update:da se otvorim malo-ja ovo i pitam sada zato sto planiramo da do kraja godine kupimo novi stan.Ove vase solucije ce se savrseno uklopiti.Znam da bi "pravljenje" gluve sobe u nekoj od soba u nasem trenutnom stanu bio skup posao.Ali nov stan koji budemo uzeli ionako cemo kompletno renovirati tako da ce biti mogucnosti za modifikacije.U sustini ovi u mojoj zgradi su se ionako navikli da nenormalnu muziku(primer radi moj burazer je letos pravio 5-dnevnu "zurku",znaci muzika 5 dana skoro non stop,posto je bio sam na gajbi,a on je "taze" punoletan pa i sami znate kako se ti 18-godisnjaci ponasaju kada su sami 5 dana na gajbi

) i niko se od komsiluka nije nesto preteranu zalio,posto su navikli

)
U buducem stanu sigurno cu imati "ne naviknut" komsiluk a ne bih voleo da od prvih dana imam probleme sa njima,posto i ne znam ko ce mi sve biti komsija(ovde su sve matorci uglavnom pa i ne mogu da mi prave problem).
Kazao sam vec,stan ce se sigurno kompletno renovirati,tako da cu sobu sigurno izolovati.
Interesuje me sledece.Koja bi trebala da bude debljina izolacije na zidu(da znam koliko bi mi se smanjila kvadratura stana.tj.sobe).Spusten plafon bi bio u svakom slucaju sa halogenkama,tako da sto se toga tice nema problema oko izolacije.Ovako "virtuelno" mi deluje da bi jedan deo zida morao biti betonski zbog klime,tj.tamo gde bi klimu ugradili,posto nisam siguran da li bi rigips ploce izdrzale tezinu unutrasnje jedinice klima uredjaja.
Sto se tice stana imamo i varijantu da trazimo duplex stan(zbog bolje intime) pa mi interesuje sta mislite, da li bi tada mogao na 2.nivou da napravim "music room" koja bi bila ustvari moja soba,da bih ustedeo na izolaciji.Tj. da li bi u varijanti duplex-a(posto je 2. nivo onda potkrovlje) mogao da izbegnem izolaciju plafona posto onda nikom iznda ne mogu da smetam,posto iznad nikog ni nema

,i da,glupo cu da se izrazim,manje izolujem pod posto bi ispod te sobe bio prvi nivo naseg stana.
Moze li i gruba ali najgrublja procena koliko bi kostalo pravljenje plivajuce sobe povrsine 25-35m2 sa recimo visinom od 2.5m2 standradno dakle.Uzimamo u obzir najvecu varijantu,tj.ako bi ta soba bila dnevna,a lako cu posle da izracunam grubu racunicu ukoliko bi to bila manja soba.
update:
Da li bi se prenos vibracija umanjio ako bi se zvucnici drzali na siljcima,i ako bi se prednji(frontalci) i woofer stavili blizu nekog zida koji nije spoljni
@Srga
ja bih i najvise voleo da kupimo kucu,ili jos bolje da izgradimo kucu(od nule dakle),jer mislim da bi svoj mir jedino tada imao,ali imam jako nezgodnu majku koja je vec u srednjim godinama,i ne moze da "ceka" da se kuca izgradi,dok smo u ovom stanu koji za nas troje
isuvise mali (50m2-ja i buraz delimo sobu,keva spava u dnevnoj

pa dodje nam da se ujedamo,cesto se i svadjamo sa kevom zbog razlika u generacijama izmedju nas i keve i to oko sitnica,a sve zbog malog stana,ne mogu devojku da dovedem i da imam svoj mir,mislim katastrofa),stoga ona hoce sto pre da uzmemo veci stan(100-tinak m2 kod mene u kraju) a da eventualno kroz par godina pocnemo da gradimo kucu...nikako ne mogu da joj objasnim da bi nam kuca ispala mnogo jeftinije i da bi se jos godinu-dve "zrtvovanja" u malom stanu visetruko isplatilo,jos bi svi troje imali "svoje stanove" u okviru kuce(hebiga to vec treba,ja imam 22 god,burazer 18 ne mozemo vise da zivimo sa kevom),ali ona je ubedjena nazalost da bi nase porodicne ne suglasice(citaj.sukob generacija) ipak resio samo veci stan...kao kuca moze da priceka jos neku godinu.