Šta je novo?

Xiaomi Mi 9T / Mi 9T Pro (Prvi Post: Gcam, TWRP...)

Dobar dan dobri ljudi. Imam par problema sa Mi9T Pro... Kad udjem u viber i hocu da posaljem slike,jednostavno ta opcija ne funkcionise od prvog dana...Jedino mogu da ih posaljem kad selektujem odredjene slike i share via Viber...A drugi problem je sto touch ne radi u pojedinim aplikacijama. Jednostavno na nekim mestima zabode. Opet naglasavam od prvog dana je to problem,mislio sam da je do zastitnog stakla,ali i kad sam ga skinuo s vremena na vreme se desava isti problem. Ne mogu da listam sve ove stranice,verovatno je neko imao slicne probleme,pa bih voleo da me uputi i podeli svoja iskustva i eventualno resenje ovog problema? Imam stock rom,uredno apdejtovan.
Imao sam isti problem sa Viber, nestao je vremenom. To je do Vibera pretpostavljam. Desi se i meni nekada da touch ne registruje određene dijelove ekrana i čini mi se kao da je negdje registrovao dodir i drži tako, ako razumiješ šta govorim. Problem riješim tako što obrišem ekran ili zaključam/otključam.
 
Resim i ja tako sto udjem opet u tu aplikaciju,ali to nije bas pametno i trajno resenje problema. Pocinje da me zabrinjava,ne mogu da procenim uopste u cemu je fora i do cega je problem. Testirao sam touch i uredno svaki otisao odreaguje,a zasto se to desava u pojedinim aplikacijama ne mogu da dokucim ni dan danas.
 
nelepfc:

pobekapuj sve (xiaomi cloud,google nalog,čak i lokalni backup,poželjno njega da kopiraš negde van telefona,mesendžere iz samih aplikacija) i odradi reset na fabrička,vratiće sve (ili bar većinu) prilikom setovanja.

dodatnu sigurnost imaš sa local bekapom,a ako ne pomogne moraćeš da čisro upišeš softver sa miflash/xiaomitoolsv2/xiaomi adb tools.
 
Kad bih znao da je do softwera,lakse bi mi bilo,ali videcu kad budem imao vremena da odradim novi.. Jel imao jos neko slicnih problema,ili se bas meni zalomilo?
 
Nisam nikad imao tih problema..

Sent from my Mi 9T using Tapatalk
 
ne može niko da ti kaže za sigurno,moraš ovo da odradiš da bi i isključio softver iz jednačine,ali čim tač zeza samo po određenim aplikacijama stvar je poprilično jasna.

edit: inače cela akcija na pristojnom netu traje ne više od sat vremena,ako se restoruje lokalni bekap još i manje,ali je onlajn kompletnije rešenje...
 
Poslednja izmena:
za radashin ,Ikonica za lokaciju
 
Poslednja izmena:
Ovo se instalira kao update,kod mene je sve radilo osim Vibera,bez ikakvih podešavanja i on je proradio.Da li je ovo zvanični update ili ne stvarno ne znam ali kod mene radi.
I kod mene, works like a charm, hvala puno. Sad može i da se menja naziv topica.
 
Posle par meseci, poče malo da steka sa radom :). Sporije primetno, koči.. Rešim trenutno resetom telefona , ali ne traje dugo. Dal da radim vraćanje na fabrička, ili ima nešto drugo što bi moglo? Fabrički je u pitanju, ne custom..

Sent from my Mi 9T using Tapatalk
 
Pa meni normalno radi samo poziv, povezivanje se radi iskljucivo rucno jer nikako nisam uspeo da ih nateram da se automatski povezu, poruke, i ostale notifikacije se prikazuju kako im se prohte.
Ja sam ih povezao od samog starta i nemam tih problema.Moraš dati sve potrebne dozvole programima Galaxy Wearable i Gear S plugin kao i da ih podesiš da se automatski startuju.

Xiaomi MI9T
 
Ja sam ih povezao od samog starta i nemam tih problema.Moraš dati sve potrebne dozvole programima Galaxy Wearable i Gear S plugin kao i da ih podesiš da se automatski startuju.

Xiaomi MI9T

Nisam davao niti oduzimao nikakve dozvole pri povezivanju t.j. ono sto trazi pri povezivanju sve je bil na ok i to je to. Par puta sam ih iznova povezivao i uvek isto. Gde su ta podesavanja za automatsko povezivanje jer u meniju za bluetooth ne mogu to da nadjem.
 
Jel to isto kao sto je predlagano u par postova ranije?
Sad videh da je ista aplikacija.
 
nzm nisam citao temu,drugar mi malopre poslao instalirao sam i radi android 10 miui 11,pa reko da podelim ovde ako jos treba

Sent from my Mi 9T using Tapatalk
 
Flashovao sam PixelExperience ButterySmooth for Redmi K20 / Mi 9T ROM. Razlikuje se od ostalih custom ROM-ova po tome što fingerprint radi veoma dobro, praktično bez greške! Kad se telefon otključava direktno sa AOD-a otključavanje je malo sporije nego kod MUUI ROM-ova ali radi bez greške! Kad se telefon otključava sa zaključanog ekrana telefon se otključava istom brzinom kao na MIUI ROM-ovima.
Trajanje baterije odlično. U rangu sa MIUI ROM-ovima.
Što se fluidnosti tiče nikad mi telefon nije brže radio. Mislio sam da ne može brže od MIUIMIX-a ali izgleda da može.
Notifikaciona lampica ne radi na ovom ROM-u. Za sada.
ROM radi na Hasty kernelu. Kernel se može flashovati i na druge AOSP ROM-ove. Nisam probao kako to funkcioniše.
Ko ima vremena za eksperimentisanje može da proba ovaj ROM. Ima ga na XDA forumu ali se tamo ne ažurira redovno. Najnovije izdanje se može pronaći na Telegramu. Plus verzija ovog ROM-a radi odlično. Običnu verziju nisam probao

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока
 
Poslednja izmena:
Na žalost ne.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока
 
Poslednja izmena:
Jel može da se blokira na ovom telefonu primanje poruka od određenih pošiljaoca?
Šalje mi Covid 19 nekakve gluposti. Pretpostavljam da je to servis.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока
 
Zdravo narode, sta koristite kao zastitu ekrana?
Sta je bolje staklo ili folija?
I naravno ako moze preporuka koje?
Hvala

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока
 
Nazad
Vrh Dno