Šta je novo?

Zvuchna sa chinchevima

activated1

Čuven
Učlanjen(a)
12.12.2004
Poena
709
Znachi izludjuje me vishe zujanje, koje delimichno ima veze sa (ne)kvalitetom integrisanog HD Audio Chipa, a delimichno sa chinjenicom da onaj adapter sa 3.5mm na chinch je ochajnog kvaliteta i chim ga malo pipnesh prozuji ko blesav, zato trazim neku zvuchnu koja ima bar out na chichevima. Aj dajte neke predloge al nemojte neke karte sa astronomskim cenama :D

Poslednja izmena:
Ako trazis stereo varijantu, ubedljivo M-Audio Audiophile 2496. Mozes novu da je nadjes za oko 120e. Licno je posedujem, i nemam nikakvih problema sa njom. Out i In cincevi su joj pozlaceni, a ima i MIDI konektor. Osim nje, sve kvalitetnije uglavnom idu na 6,3mm bananice, pa ti opet trebaju razni adapteri, mada i s njima se extra odradjuje posao. Sve zavisi za sta ti treba...
http://www.m-audio.com/products/en_us/Audiophile2496-main.html

Ako trazis stereo varijantu, ubedljivo M-Audio Audiophile 2496. Mozes novu da je nadjes za oko 120e. Licno je posedujem, i nemam nikakvih problema sa njom. Out i In cincevi su joj pozlaceni, a ima i MIDI konektor. Osim nje, sve kvalitetnije uglavnom idu na 6,3mm bananice, pa ti opet trebaju razni adapteri, mada i s njima se extra odradjuje posao. Sve zavisi za sta ti treba...
http://www.m-audio.com/products/en_us/Audiophile2496-main.html

Mislim da sam video tu kartu uzivo, al puno mi je to. Ipak bi neshto jeftinije :type:

I ja sam trazio da po mogucstvu ima cinceve za izlaze i bolju/jeftiniju varijantu nisam nasao. Polovne se nalaze za oko 70e, mada ih je malo teze naci. Cak mi ne pada na pamet koja druga kartica ima ovakve izlaze, a da je nabavljiva kod nas... Sve druge su ili na 3.5 ili 6.3 bananice.

A sto ne bi jednostavno napravio adapter 3.5mm > 2xRCA, umesto sto se (po opisu) patis sa nekim budjavim pijacnim konvertorom?

Uvek sam imao probleme sa onim konvertorom u kucistu i zato ih izbegavam u sirokom luku, a na konvertor-kablu samo jednom kad mi se otkinula jedna zica...

A sto ne bi jednostavno napravio adapter 3.5mm > 2xRCA, umesto sto se (po opisu) patis sa nekim budjavim pijacnim konvertorom?

Uvek sam imao probleme sa onim konvertorom u kucistu i zato ih izbegavam u sirokom luku, a na konvertor-kablu samo jednom kad mi se otkinula jedna zica...

Ta varijanta sa kabelemom je dugotrajnija, ali vremenom je kabel pocheo kabel da me zeza (verovatno je negde probio na masu pa je prozujao), pa sam presaho na taj pijachini adapter. Zato sam i najvishe ciljao na direktno ubadanje chincheva u zvuchnu da zobidjem bilo kakve vrste adaptera. :smash:

Mnogo ce da te kosta zaobilazenje adaptera... samo zato sam i predlozio da napravis kabl. A kabl obicno "vrisne" na mestu gde izlazi iz cincha, posto se najcesce tu javljaju najveca mehanicka opterecenja (uvrstanje, istezanje itd.)

Mnogo ce da te kosta zaobilazenje adaptera... samo zato sam i predlozio da napravis kabl. A kabl obicno "vrisne" na mestu gde izlazi iz cincha, posto se najcesce tu javljaju najveca mehanicka opterecenja (uvrstanje, istezanje itd.)

Iskeno nisam mislio da je takvo stanje po pitanju zvuchnih sa chichevima, ispadne da sve kartice za neku iole razumnu cenu imaju samo 3.5mm dzek. Onda sam opushteno mogao da uzmem onu ASUS Republic Of Gamers zvuchnu shto je bila ovde u oglasima. :smash:

Vrh Dno