Šta je novo?

Zvucnici oko 500-600e

• Začetnik teme Začetnik teme tmnt
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

tmnt

Cenjen
Učlanjen(a)
06.04.2010
Poena
159
da li se vise isplati kupiti nove zvucnike za nekih 500-600 eura ili neke polovne za iste pare??? dajem primer recimo nove JBL ES80 ili polovne Infiniti SM155 ????

utoj klasi bi pre išo na polovan infiniti , ali obavezno made in denmark i sa vifa/scanspeak membranama .

sinevoice ps7 bez premca...cena verovatno nesto visa ne mnogo ali zato zvuk sije nove kutije preko 1500e...probao slusao svasta menjao i na kraju uzeo ps7...trebalo mi je 2 sata da se odlucim a nisam mogao 6 meseci pre njih sa ostalim sto sam cuo od korata, onehifi-ja, 4 audia, avimpulsa i...i ostalih prodavaca hifi opreme... da sam bio pametan ne bih gubio vreme nego bih odmah otisao na slusanje sinevoice zvucnika...uz to ide dozivotna garancija, kastomajzing uz tvoje pojacalo i izbor kutije...pogledaj i sam i ako te interesuje otidji na slusanje i ponesi pojacalo pa sta ti uvo kaze...vec dva meseca su kod mene, membrane su legle, bas se malo utegao, jednostavno fenomenalno zvucno iskustvo. Kutije su linerano podesene na mog rotela a bice podesene i na tvoje pojacalo ako se odlucis, Sinisa to sve pedatno radi bez obzira na njegov karakter, kvalitet rada mu je vrhuski prema mom iskustvu...
http://forum.benchmark.rs/showthrea...komponenti-!&p=2766959&viewfull=1#post2766959

Poslednja izmena:
Zvučnici se ne podešavaju linearno prema pojačalu, već prema prostoriji.

Inače, lep setup.

Poslednja izmena:
Kad neko sklopi sistem kazem: u zdravlje da se sluzis!
Savet, stavi neki tepih, nesto na pod i prekrij plocice.

^550 eurova
http://www.kupujemprodajem.com/Revox-Emporium-Classic-1477122-oglas.htm?filter_id=8657314

I ja jurim neke kvalitetne zvucnike, a znanja manjka, pogubih se u ponudi svega i svacega 🙂

Ja konkretno ramisljam o necem ovakvom:
http://www.kupujemprodajem.com/Heybrook-Sextet-1340544-oglas.htm?filter_id=8657391

Koliko videh po reviewovima, solidan par floorstandera, ali mogu imati problema sa tweeterima usled starosti.

Ako neko ima koji komentar ili konkretan predlog oko 500eur slobodno neka baci.
Nadjoh i neke HECO superior presto 750, Infinity reference 50, Canton ERGO RC-L, doduse za ove zadnje je malo visa cena...

Ja bi isao na ovaj Revox Emporium Classic , a za nove Dali Zensor 5 - cena sitnica 450e 🙂

Benny, razmisljam i o tom Zensoru, da li mislis da je preskup za to sto pruza ili...?
Osim sto su ga nahvalili na jednom nasem hifi forumu, meni se vizuelno mnogo lepo uklapa sa tv garniturom, i sutra verovatno odem da ga pogledam.
Ako neko ima koju informaciju za povoljniji Dali neka slobodno baci na PM 🙂

Da li bi on bio bolji izbor od polovnih Klipsch RF62 za 400eur, mozda i manje?

Poslednja izmena:
E... kad ides da pogledas te Zensore... baci pogled na Dali Lektor 8. Nekako su moj favorit. 😉

Vlado hvala ti, prevideo bih da je na akciji smanjen za 200eur, odlican predlog!
Verujem da je ozbiljniji od Zensora 5, pa kad je bal... 🙂

Moze li mala pomoc poznavalaca za finalnu odluku, cisto ako mi je nesto promaklo? 🙂
Nakon silnih citanja, istrazivanja, i ostalog, izbor se sveo na sledece modele:

NOVI:
KEF Q500 - 700eur - favorit uz Dalija
Dali Zensor 7 - 600eur
JBL Studio 190 - 620eur
Jbl ES80 - 670eur
JBL Studio 180 - 450eur

POLOVNI:
Wharfedale Pacific Evolution 30 - 450eur
Infinity Reference 61 mkII - 500eur
Sonus Faber Concertino Domus s kupujemprodajem su prelepi, ali mislim da tu vise platim pakovanje od samog proizvoda... mada jednog dana ne bih se bunio da ih posedujem, prelepi su 🙂

Prema izboru frontova kasnije bih odabrao i centralni sa back bookshelfovima, woofer imam. Znaci koristili bi kako za muziku, tako i za filmove, hajde slobodno bacite koju rec.

Poslednja izmena:
Moze li mala pomoc poznavalaca za finalnu odluku, cisto ako mi je nesto promaklo? 🙂
Nakon silnih citanja, istrazivanja, i ostalog, izbor se sveo na sledece modele:

NOVI:
KEF Q500 - 700eur - favorit uz Dalija
Dali Zensor 7 - 600eur
JBL Studio 190 - 620eur
Jbl ES80 - 670eur
JBL Studio 180 - 450eur

POLOVNI:
Wharfedale Pacific Evolution 30 - 450eur
Infinity Reference 61 mkII - 500eur
Sonus Faber Concertino Domus s kupujemprodajem su prelepi, ali mislim da tu vise platim pakovanje od samog proizvoda... mada jednog dana ne bih se bunio da ih posedujem, prelepi su 🙂

Prema izboru frontova kasnije bih odabrao i centralni sa back bookshelfovima, woofer imam. Znaci koristili bi kako za muziku, tako i za filmove, hajde slobodno bacite koju rec.

Od svega sto su nabrojao svakako Sonus Faber, daleko od toga da samo lepo izgledaju. Imas li cime da ih poteras?

edit: sad vidim taj oglas, 1180eur je previse za ove kutije. Ne znam sta vlasnik misli pod tim "novi neusvirani" jer je ovaj model prestao da se proizvodi pre vise od 2 godine. Svojevremeno su nove kostale oko 1100-1200 zajedno sa stalcima. Dakle, preskupo nazalost. Realna cena bi trebala biti oko 600-700eur.

Poslednja izmena:
Nije Sonus Faber kutija za svakoga. Za nju vec treba imati izdefinisan ukus i znati sta hocete.

Sonus Faber i JBL nije za poretiti, bar po meni. Kada novac ne bi bio problem za njih bi se odlučio.

Nazad
Vrh Dno