Šta je novo?

Zvanicna Vista tema

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
Rece mi burazer (nisam kuci pa nisam sam video licno) da je pocelo da mu izbacuje samo od sebe, "Vista is configuring updates" na onom zelenom startup screen-u, pa se onda kao restartuje, pa onda opet tako u krug, na kraju je ugasio komp na dugme.
Zna neko u cemu je fora sa ovim, ugasen mi je automatic update.. :trust:

Rece mi burazer (nisam kuci pa nisam sam video licno) da je pocelo da mu izbacuje samo od sebe, "Vista is configuring updates" na onom zelenom startup screen-u, pa se onda kao restartuje, pa onda opet tako u krug, na kraju je ugasio komp na dugme.

Ocigledno da nisi ugasio windows update service ( disable). Takodje bi trebao da pogledas sta ti se pod scheduling task podize. Milsim da taj windows update treba da se ugasi. Jedina 2 update-a koje sam instalirao su :
- nvidia driver performance
- sysprep fix

U principu, ako masina pocne da me zeza, a posumnam da joj treba neki sw update, pogledam sta Microsoft pod oznakama KBXXXXX nudi.

Ocigledno da nisi ugasio windows update service ( disable). Takodje bi trebao da pogledas sta ti se pod scheduling task podize. Milsim da taj windows update treba da se ugasi. Jedina 2 update-a koje sam instalirao su :
- nvidia driver performance
- sysprep fix

U principu, ako masina pocne da me zeza, a posumnam da joj treba neki sw update, pogledam sta Microsoft pod oznakama KBXXXXX nudi.

Ja kod mene nisam iskljucio nijedan servis, normalno pustam svaki update, sem onih extra gluposti, i sljaka normalno skoro godinu dana.
Mozda je u pitanju neki novi komad HW-a? Zaboravljen neki USB stick ili slicno?

Ja kod mene nisam iskljucio nijedan servis, normalno pustam svaki update, sem onih extra gluposti, i sljaka normalno skoro godinu dana.
Mozda je u pitanju neki novi komad HW-a? Zaboravljen neki USB stick ili slicno?

Da, nisam ugasio bas servis, ugasio sam samo Windows update u control panel-u, dakle mora i servis :S:
Inace da, ubacio sam skoro Bluetooth stik za koji ne moze da nadje drajvere ali radi nekako, kazes da je to mozda upalilo ponovo Win update?
Inace, bas je pocela da mi se penje na q*** ova Vista, zaista, hvalio sam je u pocetku, ali ono bezrazlozno i cesto drljanje harda zaista pocinje da me izludjuje, i to se bas desava kad uzmem da gledam neki film ili seriju i poprilicno kvari ceo dozivljaj sa mnogo glasnim drljanjem!?
Takodje neke stvari ne rade, kao ovaj Bluetooth (radi, ali mu ne radi onaj softver gde mogu vise stvari u isto vreme da prebacim na mob ili sa moba).
Zaista se razmisljam o vracanju XP-a jer ovo drljanje HD-a je zaista postalo nepodnosljivo..

Poslednja izmena:
Da, nisam ugasio bas servis, ugasio sam samo Windows update u control panel-u, dakle mora i servis :S:
Inace da, ubacio sam skoro Bluetooth stik za koji ne moze da nadje drajvere ali radi nekako, kazes da je to mozda upalilo ponovo Win update?
Inace, bas je pocela da mi se penje na q*** ova Vista, zaista, hvalio sam je u pocetku, ali ono bezrazlozno i cesto drljanje harda zaista pocinje da me izludjuje, i to se bas desava kad uzmem da gledam neki film ili seriju i poprilicno kvari ceo dozivljaj sa mnogo glasnim drljanjem!?
Takodje neke stvari ne rade, kao ovaj Bluetooth (radi, ali mu ne radi onaj softver gde mogu vise stvari u isto vreme da prebacim na mob ili sa moba).
Zaista se razmisljam o vracanju XP-a jer ovo drljanje HD-a je zaista postalo nepodnosljivo..

Primetio sam da ako komp ne gasim nema ni tog nepodnošljivog drljanja.
Na poslu takođe imam Vistu i ako ugasim komp, sledeći dan mi sleduje nerviranje baš zbog toga, tako da sam odlučio da komp ni ne gasim.

Na poslu takođe imam Vistu i ako ugasim komp, sledeći dan mi sleduje nerviranje baš zbog toga, tako da sam odlučio da komp ni ne gasim.

"Odlicno" resenje.. :S:

:d:Klanjanje

Da li ga onda nema bukvalno uopste (kao na xp-u), ili samo manje drlja?
Meni onda to drljanje ne bi bila neka mana, jer ne gasim komp :d . Imao sam instaliranu Vistu, ali ne kao primarni OS pa to nisam primetio...

Kako da instaliram Vistu 64bit preko Vmware na 32bit xp? Vmware mi izbacuje da mi procesor ne podrzava 64bit! E2140

zna li neko sta treba da se podesi da bi se umrezila dva kompa tj na jednom vista na drugom xp?jer nije klasika kao xp na xp...ubih se od trazenja..ako neko ima ideju?

zna li neko sta treba da se podesi da bi se umrezila dva kompa tj na jednom vista na drugom xp?jer nije klasika kao xp na xp...ubih se od trazenja..ako neko ima ideju?

