Šta je novo?

Zvanicna Vista tema

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
i meni je tako bilo ali kod Viste 32, s'tim sto nije bilo slike ni na jednom pomenutom playeru kao kod tebe. Onda nadjoh resenje Gom player, ima i sliku i ton.

Ako vec imas 64bit cpu zasto ne bi imao i 64bit OS? Svi 32bit programi rade odlicno, igrice takodje a jedino je bitno da su driveri 64bit.

Zato sto nema ni 20% 64bit drajvera za uredjaje? :)

Sad će da se javi neko i da kaže da njemu na 64-bit sve radi i da mu sve brže radi. :d

Danas sam izbrisao Vistu nakon dugo vremena (sa druge particije, nikad mi nije bila glavni OS :-devil-: ), Vista vise ne ide na moj komp, mozda kad izadje finalni sp, ali opet kao sekundarni OS. :-devil-: Tek kad izadje sp2 mozda bude primarni. :d

Sad će da se javi neko i da kaže da njemu na 64-bit sve radi i da mu sve brže radi. :d

I to 2x brze. :d

Poslednja izmena:
A ja je nakon dužeg vremena ponovo instalirao, kao sekundarnu naravno... B)

Ojačao komp u međuvremenu pa reko' da vidim kako izgleda... ;) Mislim, jeste sve to lepo, ali već imam problem - Total Commander mi zeza kada hoću iz njega direktno da pustim avi fajl u Media Player Classic-u... Moram da držim WMP kao default za avi fajlove a da ih u Media Player Classicu puštam preko Open with...

Jel' imao neko sličan problem (instalirao sam najnovije ffdshow kodeke)?

PS. Što ste otpinovali temu? :zbun:

Zato sto ne vole Vistu :D

Jel ti se to desava samo u tcu ili i u explorelu
ako je samo u tcu nadji u opcijama tca

Zato sto ne vole Vistu :D

Jel ti se to desava samo u tcu ili i u explorelu
ako je samo u tcu nadji u opcijama tca
Mmm, da, nije mi palo na pamet da učitam to... taj explorer kakosevećzove :d

Probaćemo... ;)

Kada dvokliknem na avi fajl u TC-u (a Media Player Classic je namešten kao default za avi fajlove) javi mi "Error executing program" (ili tako nešto - nisam sad u Visti tako da ne mogu da proverim...)

Imam jedno pitanje.
Zna li neko mozda kako da pogledam kakav mi je procesor 64bitni ili 32bitni?
Molim vas odgovorite mnogo mi je vazno moram sto pre da javim drugu da li da mi donese 64bitnu vistu ili 32bitnu.

Zato sto je to derivat... uostalom to je mogao i Google da ti kaze.

I na kraju znali se koja je najbolja verzija viste?

Zna se. Ona koja je legalno kupljena.
Postedite sebe nevolja i batalite automatski update svega i svacega.

Trenutno sam na Vista Home Premium 32bit i posle mesec i nesto dana sve radi kako treba. Otkada sam diseblovao autoupdate nemam problema sa dxdiagom.
Probao sam Crysis, Gear of War, Timeshift, Cod4 Vegas 8 pro koji sam skinuo sa Sony sajta( registrovao se i dobio sve tranzicije i efekte ).
Jedino ima problema sa ink levelom na Hp5550. Cini mi se da malo sporije boot-uje ( 10 prolazaka zelene trakice), a disk nije fragmentovan.
Generalno, VHP jeste malo sporija od Xp-a, ali ja volim sareno, sta da se radi. Dokle cu je drzati, nemam pojma. Uvek mogu da se vratim na Xp ( ghost xp-a je u pripravnosti).

S obzirom da mi je primarna particija bila ~45Gb, koristeci Acronis Disc Director 10, uspesno sam je bez gubljenja podataka, povecao na 60Gb i imam utisak da sada komotnije radi.

Toliko.

Zato sto nema ni 20% 64bit drajvera za uredjaje? :)

Možda, ali za neke starije uređaje drajveri nisu ni potrebni.

Vista 64-bit ih prepoznaje, ili se jednostavno podesi da i u njoj rade.

Primer: HP Deskjet 3420 Color Inkjet Printer

Microsoft Windows Vista (64-bit) - Alternate driver: Deskjet 3500

( Objašnjenje na zvaničnoj stranici )

Meni Vistax64 lepo radi, barem mi se čini tako. Jedanput mi se komp skucao, ono klasično zvuk secka i zakuca komp, pa sam morao da ga restartujem, ali ovako lepo radi. Čini mi se da Adobe AReader se otvara malo brže, kao i CS. Inace ni jedan stari program koji je lepo radio na XP'u neće da sada radi. Ni Nero, ni TotalCMD ni Deamon bas bedak, ali valjda cu naci novije uskoro. Ne planiram da se vraćam na Xp. Jednostavno, mnogo je lepše ovako.

Nero, Total Commander i Daemon Tools bez ikakvih problema rade na Visti x64. Skini najnovije verzije, a za Daemon Tools moraš da skineš 64bitnu verziju.

vista x64 je po meni extra, stvarno sve fino radi, pa cak i ono sto nisam ni slutio da ce da proradi :) neka msi usb tv kartica za koju nisam mogao da nadjem drivere rucno nikako , ali je zato vista ladno nasla odgovarajucu zamenu na netu i instalirala. kad sam video da mi je prijavila drivere za tt walker (wtf) bio sam malo skeptican, ali sam je pustio da instalira i sad naravno, sve jako fino radi bez ikakvih problema :)

Hvala za demona. Meni izbacuje grešku u installeru kada treba da instaliram nero ili tako neki program. Nero 7.1 tačnije. Ima li neko ideju za to?

Hvala za demona. Meni izbacuje grešku u installeru kada treba da instaliram nero ili tako neki program. Nero 7.1 tačnije. Ima li neko ideju za to?

Koristi noviji Nero. I ja sam imao problema sa tom verzijom.

Vista x64

vista x64 je po meni extra, stvarno sve fino radi, pa cak i ono sto nisam ni slutio da ce da proradi :) neka msi usb tv kartica za koju nisam mogao da nadjem drivere rucno nikako , ali je zato vista ladno nasla odgovarajucu zamenu na netu i instalirala. kad sam video da mi je prijavila drivere za tt walker (wtf) bio sam malo skeptican, ali sam je pustio da instalira i sad naravno, sve jako fino radi bez ikakvih problema :)
petarboj jel 2gb rama dovoljno za igranje u Visti x64(pitam posto imamo gotovo identicnu konfu:) ),koliko ti ona oduzme rama u idle modu(ako moze neki screenshot Task Managera)??
pozzzz:wave:

pazi, vista meni pri paljenju zauzima oko 700-800mb (sa yahoo widgets-ima i object dock-om), a kad pokrenem sve zivo sto normalno koristim (ichat, dc, firefox, gtalk, msn i jos par programcica, dok ovo kucam firefox zdere 200mb :D) zauzece je oko 1gb. medjutim kako sam video, ona u ram ubacuje mnogo vise od onoga sto zapravo koristi, malo zesce kesira, tipa, ubaci programe koje ti cesce koristis, npr meni se total commander i office dizu bukvalno momentalno, sto je extra u svakodnevnom radu :) nesto se i ne igram previse zbog moje malo slabasne graficke za native rez ovog monstruma :) ali hl2 npr radi sve na hi bez problema (to trenutno prelazim) a i ostale igre rade po meni ok. kad uporedim vistu i xp po igricama, rade skoro isto, mozda je xp maaalo brzi.... naravno uvek ostaje prostora za ubacivanje jos 2gb rama sto realno i nije neka investicija danas.

evo i malo ss:
Untitled1-2.gif

Untitled2-2.gif

@petarboj
Ok,hvala za info.Definitivno cu je instalirati ovih dana i prvom prilikom ubaciti jos 2gb rama...
pozzz

razmisljam ovih dana da instaliram Vistu 64...pa me zanima zna li neko kako bi mi radila sa C2D proc i 4 gige rama...ako nije velika razlika u fps-u u odnosu na xp da instaliram...jer 64 bit verzija Viste donosi oko 20% poboljsanja u odnosu na 32 bitnu verziju Viste zbog iskoriscenja dual proca i imam 4 gige rama sto mislim da je dovoljno...pretpostavljam da ce fps biti priblizan XP-u...ne?

mozda ste vec odgovorili na neko slicno pitanje,ali ovaj masivan topik nemam vremena da citam ceo,a odgovor mi treba hitno,tako da unapred zahvaljujem svakom ko mi da precizan odgovor...

Vrh Dno