OP
OP
delimir
Guest
To koliko je Symbian prost je bespredmetno da raspravljamo je ne znamo ni ti ni ja. S aspekta funkcionalnosti i mogucnosti, nije nista inferiorniji u odnosu na ovaj derivat OS X-a ugradjen u iPhone.
naprotiv, svi ti uredjai se testiraju na padove. Samo je pitanjekoliko koji ima toleranciju. Sigurno je i iphone prosao torturu (mora da bi dobio FCC sertifikat), ali opet nesmem da zamislim uredjaj koji je sav zapravo ekran kako ispada iz dzepa dok vezem pertlu (sto je recimo benigna visina).
Pa ja pricam kao krajnji korisnik, ne kao neko ko treba sada da napise reverzibilnim putem softver koji ide u iPhone i Symbian telefone. Symbian platforma izgleda u najmanju ruku rudimentarno u poredjenju sa ovim, kako pi pitanju nacina upotrebe, tako i po pitanju atraktivnosti. Uostalom, svakog dana imam prilike da pogledam P990i - ne bih ga bas poredio sa ovim sto smo videli danas. Jednostavno, to je presporo, ne podrzava ovako komforan rad sa multimedijom itd...
Naravno da se testiraju i tek ako zadovolje odredjene STANDARDE pustaju se na trziste. E sada, ako standard kaze da treba da izdrzi drmusanje od pola sata u laboratoriji, a ti MISLIS da ce uredjaj za koji si se ti opredelio da izdrzi pad sa visine od metar samo zato sto izgleda robustnije, pa OK to je tvoj sud. Ali i dalje ti niko ne garantuje da ce taj telefon za koji si MISLIO da ce izdrzati pad sa visine od x metara zaista da izdrzi toliki pad. Uostalom bespredmetno je raspravljati o tome, jer to izlazi i iz specifikacija i iz normalne upotrebe... Moze da ti se pokvari i najnoviji CPU, GPU itd... Ako je neko baxuz ispasce mu i najnoviji PDA i iPhone - svejedno.
Poslednja izmena: