Haludza druze nemogu da se slozim sa tobom, iz prostog razloga sto ja zivim sam sa devojkom i znam kako je znaci, ako mi neko kaze da iznajmljuje gajbu, placa racune, hranu, odecu i ostalo sa 300e plate ..... laze ko pas, osim ako ne zivi u nekoj vuko****ni na 1,5h voznje od gradai placa gajbu 50e ili zivi sa bubama u kuci punoj vlage, ja ne hvala.
E moj prijatelju, da ti znas kako neki ljudi zive.. Pazi kad je 300E cak i dobra plata!? Onako solidna it plata. A kad pitas nekog coveka, kako prezivljava sa 200E mesecno, ni on sam ne zna da ti odgovori! Odvaja od usta, svaki dinar meri, racuna, razvlaci, kupuje plinski sporet da ustedi struju, donosi klopu sa sela, cekovi, krpi garderobu, itd.. Na ivici bede eto kako.. Zivi bate od 200E! Neverovatno! I snalazi se kako zna i ume, kao uostalom i 90% naroda ovde gurnutog u bedu..
Naoruzajte sirotinju!
Ps: ja sam imao konkretnu ponudu za jednu kanadsku firmu - programer - e sad, bash baje programeri (a isto vazi i za animaciju) uzimaju oko
80 (zavisi od ugovora, velicine firme itd) kanadskih dolara
sat 
. Pekovremeno se placa 20% vishe! Inace kanada je dosta opustenija zemlja od amerike, manje je: "surova grabljivost i gazenje preko mrtvih za posao i napredovanje", na radnom mestu je opustenija atmosfera, a kanadski socijalni program (jaci od americkog) je posle shvajcarkog najaci na svetu. Ja nisam dugo izdrzao

. Klima, ljudi, atmosfera, ribe (katastrofa - nasa Knez Mihajlova leti i ribice u minicima su
pojam za njih, to cak priznaje i ovaj moj ortak - janicar

koji prezire Srbiju, samo nesto kuka, i odusevljen je zapadom, kad vidi ribice, zaboravi sta je rekao

, prosto je zacudjen kako se drze i nose..) svaka zapustena, dronjava i cesto debela, neka vlaga u vazduhu, istocno evropske doshljake tamo znaju da zovu (ne samo Srbe) "white niggers"

, iako je to naseljenicka zemlja!? ljudi hladni, rezervisani, svi zarobljeni nekim kreditima zbog kojih neki rade i 2 posla paralelno, nema opustenog zezanja, i kad se retko izadje - svak oce sto pre da se napije, preterivanje, ko sumanuti, hrana bezukusna, modifikovana. Ma zhasu.. Dzaba im i standard i (a standard, tj spoljasnjost - bruka!) i putevi, i cistoca, i sjaj, i organizovanost, kad nema zivota. Samo rad.. Daleko im lepa kuca. Srbija - najlepsha zemlja

.. Samo da se sve uredi kako treba (zakoni), videcete, Srbi su prirodno snalazljiv narod, i opet ce biti lideri u regionu! Treba cuvati svoje..
80$ x 8 = 640$ dnevno x recimo 25 radnih dana 16.000$ mesecno uzme baja tamo. Naravno porez to dosta umanji, pogotovo ako su ti primanja preko 100.000$ godisnje, onda si neka kategorija za reket porezni, tj placas porez vishe nego kad si ispod 100.000, imaju tacno klase, sad ne znam precizno pa ne bi da lupim, al to vam je ugrubo to. Poenta je "budite baje"

, naucite jezik perfektno (prvi uslov!) radite tamo, ne predugo da ne zastranite

, vratite se i kapital ulozite u Srbiju..
E da kod nas se pre par godina otvorilia it firma, koja je inace iz nemacke, tj sediste joj je tamo, a ovde su otvorili konkurs za programere. E sad posao je bio opusten, dobijes task i shljakash ga gajbi, ne morash da si u firmi, ne treba da nashih odelo, itd.. Uslov - mora da si baja.. Plata 8E sat

. Svak ce reci wow! 8x8 = 64 x 25 1.600 E mesecno, wow plata za ove ovde prilike. Jes al za malo

. Gubljenje vremena. Za taj isti posao shvabo je tamo placen 70-80E sat, a oni su to ovde otvorili zbog jeftine radne snage. Toga ce biti sve vishe..