Poenta toga sto sam napisao su reci "za Telekom". Znaci, nisam napisao da ADSL nije profitabilna usluga, nego da nije profitabilna usluga za Telekom. Vec sam na sopstvenom primeru objasnjavao zasto tvrdim da ADSL za Telekom nije profitabilna usluga. Ja sam na Dial Up-u i mesecno placam, uobicajeno, 3000+ dinara telefonski racun + 650 dinara flat dial up (deo tog novca takodje ide Telekomu). U tom racunu telefonski impulsi za koriscenje interneta ucestvuju sa 90% jer fiksni telefon gotovo da i ne koristim za razgovor. E sad, kada bi meni telekom omogucio ADSL (instalirao port) dobio bih pet puta brzi internet, ali bi Telekom dobio samo 1200 dinara za ADSL i, recimo, 300 dinara za fiksni telefon. Znaci, ako me ostave na Dial Up-u Telekom na meni zaradjuje vise od 3000 dinara, a ako mi omoguce ADSL maksimalno 1500 dinara i jos cu im uz to trositi pet puta vise resursa.
Kada bi neki drugi provajder bio u mogucnosti da uvodi ADSL i da pri tom ne zavisi od Telekoma, ili kada bi drzava naredila Telekomu da u roku od pola godine - godinu dana uvede ADSL svima koji su zainteresovani, ADSL bi postao profitabilna usluga za Telekom. Ovako, dok mogu da nas mimo nase volje drze na, za njih, profitabilnijoj usluzi, ADSL za Telekom nije nimalo interesantan i uvode ga tempom tek da se prica da ga ima u Srbiji.