Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

zasto ?
zar nije interesantnije da malo eksperimentises I vidis - ustanovis sta je u pitanju ?
preview - insider Win 10 sluzi - koristi bas toj svrsi...
Inace,ako ovako razmisljas onda se vrati na 240 verziju dok ne izadje novi build,pozz...

Ajde, jos sam na 10547.. Jel znas kako da sredim onaj plavi ekran.. :D
 
pa nisam ja "Bill Gates"
dao sam ti neke putanje koje bi "mozda" resile tvoj problem
imas (unazad) u ovoj temi neke (moguce) odgovore - samo treba da si opusten....
primera radi (za moj audio problem) ja sam u BIOS-u iskljucio taj audio...
E sada,kod tebe ne mora da bude to...vidim da imas AMD grafiku - mozda je tu problem...
Ti ocekujes (klikni tu...klikni tamo...) i da resis svoj problem - takvo resenje (uglavnom) ne postoji
Pogledaj audio i vga driver,pozz...
 
Problem je u drajveru za grafiku, da izb opet sa ddu,pa nek mi sam windows instalira,da ne skidam sa amd sajta njegove,sta mislite?
 
Niste imali izbor zato što niste uklonili Office 2013. U torrentu koji sam ja skinuo nalazi se i programčić "O15CTRRemove" kojim treba prvo ukloniti Office 2013. Nakon toga i pokretanja instalacije dobijate prozor sa čekiranim svim programima iz Offica, pa birate šta ćete odčekirati. Barem je kod mene tako bilo
Druze jel bi mogao da mi posaljes link od tvog office-a 2016 u PP, jer je moj 2013 poceo da zakucava na buildu 10547? Kratak sam sa vremenom da jurim po torrentima. I pretpostavljam da je bolja varijanta da 2013 obrisem skroz pa da tek onda instaliram 2016?
 
Evo rešenja za desktop ikone (verovatno i za folder podešavanja). Kod mene radi.

http://answers.microsoft.com/en-us/...00dfcf?tab=question&status=AllReplies&page=13

Prva varijanta:

Start by right-clicking on the last sub-key which in this case is InProcServer32 and click on Permissions the Advanced then change Ownership to yourself.
Assuming you're on Windows 10 click on Change - Advanced again - Find Now - Administrators.
Then tick the "Replace owner on subcontainers and objects" and also "Replace all child object permission entries..."
Click OK
Then select "Administrators" in the Permissions window you first opened and tick "Full Control" then hit OK
Do that to the InProcServer32 folder and the {42aedc87-2188-41fd-b9a3-0c966feabec1} ​in both HKEY paths

========================================­============

In regedit go to those 2 destinations

HKEY_CLASSES_ROOT\Wow6432Node\CLSID\{42a­edc87-2188-41fd-b9a3-0c966feabec1}\InPro­cServer32\
and
HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{42aedc87-2188-4­1fd-b9a3-0c966feabec1}\InProcServer32\

Double click on (Default) and replace "%SystemRoot%\SysWow64\shell32.dll&­quot; with "%SystemRoot%\system32\windows.stor­age.dll" in both file destinations then restart your PC and everything should work fine !!

Druga varijanta:

Ako nemate reg putanje date u gornjem rešenju idite sledeći postupak (ja sam recimo morao ovako):

Hi, to be easy registry edition and for solving "Access is denied" message, do these:

First download the free software:

http://www.sordum.org/8110/registry-key-jumper-v1-1/

Run the application and check Desktop:

Settings > Add context menu > Desktop

Then close it.

Now copy the following key Address and then Right click on Desktop and click the "Jump Reg Key in clipboard". Registry editor will automatically open.

HKEY_CLASSES_ROOT\Wow6432Node\CLSID\{42aedc87-2188-41fd-b9a3-0c966feabec1}\InProcServer32\

Now Right click on InProcServer32 in the window sidebar and click Permissions then Advanced then Change then Advanced then Find Now.

Now find and select Administrators (not Administrator) and OK until first window.

Now select Administrators and check Full Control and OK.

That's it. Hereafter you will not see "Access is denied" message

Now Double click on (Default) and replace

%SystemRoot%\SysWow64\shell32.dll

With

%SystemRoot%\system32\windows.storage.dll

Repeat steps for this other key:

HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{42aedc87-2188-41fd-b9a3-0c966feabec1}\InProcServer32\

I hope helpful for you.

Reg fajlovi:

 
Poslednja izmena:
Hm, moraću baš da vidim kad budem imao vremena, vratim neki od starijih imidža sa nod-om (gde mi se javljao taj problem), pa da sačekam da se zbrljaju ikonice. Ovako bez njega, već stoji "windows.stor­age.dll". Inače, bolesno je koliko su oduzeli administratorskih prava, koliko za neke stvari moraš da se potrudiš da budeš gazda svog računara. Recimo, još od Volkov Commandera koristim tu vrstu programa, (mrzim explorer). Da te ne bi pitao za svaku glupost, stavio sam mu admin opciju. Ali, neke jednostavne operacije onda ne poznaje, kao drop (kopiranje) fajlova iz explorera u total commander, ili recimo keystroke assignement za miša (G5), na skrol točkiću oduvek koristim levi klik copy, desni klik paste, onda tu radim sa tastaturom, itd. Ima toga još dosta i ko zna na šta ću sledeće naići šta će me nervirati.
 
Sada sam primetio da imam u All Apps aplikaciju "Windows 10 Technical Preview" koju sam instalirao dok sam još bio na 8.1,ali kada pokušam da je deinstaliram prebacuje me na Control Panel gde te app nema:
Win10Tech.png
 
Od kad sam instalirao Win 10, kada racunar ostavim u Sleep modu, posle par sati kad pridjem laptopu on iskljucen???
Desava li se ovo jos nekome?
 
Verovatno ti je ostavljeno da mrežna kartica može da ga budi.
 
Verovatno ti je ostavljeno da mrežna kartica može da ga budi.

Poceo si da citas kao ja, na preskoke i povrsno :D Njemu se iz sleep-a gasi, ne pali.
Pogledaj u power settings, tu iskljuci da se gasi, a ako je iskljuceno, onda je verovatno podeseno da se gasi hard, pa onda potrazi po stavkama.
 
Hahaha, definitivno.
Ako se gasi hard, to nije razlog gašenja računara. U sleep se i gasi hard, samo RAM je aktivan.
Da ne ide u hibernaciju, da li pamti šta je bilo uključeno?
 
Nemam pojma sta se desava, jer evo upravo sad kad sam stavio na sleep mod odmah je ugasio racunar.Verovatno to radis sve vreme nego ja nisam uopste obracao paznju sta se desava sa laptopom narednih par sekundi posto kliknem na zeljeno dugme.
 
Ako je neko imao onaj problem sa ikonicama kada se sve pozicioniraju na levoj strani desktopa (kao da je uključen auto arrange, a nije) i šta god da uradili posle toga (probao i neke externe programe za pamćenje pozicija ikonica), dovoljno je samo uraditi refresh i vrate se levo, ništa više ne pomaže. Nije to neki veliki problem, ali je iritantno, pošto u životu nisam imao uključen auto arrange. No, testiram neku teoriju, koja već negde oko nedelju dana "pije vode". Po onome što sam našao na netu, ljudi koji su instalirali nod32 (ja konkretno osmicu), imaju ovu anomaliju, doduše, izgleda da se samo javlja u Win10 pro (iy onoga što sam ja zaključio), pošto na 2 laptopa imam home već skoro dva meseca i nema problema (svi su build 10240). Imam nekoliko bekap pointa (desktop mašina - sa macrium-om, fenomenalan program), pa sam vratio na zadnji zdravi. Deinstalirao nod32 stavio neki (čini mi se) odličan kineski AV - 360 Total Security... Od onda - NI jednom, a pre toga već svaki dan kad uključujem računar. Tako da, ako je neko imao ovu anomaliju, nek potvrdi, jel se uklapa ova teorija da zaobiđe problem, dok ne reše to kako treba.
Brate nisi jedini, i ja sam imao taj problem, ali je kod mene bio windows 10 enterprise!!! Ja sam porušio sistem i ponovo instalirao clean install, i sada radi kako treba!!! Ja sam i ranije imao instaliran nod 32 8 verzija, i nikada nisam ranije imao problem sa tim sve do neki dan, ali sam odradio to što sam odradio... sada znam ako se ponovo pojavi, znači nod 32 dobija šut u but!!!.
 
Poslednja izmena:
Direc download from MSDN :
Office 2016 (Retail) Original MSDN x86-x64 Download Links :
EN :
http://download.msdn.microsoft.com/pr/en_office_professional_plus_2016_x86_x64_dvd_6962141.iso
SR :
http://download.msdn.microsoft.com/pr/sr-latn-sp_office_professional_plus_2016_x86_x64_dvd_6969624.iso
alat (Office 2016 Install v3.2) i uputstvo za kreiranje "selected version" - koje programe ce Office 2016 da instalira :
http://1drv.ms/1G5hn5c

Ako bih pojasnio samo kako ovaj alat(Office 2016 Install v3.2) ubacujes u office 2016 iso.Hvala
 
Raspakujes .iso. Imas uputstvo lepo napisano u tom Office instaler folderu.
 
Pozdrav svima, sinoc instalirao win 10 64bit kada pingujem google ili nba sa sedmicom su mi vrednosti bile oko 40-60ms sada 160-200, wot mi ide I preko 200, da li neko zna u cemu je problem, da li neki pozadinski proces koristi net?
 
Uzeo sam racunar sa preinstaliranim 8.1, ubacio sam SSD i sada stavio Win 10 ( aktivirana prethodna prilikom dirty instalacije na 8.1 ). I ima problema sa firefox-om ( ili ja imam problema, posto je njemu svejedno ). Kada pokusam da otvorim pojedine stranice na Bencu , odmah se zakuca, da li zbog you tube klipova ili sta. Npr. ovde se zakucao malopre, uzastopce nekoliko puta : http://forum.benchmark.rs/showthread.php?356743-Samsung-Galaxy-Note-5/page85. Ako ima i dalje takvih komplikacija, vratio bih se na Win 7, mada mi 10-tka lepo izgleda.
 
Uzeo sam racunar sa preinstaliranim 8.1, ubacio sam SSD i sada stavio Win 10 ( aktivirana prethodna prilikom dirty instalacije na 8.1 ). I ima problema sa firefox-om ( ili ja imam problema, posto je njemu svejedno ). Kada pokusam da otvorim pojedine stranice na Bencu , odmah se zakuca, da li zbog you tube klipova ili sta. Npr. ovde se zakucao malopre, uzastopce nekoliko puta : http://forum.benchmark.rs/showthread.php?356743-Samsung-Galaxy-Note-5/page85. Ako ima i dalje takvih komplikacija, vratio bih se na Win 7, mada mi 10-tka lepo izgleda.

Koristi ESR Mozilu https://www.mozilla.org/en-US/firefox/organizations/all/ , obicna ima novu temu za desetku koja je bagovita.
 
Da li se jos nekoga zeza zvuk? Povremeno krene da krci i pucketa na sekund i onda nastavi normalno da radi. Desava se na youtube-u, skype-u, i u igrama.
 
Uzeo sam racunar sa preinstaliranim 8.1, ubacio sam SSD i sada stavio Win 10 ( aktivirana prethodna prilikom dirty instalacije na 8.1 ). I ima problema sa firefox-om ( ili ja imam problema, posto je njemu svejedno ). Kada pokusam da otvorim pojedine stranice na Bencu , odmah se zakuca, da li zbog you tube klipova ili sta. Npr. ovde se zakucao malopre, uzastopce nekoliko puta : http://forum.benchmark.rs/showthread.php?356743-Samsung-Galaxy-Note-5/page85. Ako ima i dalje takvih komplikacija, vratio bih se na Win 7, mada mi 10-tka lepo izgleda.

Probaj Maxthon, pa javi sta ti radi bolje.
 
Uzeo sam racunar sa preinstaliranim 8.1, ubacio sam SSD i sada stavio Win 10 ( aktivirana prethodna prilikom dirty instalacije na 8.1 ). I ima problema sa firefox-om ( ili ja imam problema, posto je njemu svejedno ). Kada pokusam da otvorim pojedine stranice na Bencu , odmah se zakuca, da li zbog you tube klipova ili sta. Npr. ovde se zakucao malopre, uzastopce nekoliko puta : http://forum.benchmark.rs/showthread.php?356743-Samsung-Galaxy-Note-5/page85. Ako ima i dalje takvih komplikacija, vratio bih se na Win 7, mada mi 10-tka lepo izgleda.

Ti imaš problem, meni FF normalno radi.
Ako ti nije problem, možeš da probaš sa clean install, koji koliko sam razumeo nisi radio.
 
Ti imaš problem, meni FF normalno radi.
Ako ti nije problem, možeš da probaš sa clean install, koji koliko sam razumeo nisi radio.
Sada mi je bolje sa ovom ESR verzijom, malo zastuca prilikom otvaranja kada ima dosta you tube preview-a, ali se ne srusi. Clean install sam odradio, prvi put sam odradio install preko 8.1, da bih aktivirao 10-ku.
 
Koristiš li neke ekstenzije?
41 lepo radi, nisam mu doduše instalirao flash...
 
Nazad
Vrh Dno