Očigledno se nisi ubio od traženja, pošto sam već pisao o ovom.

Dakle, na Windows XP mašini moraš imati instaliran KB922120 apdejt da bi ti šerovanje fajlova radilo kako treba. Bez njega mreža ume čudno da se ponaša. Pronađi ga u nekom od mojih starih postova, ne mogu da ga opet okačim kao attachment, ispucao sam pet dozvoljenih kačenja.

I obrati pažnju da Vista ima tzv. Network and sharing center u kome su neke stvari drugačije postavljene nego u network opcijama Windows XP-a. Trebaće ti malo vremena i eventualno malo guglanja da se upoznaš sa njima.

Poslednja izmena:
Imam problem sa tv karticom KWORLD VS-LTV7131RF.Ne mogu da nadjem driver za 32bitnu vistu.Negde sam procitao da radi samo na 64bitnoj visti.Da li je neko uspeo da natera ovu tv karticu na 32bitnoj visti da radi i kakva su vasa iskustva?????

Ne znam koji ti je tačno model ali drajvera za vistu ima ovde.
Ako baš nije taj model, imaš u gornjem desnom uglu da biraš drugi.

Ja sam jedno vreme koristio vistu x64 i samo za tu potrebu sam dokupio jos 2 Gb rama,racunao sam da je 4 Gb zakon.
Sve je bilo super,sve dok nisam probao da instaliram SolidWorks 2008.On jednostavno ne podrzava 64bit-nu Vistu.
Onda sam se iznervirao,vratio vistu x86,2 gb rama prodao a umesto njega uzeo GeminII CPU cooler.
Inace sama vista mi je zauzimala od 700 do 1000 mb.Cinilo mi se da imam jos rama da bi zauzece memorije bilo jos vise (u idle rezimu),bez obzira sto sam pogasio gomilu servisa.

Mislim da je ovo zanimljivo:
http://futuremark.yougamers.com/foru...ad.php?t=72298

ili

Windows Vista SP1 vs XP SP2 performance tests! EDIT: Post updated with tests of Vista's SuperFetch feature turned on and off. See bottom of post for results.

I just reinstalled Vista Home Premium 64-bit and thought I'd run some tests. These are just a bunch of quick benches I did to satisfy my own curiosity, but I thought I'd share them with you guys. The test config is as follows:

Core 2 Duo E6600 @ 3.2GHz (8*400)
Gigabyte GA-P35-DS3
8GB DDR2-800 4-5-4-15
GeForce 8800GT 512MB (stock)
Western Digital Caviar SE16 250GB <--- Vista Home Premium 64-bit SP1
Samsung SpinPoint T166 320GB <--- Windows XP Professional SP2

[See the end for some comments on the results.]

The tests:

File copy (6.3GB ISO from Samsung drive to WD drive):

Vista: 2min 48sec

XP: 3min 07sec

File extraction (extracting the Crysis patch zip file with WinRAR):

Vista: 14s

XP: 13s

File extraction (extracting 3.9GB RAR archive file using WinRAR):

Vista: 2min 16sec

XP: 2min 22sec

File extraction (extracting 1.7GB ISO file using 7zip):

Vista: 2min 05sec (64-bit version of 7zip)

XP: 2min 18sec (32-bit version of 7zip)

Program load times:

Vista:
Photoshop CS3: 2 secs
OpenOffice: 1.5 secs
Crysis: 26 secs

XP:
Photoshop CS3: 8.5 secs
OpenOffice: 6.5 secs
Crysis: 33 secs

Photoshop CS3 "Retouch artist's benchmark":

Vista: 30s

XP: 29s

3DMark06

Vista:
3DMarks: 11297
SM2.0: 5227
SM3.0: 4942
CPU: 2772

XP:
3DMarks: 11706
SM2.0: 5391
SM3.0: 5150
CPU: 2869

Crysis GPU-test (1280x1024):

Vista (”High”, DX10, 64-bit): 35fps (avg)

Vista (”High”, DX9, 64-bit): 37fps (avg)

Vista (”High”, DX10, 32-bit): 35fps (avg)

Vista (”High”, DX9, 32-bit): 36fps (avg)

Vista (”Very High”, DX10, 64-bit): 20fps (avg)

XP (”High”): 39fps (avg)

Crysis CPU-test 2 (800x600):

Vista (”Low”, except ”Physics” on high, DX9, 32-bit): 60fps (avg)

Vista (”Low”, except ”Physics” on high, DX9, 64-bit): 54fps (avg)

XP (”Low”, except ”Physics” on high): 69fps (avg)

Comments:

It's interesting to see that Vista's performance seems to have progressed since it was released. The general usage tests are either faster or equal to XP. It should be noted that the program load times may be influenced slightly by the fact that the OSs reside on different drives (Samsung/WD). However, Vista is on the slower drive (the WD), so it only makes the results even more impressive. Talking about the program load times, it's obvious that Vista's SuperFetch feature works wonderfully. Even though I've only launched Photoshop and OpenOffice a few times, Vista has already picked this up and loads them into mem right after boot up. Crysis was almost certainly not cached into RAM during the test, but still loaded faster than in XP.

The horrendous file copy performance has been fixed. Performance is definitely higher than in XP. Also gone is the sometimes irritatingly long file delete times. File deletion seems instantaneous now, just like it's always been in XP.

Now, we've come to the less stellar part of Vista's performance: Gaming. 3DMark06 did perform okay, with numbers within 3-4% of XP. Although a performance decrease is never welcome, this is tolerable. Moving on to Crysis, however, things look a little more bleak. Performance is down 5-8% when looking at DX9 32/64-bit benches and DX10 is even worse off. The CPU test is also curious with a WinXP performance lead of 15%! This was definitely unexpected and something that would be interesting to research further.

I haven't really benchmarked enough apps to show any clear trends, but it seems general Vista performance is very good and caching to RAM is beneficial. Overall feel of Vista is very good and subjectively an improvement over its performance at release. Thus far, it feels slightly faster than XP, even when stuff is not cached into memory. This is not just imagined either. Loading the image for the Photoshop test was about twice as fast in Vista compared to XP and it was the first time that file was loaded so it couldn't have been cached. With all that said, gaming performance is still a let-down and it seems we'll have to live with it.

Hope you all appreciated this and found it interesting! Thanks for reading.

------------------------------------------

EDIT: Vista has a feature called SuperFetch, which treats the system RAM as a giant disk cache. Whatever memory not used by another application gets stuffed with data that you use frequently, so that it can be loaded quickly if you need it. Some people believe this feature to be useless, so I set out to test this too. Results below (in seconds):

As can be seen, SuperFetch has a very large impact on program load times.

Pa da, ovo je jedan od razloga zasto jos uvek drzim Vistu i tolerisem ovo terorisanje po Hard disku. Jednostavno, sve se deset puta brze pokrece nego na XP-u, Photoshop mi upali kao winamp otprilike.

hmm da...i ja se iznenadih...

Nema razloga, prosla je 1 godina otkako je sistem dostupan narodnim masama.

Drugovi,molim vas pomozite mi.
Kupio sam laptop sa vista.Konekcija sa internetom je super, ali kad otvorim Internet explorer otvara mi samo neke strane a za neke nema pristup,vraca informacija kao da nema conekcija ili nema pristap do ta web adressa(npr. Google).
U Diagnose problem kaze da je nesto sa SSL TLS.U internet option chekirana su SSL iTLS.
Hvala vam.
Izvinite zbog mog makedonsko-srpskog jezika.

Kupio sam laptop sa vista.Konekcija sa internetom je super, ali kad otvorim Internet explorer otvara mi samo neke strane a za neke nema pristup,vraca informacija kao da nema conekcija ili nema pristap do ta web adressa(npr. Google).
U Diagnose problem kaze da je nesto sa SSL TLS.U internet option chekirana su SSL iTLS.
Hvala vam.

...mozda imas neki virus u kompjuteru, koji ti blokira konekciju , s vremena na vreme...jesi li probao da skeniras kompjuter nekim antivirus programom?:wave:

Poslednja izmena:
Hvala vam.

Ako nista drugo skini, Mozilu FireFox, pa nju koristi, inace mozda ti je ukljucen FireWall ili tako nesto sto blokira neke sajtove.

Bilo je reci pre par dana da ce se Sp1 final naci na Microsoft-ovom downloadu negde oko 04.02.2008.

Guru3d,

Vista SP1 reaches RTM, released in March

Posted by Hilbert Hagedoorn

More news on Vista release version "SP1" as it has reached RTM status (Release To Manufacturing).

The update is being prepared to be rolled out in March and not february as rumored earlier last week; with the plan being to first have it in new operating systems which will be purchased on and after March 1st. Those who already are running Vista will get SP1 via Windows Update and download center in five languages (English, French, Spanish, German and Japanese) in middle of the month while other languages will become available in April.

Vista's Service Pack 1 includes improvements that help enhance reliability, security and performance and is set to close up a couple of 'holes' which enabled Longhorn OS to be pirated.

In other news for us graphics geeks; SP1 embeds DirectX 10.1 so the update is certainly interesting.

Source: news-desk

Meni Vistax64 lepo radi, barem mi se čini tako. Jedanput mi se komp skucao, ono klasično zvuk secka i zakuca komp, pa sam morao da ga restartujem, ali ovako lepo radi. Čini mi se da Adobe AReader se otvara malo brže, kao i CS. Inace ni jedan stari program koji je lepo radio na XP'u neće da sada radi. Ni Nero, ni TotalCMD ni Deamon bas bedak, ali valjda cu naci novije uskoro. Ne planiram da se vraćam na Xp. Jednostavno, mnogo je lepše ovako.

Kako si instalirao na sata hard vistu x64?

Nazad
Vrh Dno