-Kad se sve zavrsi, instaliram Performance Restoration Software i preko njega odradim update
NE znam da li gledam na pravom mestu ali na samsungovom sajtu vidim dos verziju samo za mac i linux?Možeš PRS da uradiš PRE instalacije bilo čega, sa DOS alata koji skidaš sa Samsung sajta. Tako će ti nov FW biti odmah na SSD-u.
Ok, jasno je to meni medjutim ono sto me buni je to sto na Samsungovom sajtu vidim PRS za Win kao exe fajl i vidim za Linux kao bootabilni cd/dvd i iso fajl i ne znam sta da skinem?Ne, to je DOS verzija koja može da se koristi na računarima na kojima je OSX ili linux, ali je bitno da je boot-abilni CD.
Tebi je trenutno SSD prazan, na njemu nema Windowsa, OSX-a, Linux-a ili bilo čega drugog. Podigneš računar sa tog CD-a, on update-uje FW i posle ne moraš da radiš ništa više.
Glup sam :wall:Narežeš CD iz ISO fajla, sa njega boot-uješ računar i update-uješ FW.
Ukoliko nemaš funkcionalni računar gde bi to uradio, onda instaliraj Win, pa onda radi update i PRS iz Windows-a.
Pogledajte prilog 154156Pogledajte prilog 154157
Ako primetiš pod "What to recover" kada čekiraš samo particije pa makar i sve, tamo gde piše "Disk 1" ostaje puna kocka i pita gde za svaku - pogrešna metoda!
A ako upravo tu kućicu štikliraš, neće ni pitati gde da povrati particije već ceo disk - pravilna metoda!
Glup sam :wall:
Gde ovde da nadjem iso fajl za windows?
http://www.samsung.com/global/business/semiconductor/minisite/SSD/us/html/pc/support.html
Ok ako je to taj fajl. Ja taj fajl vidim u dos sekciji za linux i mac a u delu za win vidim samo exe, nikakav iso.
Ok ako je to taj fajl. Ja taj fajl vidim u dos sekciji za linux i mac a u delu za win vidim samo exe, nikakav iso.
Hvala
C...stvarno sam retard. Dok ja ukapiram...Nema veze sto je linux, disk je prazan :wall::wall::d
Nisam ranije vidio post, pa ce mozda biti zakasnjela informacija, ali kakogod...
Predlazem da najprije provjeris koji je firmware trenutno na SSD-u, posto vec postoji serija na "nasem trzistu" (ide preko "madjara") kod koje je fabricki ubacen najnoviji firmware - EXT0CB6Q!
Dakle, da se ne cimas kao ja i sve pripremas, a potom skontas da imas "svjez" SSD (moj je kupljen prije 15-ak dana u NS-u, tura iz Segedina, nabavka cini mi se od pocetka novembra).
Rezultat naizgled OK, sve se odmah podiže i radi, ali ode alignment.
?
Vraćao sam sve i svašta i Acronis već nekoliko verzija (mislim od verzije 2011) pravilno uspostavlja align i na SSD-u. Osim ako je 7 stavljena preko XP pa nije poravnato kao u primeru ovde ili je i na samoj 7-ici nekako zabrljan align.
Inače to je bio savet za jednu osobu precizno koja važi i za većinu. Ali za tvoj primer jeste nešto drugačije, no samo da bi particije bile pravilne veličine a ne zbog align-a, pogledaj ovde.
Da to iz help file je ono što sam uradio, samo 3 puta posebno za svaku particiju. To su poglavlja u user guideu za ATIH 2013 (4.5.1) ili ATIH 2014 (6.1.5.1). Tad je sve prošlo OK, a postupak sam ispoštovao i zbog redosleda particija da bi servisnu stavio na početak SSD-a. Ide prvo servisna, pa reserved od 750 MB, pa onda C koju sam razvukao do kraja diska.
Međutim, ostaje ono što sam napisao. Prvi put sam checkirao ceo disk u imageu. Tad ATIH nije očuvao alignment C particije. Da li zato što je hteo da proporcionalno razvuče particije iz (manjeg) imagea na veći SSD, to ne znam ? Inače bio je image HDD sa kojim je laptop došao sa opisanim particijama i Win 7 professional x 64 na C:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari