Šta je novo?

Zvucna izolacija - sundjer

noodi

Slavan
Učlanjen(a)
11.05.2009
Poena
320
Jel zna neko gde ima da se kupi, treba mi za kuciste.
U obzir dolazi samo sundjerasta masa ;)
Necu stavljam mlevenu plutu :D
Jel ima to uopste kod nas? Posto vidim ima dosta izbora po online prodavnicama..

Jesi li siguran da ti je sundjer resenje za buku? Ne zaboravi da je to ujedno i toplotna izolacija - a tebi treba da izbacujes toplotu, ne da je cuvas...bolje stavi tise ventilatore.

Thx to je to.

Jesi li siguran da ti je sundjer resenje za buku? Ne zaboravi da je to ujedno i toplotna izolacija - a tebi treba da izbacujes toplotu, ne da je cuvas...bolje stavi tise ventilatore.

Nemam problema za bukom ventova, imam 5x noctua p12, i tri CM venta na kontroleru. Na toplotu nece uticati, jer imam jako provetreno kuciste i dobro vodeno. Treba mi za mod kucista, a i da vidim kolko ce smanji buku huka vazduha i pumpe (posto mi je komp pored mene pa se do 1m cuje nesto malo) . :)

Poslednja izmena:
au ti pucas na neko no sound resenje,da se ne cuje kako prede

Stavio sam te sundjere u Chieftec kuciste i nije mi nesto puno smanjilo buku. Vise sam dobio kad sam stavio hard na pertle i smanjio ventilatore na 5v ;)

Stavio sam te sundjere u Chieftec kuciste i nije mi nesto puno smanjilo buku. Vise sam dobio kad sam stavio hard na pertle i smanjio ventilatore na 5v ;)

sacekaj malo,aj mi tacno objasni sta si mislio pod tim "stavio hard na pertle"
znam da stari hardovi znaju da krce dok rade,ovi sata se vec ne cuju,neko prenosenje vibracija od strane njih ne bi trebalo da postoji

ventovi su ti koji prave buku

Standardi su razliciti, kao i ukusi. Hardovi prave najvise vibracija. E sad sto se to na nekim konfiguracijama ne oseti da je u prvom planu to je druga prica.

Interesantno ovo resenje u Chieftec kucistu.

Mislio sam da skarabudzim donji deo, ali sam ipak prebacio diskove gore. Mozda cu u sledecem "velikom spremanju" pokusati nesto slicno ovome.

ja sam moje hardove okacio na one jake gumice za kartone za jaja :D
i dosta je utisao ovaj samsung f3 ;)
u kombinaciji sa tihim ventovima tihom grafom..dobrim kucistem :D

Poslednja izmena:
Thx to je to.

Nemam problema za bukom ventova, imam 5x noctua p12, i tri CM venta na kontroleru. Na toplotu nece uticati, jer imam jako provetreno kuciste i dobro vodeno. Treba mi za mod kucista, a i da vidim kolko ce smanji buku huka vazduha i pumpe (posto mi je komp pored mene pa se do 1m cuje nesto malo) . :)
probaj napraviti posebno kućište malo za pumpu obložiš je sunđerom sa sve strane,zatim i to samo kućište pokriješ sunđerom i sa vidljive strane obložiš nekim poklopcima da se u kućištu nevidi
samo će se videti cevi koji izlaze od pumpe ja sam tako odradio
dok se nisam setio ovoga koristio sam pumpu na 7v,sad već normalno na 12v i tišina boli glava

Nazad
Vrh Dno