Šta je novo?

Zver!!! :) ASUS ENGTX580 DCII/2DIS/1536MD5

Kuler deluje ubedljivo i ne sumnjam da je kvalitetan. Ali je meni ruzan za medalju.

Cigla? Siporeks blok bre. Ruznoca na nivou. Da ne pricam kako mora brusilica da radi na kucistu kako bi isekao pola lima ako zelis da uguras ovu karticu.

Ja sam se razmisljao oko ove Asusove i MSI Twin Frozr II i uzeo sam MSI i mogu da kazem da sam odusevljen em izgledom em Performansama.Nemci su testovali vec ovu Asusovu Kartu i kazu da hladjenje i nije bas nesto kako izgleda i da se greje u igrama do 73° a idle je 42°.Sa mojom MSI neprelazi u igrama 65° idle 32°a jos je i Fabricki vise klokovana.

http://www.hardwareluxx.de/index.ph...5-test-asus-engtx580-directcu-ii.html?start=4

http://www.hardwareluxx.de/index.ph...-test-asus-engtx580-directcu-ii.html?start=16

Neki Nemac je vec poseduje i kaze da mu se Kartica greje do 80° posle 4 sata igranja COD BO sa standardnim klokovima
http://www.alternate.de/html/produc...X580_DCII-2DIS/810578/?tab=3&page=1#tabberBox

Poslednja izmena:
Kuler deluje ubedljivo i ne sumnjam da je kvalitetan. Ali je meni ruzan za medalju.
Pa ruzna je, brate mili, niko to ne spori!!! :d

Ali, vidim da je i tebi doslo iz dupeta u glavu da je ipak veoma kvalitetno hladjenje, te da bi ovo moglo da bude izuzetno resenje za divljacki overklok... zar ne? ;)
Ignorisi bad looks, samo gledaj klokanje ;)

Sto se pak mene licno tice, da pojasnim kako ja konkretno gledam na stvari... ja licno ovo ipak ne bih uzeo. Dva su osnovna razloga: 1) zaista mislim da ne bi moglo da mi stane (imam TV tuner tacno ispod graficke, pa bi ovo tri-slot cudo verovatno kacilo isti... ili bi bar bilo bas knap, pa bi mi u svakom slucaju ometalo protok vazduha), 2) ruzna mi je :) (there, i said it :D)
Moj izbor, zato, bi bio sledeci: neki najjeftiniji GTX 580... znaci ~440 evra (gledam cene po Svabiji, malopre osacovah alternate.de)... uz to jedan Accelero XTREME Plus (koji je nekih 55 evra, tako bar stoji na AC sajtu)... i jos na konto toga onaj obavezni VR004 dodatak, od jos 5 evra. Suma sumarum - dodjem na cifru od nekih 500 evra :)
Opet za 20-ak evra skuplje od ovog ASUS-ovog monstruma :D... ali dobro, lepa karta, elegantnija, dva slota zauzima... a nadam se i da je tisa (u to sam uveren) i da bolje hladi (ovo vec ne znam).

Ili jednostavno - batalim sve te *******cije, pazarim samo GTX 580 sa fabrickim 'ladjenjem za tih ~440 evra i cutim :D:D:D

Ja sam se razmisljao oko ove Asusove i MSI Twin Frozr II i uzeo sam MSI i mogu da kazem da sam odusevljen em izgledom em Performansama.Nemci su testovali vec ovu Asusovu Kartu i kazu da hladjenje i nije bas nesto kako izgleda i da se greje u igrama do 73° a idle je 42°.Sa mojom MSI neprelazi u igrama 65° idle 32°a jos je i Fabricki vise klokovana.

http://www.hardwareluxx.de/index.ph...5-test-asus-engtx580-directcu-ii.html?start=4
Cek' bre, jesi li ti uopste pogledao onaj tvoj link... da, 42 stepena idle i da, 73 stepena ful load - ali da li vidis koliko pod opterecenjem ima prvi sledeci GTX 580 koji su testirali? 86!!!
A ovaj je na 73 stepena... 13 stepeni razlike - malo li je?

I uopste, na svim onim tabelama briljira i u samom je vrhu - temperatura u idle-u, temperatura u full load-u... buka u idle-u, buka u full load-u.

Ne sumnjam ni da je taj tvoj MSI izuzetna karta, ali ipak ne mozes tak tako da je poredis sa ovim ASUS-om sto testirase na hardwareluxx-u, jer vam sasvim sigurno nisu isti uslovi za testiranje...

Imam ja AC X Plus i VR04 stoje mi tu u kuci i NIKAD necu staviti to na EVGA 580 :)

Razlozi

1. kako da odlepim posle te hladnjake od VR04 koji se lepe ?
2. Meni je referentni cooler keva kako je dobar - max load mi je oko 80C (ambijentalna 24C) fan max 58%. Idleuje (ako je uopste bitno) na 36C. Milina

Tako da ti je moj savet uzmi obicnu GTX 580 - zameni termalnu pastu i uzivaj. Za ostatak kinte kupi neku jeftinu GTX karticu za physx :p

I hear you... a sta ces pa onda sa tim AC-om i VR004 - da prodas? :)

Mada, ja bih se naterao da probam nekako, cisto da vidim razliku u: a) temperaturi, b) buci, c) overklok potencijalu izmedju Accelera i fabrickog hladnjaka.
Mozda bi mi cak bila najbitnija razlika u buci... jerbo bi ovaj XTREME Plus mogao (i trebalo) da bude bas dead silent. A siguran sam da bi, ma koliko fabricki ventilator ne pravio veliku buku, ovo trebalo da je tise :)

ACXP je vec prodat, samo moram da ga donesem u BG ili da covek dodje da ga uzme. Posto sam na shtakama.

A generalno mi je frka bila zbog tog lepka, a i ima shotova spaljenih VR chipova na 580-icama. A ti malecki hladnjaci mi zaista ne ulivaju poverenje. U ostalom kad budes uzeo 580-icu pa je rasklopis i vidis kako je OK napravljen ceo kuler i kako je tiha ostavices kintu po strani za neku physx igracku :)

Ja trebam da uzmem jos jednu, sto zbog izivljavanja i epeen sto zbog potrebe za drugom pri debugu CUDA kernela i verujem da ni te 2 nece biti bucne. Pogotovo kad im svirnem oficijelni EVGA fan&voltage unlocked BIOS.

A generalno mi je frka bila zbog tog lepka, a i ima shotova spaljenih VR chipova na 580-icama. A ti malecki hladnjaci mi zaista ne ulivaju poverenje.
Iskreno - ni meni... nikada vala nisu :)
U ostalom kad budes uzeo 580-icu pa je rasklopis i vidis kako je OK napravljen ceo kuler i kako je tiha ostavices kintu po strani za neku physx igracku :)
Stvarno mislis da bi mi trebala dedicated graficka za fiziku pored ovog monstruma od 580-ice? :)

Ozbiljno te pitam, ne znam :)

2 srbans:
Nikada SLI/CF kombinacije kod mene, definitivno... sto zbog buke, sto zbog temperature (primarne stavke), sto zbog nedostatka mesta (sekundarna stavka - ipak imam i zvucnu i TV tuner pride)... sto zbog mogucih glitch-eva i *******cija sa takvim setup-ima.
Jedna mocna graficka - all the way! :smoke:

Uvek bilo i ostace... ;)

Iskreno - ni meni... nikada vala nisu :)

Stvarno mislis da bi mi trebala dedicated graficka za fiziku pored ovog monstruma od 580-ice? :)

Ozbiljno te pitam, ne znam :)

Ja bih je stavio. Sa GTX 470 mi je bilo na ivici buke i temperature da bi dodao jos jednu grafu.
Ali to najbolje da odlucis na osnovu onoga sto igras.

Meni licno treba jos jedna grafa GTX 260 ili jaca samo da bih mogao na njoj da izvrtim CUDA aplikaciju kad debugujem. Posto ta druga ne sme da ima prikacen monitor.

Meni, znas to, treba samo za igranciju... nikakve ozbiljne primene kao kod tebe :)

A ovako, sta bih pa igrao... Mafiju II, Betmena... to je ono sto nisam jos igrao, a sto je bas PhysX "reklama" :p
Iskreno, ne pada mi na pamet jos neki naslov takvog kvaliteta, a da bas bitno drugacije izgleda sa Fiziksom :)

2 srbans:
Nikada SLI/CF kombinacije kod mene, definitivno... sto zbog buke, sto zbog temperature (primarne stavke), sto zbog nedostatka mesta (sekundarna stavka - ipak imam i zvucnu i TV tuner pride)... sto zbog mogucih glitch-eva i *******cija sa takvim setup-ima.
Jedna mocna graficka - all the way! :smoke:

Uvek bilo i ostace... ;)

Znam, s obzirom da si vec rekao misljenje za SLI u par drugih postova.. salio sam se malo. :)

Nego pogledajte ovaj GPU over-klok-kill:shock::shock::shock:

Pa ova karta ce ici ladno na ~ 1ghz za gpu@stock.
Hteo sam da prokomentarisem da joj je jedina mana sto zauzima tri slota ali sada povlacim rec. :D

ops, cak 500-ta poruka :D

U onom testu sto je Nikola_SD okacio, poterase je na 937MHz... ne znam da li su dizali napon, mislim da nisu.

E sad, ne znam kako se to kotira u odnosu na ostale 580-ice, nisam pratio scenu, tj. da li je to bolje, losije ili pak prosek... no nesto mi se ne cini da je prosek ili losije :D
I kontam da uz blagi bump napona - eto tih magicnih 1GHz za core :)
(koje sam ja pak imao jos sa HD 4890, samo da dodam :d :p)

937 bez diranja napona je odlican score

Nadam se da ce i rezultati skoro!

Sa sve otvorenim prozorom :D

Da li se uopste zna okvirna cena za nase trziste?

937 bez diranja napona je odlican score

Slazem se... ;)
Zna li se da li je na ovom ASUS-u default napon isti kao i na ostalim 580-icama... ili su pak malo "cacnuli" to u fabrici?

BTW, vidim da je Perica digao na 1015MHz sa 1.15V... doduse, to je na "vazduhu" koji daje nize temperature neg' vodeno u kucistu :D:D:D

Nije ovo matrix sto je nekad bio. ;)

Nazad
Vrh Dno