Šta je novo?

Pravila za male oglase

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poruke
18,029
Poena
1,365
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
 1. Kablovski internet
O oglasima
Oglasi predstavljaju posebnu sekciju na forumu koja je namenjena za postavljanje oglasa o kupovini i prodaji hardvera, mobilnih uređaja, potrošačke elektronike i sl.

Zbog svoje specifičnosti i kako bi se smanjila zloupotreba i bilo kakav pokušaj mahinacije na minimum, za ovaj deo foruma važe specijalna pravila.

Pristup malim oglasima Benchmark foruma je privilegija, a ne pravo i može biti uskraćeno u bilo kom momentu ukoliko Benchmark tim proceni da se ne poštuju pravila od strane korisnika.

Odricanje od odgovornosti
Proces razmene dobara putem malih oglasa je odgovornost učesnika, a ne Benchmarka. Benchmark ne vrši proveru niti garantuje za ispravnost i valjanost uređaja, tačnost ličnih podataka prodavca niti je zadužen za transport dobara.

Sve transakcije obavljate na sopstvenu odgovornost i u tom procesu Benchmark je kompletno neutralan. Benchmark ne naplaćuje oglase niti na bilo koji drugi način stiče korist od istih.

Korišćenje oglasa i učestvovanje u transakcijama vršite na sopstvenu odgovornost.

Ko može da koristi oglase?

Pristup (čitanje) oglasa je dozvoljeno svim registrovanim članovima, ali postavljanje oglasa je omogućeno samo onima koji ispunjavaju neophodne kriterijume za status. Neophodan status se automatski dodeljuje nakon postavljenih 250 postova i godinu dana staža.

Članovi koji oglase koriste u komercijalne svrhe ili koji konstantno krše pravila biće prebačeni u takozvanu "No Marketplace" grupu kojom permanentno, bez mogućnosti promene, gube pravo pristupa oglasima.

Postavljanje oglasa i njihov sadržaj
Cilj je postavljanje što potpunijih oglasa, sadržajno, kako bi potencijalni zainteresovani raspolagali sa što više informacija.

Iz tog razloga, prilikom postavljanja oglasa u obavezi ste da ispoštujete sledeća pravila:
 1. Oglas ne može da sadrži više od 5 jedinstvenih artikala, do 5 komada od svakog. Ukoliko prodajete 3 SATA kabla, to je jedan artikal, ali ako pokušate da prodate 20 SATA kablova, to se smatra kršenjem pravila.
 2. Svaki artikal mora da sadrži cenu. Oglasi koji sadrže “ponude na X” će biti automatski obrisani.
 3. Za svaki artikal u oglasu morate da postavite fotografiju. Fotografija mora da prikazuje realno stanje uređaja koji prodajete i ona mora biti okačena na forum. Spoljni linkovi nisu dozvoljeni. Stock ili fotografije proizvođača takođe nisu dozvoljene, u obavezi ste da fotografišete ono što vi prodajete.
 4. Vaš profil mora biti uredno popunjen sa lokacijom na kojoj se nalazite (minimum grad i država).
 5. Broj telefona nije obavezno navesti u oglasu.
 6. Svaki artikal mora da bude opisan u smislu stanja, starosti, da li je funkcionalan, da li poseduje neko oštećenje i sl. Opis mora sadržati minimum 160 karaktera.
 7. Linkovanje bilo kog dela oglasa ka drugim platformama koje se bave oglasima ili njihovo pominjanje je zabranjeno.
 8. Oglas ne može da se postavlja za drugara, sestru, brata, komšiju, drugog člana ili bilo koga drugoga. Oglas je isključivo lične prirode i ne može se postavljati za drugu osobu.
Šta mogu da oglasim?
Imajući u vidu da je Benchmark IT zajednica koja je organizovana po kategorijama i forumima, generalno možete oglasiti sve što ima veze sa tim kategorijama.

Sledeće tipove opreme nije dozvoljeno oglasiti:
 1. Bela tehnika i sitni kućni uređaji koji ne spadaju u red pametnih uređaja (prečišćivači vazduha, robot usisivači, sijalice i sl.).
 2. Automobili i delovi za automobile.
 3. Nameštaj sem kancelarijskih stolica i stolova.
 4. Nakit, satovi, parfemi i sl. potrošačka roba.
Učestalost postavljanja oglasa i tagovanje sadržaja
Oglasi se mogu postaviti jednom u 10 dana. Odgovaranje na sopstveni oglas je moguće jednom dnevno.

Prilikom postavljanja oglasa obavezno je korišćenje prefiksa poput “Prodajem ili menjam”, ili “Kupujem”.

Ukoliko ste prodali sve što ste imali iz oglasa u obavezi ste da ažurirate prefiks u “Nije aktuelan”. Članovi koji ovo ne budu radili će permanentno izgubiti pristup oglasima. U slučaju da je vreme za izmenu oglasa isteklo, prijavite post moderatorima kako bi ga označili sa ispravnim statusom.

Dodavanje novih stavki u postojeći oglas, kao i bump-ovanje oglasa će rezultovati brisanjem oglasa, dodelom opomene ili gubljenjem prava pristupa oglasima.
 
Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno