Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R. Priprema Se Za Izlazak.

• Začetnik teme AD33MA
  • Datum pokretanja
Kao što već rekoh, većina ne voli realizam u igrama! To se i vidi kroz skoro sve današnje igre novijeg datuma. Evo recimo skoro svi se lože na HDR koji u FC-u, Gothicu, Oblivionu... čini grafiku neprirodnom, i većina će reći kako je takva grafika daleko ljepša od one u HL2 recimo! Pa i jeste ljepša, ali je u HL2 realističnija! Bitno je da sija, da je kičavo!
isto mi je juce palo na pamet. Gledam HDR u npr. 3dmark 06 i rthdribl HDR demo, ono je pravi HDR i doprinosi realisticnosti. U Oblivionu ga ja ne kontam, za mene je to tamo bloom. Mozda treba neko da mi dodje da mi objasni kako da gledam, al onda to i nije bas realisticnost, kad je treba objasnjavati? Mozda taman i iskljucim HDR u oblivionu :) Nisam ga ni koristio do sad na 6600gt, necu ni posad...

Kao što već rekoh, većina ne voli realizam u igrama! To se i vidi kroz skoro sve današnje igre novijeg datuma. Evo recimo skoro svi se lože na HDR koji u FC-u, Gothicu, Oblivionu... čini grafiku neprirodnom, i većina će reći kako je takva grafika daleko ljepša od one u HL2 recimo! Pa i jeste ljepša, ali je u HL2 realističnija! Bitno je da sija, da je kičavo! Srećom toga u STALKER-u nema, bar ne na ovim shotovima i trejlerima!

Evo sad sam malo konkretniji ;) a i malo manje sam off topic!? Eh koliko li je off topic postova na ovom forumu, pa i u ovoj temi?

Naravno, to bi sve imalo smisla da si rekao da pojam "lepa grafika" nije obavezno i realisticna grafika, medjutim ti si rekao nesto sasvim drugo, rekao si "Realistična grafika nije uvijek lijepa grafika", sto u nekom estetskom smislu i jeste tako. Ako prikazujes nesto realisticno a da je sto se estetike tice ruzno, samim tim je i ruzno, ali ako je dostignuta realisticnost na nivou grafike, to je automatski i lepo, jer je realisticnost cilj kome se ustvari i tezi, a samim tim i ocenjuje, lepota, odnosno kvalitet grafike :D

Dakle, to sto si odgovorio posle ima smisla, ali ono sto si napisao ranije i dalje je u domenu vrhunske filozofije :D

A što bih voleo realizam u igrama? I šta bih trebao da igram? Taksistu kome je cilj u igri da skupi pare za bolja kola pa da vozi taksi na duže destinacije? Grafika u HL2 nije realističnija od "kičerajske" grafike. HDR je i napravljen da bi doneo novi nivo realnosti. To što se ta unapređenja koriste da se pravi nerealistična umesto realistične grafike je sasvim druga stvar. A ja bih svakako radije vodio armije Tau konglomerata u borbi protiv invazije Haosa nego igrao crnca mafijaša koji na biciklu sluša rep i piči kroz hood.

Pa valjda je cilj praviti što realističnije igre? Kako grafički tako i po pitanju inteligencije!? Poslije HL2 jedino mi STALKER izgleda normalno, no on je ipak na višem nivou jer je X-Ray engine napredniji od Sourcea.
Pa zašto li je COH okarakteriziran kao najbolji i najrealističniji RTS današnjice?

Pa valjda je cilj praviti što realističnije igre? Kako grafički tako i po pitanju inteligencije!? Poslije HL2 jedino mi STALKER izgleda normalno, no on je ipak na višem nivou jer je X-Ray engine napredniji od Sourcea.
Pa zašto li je COH okarakteriziran kao najbolji i najrealističniji RTS današnjice?

Slazem se, najlepsi osecaj je kad u igri skapiras koliko neki od segmenata podseca na stvarnost. To moze biti u domenu gameplaya, grafike, zvuka. Kad zamirise ili izgleda kao nesto sa cim si se susreo ili naslucujes kako je u realnom zivotu, tada ti je utisak jaci. Ja sam uvek za to.

X-Ray engine je definitivno zastareo, da se igra pojavila u vremenu kada je i trebala da se pojavi, bila bi pravi BooM! Sada to vise sigurno nije.

COH je sta? (izvini bat ****ga, ne znam sta je to). A za ovo sto pricas sto realisticnije graficki i po AI-u ... ok... Nesto najrealnije sto sam ja do sada video a da je zadrzalo igrivost... aj da kazem donekle zadrzalo igrivost je BF2 PRM (Project Reality Mod). Preporuka svim ljubiteljima realnosti u svakom smislu, a ne samo u grafici.

p.s. oridjinale bf2 + dobar internet (256) su neophodnost za igranje!

Sorry, nisam znao.... Koliki je to fajl bio, posto ga ima na rapidu iz 3 dela (3x100=300Mb) sto mi je nekako malo za takvu igru?

Ne obracaj paznju uopste na to. To su mangupi maznuli neku Alpha verziju MP, koja je sluzila samo kao demonstracija na nekom od hepeninga u Nemackoj. Nista posebno, nema DX9 efekata koji su implementirani neko vreme nakon te prezentacije, mozes samo da se prosetas po mapama da vidis na sta to otprilike treba da lici. Zvuk je i tada bio krsh, i jako bih voleo da su to sredili, jer za igru tog tipa, koja treba da bude izuzetno atmosfericna, kvalitetan zvuk je pod OBAVEZNO!

A ono sto sam video u trailerima je samo neko fucking napucavanje ... Imam los predosecaj ... Kazite da nisam u pravu, molim vaaas :)

veci deo HDR efekta je zapravo mana ili ogranicenje, kako ko zeli da svati, filmske tehnologije, a ne realizam. Nastaje zbog razlicitih otvora blendi za razlicite svetlosne uslove, a ako se izvrsava automatski na filmskoj kameri onda nastaje zbog prespore automatike. Niko od nas nasim ocima ne vidi HDR efekat, jer su nase oci mnogo savrsenije. To se pojavljuje na filmu ili stavljanjem naocara za sunce pre gledanja u nebo... (prolzak svetlosti kroz lisce je volumetric, a ne HDR da se razumemo odma). Ne vidim kako je to "realno".

PS. Onaj counter za STALKER pokazuje u ovom momentu jos 59 dana 23 sata itd. Znaci onaj lik ce pokloniti kola ljudima koji cekaju na stalker posto je rekao da ce izaci 26-to februara ili tako nesto, a izlazi za dva meseca, tacnije tamo negde oko 20-tog marta...

Poslednja izmena:
Hm... Meni se svidio HDR u 3dmark 06, dio sa dirizablom, imao npr. onaj dio kad sunce bljesti iza glave vojnika, i onda mu jedva razaznajes lice, dodju samo konture. E, to se desava i u stvarnom zivotu, to je realno... No odosmo u off...

Poslednja izmena:
to nije HDR, to je glow :) nije sve sto svetli HDR majku mu njegovu :D

Ne obracaj paznju uopste na to. To su mangupi maznuli neku Alpha verziju MP, koja je sluzila samo kao demonstracija na nekom od hepeninga u Nemackoj. Nista posebno, nema DX9 efekata koji su implementirani neko vreme nakon te prezentacije, mozes samo da se prosetas po mapama da vidis na sta to otprilike treba da lici. Zvuk je i tada bio krsh, i jako bih voleo da su to sredili, jer za igru tog tipa, koja treba da bude izuzetno atmosfericna, kvalitetan zvuk je pod OBAVEZNO!

A ono sto sam video u trailerima je samo neko fucking napucavanje ... Imam los predosecaj ... Kazite da nisam u pravu, molim vaaas :)
Pih, i Rusi nisu sto su nekad bili :) A ja mislio da je nesto sveze (prekjuce je objavljeno).
Evo brisem ga sa download spiska....... HVALA druze Gorane

ma pusti betu, dajte nam pravuuuu stvar! Ajde, priznajte, jel ste krenuli da brojite dane...?

Ja ih brojim već godinama!

ovo je mp beta...

Haha pa svi zvukovi oruzija su preuzeti iz CS-a! :)
Meni Stalker nekako opasno smrdi. Bojim se da ovo nece na dobro izaci...
A framerate je toliki jel je grafika losija... Pa gde su ti DX9 efekti? :)

Poslednja izmena:
Haha pa svi zvukovi oruzija su preuzeti iz CS-a! :)
Meni Stalker nekako opasno smrdi. Bojim se da ovo nece na dobro izaci...
A framerate je toliki jel je grafika losija... Pa gde su ti DX9 efekti? :)

Hehe, evo jos jedne stvari oko koje se slazemo :) ... I ja sam sumnjicav po pitanju Stalkera :).. A to sto se tice zvuka i onoga sto je starac okacio, to je materijal iz leaked alpha demos .... Nema DX9 efekata u njima, zato i jeste toliki framerate ...

A sto se zvuka tice, da, u tim alpha verzijama zaista je zvuk na jako niskom nivou, i zvuci kao da je iz CS, a mozda zaista i jeste ...

Shotka je iz stare alpha verzije, a tada je korišten DX8 path.

Poslednja izmena:
Da, ali ono je na Radeonu 9600pro @1280x1024. Na kojoj je ovo karti? Izgleda fantastično!

Da... Stvarno su svi zvukovi iz CS... Baš me zanima, da li će Valve da ćuti kada izađe final verzija :D

da ti budem iskren - sve i da je na tnt2- izgleda uzasno, isprano, prazno, i bukvalno kao prvi Counter Strike :(

Ma to je staro, i još je alfa verzija! Mene recimo više zanima dobar gameplay nego grafika. U takvu atmosferu i priču se življe boje nebi baš uklopile.

meni jedno bez drugog ne ide...u suprotnom bi imao laptop i PS2...

Malo je takvih FPS naslova. Ja znam za jedan. Većinom to forsiranje grafike zezne gameplay.

Evo koga interesuje neka poseti ovaj link. Turobno i mracno.
http://www.pripyat.com/en/

Postoje i agencije koje vode u oblast, pa ko voli...
Ja sam, nezavisno od ove price bio u Ausvicu i osecaj je jeziv.
Ako bi mi se ukazala prilika, rado bi se prosetao Pripyatom.
Malopre je na BBC-ju bio dokumentarac o katastrofi.
Najezio sam se dok sa gledao.:zgran:

Vrh Dno