Šta je novo?

FIFA 2011

Ne. Koliko sam čuo, neće biti novih klubova u other sekciji. EA svakako ne poseduje licencu za Ligu Šampiona.

Dok nam ne izbace FIFA Champions League 11 :D Treba što više para izmusti sa novim pc engine-om ;)

Inače igra je sjajna i po meni i dalje bolja od PES-a koji je dosta uznapredovao ali i dalje mrtva atmosfera za razliku od Fife.
 
Bogami, nisam odavno igrao fifu, mislim od verzije 2002, samo sam probavao, ali ova poslednja je odlicna. Mislim da će se više igrati od PES-a.
 
јел то кажете да је фифа одлична јер сви тако веле на интернету, па да се не разликујете, или имате основа за то? шта би сте издвојили као боље, и препоручили неком ко није играо фифу?
 
јел то кажете да је фифа одлична јер сви тако веле на интернету, па да се не разликујете, или имате основа за то? шта би сте издвојили као боље, и препоручили неком ко није играо фифу?

Kretanje igraca, gradjenje akcija, duele, kontrolu fudbalera, uticaj na igru i u odbrani i u napadu.
 
Dodao bih jos atmosfera i utisak da je u pitanju prava tekma na tv-u (ne bas skroz,ali blizu :D)
Shvatio sam da oni zagrizeni pes-ovci ustvari bas mrze sto su se u fifi potrudili da bude sto realnije,npr moj brat mrzi fifu,cak nesto nije odusevljen ni pes10,on obozava pes 09 gde je po meni sve kao neko klizaliste i ti nesrecni igraci ili klizaju ili lete (mislim na one neshvatljivo brze prodore nekih igraca) i to mu je bas extra :wall:
 
шта би сте издвојили као боље, и препоручили неком ко није играо фифу?

Pod uslovom da je FIFA11 PC = FIFA10 PS3/XBOX (a sve mi se čini da jeste) slede i sledeće razlika. Mada generalno, zavisi šta ko traži od igre.

Meni je bolje to što te FIFA uči da igraš timski, da izbegavaš silovanje igrača u nedogled već kako da izigraš protivnika i to bez šablona "probij-po-boku-idi-uz-gol-liniju-i-lupi-povratnu". Duel igra i defanziva je savršeno odradjena i u 1 od 10000 slučajeva će ti se desiti da stojiš sa igračem držiš X a da protivnik prolazi pravolinijski kroz tebe kao da te nema. U PESu nije imalo smisla da se igra sa bekovima jer nikad ih nije bilo dovoljno ni u odbrani ni u napadu a uvek su se jako trošili. U FIFI ne mogu da zamislim formacije bez 4 pozadi. Takodje, u FIFI konačno postoji razlika u stilu igre. Neko će driblati, neko će centrirati ili igrati po zemlji, treći će igrati na kontre ali svako od njih ako je zaista dobar kao igrač može biti podjednako dobar u ovoj igri. Ne moraš igrati "na foru" da bi bio majstor.

Najvažnija stvar po meni je tehnika šuta koja je razdvojena na 4 ocene (shot power, finish, long shots i volleys) i 1 nevidljiva koja se zove composure (tj. kako igrač reaguje kad je pod pritiskom) pa se više neće dešavati da Nistleroy koji jedva da je 3 gola dao van 16 u karijeri kida mreže sa 35m u igri ili da Pirlo bude fenomenalan golgeter a la Inzaghi samo zato što ume da ubode iz daleka.

I ne samo to, u FIFI moraš da poznaješ igrače ako želiš da budeš dobar u ofanzivi. Kao bivši PESovac nikada nisam razmišljao o tome, već sam gotovo uvek gadjao suprotan ugao ili radio fintu šuta pa kad predjem golmana onda u bliži bez obzira sa kim igrao u napadu.

U FIFI ako sa izrazitim dešnjakom u 1na1 prilici šutneš levom nogom neće igra biti kriva što nisi dao gol već samo ti. Ili ako gadjaš ugao koji je teži za pogoditi, recimo sa desne strane levi dalji ugao desnom nogom, golmanu će lakše biti da ti odbrani jer će lopta ići bliže njemu nego da gadjaš isti ugao levom nogom ili da si desnom gadjao bliži ugao. Isto važi i za šuteve iz daljine. FIFA će te ako joj daš priliku naterati da umesto da samo šutneš iz daleka pa šta bude razmišljaš o tome da li je igraču to jača noga i ako nije videćeš kako ga "prebacuješ" na jaču nogu ili ako nema prostora odlučuješ se za dodavanje iako imaš otvoren šut.

Ono što bih te savetovao da probaš jesu trigger run kontra-napadi. U PESu se zna kako se rešava 3 na 2 akcija -recimo vodiš loptu sa AMFom po sredini a levo i desno imaš po napadača. Dodaćeš svakom od njih, oni će ti vratiti nazad loptu dok držiš L1 da bi krenuli da trče i potrošićeš 3-4 dodavanja dok ih sve aktiviraš da počnu da utrčavaju iza ledja štopera.

U FIFI ćeš to rešiti tako što ćeš dok vodiš loptu sa AMFom stisnuti L1 i tako ćeš im kazati da krenu da utrčavaju bez ikakvog dodavanja i mnogo brže i bliže stvarnosti.

Takodje, savetujem ti da isprobaš gradjenje lopte koje se aktivira kada držiš sprint bez smera. To može biti jako dobra stvar u napadu i ako naučiš da ga pravilno koristiš vrtećeš mnoge protivnike oko sebe koji će očekivati da odmah kreneš iz prve u neku stranu.

I naravno, dribling sistem je priča za sebe. Ako uspeš da ga razumeš i naučiš da u utakmici primeniš par jednostavnijih finti možeš čuda raditi. A ako ga usavršiš tako da ti ni teže finte nisu problem a pritom naučiš da ne preteruješ možeš celu igru bazirati na inteligentnom soliranju posle kog ćeš praviti višak. Sve to naravno zahvaljujući tome što FIFA ima pravo 360 kretanje i što ćeš ako predješ na analogno kretanje itekako osećati.

Ukratko rečeno, ako ti next-gen PES ne miriše a voliš stari PES, FIFA je igra za tebe. To govorim kao neko ko je obožavao i PES5 i PES6 a povraćao na PES2008 i 2009.
 
Lepo si ti to sročio ali si poredio FIFA 11 DEMO i PES 2010.
 
Ne, ali meni je najjaca ova poslednja recenica uvek bila :) Nema VEZE ni sa jednim PES-om, kao da kazes da caj od nane ima isti ukus kao kamilica. Samo neko bez emocija moze reci tako nesto.. :) 'pod prstima' uopste nemaju nikakvih slicnosti osim broja igraca i zelenog terena.
 
Poslednja izmena:
Hvalis se emocijama ... postao si emo Borise :) ?
 
Pa neke igre mi bude emocije, fudbal volim emotivno.. i Konami to vise budi u meni nego genericka FIFA.
 
Aha ... znas li ti sta znaci genericko uopste :) ?
 
Necemo dalje.. jednostavno nismo kompatibilni u ovakvim stvarima i to je to..
 
Tačno. Kad je PES2008 bio loš meni nije trebalo godinu dana da to priznam sebi već mi se zgadio posle 3-4 utakmice. Niti mi je za PES2010 trebalo 6 meseci da shvatim da mi pojedini elementi gameplaya vredjaju inteligenciju a sve radi nekakvih emocija i nekakve individualnost igrača koja u toj meri o kojoj pričaš postoji samo u tvojoj glavi.

Prosto rečeno, nemaš volje da se adaptiraš na drugačiji pristup istoj stvari i zato i ne možeš da uvidiš prednost ili mane obe igre. Nijedna nije savršena, ali trenutno FIFA odnosi prevagu. Kad izadju full verzije videćemo, možda bude i suprotno ali za sada istina bez ikakvih emocija je takva kakva jeste.

I da, PES6 ima itekako veze sa FIFOM. Samo onaj ko je tu igru poznavao površno može da tvrdi drugačije.
 
Tačno. Kad je PES2008 bio loš meni nije trebalo godinu dana da to priznam sebi već mi se zgadio posle 3-4 utakmice.
Svaka cast, meni je trebalo dosta vise.
Ipak sam bio fan PES-a, svake godine smo pravili nasu ligu na ps2 u igraonici i nije nam tesko padalo :).

Kad izadju full verzije videćemo, možda bude i suprotno ali za sada istina bez ikakvih emocija je takva kakva jeste.

Mene samo zanima da li ce full PES uspeti da se priblizi na frontu na kojem ga je Fifa cistila prethodne 2 godine - igra sa osrednjim i losim timovima(koje igraci koji ne znaju kontrole svakako ne biraju:)).
 
Ju stvarno je odradio,extra izgleda :) fifa se zaista vratila na velika vrata
 
Sada znas kako je nama kada citamo tvoje postove ;).

Pa vreme je bilo kada cu to da napishem ali drago mi je da je zadovoljstvo uzajamno. Presmeshno je chitati sobu sa igrama i nachin dozivljaja kod odredjenih trolova :wave:

ps : drago mi je da Vas ima mnogo vishe od mene jednog :)
 
Meni su animacije u tom snimku vise nego smeshne, ne znam koji ti deo toga nije jasan :d

Pogledaj samo koliko nesrazmerno deluje Terry u prvoj [ sta je sa telom i onolikom glavom lol ], i kakva je ono nosenje lopte iz mrezhe ?

Molim te mi reci da to ne izgleda rogobatno i ja se necu oglasavati vishe...barem ne u ovoj temi :d
 
Pojavilo se. Ako neko igra ovo uopste. :D
 
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno