Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
...ovde se nezna ko koga j...

meni je danas covek iz telekoma rekao do 01.03(PRVI MART)ako na mojoj centrali ne instaliraju potrebnu opremu slobodno neka probam nesto drugo,ja mu kazem da meni nije potreban besplatan modem a on kaze 'nebitno' ....

...ovde se nezna ko koga j...

meni je danas covek iz telekoma rekao do 01.03(PRVI MART)ako na mojoj centrali ne instaliraju potrebnu opremu slobodno neka probam nesto drugo,ja mu kazem da meni nije potreban besplatan modem a on kaze 'nebitno' ....

To "nebitno" je kljuc cele Telekomove price o adsl-u. I na moje pitanje jel' mogu ja da platim port (da ga kupim i donesem u centralu, ako treba), montazu porta (2-3 radna sata servisera, 8 sati, ako treba) i sam da nabavim modem, odgovor je, takodje, bio "ne ide to tako". A kako ide? Ide tako sto Telekom na meni zaradjuje 30-50% vise ako me drzi na dial up-u (ako me pridobije za svoj dial up, super, ako ne, nema veze, zaradice i na mom provajderu) a ako se ja ponudim da kupim i platim sve sto je potrebno da dobijem adsl, onda pocnu izgovori tipa "ne ide to tako", "ne postoji mogucnost da vi kupite port i platite montazu", "gospodine, sve je to nasa obaveza i vi ne morate nista da placate i da se trosite" i slicno. :trust:

Koliko ja vidim ogromna vecina zainteresovanih za adsl ga skoro nece gledati. Ko ima mogucnost za wireless ili kablovski, nek capava to na vreme. Kada bi se, na primer, svi prebacili na wireless ili kablovski (kad bi i za to bilo mogucnosti kao sto je, uglavnom, nema), a racun za fiksni telefon sveli na minimum, Telekom bi nas za pola godine vukao za rukav i molio da uzmemo adsl, kao sto sad malte ne ne nude blowjob da uzmes novi broj za mobilni, ili predjes sa pre paid-a na post paid.

Poslednja izmena:
Radisha boli uvo g. D.P. sto mi ovde pljujemo Lelekom. Mi smo ipak sacica jada za njih. Lelekom je vec nekoliko godina unazad najprofitabilnija kompanija kod nas.
Kada je donet zakon da se kompanija podeli na tri nezavisne manje kompanije sve je zaboravljeno jer je D.P. tvrdio da mobilna telefonija i internet pokrivaju "gubitke" fiksne telefonije. A ADSL mozemo da dobijemo kad odemo kao azilanti u Bugarskoj!?

A da "pravimo" jednu peticiju ?
Da bas vidimo koliko ce ljudi da se skupi.
Naravno, ako nam uspe - ja cu biti novi predsednik LeLekoma - posto sam se prvi setio i izneo ideju u javnost.
Ajd ko je za - nek pocne na radu za realizaciju, a ja cekam mestoi direktorske tople kozne skupo placene fotelje :D

Radisha boli uvo g. D.P. sto mi ovde pljujemo Lelekom. Mi smo ipak sacica jada za njih.

Svestan sam ja toga i slazem se sa tobom. Uostalom, Telekom nas svakodnevno podseca na to da mozemo da kevcemo do mile volje. Jednostavno, postavljam pitanje sam sebi a sta je Telekom za mene, ako sam ja za njega saka jada!? Ne mogu da ostvarim nijedan jedini interes kod Telekoma, ne mogu da dobijem ni ono sto zelim posebno da platim, nijedan jedini put nisam dobio preciznu informaciju u pogledu tajminga za realizaciju nekog mog zahteva, nisam korisnik MTS-a, a fiksni telefon mi ne bi ni trebao da ne koristim dial up sve odlazuci investiranje u wireless opremu i prelazak na bezicni internet u ocekivanju usranog adsl-a koji, kako mi se cini, nece doci jos zadugo do mene.

