Šta je novo?

Tidal-konacno u Srbiji! (Pravila u prvom postu)

Danas se registrovao za probni period Tidal. Kad ono ne prepoznaje mi Yamaha mrežni stereo risiver u kom je već instaliran Tidal. Spotify je sve odradio i sve video i radi bez problema i na desktopu,laptopu, tabletu. Da li neko može da reši ovu misteriju?
 
I Spotify je odmah prepoznao uređaje u blizini. Mrežni risiver i Tv su povezani utp kablom. Sa desktopa,laptop, tableta se prebacujem na risiver, s telefona takođe.
 
Ja bih rekla da je to do Yamahe. Imam daleko jeftiniji uredjaj (wxad-10), radi iskljucivo preko MusicCast aplikacije. Ni kod mene Tidal ne prepoznaje uredjaj, vidi neki Cromecast u komsiluku ali moju kutijicu ne. Tidal pustam preko MusicCasta. Ali moram prethodno u njemu da dodam sve sto hocu. Prilicno iritantno. Integracija sa Spotify je u mom slucaju daleko bolje uradjena, ali kazem, ja imam najjeftiniju varijantu, moguce da je kod skupljih i novijih uredjaja to drugacije uradjeno. Vidi imas li neki apdejt za svoj risiver.
 
Mogu i ja preko MusicCasta. ali nije to to. Hoću preko aplikacije kao Spotify. Kao što kažeš prilično iritantno. Zato je Spotify "Bog i Batina" (časopis Bug Hr.)
 
Ono što hoćete je Tidal Connect funkcija koja postoji svega par meseci i Yamaha je ne podržava (niti će u skorije vreme, koliko znam). Tidal na Yamaha uređajima može samo preko MusicCast aplikacije (ili Bluetooth / AirPlay, ako baš hoćete da koristite Tidal aplikaciju za kontrolu, ali na uštrb kvaliteta zvuka). Na sajtu Tidal-a imate spisak proizvođača koji podržavaju Tidal Connect, prilično je kratak.
 
Video sam juče koji brendovi mogu da koriste Tidal connect. Vrlo ograničavajuče. Ne mogu idalje da verujem. Hvala na info. da više ne tragam. Spotify puštam gde stignem: prenosni uređaji hifi sistemi, stan, plac, u gostima...
 
Ima li neko insajderski info iz SBBa, šta je ponuda i kada kreće?
 
izgleda im je mqa format krsh bar tako gledah review na yt neki. od radovanja do teskog smora a da sbb nije ni poceo sa tidal-om
 
Jel može link ka tome da je mqa krš ?
 
Probao sam ovaj master zvuk. Mozda da imam neku opremu od par hiljada evra pa da cujem taj master. :)
 

Prilozi

  • tidal.png
    tidal.png
    13.5 KB · Pregleda: 56
Zvuk je vrhunski, ja sam baš zadovoljan. Dobre slušalice i sistem je naravno preduslov...
 
Imam trial pa ko hoće neka uskoči.
Tidal Hifi

Untitled.png
 

na to sam i ja mislio. Stvarno smor ako je pa i pola ovoga istina. moguce doduse da mqa podrazumeva strogo kontrolisane uslove kreiranja mada samim tim sto nije open source vrlo je verovatno da imaju nesto da sakriju. Svakako daleko od toga da tvrdim da je zvuk los ali kad tako nesto bude pod velom tajne obicno ima i razlog za to koji se pretpostavljam ne slaze sa marketingom da su najbolji HFi streaming servis. Da li je neko poredio tidal i amazon music mozda?
 
Jel ima nekog raspolozenog da "delimo" neki premium ili HIFI nalog?
 
Ja ga delim od pre par dana za dž, ali izgleda nikome ne treba. :)
 
Pošaljite mail sa kojim niste registrovani na Tidalu.
 
Slušam već sat vremena. Koliko mi je Spotify bio loš, toliko mi je Tidal odličan. Čak i Hi-Fi zvuči stvarno odlično, Master je kao i FLAC kolekcija koju imam. Dosta toga imaju bas u tom kvalitetu a nije baš "poznato".
 
znaci pravimo family plan kad prodje trial? 😁
 
Pa s obzirom da neće ni rad od kuce doveka, tih 6 dolara bi moglo i da bude isplativo :) ja sam u principu za.
 
Nazad
Vrh Dno