Šta je novo?

Postpaid:Telenor VS MTS

A dali postoji vracanje sa postpaid-a na prepaid?

Poceli su da zezaju sa tim prelascima sa post na pre i obrnuto u poslednje vreme.

Poslednja izmena:
Sto bre glupost, nekome to moze da zatreba nekad??

Sto bre glupost, nekome to moze da zatreba nekad??

Moze da zatreba samo onome ko hoce da poklanja pare provajderu. Posle isteka ugovorne obaveze korisnik moze lepo da se prebaci na najjeftiniji moguci paket i da placa minimalnu pretplatu i opet je povoljnije od prepaid varijante.

Pozdrav za mog drugara Miska78, on i ja se u nekim temama ne slazemo, ali ovde ga podrzavam.:wave:

Pocevsi od poruke pa do najskupljeg minuta ka drugoj mrezi uvek je jeftinija varijanta postpaid. Pre nego sto sam i ja presao na racun preracunavao sam sve zivo sto moze i sve varijante koje mogu da budu u odnosu post-pre i uvek je bio bar 66% jeftiniji postpaid.

Naravno da treba iskljuciti ljude koji se ne mogu kontrolisati i samo se cude racunu kada stigne. Malo kontrole i mnogo se isplati.

Pozdrav za mog drugara Miska78, on i ja se u nekim temama ne slazemo, ali ovde ga podrzavam.:wave:

:wave:

Naravno da treba iskljuciti ljude koji se ne mogu kontrolisati i samo se cude racunu kada stigne. Malo kontrole i mnogo se isplati.

Takvi ne umeju da se kontrolisu ni na prepaid_u, znam ih nekoliko i svi odbijaju da se prebace na postpaid kao bice im visoki racuni a svaki drugi dan dopune racun sa 200 dinzdera i kad sumiramo ja za 2000 dinara mesecno se ne hvatam za fiksni a oni za vise love malo malo pa puste pirocanca :d ( molim pirocance da se ne ljute).

Nego jel ima nekih novosti kada će moći na telenoru da se pogleda koliko besplatnih minuta i poruka mi je ostalo? :( stvarno me to nervira, to mi je jedina zamerka...

A i poziv na 9863 naplaćuju 10 dinara, mamicu im njihovu.

Noviteti: Danas sam bio u Kosovskoj da se prešaltam na postpaid i na pitanje dali mogu da izaberem Junior ili Fun paket, rekli su mi da može, a na isto pitanje koje sam im postavio preko e-maila su mi rekli da ne može?? Pa ko je sad ovde lud?
Ja sam izabrao Pro30, ali za drugi broj sam mislio jedan od ova dva gore.
@dAmN - zar ne može da se vidi "stanje" sa *311# ??
@JohnnyB - kada sam se prešaltovao na postpaid, rekli su mi ovako: "Ima dve vrlo važne stvari, prva:NEMA vraćanja na prepaid! i druga:U prva tri meseca neće raditi ROAMING!

E da, još jedna stvar. Dali opet moram da se smaram sa uključivanjem gprs-a i mms-a pošto sam se prebacio sa pre na postpaid na kome je sve to bilo uključeno?

Poslednja izmena:
GPRS bi trebalo da ti bude "po defaultu" uključen, za MMS mislim da se ne podrazumeva. Ako si im napomenuo, uključiće ti, ako nisi - pođi još jednom do njih i traži da ti aktiviraju to i Hide ID (pošto je i on besplatan na postpaidu). Ako te mrzi da ideš, zovi CC, ako nećeš da plaćaš, pošalji zahtev na [email protected] ili se uloguj na portal kada ti aktiviraju broj pa odatle pošalji zahtev.

Eeee, zaboravio sam da im kažem za gprs, mms i hideid, al nema veze, poslaću im mail. Baš mi se sviđa njihova tehnička podrška, u roku od par sati do najviše 1 dan odgovaraju na pitanje.
Btw. odosmo u off. Izvinjenje administratorima.

Poslednja izmena:
Pa i ja kad sam zvao korisnički servis, rekoše da ne može Junior da se uzme! Pa jel ipak može? Da letim u Kosovsku onda...? :D

Pa neznam šta da ti kažem, leti odma dok se ne predomisle. Ja sam hteo drugi broj da krknem na junior, moraću i ja danas da odem tamo. Al sve mi to nešto sumnjivo...

Pa shta se zezash sa shetanjem..prebaci na portalu ;)

Eeee dečko, pa ne može portal, u pitanju je drugi broj, ne moj broj, a za taj drugi broj mora neko lično da se pojavi tamo i potpiše ugovor za postpaid. O tome se radi.

Obavestavamo Vas da Fun i Junior tarifni paketi vise nisu komercijalni, znaci da za iste vise ne postoji mogucnost zasnivanja pretplatnickog odnosa, kao ni promene tarife.

Srdacan pozdrav,
Draginja Korac
Postpaid Service Support
TELENOR
tel: +381 63 9863
fax:+381 63 311 311
e-mail: [email protected]

** Ovo sam dobio kao odgovor **

Hmm, al ja bi ipak ponovo otišao tamo u Kosovsku pa da mi lično saopšte dali može il' ne može.

Dark Avenger, mogu da vidim stanje na *311# ali ne mogu da vidim koliko mi je ''besplatnih'' minuta ostalo sa 63/62 i sa ostalim mrežama niti koliko ''free'' sms-ova još imam :D

Pa to, ja sam mislio da nisi znao za *311#. Ali na zalost to je shit kod Telenor-a sto ne daju te podatke, ni na portalu "Moj Telenor" se ne vidi to sto nam treba.

Dark Avenger, mogu da vidim stanje na *311# ali ne mogu da vidim koliko mi je ''besplatnih'' minuta ostalo sa 63/62 i sa ostalim mrežama niti koliko ''free'' sms-ova još imam :D

Jeste da ovo nije bas elegantno resenje, ali ako na telefonu imas brojac minuta razgovora, mozes to da iskoristis za proveru besplatnih minuta. Svakog 1. u mesecu resetujes brojac na nulu (za pozivane brojeve) i tako pratis koliko imas besplatnih minuta. Sto se tice poruka, ja sam na mojoj staroj Nokii 3220 imao brojac poruka. Na ovom N73 mogu da odaberem koliko ce poslatih poruka da snimi pa npr. samo odaberem 400 i kad dodje do 400, resetujem tj. obrisem poruke i znam koliko imam "preko" poruka. Kao sto rekoh, ne bas najelegantnije resenje, ali dok Telenor ne ubaci i to u uslugu, moze da posluzi :).

Jeste da ovo nije bas elegantno resenje, ali ako na telefonu imas brojac minuta razgovora, mozes to da iskoristis za proveru besplatnih minuta. Svakog 1. u mesecu resetujes brojac na nulu (za pozivane brojeve) i tako pratis koliko imas besplatnih minuta. Sto se tice poruka, ja sam na mojoj staroj Nokii 3220 imao brojac poruka. Na ovom N73 mogu da odaberem koliko ce poslatih poruka da snimi pa npr. samo odaberem 400 i kad dodje do 400, resetujem tj. obrisem poruke i znam koliko imam "preko" poruka. Kao sto rekoh, ne bas najelegantnije resenje, ali dok Telenor ne ubaci i to u uslugu, moze da posluzi :).

mozda moze da posluzi za poruke, ali za minute teshko jer je razlicita cena za minute u mrezi i van nje

+to zadovoljstvo kosta 5 dindzi.

*311# ne košta ništa, to je besplatno.

I ja sam to mislio, znas da ne bi dzarao preko GPRS, reko ukucam i odmah stigne poruka. Naravno proveravao sam svaki drugi dan, recimo. Sve je bilo ok dok mi nije stigao racun. Doslo je tu bome dosta vise. I ja tako odem do KS-a, i ona mi gleda onaj listing, i u dodatne usluge stavci valjda (ne znam gde taj 311 potpada tacno) osetno veca suma od svih prethodnih racuna. I onda devojcica "otkrije" u cemu je caka. A, pa provera racuna ti je 5 din bez PDV-a.-rece ona. Koji ******izam, nisam mogao da verujem da i to naplacuju sabani, ali od tad sam postavio home GPRS-a na moj racun, stisnem 0 na tastaturi i mene ledja vise ne bole. Tada pre jedno godinu-godinu i po se sigurno naplacivalo. Sad vidim da se vise ne naplacuje http://www.telenor.co.yu/?section=private&page=152

Poslednja izmena:
Stigao mi prekljuche rachun (od telenora ) i na rachunu i telefon koji sam platio kada sam promenio ugovor . Lol , bash su zlatni . Plus 500 za promenu ugovora .

Znachi sve ok, ali telekom je bar transparentan . Sad to shto sam ja pogreshio ....

Hajde molim te objasni malo problem?

Hm, junior paketa vishe nema, verovatno zato shto im se ne isplati :) Tj, ima ga, za one koji su ga potpisali, ali niko novi ne moze da se prijavi niti se igde pominje kao moguci paket...da se raja dzaba ne lozi :D Mesechna preplata 150 dinara+pdv, cena poruke 0.8 din + pdv...60 besplatnih poruka..E sad, ja tu 063 karticu koristim samo za slanje poruka, poshaljem oko 300 komada mesechno, chesto i vishe, a rachun mi nikad ne predje 500 din...a koliko sam primetio, na svim mogucim telenor paketima je cena poruke 2 din sa pdv..

Mobi junior je mislim 10 din ka ostalim mrezama bez pdv, 6 din u okviru 063 bez pdv...vikendom i praznicima 50% jeftinije...od 00 do 01 ujutru besplatni razgovori u okviru 063 mreze...chak su poklanjali 5 sati dail up free svakih mesec dana kod euneta, ali chim je telenor doshao na vlast, to su prekinuli...ko zna shta je karic sve muljao :D

Poslednja izmena:
Stigao mi danas račun, i ja ovde ništa ne kapiram... prvo što mi na mobu u total callsu piše da sam pričao 1sat i 25 min (plus 25 minuta koji su se izbrisali kad sam vadio karticu) a taj mob imam otkad sam uzeo i paket pro400 a na računu ukupno imam 70 minuta razgovora. I totalno me je istripovalo, mislio sam da sam više i razgovarao i da sam više smsa poslao, al dobro sad za sledeći mesec znam.
No to i nije toliko važno koliko me ovo zanima... pro400 pretplata je 1400 dinara mesečno, tako bar piše na sajtu, (bez pdv-a jel tako?) a meni je račun stigao 1373 dinara da platim... ne kapiram kako to? Iako nisam potrošio sve minute i poruke.. Može li neko pojasniti ili su se oni nešto zeznuli?
I šta su OSTALE USLUGE? :D 100 dinara na to ode majku im...

Nazad
Vrh Dno