Nisam zaboravio...
Neko je konstatovao da svi zaborave ovu temu kad jednom dobiju adsl. Ovu poruku posvecujem njemu.
Dakle, upravo sam instalirao ADSL. Ovo je prakticno prvi sajt koji sam otvorio, pa nemam puno utisaka. Potrudicu se da navedem najbitnije informacije. Nadam se da ce nekome biti korisno.
Centrala Kijevo (Beograd), telefonski brojevi 011/2333***
Dosadasnji mesecni racuni za telefon oko 3000 dinara, s tim da dosta pricamo, odnosno dial-up je uzimao sigurno do 1000 dinara, mozda i manje
Imam 'obicnu' liniju, ne isdn, nisam imao dvojnika
Podneo sam zahtev preko sajta, negde na pocetku, recimo pocetkom novembra prosle godine. Raspitivao se pocetkom godine i rekli da ce biti krajem januara, uz iznenadjenost mojom opaskom da to znaci mart-april i tvrdnju da ce biti bas krajem meseca.
Valjda 23. januara, EUnet je objavio da je centrala Kijevo osposobljena za ADSL. Inace, mislim da je u pitanju Siemens centrala, stavljena pre nekih 3 godine (mozda i 2, nisam siguran).
Prilikom registracije, ostavio sam broj mobilnog. Juce su me pozvali na taj broj i rekli da vlasnik telefona (onaj na koga glasi prilkljucak) treba da dodje sa licnom kartom.
Veceras bio i zavrsio sve za desetak minuta. Dobio Hawei ili kako vec modem. Pun paket - modem, stalak, spliter, dva rj11 kabla, jedan mrezni (rj45), adapter za struju, cd, uputstvo.. bas kompletno.
Prikljucio i sve radi iz prve.
Trudicu se da pratim ovaj forum i da odgovorim na pitanja, ako ih bude. Samo ipak sacekajte sa pitanjima o brzini, filtriranju i slicnom, jer sam tek instalirao modem. Za sada nisam nasao ni bilo kakav program za kontrolisanje konekcije.
Zaboravio sam da pomenem da sam uzeo paket 512k.