Ja sam na korak od odluke da predjem na bezicni internet i, s oprostenjem, odjebem Telekom do kraja zivota. E sad, ako moj postupak i postupak ko zna koliko ljudi koji urade isto dotakne D.P.-a super, a ako ne, zabole me tuki jer ionako ne gubim nista, obzirom da od Telekoma nemam nikakve koristi u zivotu.

Moja priča počinje 31.10. 2006 kada sam se prijavio za Telekom ADSL u Subotici.
Namerno sam pustio da prođe dva meseca, ništa.... Oprostio sam se od ADSL u startu, neka se jebu zajedno sa njim, a vama svima predlažem ako možete pređite, kao što ću i ja pokušati da pređem, na satelitski internet.
Pogledajte SK ima za 6000 setup i paket mesečno je oko 1500 dindži a brzina nije ono tesko shit već kao 256... Možda grešim ako neko zna bolje nek me ispravi i spreči da napravim glupost, al za sada mi je to jedino rešenje.
Dial up stalno puca, kablovski nema šanse, a dobronameran savet za****te radnju sa ADSl-om, nema ništa od toga.....

Pogledajte SK ima za 6000 setup i paket mesečno je oko 1500 dindži a brzina nije ono tesko shit već kao 256... Možda grešim ako neko zna bolje nek me ispravi i spreči da napravim glupost, al za sada mi je to jedino rešenje.

Ovde ti upload ne ide preko satelita, nego preko dialupa ili nesto slicno...

Ja sam to koristio jedno vreme. Download je super brz, ali kao i kod TV signala, kad je oblacno mozes samo da places, tako mi se zadesilo da sam uplatio 2000din za mesec dana od kojih sam imao u upotrebi u full brzini jedva desetak dana. A i Gadafi lepo kaze potrebna ti je dodatna konekcija za upload. Znaci opet ces trositi dial-up i Telekom ce da te dere, ili ces ici preko GPRS-a, a ni oni nisu bas jeftini. Tako da ili ciljaj neki wireless, ili cekicaj ADSL kao i ostali, pa kad bude bude...znaci tamo negde 2013, mislim da cemo tada mozda da udjemo u EU :d

...jos da dodam za ovaj satelit, ako ides preko Astrasat-a onda moras antenu da djiras na Asra 1D na kome nemas kanala, pa ako imas jedan LNB i fiksnu antenu, ima da se naodvrces matica na nosacu za ceo zivot, mislim ako ti se po nekad prigleda i satelitska TV :))

Poslednja izmena:
Ovde ti upload ne ide preko satelita, nego preko dialupa ili nesto slicno...
Da, upload ide preko telefona ili preko GPRS-a. Sve u svemu neisplativo. I zive muke oko te varijante. Imam ss2, nisam probao, ali sudeci po iskustvima drugih i bolje da nisam probao. Jedina dobra stvar sa satelitskom, sto se neta tice, je offline download. Bez placanja. ISDN, spor i dodatna ulaganja. Imam ga, pa bar donekle mi ublazava patnju oko modemskog dial-upa. SBB kao da je brat Telekomu, nema tehnickih mogucnosti. Kad ce biti, ne zna se. Neizvesnost mozda i veca od ADSL-a. Za dobar wireles moras u startu da kleknes 80-100 eurica, sto je bacanje para ako ADSL stigne u skorije vreme. Sve u svemu malo nam varijanti preostaje. U stvari nista nam ne preostaje, nego da cekamo. Evo dok pisem ovaj post, pozvao sam 9813 i dobio info o realizaciji krajem januara. Znam da je sarena laza, ali je bar lepo cuti.

Plus sto preko satelita ne mozes igrati nista u realnom vremenu...osim ako ti latencija od 800-1000 ms ne predstavlja problem :D

Sam naslov topic-a je Utopija.
ADSL na celoj teritoriji Srbije ne treba očekivati još nekoliko godina, u najoptimističnijim procenama ;)

MadMan ispade ti najveci optimista ;) Danas sam na par mesta vidjao male roze kesice(u koju moze da stane modem/ruter i odgovarajuca ADSL oprema) na kojima pise ADSL i Telekomov logo i koliko sam zapazio nije kesicu nosila ista osoba, jedino ako su vrili change na tajnim mestima za zbunjivanje "protivnika" :D

Mozda je Telekom te roze kesice besplatno podelio vlasnicima trafika i prodavnica u okolini korisnickih centara da u njih stavljaju prodatu robu?

Dobro, ne bas skroz besplatno, ali po povoljnijim cenama nego na pijaci. :d

Mene su danas zvali da me obaveste da je sve spremno i da mogu da dodjem po modem ako sam jos uvek zainteresovan. Prijavio sam se otprilike pre neke 3 nedelje ako ne i manje...e sad ja se jedino dvoumim zbog one stavke da moram da potpisem adsl na godinu dana minimum,mislim ko zna sta ce se sve desiti i sta se moze Zabraniti za tih godinu dana i kako ce sve to raditi...

Samo da vas obavestim da su u Nisu danas krenuli sa potpisivanjem ugovora za ADSL, juce su mi javili da je sve spremno i da danas mogu podici opremu ali idem tek sutra:banana:

Blago Vama!
Kod mene je tako "dobra" situacija sa adsl-om(prijavio sam se jos pre dva meseca ali nisu se udostojili ni jednom da me kontaktiraju,em je malo mesto,em je centrala stara -jeste da je digitalna a opet nalazi se u susednom mestu, ma brooka),da od 12.01.ove god. koristim wireless.
Oprema najobicnija za 60 evra, pretplata za 1 mesec 900 dindzi (za sada je brzina 1Mbps).
Ja sam zadovoljan za sada.

Klasika BG, NS i Nis...***** ti drzavu bas...:mad:

Nemoj da udaraš po državi, ima da te banuju ili zaključaju temu:p

Vidim da svi imamo slicne probleme i dileme. Bar sto se tice unutrasnjosti. I sto se tice adsl-a, kablovske i wireless-a. Izgleda da jedino sto nam preostaje je da radimo ono sto smo do sada radili: saljemo mailove telekomu, zovemo 9813, posećujemo kancelarije... sve dok im ne dosadimo, pa se smiluju. Jel zna neko dal telekom ima svoj forum, pa da ih i tamo zaspemo temama i postovima? Jer ne verujem da ova lelekanja ovde na benchu neko od 'glavnih' uopste cita.:wall:

Od insajdera Telekoma iz mog grada ( Prokuplje) kaže da se čeka samo tehnički prijem već duže vremena i da je sve namešteno 100% ali šta li čekaju glavonje iz centrale neznam.
Tresla se gora,rodio miš.

A što je najgore, meni sve sporije radi ovaj moj dial-up, preko svih provajdera :( Jednostavno mi se dešava da stane i nema protoka i po 2-3 minuta, pa onda poleti, pa sve tako, i u Linuxu i u BSD-u i u Windowsu, što znači da nije do mene.
Sad kad mnogi podobijaju, ovi što ne dobiju ADSL, ima da najebu k'o žuti mravi, imaće sreće ako budu imali 2 kb/s i to na svakih 10 minuta po 45 sekundi
icon_evil.gif

A što je najgore, meni sve sporije radi ovaj moj dial-up, preko svih provajdera :( Jednostavno mi se dešava da stane i nema protoka i po 2-3 minuta, pa onda poleti, pa sve tako, i u Linuxu i u BSD-u i u Windowsu, što znači da nije do mene.
Sad kad mnogi podobijaju, ovi što ne dobiju ADSL, ima da najebu k'o žuti mravi, imaće sreće ako budu imali 2 kb/s i to na svakih 10 minuta po 45 sekundi
icon_evil.gif

Takodje i kod mene,na dial se konektujem na 33 maks 38,2 , a u windows-u mi veza puca non stop,a u Linuxu mi radi bar malo bolje...

