Šta je novo?

Imam pitanje u vezi foruma...

Možda je stavio člana koji je otvorio temu na ignore. Meni se dešavalo isto to sa jednom temom i mislim da je problem bio to što je otvorena od strane člana koji mi je bio na ignore listi.
To je problem. Njemu je na ingore list pokretač teme.
 
Možda je stavio člana koji je otvorio temu na ignore. Meni se dešavalo isto to sa jednom temom i mislim da je problem bio to što je otvorena od strane člana koji mi je bio na ignore listi.
To je to, hvala.
 
Baš navalili jutros
1700633655648.png
 
Vec neko vreme htedoh da pitam za ove Kineze. Svako jutro su tu.
 
Sunce ranije izlazi kod njih, urane ljudi...
Nemojte vise pitati i kaciti ss, jer iako platforma odlicno odbija hiljade spamera dnevno, uvek se provuce po koji i mi tu ne mozemo nista, osim naknadnog brisanja.
 
Poruke sa single-use kodom za verifikaciju poprilicno kasne, pre par dana su kasnile za verifikaciju na telefonu, sad za verifikaciju na desktopu.

Ako moze rucno da se pogura, blagodarim :)
 
1. Da li može da se doda u oglasima opcija "Rezervisano"? Pre par dana sam postavio oglas gde se javio član da kupuje sve iz oglasa a zatim se javilo još desetak članova gde sam im napisao da je rezervisano (jer edit opcija nije bila moguća nakon određenog perioda, morao sam da čekam 24h od postavljanja oglasa da bih odgovorio na oglas a u tih 24h sam već prodao i samo izmenio "Nije aktuelno").

2.Postoji li mogućnost da se postavi oglas da se nešto menja ali bez cene, dakle ne prodaje se već se menja za nešto drugo? Primer: "Menjam PC komponente za Mac". Po sadašnjim pravilima bih trebao da stavim cenu a to znači ako mi se neko javi da bih trebao tom članu da prodam a onda da jurim na drugim mestima da kupim šta me zanima (primer KP ili drugi forumi).
 
1. - Ne, nismo platforma za prodaju

2. - Kada postavljas oglas, pojavi se prefix "Prodajem/Menjam". To znaci....
 
Ovo pod dva sam razumeo, kada želim nešto da menjam može i bez cene ali za kec mislim da se ne razumemo, nema to veze što Bench nije platforma za prodaju, kada postavim oglas i javi se član da kupuje, meni se pojavi još deset članova nakon toga sa pitanjem da li je prodato, kada možemo da se nađemo, može li po nižoj ceni a komponente iz oglasa su rezervisane i da je postojala opcija "Rezervisano" oni se ne bi javili i tada moram svima da odgovaram jer ne znaju da se neko javio pre njih. Evo kako to izgleda:

EaseUS_2023_11_27_08_24_41.png
 
Razumemo se i za kec.
24h blokada je tu sa empirijskim razlogom.
Nema nista od "Rezervisano" prefixa.
Zasto? Jer prosecan clan foruma ce istrpeti tih 24h u retkim prodajama koje ima, dok ce preprodavcima to biti veliki hendikep (opet empirijski).
 
Bug ili feature... svejedno, novo je.
Do pre dan-dva sam mogao i neprijavljen da pratim postove. :cry:

A... ana-nas... tako znači. Ok.
Hvala (y)
 
Od koga mogu da zatrazim informaciju zbog cega mi je obrisan oglas.
Ovo mi je mozda drugi put da postavljam oglas pa nemam bas puno iskustva ali sam se trudio da ispostujem svaku stavku iz pravila.
Da ne bi ponovio istu gresku i izgubio ponovo pola sata zamolio bi moderata da mi ukaze gde sam pogresio.
Hvala.
 
Zdravo @everton. Maksimalan broj stavki u oglasu je 5, a ti si imao 8.
 
Prevideo sam ono 5 "jedinstvenih".
Hvala na pojašnjenju @Corvus Corax , pozdrav.
 
Pozdrav, moze li informacija sta se desilo sa mojim pristupom malim oglasima? Ne vidim nikakav info u warnings sekciji mog profila, pa bih voleo da saznam o cemu se radi i da li je vezano samo za moj nalog... Jesam oglasio 3 nova telefona, ali ne znam da je to krsenje pravila.
Hvala!
 

Pogledaj pravila kako bi bio siguran da ne kršiš neko od njih zbog čega ti je zabranjen pristup oglasima (recimo deo o komercijalnim oglasima ili nešto slično).
 
Pozdrav, moze li informacija sta se desilo sa mojim pristupom malim oglasima? Ne vidim nikakav info u warnings sekciji mog profila, pa bih voleo da saznam o cemu se radi i da li je vezano samo za moj nalog... Jesam oglasio 3 nova telefona, ali ne znam da je to krsenje pravila.
Hvala!
Da si procitao pravila i pogledao svoj istorijat, znao bi.
 
Hvala Kutija sto si mi na privatnu poruku odgovorio od pre neki dan.
Ne pamtim kada sam nesto prodao preko bench oglasa poslednji put, tako da se zna da mi nije bas toliko bitan pristup oglasima, ocigledno jako mali broj clanova i ima pristup istim :).
Sve je to ok, dok dobijem minimalnu informaciju- vasem nalogu je ukinut pristup tu i tu zbog toga i toga na odredjeno ili neodredjeno vreme. Tim automatskim porukama biste smanjili znatno broj slicnih upita. Na ovom forumu sam od 2007 godine, kao i na jos par drugih Srpskih i medjunarodnih foruma, jedine restrikcije pristupa, brisanja postova u temama, oglasa, bez informacije o tome, sam doziveo ovde.
Hvala u svakom slucaju na "hint-u"
 
Uvek ista prica: nisu mi bitni oglasi ali bih informaciju...
Nama stvarno nisu bitni oglasi i ne zelimo ni sa minimalnim informacijama niti automatizacijom obavestenja za oglase da gubimo vreme.
Mi nismo ostali forumi, sto je lepo napisano u Pravilima.
Kada smo vec kod informacija: da li bi podelio sa nama zasto vise clanova na forumu ima iste privatne podatke kao i ti?
Da ne bude zabune, sami ste (svojevoljno) objavili javno te podatke.
Evo, lepo pitam, da ne bude da smo uvek prestrogi i odmah kaznjavamo, banujemo itd...
Ako ne dobijem iskren odgovor, onda cete stvarno svi biti permanentno banovani.
 
Ko može da koristi oglase?
Pristup (čitanje) oglasa je dozvoljeno svim registrovanim članovima, ali postavljanje oglasa je omogućeno samo onima koji ispunjavaju neophodne kriterijume za status. Neophodan status se automatski dodeljuje nakon postavljenih 250 postova i godinu dana staža.

Članovi koji oglase koriste u komercijalne svrhe ili koji konstantno krše pravila biće prebačeni u takozvanu "No Marketplace" grupu kojom permanentno, bez mogućnosti promene, gube pravo pristupa oglasima.


——————


Mene zanima zasto je meni uskracena mogucnost citanja oglasa, tj zasto sam ocigledno stavljen u eluzivnu no marketplace grupu.
Moze i na pp info zbog cega shadow ban. Pretpostavljam da je greskom, ali svakako ako nije voleo bih da mi se objasni razlog, kaubojstvo je zamrlo krajem 19. veka.
 
Moj nalog na forumu je jedan jedini i jesam objavio u svakom svom oglasu samo svoje podatke. Moguce da je nekada neko objavio u moje ime neki oglas i stavio moj broj, svakako ne skoro, slobodno brisite bilo koji nalog koji sadrzi moje podatke jer je to zloupotreba licnih podataka.
 
Po vremenskoj hijerarhiji, ti si (citiram tvoje reci) zloupotrebio necije podatke.
Posto je ( po tvojim recima ) u pitanju javna zloupotreba tvojih privatnih podataka, da li smatras da treba da kontaktiramo policiju - odsek za visoko tehnoloski kriminal?
 
Ja sam izvukao sve neophodne forum logove za oba korisnika. Neka se nadležni organi bave ovakvim stvarima.
 
Necemo trece oko i teorije zavere, pisao sam Duke-u na pp a evo i ovde da rascistim pricu.

Clana Prijatelj2708 znam licno i komunicirali smo kako mu ne rade oglasi na benchu. Proverim bezveze danas i ja, vidim da ih i ja nemam.

Iskreno trigeruje me to banovanje bez razloga i stvarno sam se iznervirao.

E onda sam se setio da sam jednom davno, pre tipa godinu dana postavio oglas za njega (jer nije imao dovoljno postova za postavljanje oglasa, mislim da je bila kartica 4080) i naravno stavio njegov broj telefona….

Sto se mene tice, u retrospektivi kad pogledam to jeste krsenje pravila. Poenta je da je to bilo pre brda vremena i naravno da se zaboravilo na to, a kripticne poruke moderatora mi nisu odmah bile jasne.


Peace ✌️
 
Heh kakav kriminal bas, hajde lagano vi mene permanentno banujte da ne razmisljamo ko je sta napravio, da vam bude lakse. Ali skapirali smo na kraju i drugar i ja da je problem sto je pre nekih godinu dana on okacio oglas u moje ime, nesvesno da je protiv pravila, opusteno, niko tim povodom nije prevaren, niti je ikada iko prevaren od strane mene.
Sve najbolje u daljem radu.
 
Nazad
Vrh Dno