Šta je novo?

Posta Net Digitalna TV

Ako te zanima kvalitet interneta i TV kanali Oriona i Supernove treba ta pitanja da postaviš u odgovarajućim temama a ne u temi Pošte. Nije da ti zameram, verujem da mnogi koji koriste usluge jednog provajdera ne prate toliko teme o ostalim (bar ja nisam do skora) pa ti neće ovde dati odgovore koje tražiš. Navodno je internet bolji kod Oriona, bar tako u većini pišu ali nemoj me držati za reč.
Nego, primetio sam danas da nema signala za kanale Diva i TV1000. Je li to počelo gašenje i digitalnih kanala? Ako jeste, tim tempom će ugasiti sve do decembra.

Ponuda je bila 1500 mesečno do kraja ugovora na 2 godine. Inače daju to na 10 meseci, bar tako stoji na sajtu. Taj poziv je očito bio prevara, dovođenje u zabludu kako bih navrat-nanos potpisao za njih, valjda da ne bih otišao drugima. Slično kao i ostali pozivi ili mejlovi gde nude nešto sjajno pa kad hoćeš da razmisliš i njih kontaktiraš posle kažu ti da ne možeš. Probaću sutra da odem do njih, čini mi se da imaju objekat u Belvilu Gagarinova 12, da vidim kako tačno stoje stvari sa svim tim fantomskim ponudama, da vidim hoće li me zavlačiti i lično.

Ne, ja sam u razgovoru jasno pitao 1500 din paket svih meseci uz ugovor na 24 meseca? Na sajtu vam je 10-15 meseci... Odgovor je bio: ovo je ponuda za Poštanet korisnike, sajt je za nove Supernova korisnike, ne vas sa Poštaneta.
Poslovnica u Belvilu je zatvorena pre godinu, dve. Imaš sve MTS poslovnice (Immocentar, Delta...), a i glavnu poslovnicu u Sava centru.

A jesi pristao na to ili si samo saslusao sta nude. Meni daju samo 10 meseci 50%.

Znam šta je meni rekla gospođa/ica, 24 meseca ugovor i 1500 dinara do kraja ugovorne obaveze. Isto jer smo korisnici Pošte, pitala je i koju brzinu smo imali i koliko nas je to koštalo. Rekao sam da hoću da odgovor dam sutradan, da se presaberem i prenesem ostalim ukućanima. I ništa na kraju.
Znam da je jedno na sajtu, ali znam i da preko telefona nude 12-24 meseca kako kome kao na licitaciji. Zato im i ne verujem.
U Belvilu je bio Radijus Vektor čini mi se, nisam dugo zagledao tamo. Onda Immo iako nije Supernova, da vidim da li će da kažu kako oni nemaju veze s ovim. Hvala za info.

Poslednja izmena:
Sinoć su bili kod mojih, dobili ugovor na 2 godine, uz 18 meseci upola cene. Instalacija prošla brzo i lagano, sve po dogovoru, monter je bio fin i ljubazan. Iskoristili su postojeću kablovsku instalaciju u stanu. Prilično dobro uzimajući u obzir ceo proces gašenja PoštaNET.

A jesi pristao na to ili si samo saslusao sta nude. Meni daju samo 10 meseci 50%.
Samo sam saslušao, zanimalo me je šta je ponuda, onako informativno, da imam ovde za forum i da znam kako se tretiraju korisnici. Kao što rekoh, ponuda je objektivno odlična i svako kome odgovara u smislu izbora kanala, treba za te pare "juče" da prihvati. Moji su uzeli Poštanet internet i digitalnu u periodu kad je u ponudi za 1700 din bilo svih kanala, pa sam im dodao HBO, bilo me sramota da izađem iz poslovnice a da nešto ne uplatim jer su najpovoljniji. Međutim, kada su izgubili United Media kanale 2019. godine ponuda im je očajna i moji nemaju šta da gledaju (ćale gleda Arene i nacionalne, keva nacionalne i moj pozajmljeni EON na tabletu). Čekamo da nas isključe a zatim ćemo u SBB, to je konačna odluka. Znam da je skuplje ali je i kvalitetnije i bolje, prema interesovanjima ljudi iz mog okruženja.

Када дајете информације какве сте понуде добили од Супернове, ако можете само да наведете и који сте пакет имали код Поште, јер могуће да и од тога зависи понуда.

Digitalna tv BASIC + net 30/2 + HBO. Ranije, tokom ugovorne obaveze 1740+420 din, a kako je istekla prošle godine ukupno oko 2600 din.

Када дајете информације какве сте понуде добили од Супернове, ако можете само да наведете и који сте пакет имали код Поште, јер могуће да и од тога зависи понуда.
pitam se sta ce biti ponudjeno onim sto su 'divlje' nakaceni, mozda Info kanal bude FTA.
ali bitno da je najgori provajder ugasen...

Ne, ja sam u razgovoru jasno pitao 1500 din paket svih meseci uz ugovor na 24 meseca? Na sajtu vam je 10-15 meseci... Odgovor je bio: ovo je ponuda za Poštanet korisnike, sajt je za nove Supernova korisnike, ne vas sa Poštaneta.
Poslovnica u Belvilu je zatvorena pre godinu, dve. Imaš sve MTS poslovnice (Immocentar, Delta...), a i glavnu poslovnicu u Sava centru.
U Imo centru nemas poslovnicu - opet je zatvorena
Idi u deltu ako ti nije daleko

Nalepili su nalepnice Supernova po MTS poslovnicama, kao sad su zajedno, "kolege prenesu" ili je neko od osoblja zadužen za Supernovu. Ne znam kako su se organizovali.

Eto, sve rešeno. Na kraju ću pobeći kod SBB-a.
Niti mlada dama zna o čemu ja pričam niti ja znam o čemu ona priča. Čim sam rekao da sam bio korisnik Pošte i da me je preuzeo MTS, počela je da šeta očima levo-desno. I pričam za poziv iz Supernove i ponudu, ona meni iznosi ponude MTS-a. Kako MTS uopšte i može doći u obzir kad nema svoju infrastrukturu u zgradi, ona tvrdi da ima prema laptopu iako sam rekao da imaju samo koaksijalce od Supernove. Jedino što MTS ima ovde blizu je relejčina koju su nasadili na krov zgrade, ima da rušim to zlo i da lepo stavim antenu bez da mi ometa signal.
Pošto sam video da nema pojma o onome što mene interesuje, tražio sam makar cenovnik i kompletan spisak kanala u prospektu za Supernovu. Kaže da trenutno nemaju a kada će ne znaju.
Neću više da gubim vreme na njih, imam daleko većih muka i još će da iskaču kad baš ne treba - oko praznika. Nisu mi dali mogućnost da ih kontaktiram iako sam to tražio, pa neka me zovu ako hoće.

Komšija, nemoj da se nerviraš. Pa mi bar u urbanim sredinama nismo ucenjeni, prošli kablovi, neko rešenje će se naći. Slažem se sa tvojom ocenom i više puta sam naišao na nezaintereesovanost radnika ili pogrešne informacije u Supernovi. Onda uzmem sam čitam pravilnike i ja njima saopštavam kako ću raskinuti ugovor svojevremeno... No, to je neka šira priča kako se kadrira u sferi pružanja takvih usluga. Ne može radnik da ne zna ponudu svoje firme, da mu korisnik diktira podatak sa sajta. Uzmi pa pogledaj sajt kad stigneš na posao ako te interno ne obavesti nadređeni... Strašno!

Eno par poruka iznad, na NBG je majka završila sve bez ikakvog cimanja, dobila popust 18 meseci, instalacija odrađena po dogovoru. U petak dogovorila, već u ponedeljak sve završeno.

Običan 30/2 tv+net pre (valjda), sad Move start duo, ili kako se već zove, osnovni tv+net.

Supernova, gde je dobra infrastruktura, radi odlicno ! ako mama nije imala ranije problema, nece ih biti ni sada.

Pisao sam ranije, od 2004 su koristili PTT bez većih problema. Instalacija u zgradi, i stanu je ok. Verovatno su mogli da uvedu optiku, ali nisu hteli da se zezaju sa novim instalacijama, za njihove potrebe je i ovo ok, a ceo proces prelaska na Supernovu je bio brz i jednostavan.

Info iz Subotice. Mene su zvali iz Supernove rekao sam im da cu razmisliti o njihovoj ponudi i da za sada necu potpisivati nista. Zvala me je u petak da ce vec u ponedeljak neko doci da potpisemo ugovor. Zvucalo mi je malo navrat na nos pa sam odbio. Zvao sam postaNet, rekli su bi da ce raditi do kraja marta. Zatim sam otisao na moj postaNet Arris ruter i imao sam sta da vidim, nalazim se vec na Supernovi iza odvratnog CGNATa. Dakle nema vise postaNet dinamicke ip adrese niti njihovih internet servera. Dakle sta reci na ovo, sem grrrrrrrrr drflihglikdfhgklidfhgklir?!? Niko me nije obavestio da ce se ovo biti uradjeno i naravno da nikom ni na pamet nije palo da trazi neku saglasnost od mene ili slicno, moze im se .... Zatim ugovor sa postaNetom se bez penala ne moze raskinuti tako da sa nama korisnicima mogu da rade sta god hoce. Bitno je da sve sto su nam prodali "radi" a kako to je vec manje vazno. Bez penala se moze preci u Supernovu ukoliko 1:1 prenosis uslugu. Dakle ako si imao net+tv a hoces samo tv to ne moze! Mora se cekati da ugovor sa postaNetom istekne ili mart mesec kada postaNet prestaje sa radom. (to su mi rekli u postaNetu). A cene Supernove ako se uporede u sa starim cenama postaNeta su 95% vece. Dakle bez neta samo kablovska sa 1050din ide na 1900din (3 TVa). Bas divno, Telekom ubio konkurenciju i eto nam sad ... i sad ce da me neko ubedjuje kako je sve ovo bolje i dobro za mene ili nas?!?

Kad se sve sabere skuplji su i jos odvratni CGNAT i to da bi oni zaradili vise jos!!
Vreme jeftinog interneta i kablovske je proslost (RIP) nema se izbora.

nznm
mozda da predjes na box optiku ako ima kod vas
sn su takva G...A da sam pobego od njih cim mi se ukazala prilika

Hvala za info, taj mart se uklapa u najavljenih 6 meseci za prestanak rada i signala. Što se poziva tiče, to im je jedna od glavnih fora - "evo, dolaze kolege u ponedeljak, pronašli smo baš termin za vas, velika je gužva" :LOL: Moja omiljena fora je: "ako ne pređete odmah gubite signal do kraja meseca" :love:
Nema više provajdera koji imaju cene kao Pošta net, to treba zaboraviti, oni su bili socijalna kategorija, ne u skladu s tržišnim okolnostima. Međutim, ove ponude Supernove koje smo dobili stvarno su korektne, ne može se reći da će odrati korisnike, dobili smo mahom 50% popusta za pakete. Šta će biti za 2 godine, verovatno mesec, dva za dinar. E to će biti vreme za nezadovoljstvo...

u toku ugovora ce ko jajare da dignu npr 100ak din cenu paketa kao zbog unapređenja usluga ili porasla trzisna cena , porasla cena isporuke usluga zbog pandemije ili sta god ti padne na pamet
U odnosu na tvog bivseg provajdera i BOX paketi su skuplji , ali nznm moj utisak posle skoro god dana kod njih je dobar
Orion , prijatelj je kod njih radio i govorio da ga ne uzimam , diskutabilno je kako ce raditi - ako od početka radi dobro -uvek ce dobro raditi , a u suprotnom ne
sbb ne podnosim ih jer su gulikoze
to je moje misljenje

Međutim, ove ponude Supernove koje smo dobili stvarno su korektne, ne može se reći da će odrati korisnike, dobili smo mahom 50% popusta za pakete.
Zvao sam ja Supernovu da proverim cene, nista mi specijalno nismo dobili jer su mi rekli da se dobija popust svega 10 meseci shodno trenutnoj akciji koja se vidi na njihovoj web stranici. Akcija nema nikakve veze sa postaNetom. (naravno da sam im rekao da sam korisnik postaNeta) Najveci problem je CGNAT dubre i naravno za to vece cene od postaNeta gde CGNATa nije bilo. Dakle dobijes manje za mnogo vise para. Ukoliko neces CGNAT plati jos 700din za staticku IP, pa u tome je i cela stvar oko CGNATa da se uzme jos vise novca. Moze i da se zakupi VPN da bi se izbegao CGNAT .... sve to ulazi u mesecnu cenu usluge. Pa kad se sve to sabere ahhh nama ... A po ugovorima koji su sklapaju sa nama mi nemamo nikakva prava i itd be obzira o kom provajderu je rec .... da ne davim dalje ....
mozda da predjes na box optiku ako ima kod vas
Optike nema, i ako se nalazim u centru grada, ulica dalje od telekoma, hehehe
Mada ne vidim kako bi optika promenula situaciju kad ne postoji niko drugi sem Telekoma.
Problem je jer konkurencije vise nema, RIP.

Generalni problem je sto svi rade sta im padne na pamet njihov rad se upste ne kotrolise. Sa svim provajderima problemi a nemas kome da se obratis. RATELu ma daaaa, Zakoni u ovoj zemlji ne vaze za sve podjednako tako je i bilo tako ce i ostati. Mi malo stariji znamo kao se Zakon sprovodi u Srbiji pogotovo kada su javna preduzeca upitanju. Da Vam ne pricam sta mi je Telekom radio, potura mi ugovor na kome pise jedno a obecavaju drugo a to drugo ce u njihovom sistemu u napomenu da upisu i da im verujem. A izgovor za ovu budalastinu je to da je ugovor takav kakav je i on se ne moze menjati jer je sablon ... Prijavio sam ih RATELU i sta je bilo NISTA.

Sve je ovo jako zalosno, za svoj novac nemas sta da kupis jer nemas izbora.

Slažem se, prežalosno... Znam za slučaj Subotice, pratio sam, kao i situaciju u drugim gradovima po Srbiji. Tačno se vidi kako se svi bore za korisnike tamo gde je velika konkurencija. Niš je dobar primer, tamo npr. SBB ima poseban cenovnik, tzv. "cenovnik vlažnih snova" :ROFLMAO:.

Imam dva pitanja, ako nije problem. Kada prelazite na drugog provajdera, da li je potrebno raskinuti ugovor, odnosno obavestiti posta net, koji u stvari vise ne postoje, da se ne dupliraju racuni? Drugo, preporuka za optiku, zanima me dobar internet, a kod mene su u ulazau orion, mts i valjda supernova. Zanima me neki paket sa tv-om, a da mogu da nastavim da gledam EON, koji koristimo od prijatelja na jednom tv-u. Inace fiksni telefon je mts, a drzim ga samo zbog komunikacije sa babom.

Да ли су промењени параметри за приступ мејлу @ptt.rs, пошто не могу више да му приступ осим преко вебмејла?

Nazad
Vrh Dno