Nadam se da to nema veze sa Adsl-om ili mozda ima?!
Inace u Uzicu nishta skoro od Adsl-a proverio josh se neshto ceka,a kad ne platim racun za tel,odma me gase....

:d kolektivna ADSL paranoja :p ...ma nema nista za nas van vecih gradova, bar ne jos par meseci, a bice kad bude i to je to. Dzaba sva dreka i galama kad njih bas zabole za nas i nase zelje.

Juce sam bio u Telekomovom korisnickom servisu u Nisu. Prvo sam se iznenadio kad sam video posebnu kancelariju za ADSL!!! Udjem unutra i pitam ljubaznu sluzbenicu kada ce poceti sa realizacijom na mojoj centrali, a ona mi kaze: "Pa gospodine, mi vec uveliko delimo modeme". Bas sam bio iznenadjen.
Pitao sam i kada ce ADSL u Kragujevcu (zbog jednog prijatelja), a ona mi je rekla da imaju veliki problem sa odzivom, jer je broj zainteresovanih u mnogim gradovima jako mali, ali kao da ce u toku godine poceti u celoj Srbiji.
Inace, ja imam ADSL od marta prosle godine kod PTT-a i hteo sam da predjem kod Telekoma zato sto je povoljniji, medjutim pogledajte novi cenovnik PTT-a. Definitivno cu ostati kod PTT-a.

http://www3.ptt.yu/o_nama/novosti.php

Ne znam sta im bi da ovoliko spuste cene, nadam se da ce ih i i ostali provajderi slediti.

Juce sam bio u Telekomovom korisnickom servisu u Nisu. Prvo sam se iznenadio kad sam video posebnu kancelariju za ADSL!!! Udjem unutra i pitam ljubaznu sluzbenicu kada ce poceti sa realizacijom na mojoj centrali, a ona mi kaze: "Pa gospodine, mi vec uveliko delimo modeme". Bas sam bio iznenadjen.
Pitao sam i kada ce ADSL u Kragujevcu (zbog jednog prijatelja), a ona mi je rekla da imaju veliki problem sa odzivom, jer je broj zainteresovanih u mnogim gradovima jako mali, ali kao da ce u toku godine poceti u celoj Srbiji.
Inace, ja imam ADSL od marta prosle godine kod PTT-a i hteo sam da predjem kod Telekoma zato sto je povoljniji, medjutim pogledajte novi cenovnik PTT-a. Definitivno cu ostati kod PTT-a.

http://www3.ptt.yu/o_nama/novosti.php

Ne znam sta im bi da ovoliko spuste cene, nadam se da ce ih i i ostali provajderi slediti.

...pa umesto sto reklamiraju Zdravka Colica i "super povoljni" dial-ip na dlanu, mogli su malo da zainteresuju javnost i sa ADSL-om...dakle stvarno, kome ta prica, pa oni su nenormalni skroz :trust:

...pa umesto sto reklamiraju Zdravka Colica i "super povoljni" dial-ip na dlanu, mogli su malo da zainteresuju javnost i sa ADSL-om...dakle stvarno, kome ta prica, pa oni su nenormalni skroz :trust:
Slazem se bolje da su davali dodatni popust na ADSL uz Zdravka, nego ovih mesec dana dialup-a ,koji samo pravi probleme jer im je izgleda preopteretio system.

Poslednja izmena:
Moj drug pre par dana dobio adsl od telekoma, a prijavio se decembra, do sad nije bilo mogucnosti kod njega, ali je skoro instalirana oprema, zivi u centru. Kad sam malopre zvao 9813 ona teta mi je rekla da ce uskoro da bude u celom Nisu adsl, krenuli su od centra grada.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno