Šta je novo?

Alcatel One Touch Idol X

Zvuk melodija/notifikacija je takođe kriminalno tih. Ja uopšte ne mogu da verujem da sebi ovako nešto dopuštaju.

Večeras mi stajao telefon na krevetu, ja sam bio za kompom svo vreme (udaljenost metar i po). Televizor je radio normalnom jačinom, a ja nisam čuo niti jednu notifikaciju sa telefona - imao sam 1 propušten poziv, 2 maila, 1 sms i 1 chat. Kriminalno tih zvuk!

Ako ga sa metar i po nisi cuo onda definitivno nesto nije uredu sa tvojim telefonom... Jel si uporedio sa nekim drugim primerkom ovog telefona?
 
Sto se Real Racing 3 tice, meni radi sasvim zadovoljavajuce, nije bas smooth, ali I nije da bas toliko secka da ne moze da se igra, po mojoj proceni radi u proseku od nekih 17, 18 FPS do 30FPS, zavisi od scene, I moze da se igra, mada ne bi preporucio da se igra sa telefonom (da se igra kao sa volanom), vec sa strelicama, otprilike kao trke na kompu kad se igraju...
A sto se zvuka tice, dovoljno je glasan na zvucniku, lepo se cuje dok se tusiram, ne zalim se, hahaha :d
 
Tako može tel da ti povuče vlagu dovoljno da marker promeni boju - > ćao garancija ako je imaš
 
Tako može tel da ti povuče vlagu dovoljno da marker promeni boju - > ćao garancija ako je imaš

A pa na sigurnom je on, dovoljno daleko od tusa I vode + imam zavesu tako da za sada mu nije nista, I nadam se da mu nece biti nista :D imam naravno, uzeo sam ga preko Telenora :)
 
Vlagu brate, nisam mislio bukvalno da prskaš, jedino ako se ne kupaš hladnom vodom pa se ne pravi para? :)
 
A na to mislis xD vala kroz vlagu su prosli i se w395, i htc 8s i evo sad idol, nece vlaga u moje telefone, haha, ali dobro hvala na savetu da znam za ubuduce :D
 
Koji iGO treba...ja sa instalirao visoke rezolucije iz neće. Kao treba da se promeni sys.txt ako neće da radi. Pa zna li neko kako se menja sys
 
Od danas mi se pojavio problem da posle razgovora osvetljenje na telefonu se samo smanji na minimum. U opcijama stoji da je osvetljenje normalno ali radi kao da je na minimumu...

Jel zna neko sta bi to moglo biti? Do danas mi je normalno radilo
 
Poslednja izmena:
I mene ovo zanima...

Ako mislite na silikonske maske, ja sam uzeo sivkastu preko coveka sa KP, znaci maksimalno su korektni, a cena je bila 599din, a dobijes I foliju, samo idite u deo za dodatnu opremu za alcatel telefone I sigurno ce te videti vise oglasa od tog prodavca...
 
Kako da vratim da mi tastatura za kucanje poruka bude srpska na latinici, a ne na cirilici? Kad pisem poruku na cirilici onom kom saljem dobija prazne poruke. Juce sam ga nosio u džepu, kad ga izvadim sve mi se pomesa, ladno mi je mob sam ubaci alarm da mi zvoni rano ujutru i uspeo je da mi nadje muziku koju mogu da koristim dok ja to ne mogu. Malo je konfuzan ovaj fabricki launch. Snimanje kamerom ne moze da se smanji rezolucija kao kod video, jel to moze kod better camera aplikacije i dal i ista daje dobre slike kao i fabricka kamera? Hvala unapred, pozdrav!
 
Tastatura vracena preko swiftkey-a na srpsku latinicu, kad je na srpskom onda je cirilica i onom kome saljete dobija praznu poruku.
 
Evo i ja da se upisem, posle dugog razmišljanja uzeo. Za pare koje sam dao ne moze bolje, PIS 1000 + vaucer -10000fin + 3900 na 6 meseci po 600 i nesto dinara za ovakav fon NEPROCENJIVO:d
Nego zanima me nesto, nisam neki zahtevam user, instaliram sta mi je bitno i to koristim, ali imam pitanjce. kada odem na App info sta predstavlja Data a sta Cache i koju memoriju zauzimaju.
Pitanje je mozda banalno, odgovor mozda i znam ali ajd neka neko potvrdi.
 
