Šta je novo?

[VIP] Otkljucavanje telefona

Znači samo sam imao sreće da mi daju otključan telefon.
 
Mislim da jesi jer sam pazario pre tri dana Galaxy beam-a i na moje razocarenje telefon je zakljucan a signal Vipov gde ja zivim je 0 dok je telenorov 3g ili H+!
 
Jel zna neko kako da otkljucam Samsung GT-E 2550 isto kod Vipa? Moze i na pm.
Hvala
 
Sam nikako. Odneses u neki servis i odrade ti za 5min.
 
Ljudi interesuje me sledece, planiram da kupim telefon koji je zaklucan na VIP mrezu, otkljucao bi ga u servisu sve regularno, moje pitanje je da li se gubi garancija nakon toga ako mu se nesto desi?
 
@pilauda
Ako ga otključaš ukucavanjem koda (isti koji bi ti i operater dao da hoće), ne vidim razlog zašto bi gubio garanciju. Ne vidim nikakvu vezu garantne obaveze proizvođača telefona i toga da li uređaj može da radi samo na jednu mrežu ili na sve gsm mreže. U garantnim listovima piše da nije dozvoljeno otvaranje telefona, modifikovanje softvera i sl. Ukucavanje koda koji ti sam uređaj traži kad ubaciš drugu karticu nije nikakvo modifikovanje. Garanciju (srećom) ne daje vip, nego proizvođač telefona.
 
Poslednja izmena:
Da li Vip ikad daje unlock kod za dzabe? Recimo na pola ili kraju ugovorne obaveze kad vlasnistvo nad telefonom ima korisnik?

Citam da Telenir nerado daje, ne znam kada.

A MTS?
 
VIP nikada ne daje kod, Telenor isključivo nakon ugovoren obaveze, (mada je bilo onih koji tvrde da su dobili i pre) a MTS retko i kodira, a i kada kodira, ne daje :) :) možda bi i dali, ali im službenici neupućeni ...
 
Da li Vip ikad daje unlock kod za dzabe? Recimo na pola ili kraju ugovorne obaveze kad vlasnistvo nad telefonom ima korisnik?

Citam da Telenir nerado daje, ne znam kada.

A MTS?

Vip ne daje nikako , pitao ja i u njihovoj poslovnici i ovlašćen servis (konkretno za LG).
Mts koliko znam, daje neke modele telefona otključane.
 
:) Da, vip nikada ne daje kod. Ja sam im poslao zahtev oko pola godine nakon isteka ugovorne obaveze, ali nikada mi nisu čak ni odgovorili. Prosto su nesposobni...
 
Iako je proslo prilicno puno vremena od poslednjeg posta, mozda ce ovo nekoga zanimati.
Moguce je dobiti kod za otkljucavanje telefona ka svim mrezama, od VIP-a. Istina, procedura je trajala nekih 34 dana (od 9. januara, do 12. februara), jer sam u medjuvremenu morao da im saljem IMEI, pretplatnicki broj, model telefona i kopiju licne karte, a izmedju svaka dva njihova mail-a prodje u proseku 10-ak dana. Danas sam napokon dobio 16-to cifarni kod! Imao sam malih komplikacija, jer na telefonu imam Custom ROM, pa sam morao da ga vracam na Stock ROM, ali sve u svemu, operacija uspela - telefon dekodiran "Vipovim kodom", bez nosenja u servis!!! :)
 
Nema sanse - pozitivno iskustvo sa VIPom :) :) :)
 
Ja sam zatrazio kod u prosli ponedeljak i dobio ga u petak, tako da je, izgleda, taj proces malo ubrzan
 
Postavite mail na koji ste im slali zahteve ako nije problem.
 
Zdravo, brat ima sony xperia miro telefon zakljucan na vip mrezu.
Odneo je telefon u servis (Nis) i traze mu 300 evra i treba da ceka 5 radnih dana.

Nije li ovo previse novca (ovde sam procio cifru od 1000 dinara da se pominje vise puta)?
Moze li da se dekodira i uputstvima sa neta, recimo ovako:
http://www.cellunlocker.net/sony-ericsson-unlock.php
 
^ *30 evra

Toliko je za novije Sony telefone.
 
Kakve su cepidlake ovi iz vipa, obavestili me zadnji, 15-ti dan, da mom zahtevu za dobijanje koda za otključavanje nedostaje broj vlasničkog ugovora. Baš su predani poslu koji rade :p.
 
Nakon isteka ugovorne obaveze i zahteva podnetog u poslovnici VIP mi je poslao kod za otkljucavanje telefona (iskustvo sa dva telefona, razmak izmedju otkljucavanja oko 10 meseci).

Kako ste vi trazili kod u VIP?
 
Mejlom, ali definitivno treba otići u poslovnicu, odmah znaš na čemu si, a ne ovi na korisničkiservis@vipmobile-rs, traže da im dopuniš nešto svakih 15 dana, katastrofa.
 
Ja cekam vec 3 nedelje. Obratio sam im se preko mail-a, ali sam na kraju otisao u poslovnicu. Svi mi kazu da je potrebno nekoliko dana. Zvao sam i call centar, i ponavljaju istu pricu. Zahtev je predat VIP-ovoj tehnickoj sluzbi, koja kontaktira LG (LG je tlf.) i oni treba da posalju kod. Kao da salju postom...
Ako mozete napisite i brand telefona koji otkljucavate kod VIP-a. Imam sumnju da stvarno nije do ovih iz VIP_ove tehnicke sluzbe, nego do LG-a.
 
Poslednja izmena:
Ja sam danas poslao zahtev za HTC ONE V, uistinu 24M istice za 20dana ali planiram produzenje ugovora i nov telefon...
 
Ne znam kako su uspeli, ali carevi mi poslali pogresan kod. Agonija se nastavlja...
 
Ja kupio preko neta, nisam mogao više da ih cekam. Ali vidim da planiraju da mi tri dana naplate kao ceo mesec. Dobiće te pare, sigurno.
 
Elem... Bio sam u VIP-u, kazu da je to taj kod, tj. to je kod koji su oni dobili od LG-a. Kaze mi devojka da se ubaci GSM kartica od bilo koje druge mreze i tad se ukucava kod. Po uputstvima sa neta, ne nekim sajtovima se pominje da se tlf otkljucava sa ubacenom karticom sa maticne mreze na koju je tlf zakljucan. Probao i jedno i drugo, i nece. Takodje na nekim sajtovima i instrukcijama iz VIP-a, kod se ukucava kada sam telefon zatrazi ukucavanje koda, a to se desi kada se upali sa karticom koja ne pripada VIP-u. To kod mene nije slucaj, ne trazi nista. Nego moram ukucati 2945#*700# i onda mogu da ukucam kod. Posto sam pokusao dosta puta... ostalo mi je jos dva puta da probam. Da li je iko imao slicno iskustvo i da li nesto mozda radim pogresno?
 
Jesi na fabričkom romu ili custom?
Na Samsungu se moraš vratiti na stock da bi telefon prihvatio kod.
 
Nazad
Vrh Dno