Šta je novo?

Zvanicna Vista tema

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
Da li je iko uspeo za stalno da iskljuci onaj digitaly sign za drajvere jako nervira kod vecine stvari riva tuner ati tool speedfan itd. Vista 64 je u pitanju

Treba ukucati sledeće u command prompt:
Kod:
bcdedit -set loadoptions DDISABLE_INTEGRITY_CHECKS

Resih ja da ponovo dam sansu Visti , nabavih jos 2gb rama i neku OEM Vistu 64 bit koja je navodno tip top. Instalacija prodje normalno, cipset,drajveri itd. sve ok. Update Viste oko 100mb raznih zakrpa i to sve prodje ok, za divno cudo i mreza i net mi prorade bez frke. U nekom od sledecih podizanja sistema " Windows cant ..nesto .. neki fajl ... un nesto itd. " i nemoze da se podigne system. :wall: Probao repair i slicno ma nema sanse , poludeh i format C. Znaci ovako nesto mi se nikad nije desilo sa XP-om , ja ne verujem . Posle ovoga Vistu necu instalirati nikad.

Ja neznam kakve to edicije imate ja nikad ali stvarno nikad nisam imao slicnih problema, dobro ja koristim 32 - bit verziju ali opet i to je vista, a ako koristis pitate verziju ona oce da pravi problem sa drajverima, ja recimo kad izvrsim aktivaciju sa nekim asus fajlom sve radi ok, cim instaliram drajver za nforce izbaci mi blue screen pri restartu i moram da izbacim drajver iz safe moda, tj nemoze se instalirati nforce drajver sa tom aktivacijom

Potrebna pomoc. Imam instaliranu Vista Ultimate, aktivairana i azurirane sve zakrpe sa net-a. Ne mogu da podesim VPN za mrezu u firmi. Ovo sve lepo funkcionise preko WinXP-a ali kod Viste mi samo otvori mogucnost VPN-a preko interneta (sto mi i odgovara) zatim da ukucam adresu, naziv mreze, korisnicko ime i lozinku i kada odem na konektovanje ne desava se nista. Nemam mogucnost da dodatno podesim parametre jer kada tu kreiranu onekciju posle trazim nje nema nigde i mogu samo da kreiram novu na isti nacin - koja opet daje samo navedene mogucnosti. Dakle nesto mi promice ili nesto u samom OS-u nije dobro. Ako neko ima ideju - napred...

Kolko ja znam moras iz DOS-a,
Ako si skidao update ovo ti nece pomoci nadji na netu tacna 2-3 update koji zezaju pa i kad uradis ovo u DOSu isto ce biti.

Radio sam update :( aaaaaaaaa propast a tako iritira taj driver signing prosto mi nije jasno kako neko nije to uspeo da ubije kako treba... mislim vista je u upotrebi vec neko vreme... sad ce neko pametan da se nadje da kaze kako je to dobro sto ima u visti i kako to ne treba gasiti lol

KB932596
KB938979
KB938194

Obrisi ove update-e, mozde slucajno ima jos neki ali za ove sam siguran, kad ih obrises restartuj komp onda uradi ono sa DOSom i vidi dal radi.

Bcdedit /set nointegritychecks ON

ili

bcdedit /set loadoptions DDISABLE_INTEGRITY_CHECKS

jel to moze iz samog windowsa ili mora bas iz dosa...

Kakav DOS, command prompt je u pitanju. Start->All Programs->Accessories->Run ukucaj cmd i posle toga u Command promptu ukucaš ono što sam rekao.

Aha probacemo da skinemo updateove i ovako ne znam dal rade ista pametno... ;)

Probao sam na raznim mestima da resim ovaj problem, pa da pokusam i ovde mozda se nekom slicno desava.

Vec duze vreme i posle nekoliko ponovnih instalacija VistaUltimate 32 mi svaki put kada otvorim folder u kome se nalaze mpeg2 fajlovi javlja neku gresku, pa koliko fajlova ima toliko i greski javi. Inace sve ostalo vec vise meseci radi odlicno, ali apsolutno sve. Inace kada pozatvaram prozore koji javljaju gresku, fajlovi se najnormalnije otvaraju i gledaju u svim plejerima.

Probao sam sa najrazlicitijim kodecima, sa Vistinim resenjem preko mreze koji nudi ali nista.

Ima li ko iskustva sa ovim problemom i sta raditi, posto je dosta iritantno zatvarati prozore sa greskom? Hvala.

nero 7 i 8 i vista

probao sam na visti da instaliram nero 7, ali nije upalilo ! kad sam probao da instaliram nero 8, normalno javio je prvo obrisi sedmicu, pa radi sta hoces ! medjutim, sedmica nece da se obrise ! pomoyite da ga ne slomijem !

Pa zezam se ja :)
ali ozbiljno kolko sam ja video jedino sto je microsoft najavio je da nece pre 2008 :)

Budjenje iz sleep moda

Regularno udje u sleep mode, ali onda pri pokusaju da izadjem iz istog, upali sve ali ne daje sliku i tako stoji. Kod mene na 8800GT, ventilator pri paljenju se cuje kao avion, onda se utisa i tad se upali racunar. U ovom slucaju on se ne gasi. Tek kad iskljucim racunar skroz iz napajanja i ponovo ga ukljucim on se probudi. Sto je najludje, sacuva sve programe kako bi i trebalo inace da uradi. Ima li resenja?

To je valjda ispravljeno u nekim drajverima, probaj najnovije beta izdanje.

Sad sam na poslu pa ne mogu tacno da kazem, ali drajveri su od pre 15 dana , beta , skinuti sa guru3d sajta. Znaci skoro najnoviji...

Onda jedino da pustiš Vistu da svuče najnovije sistemske apdejte. Pošto znam da sam u nekom changelogu video da je baš taj problem ispravljen.

Ne mogu da nadjem drajvere za SATA u visti x64
Hoce li se to bitno odraziti na prformanse?

reprodukcija divx-a pod vistom

imam neki glupavi problem pod vistom *64, naime kroz bs player, ne vidi se slika ! dok kroz windows media player, media player classic, ide slika, a da pojma nemam o cemu se radi !

Podesi u bs player codeke ili probaj drugu verziju

imam vistu x86 ultimate ali me zanima ako instaliram vist 64bitnu dali cu moci da instaliram programe koji su 32-bitni?

posto imamo original adobe masterr colection nebih da za dzabe da reistaliram win ako nece raditi?

i zanima dali ima nekog poboljsanja u performansama?

Bez brige, meni radi svi standardni programi, pa i adobe master colection.
Photoshop cs3 mi radi dosta brze na visti x64.
Ako nadjes drajvere za sve komponente dobro si prosao.

imam vistu x86 ultimate ali me zanima ako instaliram vist 64bitnu dali cu moci da instaliram programe koji su 32-bitni?

posto imamo original adobe masterr colection nebih da za dzabe da reistaliram win ako nece raditi?

i zanima dali ima nekog poboljsanja u performansama?

Zavisi koje programe neke ce moci , za neke ima i 64bitna verzija a neke neces moci nikako
googlaju proveri da li programi koji su ti bitni rade na 64
a nece biti nikakovg znacajnog ubrzanja tako da ne vredi se cimati sa 64

Ako vec imas 64bit cpu zasto ne bi imao i 64bit OS? Svi 32bit programi rade odlicno, igrice takodje a jedino je bitno da su driveri 64bit.

Nazad
Vrh Dno