prodaju i mnogi drugi (well, nije valjda da veruješ da će ti se javiti ovde neki novi Nikola Tesla sa proizvodom koji niko drugi nema?). Postoje samo dva načina da dobro prodaješ to što prodaješ:

1) Da budeš najjeftiniji
2) Da budeš najbolji

Ono pod 1 otpada u startu, već mnogi prodaju svašta za džabe. Ostaje jedan jedini način, a to je da budeš najbolji. Ja sam ti rekao kako. Da li ćeš da prodaješ neispravne HDD-ove bez garancije (kao što neko reče), pljeskavice ili nešto treće - najmanje je važno u ovoj priči.

I, da... Ako imaš najboljeg sajdžiju kod sebe, on neće popravljati penzosima ruske satove, nego će verovatno popravljati Rolex-e onima koji ih nose. Misliš da je takva popravka jeftina?

pazi to sto koristis tudje reci neproverene nije u redu, nisam ja bitan u celoj prichi. Ti ako si zaradjivao vise od 3600 e firmi dnevno, super, zao mi je sto vise ne zaradjujes a ako je to bilo van IT-a onda si promasio sobu , jel ovaj topic je o IT sektoru.
Javio se jedan covek i rekao da ce da mi se javi za 2 meseca kad bude zavrsio sve, to je ok vidimo se za 2 meseca, ali sam ja ocekivao navalu ljudi kojima je trebalo samo malo da pocnu pa da zaradjuju 3600e u ortackoj firmi dnevno. Moj cale je radio u Baricu iz njihovog pogona je curelo 100 000 dem na sat ciste zarade, a sad seku i nose u Rumuniju.
Konkurs za Baju jos otvoren.

Poslednja izmena:
pazi to sto koristis tudje reci neproverene nije u redu, nisam ja bitan u celoj prichi. Ti ako si zaradjivao vise od 3600 e firmi dnevno, super
Za koga je super? Šta misliš, koliko je od tih para završavalo u nečijem privatnom džepu? E pa ja ću ti reći - nije ni žuta banka! Elem, zar nije bolje da najure "onu budalu", da zarađuju i 50x manje, ali da pola od toga završi u njihovim džepovima?! Nije valjda da misliš da je Srbija tu gde jeste zbog svetske zavere?

pa pazi ti ako sai saradjivao tolike pare nekom znaci da mozes i sam.
Jedino ako ne mozes da isfinansiras pocetak toga necega. Zato se udruzis sa nekim, prodas znanje u odredjenom procentu u buducoj firmi. I onda ti uzimas 3700/2 .

pa pazi ti ako sai saradjivao tolike pare nekom znaci da mozes i sam.
Ne mogu sam. Ogroman broj poslova traži veliku infrastrukturu. Jel mogao tvoj ćale sam bez fabrike u Bariču? Jel mogao to isto ako se "udruži sa nekim ortakom"? E pa, ovo ti je ista priča. Ne svode se svi poslovi na kiosk, štap & kanap.

... Tražiš čoveka koji ima ideju (što je obično najvrednije), zna da napravi pare. ...
ideja ne vredi nista, malo vise vredi plan ideje (ono sto stavite na papir) a stvarno vredi realizacija ideje
koliko ideja cujes u toku mesec dana? evo, barem na ovom forumu sam video 10ak ideja i sta bi od toga? koliko znam, nista

ko zna da napravi pare a usput ima i isplativu ideju na papiru taj verovatno zna i da ubedi investitore da uloze u realizaciju

citajuci ovu temu primecujem koliko pametnjakovica ima na svetu (ovo je inace svuda, nije samo u Srbiji) to je strasno

Poslednja izmena:
Ne mogu sam. Ogroman broj poslova traži veliku infrastrukturu. Jel mogao tvoj ćale sam bez fabrike u Bariču? Jel mogao to isto ako se "udruži sa nekim ortakom"? E pa, ovo ti je ista priča. Ne svode se svi poslovi na kiosk, štap & kanap.

o tome se radi, da je bio vispreniji mogao je , ali nije. I sta mu vredi znanje kad ne zna da ga proda.

I sta mu vredi znanje kad ne zna da ga proda.
Ili nema kome da ga proda? Well, mi sve vreme pričamo o par različitih stvari. Ovde ogroman broj firmi zarađuje muljanjem i uopšte im nije bitno da imaju nekoga ko nešto zna, nemaju nikakav interes da zapošljavaju ljude sa znanjem. Npr. hrpa firmi za "marketing & konsalting" zasniva se na tome da se napravi dil sa direktorom nekog državnog ili paradržavnog preduzeća da se uradi kampanja, elaborat, šta god... Pare se iz državne kase preliju u privatnu a onda dele, "usluga" ili "proizvod" tu služe samo "da se vlasi ne dosete", da se ima pred zakonom pokriće za običnu pljačku. I šta će npr. takvoj "marketinškoj" firmi neko ko nešto zna?

Ovde je problem neverovatna korupcija i sveukupni milje. To što 1% ljudi mogu da se snađu i u takvim uslovima ne znači ništa. Snalazili su se neki i u konc-logorima, pa to ne znači da su konc logori bili dobro mesto za život, niti da su oni koji se tamo nisu snašli bili *****i.

@Shang Tsung
U pravu si! To i sam znam. Ceo život su mi roditelji tako radili, a sada radim i ja. Nema ničeg lošeg u tome. Naprotiv! Ono što sam hteo da kažem je da mi nisu jasni ljudi koji bi želeli da ne rade puno, a da imaju velike plate. Mislim - razumem ja njih! I ja bih hteo tako, ali kod nas u Srbiji to još uvek nije moguće, bar ne za sada i ne u nekom većem obimu.

prosecan strucnjak

drugi nacin vrednovanja plate za jednog prosecnog strucnjaka , posebno IT, je da moze skromno da izdrzava cetvoroclanu porodicu Za BG je to min 80.000 din neto. Znaci dragi informaticari ko vas placa ispod toga, LOSE VAS PLACA

Ono što sam hteo da kažem je da mi nisu jasni ljudi koji bi želeli da ne rade puno, a da imaju velike plate. Mislim - razumem ja njih! I ja bih hteo tako, ali kod nas u Srbiji to još uvek nije moguće.
To naravno jeste moguće, jer u Srbiji najveće plate imaju baš oni koji uglavnom ne rade ništa, a mogao bih se kladiti da dobar deo njih i ne znaju ništa da rade. Otkud im tolike plate? Pa zarađuju ih za njih oni koji rade mnogo za malo para.

Ja mogu da vam navedem niz primera ljudi sa velikim platama koji 1-2 puta mesečno svraćaju "na posao", a znam za slučaj čoveka koji niti je išta radio, niti je uopšte ikada odlazio na posao. Ogromna plata mu je, ipak, redovno stizala na račun. Ovakva radna mesta najčešće sadrže neki prefiks tipa "analitičar", "pomoćnik" ili nešto poput "savetnik generalnog direktora". A znam i za slično radno mesto osobe sa titulom "portparol". Ovde je clue u tome što je dotična osoba bila vrlo zgodno i mlado žensko.

Poslednja izmena:
To naravno jeste moguće, jer u Srbiji najveće plate imaju baš oni koji uglavnom ne rade ništa, a mogao bih se kladiti da dobar deo njih i ne znaju ništa da rade. Otkud im tolike plate? Pa zarađuju ih za njih oni koji rade mnogo za malo para.

Ja mogu da vam navedem niz primera ljudi sa velikim platama koji 1-2 puta mesečno svraćaju "na posao", a znam za slučaj čoveka koji niti je išta radio, niti je uopšte ikada odlazio na posao. Ogromna plata mu je, ipak, redovno stizala na račun. Ovakva radna mesta najčešće sadrže neki prefiks tipa "analitičar", "pomoćnik" ili nešto poput "savetnik generalnog direktora". A znam i za slično radno mesto osobe sa titulom "portparol". Ovde je clue u tome što je dotična osoba bila vrlo zgodno i mlado žensko.

a gde je tu IT?

Mogu i ja da potvrdim ovo što priča wiz. Velika privatna firma u Zemunu koja obrće dobre pare (ime nije bitno), ima računovođe i ekonomiste sa platama 30+ K koji nemaju veze za životom, na poslu slabo šta rade i to što rade, urade loše, i kukaju nad zlom sudbinom što ih je život osudio da tu provoed vreme umesto da zasluženo žive na Bahamima. A onda moja majka, sa platom od 14.000 u državnoj firmi, dolazi tu na "tezgu" posle regularnog radnog vremena da popravlja njihove brljotine, radi im završni račun itd.

tuzno ali istinito :(

nego ti druze majku za rukav pa kod sefa firme pa na razgovor pa da vidis ko ce da im bude sef racunovodstva, ponekad nasim roditeljima treba malo podstreka :)

Citam ovo i samo sto ne pocnem da placem, jebote ja sam ceo letnji rasput sljakao za 500 eura, i bio sam srecan sto to mogu da radim.
Nego WIz, ja nesto razmisljam ako si ti firmi zaradjivao 3600 eura dnevno, a bavio se nekim IT-em.Ili si nesto akovao zestoko, ili si krao automobile pa im cistio romove(So ja polako ucim :) ), ili si sredjivao kradene laptop-ove, ili si opaljivao gazdinu zenu pa te gazda dodatno placao jer si mu je skidao sa vrata :)

Ti imas 15 godina i kukas sto si zaradio 500eu za ceo raspust...
a ljudi sa faxom imaju 300-400eu platu... kuliraj i zavrsavaj skole, pa ces da zaradjujes...

Pricao sam danas sa jednim likom koji je u vlasti, ne bitno ko. Rece mi da je ovo normalno za drustvo kao nase, za drustvo u koje su tek sad pocele da dolaze velike firme. Niska cena rada tj. njihove velike zarade je to sto privlaci velike firme na nase trziste. Da su plate vece ne bi ovoliko napredovali nego bi stajali u mestu. Kaze on da ce se za nekih 4-5 godina samo od sebe srediti. Kad bude bilo dosta firmi i kad ne moramo da ocekujemo da jos njih dolazi tada mozemo i da imamo velike plate. Do tada moramo da se strpimo i da cekamo i vremenom ce biti sve bolje i bolje.
Zvuci zanimljivo i logicno, ali politicari uvek pricaju bice bolje i ostale bajke, tako da ne znam da li da verujem da ovako mora.

Ko je rekao da kukam, ja sam pre srecan.E da ja sam to malko zaokruglio, pre je bilo oko 350 eura.

Poslednja izmena:
Kaze on da ce se za nekih 4-5 godina samo od sebe srediti.
To isto su ti isti ljudi pričali i 2000. A koja je sad godina? Priča da je jeftina radna snaga motiv je obična stupidarija, naprosto zato što ima zemalja sa mnogo jeftinijom radnom snagom od naše. Onaj kome trebaju jeftini radnici neće doći u Srbiju. Osim toga, države koje baziraju razvoj na jeftinoj radnoj snazi nastoje da troškove života održe na minimumu, naša radi suprotno.

I koje se to inostrane firme polomiše da dođu ovde? Ja nešto ne vidim da se neko ubi ovde da dođe. Naprotiv.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno