Šta je novo?

Redmi Note 10 / 10 Pro

Bendgate afera je zapravo i inspirisala ovaj trend mucenja telefona i dosta uticala da kupci percipiraju telefon u odnosu na ishode ovakvih "testova"...
Samo je to bila stvar koja je ukljucivala tada najskuplji mobilni telefon na svetu, bilo je i tuzbi, utvrdjeno da je Apple imao svest o tome da kupcima prodaje skoro pa defektan telefon.

Moje vidjenje iz ovih testova je da RN10 telefon ciji je kvalitet izrade ispod proseka, gde reper nije njegova upotreba u realnim uslovima, nego prosto cinjenica da je podzloniji savijanju i pucanju nego sto su telefoni inace.
Sad da li ce nekome to biti manje ili vise bino, ili totalni dealbreaker, druga stvar. Meni konkretno utice na opsti utisak o telefonu.
 
Pojavio se RN 10 128 GB/4 u GG, 30k u radnji, 27k online i keš.
 
Izgleda da ću čekati dok RN 10 Pro ne padne na 250 €... Ili čekati Moto G60, pod uslovom da SAR vrednost bude niža.
 
Ali ovo je bas dobar primer koja je razlika... Kada pritiska Realme 8 Pro on se savija, ne puca, i vraca se skroz u predjasne stanje. Prosto receno nema sanse da zavrsis sa savijenim telefonom a kamoli prepolovljenim.



Oba telefona su jeftina, ali jedan je evidentno cvrst a drugi nije dovoljno, ili uopste.
 
Eto sada nije RN10 Pro bio rezbaren bacan pa je opet puko ko cackalica.

Slobodno i sa punim pravom cu da kazem djubre od telefon. Ne moze nista da ga izvadi iz ovoga.

Dzaba mu sve specifikacije i amoled ekran kada je kvalitet izrade nula.
 
RN10 Pro ima zvanicnu IP53 sertiifaciju... Istina to vazi samo za opornost na lagano prolivanje i prskanje tecnosti po telefonu a ne na potapanje... Ali svejddno je RN10 Pro imao vodu u sebi posle potapanja a Realme nije, hah.

I ja mislim da se moze slobodno reci da je ovo definitvno najlosije izradjeni RN telefon, ako ne Xiaomi inace, i da su izgleda previse zakinuli na kvalitetu izrade zarad ostalih specifikacija.
 
Steta, bas sam hteo da predjem sa RN5 na RN10, vreme je da menjam telefon.

Sad se mora naci neka alternativa, neki Poco mozda, Mi Note, ili nesto sasvim trece..
 
Ovaj indijac im je baš polno opštio sa ženskim roditeljem. Ne mogu da verujem šta je sve Realme 8 preživeo, dok je Redmi Note 10 otišao u komade. Xiaomi je ovde obrukao Kinu. Sad znamo i šta znači onaj DARE TO LEAP logo. 😁
 
Poslednja izmena:
Niste primetili da kada savija RN10 pro ne savija po sredini nego gde je kraj baterije i gde je telefon lakse slomiti a Realme po sredini, sto i nije fer poredjenje.
Ali necu osporiti "malo losiju izradu" RN10-pro max.
 
Poslednja izmena:
Auuuu, ja se zajebavao sa tim savijanjem kad ono. Kvalitet izrade je baš nula.
Definitivno bih uzeo Poco X3 kad bih sad morao da menjam fon. Xiaomi sam mnogo zavoleo pa zato ne bih Realme.
 
Niste primetili da kada savija RN10 pro ne savija po sredini nego gde je kraj baterije i gde je telefon lakse slomiti a Realme po sredini, sto i nije fer poredjenje.
Ali necu osporiti "malo losiju izradu" RN10-pro max.

Ja to pričam od početka. RN10 očigledno jeste slabašan, ali ga uvek pritiska tačno tamo gde je najslabiji.

Ja sam prvi put rekao da je ovo dobar način da se konkurenciji da loš marketing, naročito u Indiji, a sad sam još sigurniji da je Gupta imao neke stimulacije od strane Realme-ija čim ih je još sada ovako upario.

Mogao je samo da radi Realme, ali nije, ponovio je uz njega opet Redmi.

Treba imati u vidu da je Realme praktično domaći tamo, jesu Kinezi ali im je kompletna proizvodnja sada u Indiji i to baš potenciraju kao doprinos Indiji.

Verujem da RN nije baš najkvalitetniji ali mislim da ga je Gupta ipak forsirao solidno baš da to i dokaže.
 
Nista, zelimo da redakcija Benchmarka uradi bend test RN10Pro modela... :D
 
Zna li se kada bi mogao da se pojavi Pro model u prodaji?pitao sam par njih na KP,kazu ne znaju nista.Sto se tice ovog testiranja i da ga Gupta namerno savija na najslabijoj tacki.Nebitno je da li je placen od konkurencije,poenta je da telefon ima slabu tacku.Zasto su ga napravili takvog?Bolje sto smo ovako saznali,nego kad ga kupis!realno je da bi u svakodnevnom koriscenju telefona,u nekom trenutku bio opterecen na tu slabu tacku.Posledicu smo videli.Ja sam bas cekao ovaj model,sada cu dobro da proucim i alternative.
 
Mozda Pro model kasni zbog onog zastoja u Suecu i niko ne zna kad ce.

Kazu da ce distribucija elektronike u Evropi da kasni nedeljama do mesecima zbog logistickog haosa koj ce nastati.
 
^ Ima sjeverna morska ruta.

1112629790_0:0:998:3254_998x3254_80_0_0_e96d8e80b6e1f2c7ddec685becffbc13.png.webp
 
Ne vidim neki bitan razlog da neko ne kupi.RN10,pro,max
Ko ne sedi na telefonu ,ne drzi ga u prednjem dzepu ,jednostavno pazi skupu igracku moze uzeti ovaj model bez problema
Kao sto sam napisao na nekoj od predhodnih strana ,negde su morali ustinuti i to je to
Mozda im cak i cena padne zbog nekvalitetnog kucista pa bude odlicna kupovina za one koji paze telefone
 
Slažem se. Ja povlačim svoju tvrdnju i izvinjavam se na komentaru da ovo ipak nije ozbiljna stvar. Loša je izrada.
S tim na umu, verujem da će možda u narednim proizvodnim serijama nešto učiniti povodom toga. Loše bi bilo da se svakome savija i lomi telefon, jer je uređaj u garanciji, a onda su na gubitku. Ja lično telefon uvek držim u maski i vadim iz džepa kada se saginjem ili čučnem. A telefon nikada ne stavljam u zadnji džep zbog paranoje da će mi ga neko ukrasti. Tako da je ovo za mene i dalje odlična opcija za kupovinu.
 
To bi moglo ovako najlakse da se objasni. Nekada nije dovoljno paziti, jednostavno na neke stvari ne mozemo da uticemo.
 

Prilozi

  • 95312c861a76a41b63248f949320aaef.jpg
    95312c861a76a41b63248f949320aaef.jpg
    26.2 KB · Pregleda: 12
Ja telefon dozivljavam kao uredjaj o kojem moras paziti, u meri da ne mozes biti nonsalantan sa njim bas, jer je ipak nesto sto si solidno platio, nesto sto koristis najvise u zivotu i nesto sto moze da strada u svakom momentu usled neopreznosti ili nemara, nebitno koji je telefon.

U tom smislu ne vidim kako bih iskrivio ili slomio RN osim ako ne zameris prethodno. Medjutim mislim isto tako da je dovoljna sama po sebi svest o nekvalitetu nekog telefona da te odvrati od kupovine ili da ti utice na utisak njegovog posedovanja.

Recimo ja ponekad umem da stavim telefon u zadjni dzep, ne nosim ga tako inace nego u torbici, ali povremeno koristim zadnji dzep kada mi je prakticno... I nakon ovog odgledanog mislim da ne bih mogao da ga stavim u zadnji dzep i sa maskom a da ne pomislim slucajno da se nece iskrivti ako napravim malo cudniji pokret, jer prosto imam svest o tom telefonu kao necemu sto je fragilno.
A takve stvari kvare ukupni dojam, barem meni.
 
Poslednja izmena:
GSMA odradila recenziju Redmi Note 10... Zakljucuju da je solidan uredjaj koji ipak nije konkurentan s obzirom da isporucuje ne bas zadovoljavajuce performanse, narocito ne u odnosu na druge telefone.
Tako sam i pretpostavio, najslabija karika mu je procesor, ovaj 678 je prakticno prepakovani stari 675 i sada ipak pripada nizem srednjem segmentu. Kapiram da je ok telefon, ali uglavnom za ne preterano zahtevne korisnike ili one koji ne ocekuju previse.

Mnogo ce bolja opcija biti 10S... Taman bolji procesor a i bolja kamera.
 
Nazad
Vrh Dno