Šta je novo?

Pioneer DV-380 firmware - upgrade

evo flesovao sam ga sa ovom verzijom koju si mi dao skydiver021, pozadina je opasna, svaka cast na prevodu takodje. A jel postoji 1.09.03.1 sa takvom pozadinom srpski me ne zanima posto sam imao tu verziju ali me samo nervirao wallpaper, posto je ova koju si mi dao verzija 1.09.03, zato sam i pitao kojim programima se edituje BIN file da smuckam sopstvenu verziju. Moze odgovor i na PM. Pozz

Poslednja izmena:
studiovpc je napisao(la):
evo flesovao sam ga sa ovom verzijom koju si mi dao skydiver021, pozadina je opasna, svaka cast na prevodu takodje. A jel postoji 1.09.03.1 sa takvom pozadinom srpski me ne zanima posto sam imao tu verziju ali me samo nervirao wallpaper, posto je ova koju si mi dao verzija 1.09.03, zato sam i pitao kojim programima se edituje BIN file da smuckam sopstvenu verziju. Moze odgovor i na PM. Pozz

Bin fajl otvaraš sa MTKReMaker.exe (moja verzija je 023 beta 2) Naravno trebaće ti još alata u zavisnosti šta želiš da modifikuješ (fontove, OSD meni, pozadine...).
Mnogo korisnih stvari i kako nešto da uradiš naćičeš na http://board.softpedia.com/index.php?showforum=24
Razlika između ove dve verzije je da 1.09.03 ponekad (koliko sam ja primetio retko) odseče zadnje slovo prevoda a 1.09.03.1 navodno to ne radi mada sam negde našao da se to dešava i sa 1.09.03.1. i da je bug i dalje prisutan.

Jedino sto nisam nasao u ovoj temi je kako da saznam koji firmware je trenutno instaliran. Zna li neko?

inodius je napisao(la):
Jedino sto nisam nasao u ovoj temi je kako da saznam koji firmware je trenutno instaliran. Zna li neko?
idi na initial settings pa na options ali ne otvaraj options nego samo stani na options kursorom i pritisni display, pojavice ti se u sivom okviru koja je verzija roma, jos jedna stvar otkljucavanje playera tj da bude region free se radi tako sto se drzi enter ali onaj kod brojeva mali enter takodje se proverava isto kao i rom verzija
jos shortcutova (drze se dugmici duze da bi radilo)
1 - Volume up
4- Volume down
7 - Mute
5 - Pan & scan (screen change)
0 - zatamnjuje display na playeru korisna stvar ako bljesti nekome puno
srednji ENTER + strelica na desno - speed up play
srednji enter + strelica na levo - slow down play

Poslednja izmena:
skydiver021 je napisao(la):
Bin fajl otvaraš sa MTKReMaker.exe (moja verzija je 023 beta 2) Naravno trebaće ti još alata u zavisnosti šta želiš da modifikuješ (fontove, OSD meni, pozadine...).
Mnogo korisnih stvari i kako nešto da uradiš naćičeš na http://board.softpedia.com/index.php?showforum=24
Razlika između ove dve verzije je da 1.09.03 ponekad (koliko sam ja primetio retko) odseče zadnje slovo prevoda a 1.09.03.1 navodno to ne radi mada sam negde našao da se to dešava i sa 1.09.03.1. i da je bug i dalje prisutan.
ok nasao sam brdo alata na softpedia-i a jel moze mali onfo koji cemu sluzi, znaci najvise me zanima za pozadinu i osd za meni. I gde moze da se skine ona pozadina sound.vision.soul ali samo pozadina

Ovaj koristan tred sam ocistio od shuma koji se nakupio u poslednje vreme.

preradio sam 1.09.03.1 ali kad sam ubacivao tvoj prevod u njega posle mi je prikazivao svuda one apostrofe, prevod iz tvog sam vadio tako sto sam isao na OSD -> language 03 gde je srpski naravno i zapamtio ga kao mtl file i posle sam isao na replace u novijem fw-u i pojavljuju se oni apostrofi koji stoje tu kad gledas sve jezike sa ovim MTKReMaker-om ali se ne vide posle a u ovom slucaju su ostali vidljivi. Gde sam se zeznuo? Pozadinu sam promenio veoma lako, poskidao sam sve one alatke sto si ostavio link pa cu da isprobam sve kad dodjem kuci posto sam na poslu, samo mi objasni sta je sa ovim apostrofima kako da ih uklonim? Pozz

Baci neku sliku da vidimo kako izgleda to što te muči.
evo sta je u pitanju da ne bacam slike za dz, bilo gde u menijima kada izaberem srpski jezik pojavljuju se apostrofi posle svake reci recimo Audio podesavanja pise ovako AUDIO' PODESAVANJA ili npr DIGITALNI AUDIO IZLAZ pise ovako DIGITALNI' AUDIO' IZLAZ. Zasto ima te apostrofe? I jel bese ima 1.09.03.2 verzija ili nesto novije?

ajde da ostavim i ovo ovde moze biti veoma korisno, setovanja u nerou za pravilno narezivanje diska sa firmware-om, reze sa na obican cd ili na cd-rw, ja sam do sada uvek koristio RW flesovao sam nekoliko puta da isprobam fw-e koje sam modifikovao

Settings in NERO:
DATA CD
Multisession -- No Multisession
ISO -- Data mode = Mode 1
- File system = ISO 9660 only
- File name lenght (ISO) = Max of 11 = 8+3 chars ( level 1)
- character set = ISO 9660
Label -- PIONEER <--Capital letters-- i allways use "manual"
Burn -- 4x
Verify writen data

studiovpc je napisao(la):
evo sta je u pitanju da ne bacam slike za dz, bilo gde u menijima kada izaberem srpski jezik pojavljuju se apostrofi posle svake reci recimo Audio podesavanja pise ovako AUDIO' PODESAVANJA ili npr DIGITALNI AUDIO IZLAZ pise ovako DIGITALNI' AUDIO' IZLAZ. Zasto ima te apostrofe? I jel bese ima 1.09.03.2 verzija ili nesto novije?

Ovaj apostrof kod Pioneer-a bi trebao da se prikazuje kao razmak, zašto je kod tebe drugačije nemam pojma. Probaj da zameniš i fontove 8 9 10 i 11. Da li ti je firmware koji si skinuo CP 1250?

Ovaj apostrof kod Pioneer-a bi trebao da se prikazuje kao razmak, zašto je kod tebe drugačije nemam pojma. Probaj da zameniš i fontove 8 9 10 i 11. Da li ti je firmware koji si skinuo CP 1250?
jeste, ajde probacu pa javljam posto sam u guzvi oko posla ne mogu da se naspavam kako treba, javljam cim uradim to. Pozz

Jel ima neki firmware koji omogućava 380-ci da čita fajlove koji imaju naziv duži od 50 karaktera. Videh u nekom od aktuelnih fw-ova da je povećana max dužina naziva subtitle fajlova na 120, ali ne vidim da je to urađeno i za media fajlove.

Molba:

Moze li neko da okaci ovde fw ili link ka aktuelnom fw koji stize sa 380?

Edit: a i koji je sad aktuelan? :)

Poslednja izmena:
Hvala, to mi je trebalo (a ulenjio sam se da trazim sam :) )

Joj kako je grozan original vs gufiak :)

ajde malo da dignemo temu iz mrtvih!! Jel probao neko novi fw made by Hakan 1.21.03? Ima ga na onom pioneerfaq sajtu, meni nije trenutno player pri ruci pa ne mogu da probam?

Ja probao i vratio se na stari trebalo bi da se oseti poboljšanje u slici koje ja nisam primetio (scart cbl, 70cm crt televizor), pored toga nisu ni implementirane sve stvari kao kod Gufiaka ali ono što mi je najviše smetalo je to da su komande na displeju plejera tipa start stop bile na švedskom a ne na engleskom. Možda su to sad ispravili dobro je što je neko drugi preuzeo da razvija dalje jer od Gufiaka nema leba a onaj njegov drugar Dinderi što se hvali da je u njegovom timu mislim da nema dovoljno znanja za razvoj jedino za tehničku podršku. Kada budu odradili na nivo Gufiakovog firmvera ja ću ga prevesti i dodati Subz3ro-ve pozadine koje su stvarno mnogo lepše nego originalne i četri veličine mojih fontova.

Ja probao i vratio se na stari trebalo bi da se oseti poboljšanje u slici koje ja nisam primetio (scart cbl, 70cm crt televizor), pored toga nisu ni implementirane sve stvari kao kod Gufiaka ali ono što mi je najviše smetalo je to da su komande na displeju plejera tipa start stop bile na švedskom a ne na engleskom. Možda su to sad ispravili dobro je što je neko drugi preuzeo da razvija dalje jer od Gufiaka nema leba a onaj njegov drugar Dinderi što se hvali da je u njegovom timu mislim da nema dovoljno znanja za razvoj jedino za tehničku podršku. Kada budu odradili na nivo Gufiakovog firmvera ja ću ga prevesti i dodati Subz3ro-ve pozadine koje su stvarno mnogo lepše nego originalne i četri veličine mojih fontova.
znaci da ne pokusavam za dz kad ne valja, valjda ce izaci nesto bolje nadam se. Pozz

Jel zna neko mozda sve shortcut-ove na daljinskom na gufiak-ovom fw-u? Ono kao shto kad se dugo drzi '5' on menja velicinu slike...
Trebalo bi da ih ima josh, ali ne znam koji su...

Da li zna neko mozda da li je izasla neka nova verzija firmware-a za pioneer 380 i 585 i kako radi sa pomenutim playerima?
Jos ako moze neki link gde moze da se skine bilo bi super.
Pozdrav.

To i mene zanima, smorio me ovaj original fw by pioneer :)

jaksa ... pa ubaci gufiakov

Ma znam naravno za njega, nego se nadam da ima neki baziran na novijem originalnom nego sto je 1.09 :(

Gde ima da se kupi najjeftinije 380, kolega se zanima, a koliko vidim cena je oko 7k din?!

Bili su povoljni u metrou, proveri.

Nazad
Vrh Dno