Mislim da ce 4300 bit BB za koji mesec, kada mu cena pridje dvocifrenoj.
Ja imam drugacija iskustva sa 300A. Za mene E4300 nije neki ocer, losije se ocuje od 6300 sabrace a ima sve preduslove na papiru da bude bolji, zbog cega onda laskava titlula novi 300A.
da, ali 805-ca je bila u izumiranju, kao i cela NetBurst paleta procesora. Pa je logicno da joj je cena sumanuto padala. Ca E4300 to bas nece biti tako dramaticno!...i prva cena za D805 je bila ~165€.
ne, najavljeno je za Q1.Zar obaranje nije najavljeno za Q2 (April-Maj-Jun)?
ne, najavljeno je za Q1.
Pa stvar je malo kompleksnija i deo je ostre prodajne strategije. Chinjenica da imas kupce koji kupuju sad jer im treba, a takodje imas i one koji nemaju problema da sacekaju dva-tri meseca. Za ove prve Intelova informacija je beznacajna, ali uvek moze da kreira dodatnu kolicinu onih koji ce preci u drugu grupu. I neka u toj grupi ima jedan deo potencijalnih AMD-ovih kupaca, cilj je postignut jer oni nece SAD dati dolare AMD-u, a mozda nece ni za dva meseca. U poslu gde je svaki dolar bitan, ovo je itekako jako oruzje u borbi protiv konkurencije.Ima i druga strana medalje. Ceniš da sada AMD u ovom trenutku ima za 113 dolara procesor koji je bolje kupiti sada nego sačekati E4300?Šta znam, sa jedne strane je jasno da se vrši pritisak na konkurenciju, ali sa druge strane korisnici imaju čistu situaciju pred sobom šta, kad i koliko.
Zar obaranje nije najavljeno za Q2 (April-Maj-Jun)?
Zanimljiva je ta intelova taktika objavljivanja cena 3 mesec au napred! Time se vrsi enorman pritisak na konkurenciju, kroz poruke trzistu da ne kupuju druge procesore, jer ce njihova ponuda biti garantovano jos jeftinija za 2-3 meseca i u liniji sa onim sto konkurencija ceni sada.
Pa stvar je malo kompleksnija i deo je ostre prodajne strategije. Chinjenica da imas kupce koji kupuju sad jer im treba, a takodje imas i one koji nemaju problema da sacekaju dva-tri meseca. Za ove prve Intelova informacija je beznacajna, ali uvek moze da kreira dodatnu kolicinu onih koji ce preci u drugu grupu. I neka u toj grupi ima jedan deo potencijalnih AMD-ovih kupaca, cilj je postignut jer oni nece SAD dati dolare AMD-u, a mozda nece ni za dva meseca. U poslu gde je svaki dolar bitan, ovo je itekako jako oruzje u borbi protiv konkurencije.
Sto se tice bolje kupovine, treba imati na umu sta cini masovno trziste. To su ljudi koji ne overklokuju i koji kupuju gotove masine. Njima je svakako AMD za 113 USD bolji izbor od C2D, narocito ukoliko se uzme u obzir da generalno AMD masine u celosti idu po nizoj ceni.
No, kazem, to su komplikovane trzisne zavrzlame, koje obicno hardcore userima koji sami sklapaju i biraju delove ne znace mnogo.
Da trebace im sreca da se izbore sa finansijski nekoliko puta jacim intelom koji je osim toga resio da zapocne mali finansijski rat. To je ono sto sam uvek najvise zamerao intelu, to monopolsko ponasanje i spremnost na sve da potpuno potisnu konkurenciju. S druge strane nemamo razloga da kukamo sto smanjujy cene.Ako bi sa druge strane AMD dao cenu koja ne odbacuje prihod vec kreira gubitak, onda ih Intel sasvim izvesno ne bi pratio, ali sasvim je jasno da bi AMD pukao posle toga.
Opet Misko upao u teoriju zavere sa svojim razmisljanjima.Kod 300A je 20% komada islo na 450MHz, a ultra probrani primerci do 500MHz.
Podrzavam izlaganje Speca. Mislim da ce 4300 bit BB za koji mesec, kada mu cena pridje dvocifrenoj.
Ljudi budimo realni, nekada smo se kleli u Athlone kod kojih smo dobijali 50-tak% za OC, a sa ovom generacijom Intela ide 80% i kao neko nije zadovoljan, plus sto CPU nema samo sirovu moc, vec "pravu snagu".
A hoce li se cene intela spustiti do kraja ili pocetkom aprila?
Tacno je da je skoro svaki isao na 450 Mhz, ali nije tacno da su kostali samo 60 DEM. Kada su se pojavili, krajem 1999. kostali su oko 200 DEM, sto je s' obzirom na vrednost evra danas, otprilike slicno za E4300.Gedzo ne znam koje si ti Celerone 300A probao ali iz mog iskustva svaki celeron 300A je isao na 450Mhz a i cena mu je bila 60-ak DEM sto je 4x manje nego E4300.
Gedzo ne znam koje si ti Celerone 300A probao ali iz mog iskustva svaki celeron 300A je isao na 450Mhz a i cena mu je bila 60-ak DEM sto je 4x manje nego E4300.
U prvim serijama nije bilo tako, a posle su nesto popravili prosek, ali daleko od toga da je svaki mogao 50% gore. Izgleda da pamtis osobine isto kao i cene.
Volim kada poredite babe i zabe. Pa imas i sada Celerone pa poredi sa njihovim cenama. I oni se dobro klokuju, ali opet nisu nizasta. Znas li koliko je tada bio Klamath i Deschutes, a posle i Katmai, pa Coppermine. Ovo su trenutno najjeftiniji Intelovi procesori iz njihovih top serija do sada. Uvek su bili skuplji od konkurencije, a dugo vremena su davali slabe performanse. Posle dugo vremena izbacili su pravu stvar i za slabije modele iz serije stavili sasvim OK cenu, a vi kukate.
U prvim serijama nije bilo tako, a posle su nesto popravili prosek, ali daleko od toga da je svaki mogao 50% gore.
Poenta u overclockingu nije u procentima ili u skupljim i jeftinijim serijama vec u feelingu kada Celeron 300A dizanjem na 450MHz dostignes perfomanse najboljeg punokrvnog Pentim II 450MHz u to doba.
Sorry, a sta bi trebalo da ispunjava E4300 pa da bude "O/C king". Da li to sto je u pitanju najjeftiniji Core 2 Duo procesor koji se pri tome overklokuje za 100% nije dovoljno? Meni nije jasno. Celeron 300A je bio tzv. OC king, kako ti kazes, samo zato sto pre toga nije bilo procesora koji su se lako overklokovali.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari