Šta je novo?

Nov android telefon do 250 eura

resku

Cenjen
Učlanjen(a)
03.04.2013
Poruke
29
Poena
154
Kupujem android telefon do 25 eura nov pa zelim da mi preporucite neke modele. Potrebno mi je da telefon brzo radi, da ima dobar ekran, prosecnu kameru, dobru podrsku sto se tice update-a. Razmisljao sam o sony xperia sp (190e)... Ko koristi ovaj model nek napise kako ga sluzi.
 
I meni je N5 u razmatranju, ali kažu da mu je baterija očajna, pa se još nisam odlučio. Takođe za njega je Google najavio podršku od 18 mjeseci (do aprila 2015). Ovakav potez Google-a je prilično nejasan jer upravo je podrška ono što je korisnike opredjeljivalo za njihove modele.
Tako da se LG G2 nameće kao moguća alternativa.
Čak je moguće da će softverski biti podržan i duže od N5.

Ono što me zanima je kakva je LG-jeva politika sa drajverima, da li ih drže za sebe, kao Samsung, pa AOSP romovi imaju očajne snimke kamerom.
 
Čak je moguće da će G2 softverski biti podržan i duže od N5.

196.gif
 
Poslednja izmena:
Ne, koliko sam ja upućen. Obično se čupaju drajveri iz firmvera ili zajme od drugih uredjaja sa istim hardveroma (slučaj Nexus 7 i 4X, oba na Tegri 3; prvi apdejtovan do 4.4, drugi ostao na 4.1.2).
 
I ja sam čačkao i birao između G2 i N5 i odabrao ovaj prvi :)

Možete da pričate šta hoćete ali N5 je ogoljena verzija G2-e sa klot Androidom koja istina radi par milisekundi brže ali mu i treba jedno 20 programa da bi bio funkcionalan kao G2-a sa G3-romom...

Na stranu bolja baterija, izgled, kamera, minimalne ivice, pa čak i mrtvi FM radio...
 
Jeste zanemarljivo, a tek će biti kada Android L donese ART kao default...
Treba
Pogrešna tvrdanja i to mnogo ...

N5 jedino ima veliku prednost ako ste android developer jer ima uvek zadnji Android sistem - sve drugo su sitnice, dok je na strani G2-e ono gore ...
 
Razlika u bateriji je oko 30% ,ako se gleda SOT. I to je jedina prednost g2(mada mislim da je i displej na g2 malo bolji nego na n5). Sve ostalo ide na stranu n5
 
Displej sam zaboravio - malo veći i bolji ...
U kojim je to galaksijama N5 bolji na polju kamere od G2-e ?
Vidim ja da su se ovde naučile pesmice o kameri na G2-i ali to je prošlost - kamera je preko dana fenomenalna, u lošem osvetljenju je sada dobra (ne odlična, ali dobra da) ;)
U svakom slučaju dosta bolja od N5-e ;)

Nema više problema sa fokusiranjem koji su se javljali u početku - to je bio softverski problem, a ne problem hardvera !
Uostalom ko kupuje N5 još zbog kamere ? :D
 
Poslednja izmena:
Nexus 5 stiže za 36 sati. Jedva čekam.
 
Što uzeti od ovoga, isključivo nov uređaj, ne preko operatera:
Samsung Galaxy S4 mini
Sony Xperia M2
LG G2 Mini LTE
HTC Desire 610
Cijene su im tu, s tim što su lg i sony najjeftiniji a samsung je skuplji oko 50-tak eur (da li je toliko i bolji)?
 
Ne znam ni jedan od ovih telefona ispod Samsunga kakav utisak ostavlja, ali S4 mini dual sim imam vec 6mes i jako sam zadovoljan. Nekad malo secne, ali potpuno zanemarljivo, solidno je brz, a 1.5Gb RAMa su mu prednost u odnosu na ostale koju oni ne mogu nikako da nadoknade, a i kamera mu je bolja od svih, ili mozda u rangu sa LGem.

Uskoro cu prodavati svoj telefon, ali ne iz nezadovoljstva, nego jer i inace na 6mes menjam telefone, a i imam nekog kesa sad, pa dok ne utekne... :D Iskreno, malo ce mi i biti zao mozda, ali cu ga definitivno preporuciti svima, posebno kome treba dual sim verzija.
 
Sacekaj da se pojavi MOTO G 2, bice verovatno oko 200evra. Po specifijacijama bice jako dobar telefon. Ili ako ti ne odgovara 5 inca, uzmi obican Moto G, neces pogresiti.
 
Pristigli N5 blago rečeno jede malu djecu. ☺
Prije njega koristio sam galaxy modele 2,3, 4. Razlika je ogromna. Sve preporuke.
 
Imao sva tri, sad imam Mi3. Razlike u brzini izmedju njih se tesko primecuje u realnom radu. Nabolji savet koji ti mogu dati je da ne bacas pare nepotrebno, kupi onaj za koji ces dati najmanje novaca, a za ostalo kupi devojci/supruzi nesto lepo.
 
Vrh Dno