Šta je novo?

Posta Net Digitalna TV

dobio si supernovinu ip adresu pa ne moze vise pop3/smtp

Subotica, tašti ponudili srednji paket supernove, tv + net, za 1700 sledećih 24 meseca. Koristi se postojeća infrastruktura. Korektna ponuda.

Ja se izvinjavam ako je ovo već bilo spominjano, ali moram da pitam pošto ne mogu nađem, da li postoji ikakva mogućnost raskida ugovora sa poštom net bez plaćanja penala? Kad sam zvao njihov broj, čovek mi objasnio kako nema penala jedino u slučaju ako potpisujem ugovor sa supernovom pošto ih oni preuzeli, a ako želim kod nekog potpuno drugog operatera(ili ako želim potpuno ukidanje pošte), onda se plaćaju ti penali, i to od početka do raskida ugovora za svaki mesec razlika normalne i akcijske cene paketa koji imamo

Pa oni se i onako gase za koji mesec (ima valjda jedno dva meseca od kada su objavili da su ih ovi uzeli i da će trajati max 6 meseci), ugovor onda automatski prestaje da važi pa vidi da li ti se više isplati da izguraš do kraja dok se ne ugase. Kada prestanu da postoje, nema ugovora više da važi pa nema ni penala

Nama rekao da nam ugovor ističe 10.jula, a danas nam opet nije radio internet ceo dan kao što je to to bio slučaj neposredno pre nego što ih je supernova preuzela

Pa ono kada su objavili da su ih ovi uzeli pisalo je
Обавештавамо Вас да ће „Пошта Нет” у наредних 6 месеци, престати са обављањем
делатности оператора кабловско-дистрибутивних система. Након тог периода, услед
техничке, трајне и потпуне немогућности пружања услуга приступа интернету и/или
кабловске телевизије, појединачни кориснички уговори о пружању ИKТ услуга ће престати
да важе
, о чему ћете бити додатно обавештени најкасније у року од 30 дана пре наступања
наведених промена.
tako da ne znam šta oni pričaju onda.

Pa dobro, oni čitaju tamo s ekrana, nema dve radnje istovremeno, da ima na umu gašenje firme :LOL: U narednim mesecima će svima prestati važenje ugovora i usluge u krajnjoj liniji, pa ovo nije trenutak za prevremeni raskid ugovorne obaveze. Po ugovoru, sve odredbe još uvek važe, nisu prestali da isporučuju signal. Obavestiće nas 30 dana ranije kad odluče da se gase skroz.

Imate Orion optiku i razmišljate o internetu kod ovih? Ne znam ima li tu mesta za razmišljanje.

Kako je uopšte moguće raskinuti ugovor sa PoštaNet kad ona faktički više ne postoji i kad su svi njeni korisnici u "vlasništvu" MTS-a i njegovih derivata? Zar nas nisu tako obavestili u svim onim pismima? Imam ih u dva primerka. Kome se onda plaćaju penali? Supernova je navodno još "živa" unutar MTS-a a Pošta bi trebalo da je "asimilovana". Jasno je da se plaća kazna ako se raskida sa MTS družinom ali sve ovo što se dešava je teška muljavina i potpuno konfuzno od samog starta.
Usput, zvala me u subotu gospođa/ica iz Supernove, bar mislim da je ona. I to ne sledećeg već 9-og dana od prvog poziva. Nisam uspeo da se javim jer se ugasila baterija čim sam uzeo telefon u ruku. Tako je suuđenooo.:giggle:

Imate Orion optiku i razmišljate o internetu kod ovih? Ne znam ima li tu mesta za razmišljanje.
Cena je važan faktor kao i izbor kanala, nije samo net u pitanju. I nije samo on na mukama, svi smo.

Bio danas kod tetke kod starog Merkatora na NBgd, ima poštu tv, preskenirao digitalne kanale, našao 400-500 komada. Rade oni što su pre i bili (ovo govorim i bez njihovog boksa i bez cam-a), ovi od supernove zaključani. Koje somine, kada su već otključali za praznike 2 meseca, mogli su i ovde i da ljudi vide šta imaju u ponudi, malo reklame, ipak je mnogo bolja ponuda tv-a nego kod pošte. Ipak ogromna većina ljudi veze nema šta ko ima i uz neku pristojnu ponudu da se malo potrude da ljudi pređu kod njih. Ali, radio ne radio svira ti radio-državna firma.

Bio danas kod tetke kod starog Merkatora na NBgd, ima poštu tv, preskenirao digitalne kanale, našao 400-500 komada. Rade oni što su pre i bili (ovo govorim i bez njihovog boksa i bez cam-a), ovi od supernove zaključani. Koje somine, kada su već otključali za praznike 2 meseca, mogli su i ovde i da ljudi vide šta imaju u ponudi, malo reklame, ipak je mnogo bolja ponuda tv-a nego kod pošte. Ipak ogromna većina ljudi veze nema šta ko ima i uz neku pristojnu ponudu da se malo potrude da ljudi pređu kod njih. Ali, radio ne radio svira ti radio-državna firma.
Bukvalno sam isto pomislio ovih dana. :LOL: Da se kreira situacija da ti je neprijatno da ne potpišeš ugovor jer "sve smo ti već ponudili, nezahvalniče!" Ali, ne vredi... Ruku na srce, Supernova u odnosu na Pošta net ima svemirsku raznovrsnost kanala, pa to je prvo što bi potencijalni korisnici primetili...

Naravno da želimo da pređemo u orion, ali ovi nam ne dozvoljavaju ako ne platimo penale, što bi bilo 15 meseci x 420 din(razlika akcijske i pune cene), jedino se ne plaćaju penali ako pređemo u supernovu(što nam ne pada na pamet), a sad da čekamo do kraja onih 6 meseci iz onog pisma pošte neta(mart) ili do kraja našeg ugovora(jul) ne znam koliko ćemo izdržati, ali ako nema načina, nema druge nego da čekamo, ne potpisujemo s ovima sigurno
Kako je uopšte moguće raskinuti ugovor sa PoštaNet kad ona faktički više ne postoji i kad su svi njeni korisnici u "vlasništvu" MTS-a i njegovih derivata? Zar nas nisu tako obavestili u svim onim pismima? Imam ih u dva primerka. Kome se onda plaćaju penali? Supernova je navodno još "živa" unutar MTS-a a Pošta bi trebalo da je "asimilovana". Jasno je da se plaća kazna ako se raskida sa MTS družinom ali sve ovo što se dešava je teška muljavina i potpuno konfuzno od samog starta.

Znam tačno na šta misliš, to je bilo i naše mišljenje, sve dok nisam zvao poštu net i onda mi tako sve čovek objasnio...

Poslednja izmena:
Pa valjda i Orion pri prelasku nudi neke pogodnosti koje su dovoljne da pokriju tih 6300 dinara (15x420), par meseci za dinar ili tako nešto.

Znam tačno na šta misliš, to je bilo i naše mišljenje, sve dok nisam zvao poštu net i onda mi tako sve čovek objasnio...
Jasne su meni priče koje oni forsiraju, koliko sam samo puta slao mejl oko raznih stvari a korisnik sam svega 3 godine. I u te tri godine sam uspeo da potpišem čak 3 ugovora do 24 meseca jer za kojekakve gluposti traže obnovu. Zadnji put sam visio na šalteru pola sata jer je moralo da se provere podaci i sačini nov ugovor - prelazak sa digitalne na analognu TV samo zato što sam rešio da vratim CA Modul?! Kažem da to nije normalno šta sve rade, kosi se sa zdravim razumom, kažu da sam u pravu ali da moraju tako prema pravilima. Od tog trena jedina komunikacija sa njima mi je preko računa, ako mi nema signala ne zovem jer neću više da kidam živce.
Sad imam "deja vu" sa Supernovom slično onome što sam imao sa Beogridom/SBB-om. Nema tih davalaca usluga koji mi više kidaju živce od telekomunikacionih provajdera, vrag sve da ih nosi.

Ti si neverovatan, moja stara majka dogovori sa njima bez problema sve što treba, a ti evo već danima pišeš po forumu umesto odeš gde treba, i da se prebaciš na Supernovu, nekog drugog, raskineš uvovor, ili šta već želiš.

A gde to da odem? Bio sam u poslovnicama MTS-a i pojma nemaju o čemu pričam, a gospođa iz Supernove se ne javlja na pozive već treba da dežuram svakodnevno dok se ona meni ne javi. Taj drugi je još jedino SBB a on ne odgovara iz drugih razloga da ih ne nabrajam ponovo. Ukućani su ti koji me stiskaju da im ispunim želje inače ne bih trošio vreme i živce jer ja ne robujem sredstvima za zaglupljivanje masa. Imao bih samo net i meni više nego dovoljno.
Uostalom, da sam samo ja problem čitava zgrada bi već bila na Supernovi a svi su još na Pošti a to je bar 60% stanara. Zašto onda oni nisu već prešli? I zašto mi dama sa veze govori da će signal da mi iseku za 3 dana i da treba da dam odgovor idućeg dana a ne pozove. Da, ogorčen sam takvim ponašanjem, činjenicom da su ukidanjem Pošte takve kakva je drastično suzili manevarski prostor. Nemam MTS, nemam Orion, Telenor će pre biti usisan dok ne dođe ovde...
Da je isključivo do mene razrešio bih to davno. Lako je suditi sa strane.

Pa u MTS, oni sad vode Supernovu. Ako sam dobro shvatio ti si na NBG, majka je bila u poslovnici u Goce Delčeva, i tamo sve završila.

Znam gde je to, prolazim tuda kad idemo u obližnju školu na trening odbojke. Imao sam u planu da svratim u produžetku iduće nedelje čisto da probam i kod njih. Oni u Delti nisu mogli ništa da kažu, čak ni Supernova prospekt sa kanalima i cenovnikom nisu imali. Još mi je rekla da mi je, prema njihovim podacima, dostupna MTS optika. Jedinu optiku ima SBB i niko više. Osim ako nije mislila da ide preko telefonskih kablova koje sam davno odjavio Telekomu.
Hvala za info u svakom slučaju.

Pre mesec dana sam raskinuo sa Poštom i prešao na Orion optiku, kad danas me zovu na mobilni iz Supernove i poče brzo da iznosi ponudu, samo sam čuo "odmah pređite na supernovu, samo vam menjamo opremu". Daj stani bre, rekoh, nisam više na Poštanetu, i samo reče "aha" i prekinu vezu!

Da li neko zna kakav je status kod Poste po pitanju gasenja signala, koliko su zavrsili u kojim gradovima je ostalo i kad planiraju skroz da ugase signal,
Hvala unapred

Sve te informacije bi eventualno mogao dobiti ako je neko ovde na forumu zaposlen ili poznaje nekog ko radi u Pošti. Eventualno ponavljam, čak i u tom slučaju.
Pisma koja su slali na adrese imaju rok od 6 meseci za potpuno gašenje a stizala su oko 10.9. Po toj računici u pitanju je idući mart, početak ili kraj nije sigurno. A što se gašenja po gradovima tiče, jedino da drugovi, kolege pardon, objave kad saznaju za gašenje u svom kraju/gradu.

Nas nisu opet zvali, ali očekujem pritisak u narednom periodu. Ovih dana kombinatorika radi jer Pošta net kod mojih, a meni kod kuće ističe ugovor za Beogrid/SBB. Razmišljam da kod matoraca ipak prihvatim Supernovu, Super par plus za 1700 din tokom 24 meseca. To je džabe, dobio bih HBO GO kod njih i mogao da šutnem Telenor, pređem u A1 i da uzmem manji paket u SBBu. Jedini problem koji imam mi je: šta ako mojima ne radi moj EON "u mreži" na Supernova netu?

kupi EON van mreze?

Ako kupujem EON van mreže, diže mi cenu i konstrukciju čini manje atraktivnom. Onda mi je bolje da i mojima uzmem SBB optički paket. Tako imamo SBB na dve lokacije i 10 slotova za EON, a treba nam 3-4. I moram jedan Full, jedan Premium paket, mnogo je u zbiru. :p

E da je narod pametan pa da svi odjave uslugu kako sutra ovoga ne bi bilo…ova posta na primer od operatora koji je imao i arene i eurosport i sportklub spao je na to do ga politika ugasi unisti i to se sve lomi na nas krajnje korisnike..oni se igraju politike sve na stetu nas korisnika. Da smo pametni svi antenu da uzmemo 3 kanala da imamo i cao, da vidis kako bi se sve promenilo ovako kad ocu da gledam reprezentaviju strimujem na telefonu kad hocu salivena i snuker onda eon kad hocu kosarku onda imam arenu, mada sada nema premijum arene tako da mogu da gledam na regularnim arenama prvu portugalsku ligu. Ne znam mnogo su ovo skupe usluge a da bi se korisnici ovako mucili i snalazili.

Ja sam mojima ostavio i Got*** kineza, pa mogu osim državne propagande da gledaju i alternativne splačine, ne pada mi na pamet da dodatno plaćam EON 'van mreže' uz EON paket koji već regularno plaćam.

Ma kakvi, to ne dolazi u obzir! Nego razmišljam da i ja izađem iz SBB mreže i onda EON van mreže dam matorcima uz Supernovu, a sebi uz Orion optiku. Računica je da se više isplati biti VAN MREŽE ako postoji drugi provajder na lokaciji. Mislim da SBB nije normalan ili im je strategija da se sve prenosi van mreže, kao da neće da se bave objedinjenim korisnicima. Ovo sa Pošta netom je bio prvi krug poziva, čekamo još malo...

Nije sprdanje, vec naprotiv, 90% penzionera gleda nacionalne kanale.Vi sto ih stitite, bolje da im objasnite,kako da ustede koju paricu.
Ne daj boze, da im slucajno kazete, da mogu sve to i plus te arene koje pominjes, da gledaju za 599 dinara mesecno,to nikako.
Nego udri par hiljada dinara po njima, eto koliko brinete o nima, a drugima spocitave pricice o moralisanju.
MTS Antena trideset kanala za 599 dinara.
Pomenuta stranica više ne postoji a to je, sa kanalima, izgledalo otprilike ovako:
Antena Plus arhiva

Ovo im je sadašnje stanje:
MTS Antena Plus
Prvi paket je 100 din jeftiniji i ima samo Arenu 1. Drugi je 1100 a ima sve Arene.
Ako je neko i pomišljao o prelasku na ovo sad više neće. Prostor za manevar je sve uži.

Nazad
Vrh Dno