Poslednja izmena:
У data се чувају подаци о конфигурацији инсталиране апликације, рецимо омиљени фолдери за неки фајл експлорер, изабрани језик, величина фонта или било која друга подешавања, а кеш, сама реч каже, привремени подаци које иста користи у њеном раду. Кад те нека апликација зеза, прво обриши ове две меморије, поново конфигуриши апликацију, па ако и тад не ради, онда следи деинсталација или инсталација нове варијанте исте апликације. Кад рецимо апгрејдујеш већ инсталисану апликацију, нова варијанта очита већ подешене вредности из ових меморија тако да наставиш да је користиш са раније дефинисаним параметрима.
 
Poslednja izmena:
Da li je neko uspesno instalirao IGO navigaciju na telefonu. Kada kazem uspesno mislim na to da radi u fullscreen-u?
Moja zapazanja:
1. Telefon je odlican. Parira Galaxy S4 koji je skuplji skoro duplo...
2. Lako se rutuje, ima uputstvo na xda i vec nekoliko dostupnih romova (LEWA OS razbija)
3. Aplikacije i launcher koji dolaze sa telefonom su krs... Ali tu je google Play ili gomila apk sajtova...
 
To za aplikacije je očigledno subjektivno - ja sam bio iznenađen mnogim preinstaliranim aplikacijama koje spadaju u red najboljih/najpopularnijih aplikacija (Kingsoft Office, AVG antivirus, PicSay, SwiftKey...). A onih aplikacija koje nije moguće ukloniti je jako malo (u poređenju sa, recimo, Samsungom).
 
Uzeh i ja juce ovaj fon. Dizajn i ekran razvaljuju. Baterija mi spada oko 4-5% po satu a stendbaju, sa ukljucenim WiFi, sto mi se cini malo puno. Neko je pominjao 1% na 2 sata. I jos jedna stvar, jel se desava jos nekome da se cuje zvuk notifikacije, a da nista nije stiglo, ni mail ni poruka, niti notifikacija neke druge aplikacije?
 
Hihihi, objašnjavala je jedna žena psiholog na TV-u pre par dana da su to znaci zavisnosti od mobilnog - kada ti se često učini da telefon zvoni, stiže poruka i sl. :) :) :)
 
Uzeh i ja juce ovaj fon. Dizajn i ekran razvaljuju. Baterija mi spada oko 4-5% po satu a stendbaju, sa ukljucenim WiFi, sto mi se cini malo puno. Neko je pominjao 1% na 2 sata. I jos jedna stvar, jel se desava jos nekome da se cuje zvuk notifikacije, a da nista nije stiglo, ni mail ni poruka, niti notifikacija neke druge aplikacije?

Da nije mozda notifikacija za low battery? Ako nije to onda je definitivno ovo sto je exodus rekao :D
 
Ne, to ti je ona zvučna notifikacija koja je mene izluđivala - kad izgubiš wi-fi. Baš je smorna bila, sećam se.

Inače, to sa 4-5%/h na stendbaju nije u redu, i to puno. Meni ide, čini mi se, oko 1%. Imaš aplikacije koje detektuju curenje baterije, istraži malo.
 
Telefon ima bag i nekad pokazuje da se mnogo brzo troši baterija. Pomaže restart ili da se isključi na par minuta.
Meni se jednom desilo da je pokazivao da ima 15%, ja ga restartujem i ono skoči na 42%.
 
Da li je neko uspesno instalirao IGO navigaciju na telefonu. Kada kazem uspesno mislim na to da radi u fullscreen-u?
Moja zapazanja:
1. Telefon je odlican. Parira Galaxy S4 koji je skuplji skoro duplo...
2. Lako se rutuje, ima uputstvo na xda i vec nekoliko dostupnih romova (LEWA OS razbija)
3. Aplikacije i launcher koji dolaze sa telefonom su krs... Ali tu je google Play ili gomila apk sajtova...

Ovo pod 1 ti je teska glupost i nema veze sa zivotom.
 
Jedino po cemu bi mozda mogao da parira S4 je displej(nije ista matrica ali je ista rezolucija,velicina,PPI) i eventualno kvalitet izrade(doduse nisam imao prilike da drzim S4).Po svemu ostalom S4 je bolji,da se ne lazemo.Doduse i osetno je skuplji.No dobro,Alcatel je iovako odradio fin posao.Da su bar ubacili malo jacu bateriju i da je gpu malo jaci telefon bi bio vrh.Kad smo vec kod baterije,koliki vam je sot pri ukljucenom 3g?Kod mene je to oko 5 sati,sto mi je i ok no nije mi jasno zbog cega mi pasivni rezim trosi osetno vise bateroju od displeja.Na prethodnim telefonima(Galaxy S+,HTC Desire C) najveci potrosac mi je bio displej....
 
Jesi li kad stavio ova dva telefona jedan pored drugog, i testirao? Sve ostalo (zaključci na osnovu specifikacije, a posebno generički testovi) je u najmanju ruku diskutailno. Ja sam se satima igrao sa ova dva telefona, jedan pored drugog, i mogu reći da je reč "parira" odličan izbor. Ne parira u svemu, ali uglavnom u svemu u svakodnevnoj upotrebi. Objasniću i zašto...

Sve aplikacije koje su bile na oba telefona (15-ak aaplikacija), osim iGo Primo, brže se pokreću na Idol X nego na S4 (uglavnom malo brže, ali sasvim jasno uočljivo). Takođe, učitavanje web stranica u istom web čitaču i B92 aplikaciji je brže na Idol X. Uopšte, Idol X brže reaguje od S4 (oba su sa originalnim lančerima, a tu verovatno leži objašnjenje za ovo).

Sa druge strane, kompresovanje (zip) foldera od 300 mb, kao i njegovo kopiranje (sve u TC) pokazuje procesorsku snagu Samsunga - S4 to uradi 50% brže nego Idol X, kopiranje ogromnih fajlova i brže! Zapravo, u početku Idol X ima prednost, dok se kompresuju ili kopiraju mali fajlovi; čim naiđu veliki fajlovi i procesor se intenzivno uposli - S4 taj deo odradi daleko brže. Tu leži objašnjenje za iGo Primo - Idol X počne brže da učitava navigaciju, ali u nekom trenutku na red dođe neki veliki fajl (fajlovi) i Idol X zastane a S4 to odradi puno brže.

Interesantno je da otpakivanje iz one zip arhive od oko 300 mb brže uradi Idol X.

Za igrice ne znam, nisam probao jer me ne zanima.

Uglavnom, slobodno se može reći da Idol X parira S4 u svakodnevnom radu, a da ozbiljnu prednost ima u retkim situacijama u kojima je CPU neprekidno zaposlen punim kapacitetom (rad sa velikim fajlovima npr.), i na sintetičkim testovima.
 
Kad se vec pominje kopiranje, pustio sam kopiranje foldera od 800MB na telefon i nakon 2-3 minuta brzina toliko padne da je ceo posao zavrsio za 5 sati, wtf? Par puta sam prekidao kopiranje i opet pustao, uvek ista prica.
 
Koji launcher da instaliram na ovaj fon?
Malo me smorio ovaj stock a vidim ima dosta u ponudi pa nmg da se odlucim.Je l probao neko neki?
 
Nova launcher.
 
Koliko sam video po testovima, Idol X ima jako dobre rezultate za NAND, tj. interni flash, bolji od mnogih uređaja, uključujući Nexus 5 i SGS4, što objašnjava dobar rad sa fajlovima i brzo startovanje aplikacija.

Npr. AndroBench3 na notebookcheck.net, oba uređaja su 16GB verzije:

Sequential Read 256KB - Idol X: 94MB/s SGS4: 75MB/s
Sequential Write 256KB - Idol X: 11.56MB/s SGS4: 13.1 MB/s
Random Read 4KB - Idol X: 16.16 MB/s SGS4: 12.28 MB/s
Random Write 4KB - Idol X: 1.32 MB/s SGS4: 1.13 MB/s

Takođe, UI na Idolu nije toliko hardverski opterećujuć kao Samsungov TouchWiz.

Idol X nije baš u rangu sa SGS4, G2 i sličnim po pitanju SoC-a - jednostavno Mediatek sa A7 jezgrima na 1.5Ghz ne može da parira Krait 400 na 2.26GHz, ali cenovno on nije ni u rangu sa njima.

Plus ako se uzme da ga trenutno u Telenoru uz PIS1000 tarifu i vaučer dobiješ za 3.800 dinara predstavlja jako dobru kupovinu.
 
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno