Pogledah, videh, ucini mi se da je u redu, pa ko velim da probam, a ono mi ubi Vistu nacicto, jedva sam je osevapio :d . Jel probao jos neko ovo.
Situacija je sledeća:
Na manjem disku mi je instaliran XP i to je oduvek bio C: drive
Na veći sam instalirao Vistu i taj disk XP vidi kao D:
Međutim, kada se Vista podigne onda se diskovi obrnu tj. za Vistu veći disk je C: a manji D:
Problem nastaje kada (verovatno) System Mechanic odradi posao i gomilu shortcut-ova i njihovih ikona iz Viste prebaci sa C: (kako ga vidi Vista) na D: (kako ga vidi XP u kome radi SM)
Da li koristire neki antivirus u Visti i koji? Ja furam Vistu nec 5-6 dana bez antivirusa bez problema.
Molim bez pitanja oko ”aktivacije viste” i odgovora u stilu - javi mi se na PM/email da bih ti poslao krek.
To je najstrozije zabranjeno i za to ide ban.
Hvala na razumevanju, jednostavno mora tako.
Meni igrice rade katastrofa sporo. Makina ima 2GB RAM, 6800 graficku i Dual core proc. i Audigy 2 Value. Ukljucio sam f.e.a.r. i imam par frejmova u sekundi. Probao da menjam drajvere, ali ista prica sa svakim. Kakva su vasa iskustva. Cak i u 1024 bez AA i AF radi sa jednosifrenim brojem frejmova. Nije mi jasno... NA XP-u je sa istim setovanjima leteo
Imam konstantan problem sa instalacijom..naime..prvo sam pokusao da simim 32bit verziju , i instalacija je blokirala. pomislio sam da je do same instalacije pa nisam bio lenj i pokusao da snimim i 64bit verziju ali problem se i dalje pojavljuje. mislio sam da je do harda jer sam do sada pokusavao da snimim na 40gb particiju starog 80gb ide maxtora. medjutim danas sam pokusao da snimim vistu na nov 250gb WD ali problem se i dalje pojavljuje i uvek pri zavrsavanju instalacije..kad pise finishing instalation. Da li neko ima predstavu sta moze da prouzrokuje ovo..na kraju sam zivaca![]()
![]()
. Masina je ispod avatara.
Imam konstantan problem sa instalacijom..naime..prvo sam pokusao da simim 32bit verziju , i instalacija je blokirala. pomislio sam da je do same instalacije pa nisam bio lenj i pokusao da snimim i 64bit verziju ali problem se i dalje pojavljuje. mislio sam da je do harda jer sam do sada pokusavao da snimim na 40gb particiju starog 80gb ide maxtora. medjutim danas sam pokusao da snimim vistu na nov 250gb WD ali problem se i dalje pojavljuje i uvek pri zavrsavanju instalacije..kad pise finishing instalation. Da li neko ima predstavu sta moze da prouzrokuje ovo..na kraju sam zivaca![]()
![]()
. Masina je ispod avatara.
Uspeo sam!!!
Iskljuci u BIOS-u mreznu karticu i svaki vid prikljucaka na internet. Meni je uspela instalacija iz prve kada sam u BIOS-u iskljucio mreznu. Od ostalih stvari koje sam menjao jos je i to sto sam monitor ukljucio na drugi DVI (mada je to bilo resenje za one kojima se prikazivao samo blank screen posle finishing installation).
Pozdrav
Uspeo sam!!!
Iskljuci u BIOS-u mreznu karticu i svaki vid prikljucaka na internet. Meni je uspela instalacija iz prve kada sam u BIOS-u iskljucio mreznu. Od ostalih stvari koje sam menjao jos je i to sto sam monitor ukljucio na drugi DVI (mada je to bilo resenje za one kojima se prikazivao samo blank screen posle finishing installation).
Pozdrav
Ja imam (skoro) istu ploču, ZNF3-250 i Corsair cmx4400. Ista stvar mi se dešava(la). Kad stavim 1 memorijski modul sv je OK ali čim stavim i drugi blokira. Probao sam i da nasnimim samo sa jednim pa onda da stavim i drugi ali opet blokira, nekad na onaj Welcome skrin a nekad po ulasku u Windows. Neki je zez do ploče. Baš sam sa Gedžom pričao o tome i on mi je rekao da je imao isti slučaj samo sa Win2003 server i da ga je riješio flešovanjem biosa. E sad ja to nijesam probao, mrzi me a i chaintech je ukinuo podršku za ploče (valjda ih ne prave više), imaš samo download na Usa i još ne znam kojem sajtu. Probaj pa da vidimo ima li kakvog rješenja.
I na koji nacin ovo pomaze ljudima koji imaju dati problem ? :wall:
Konfiguracije su im OK, i tu nije problem, instalacije Viste smo svi skinuli sa skoro istog mesta pa ni tu nije problem. Znaci, verovatno grese negde u postupku instalacije, koji je u sustini veoma jednostavan, ali su prevideli nesto. Rekao sam to samo da bih im skrenuo paznju da preispitaju postupak.
Sumnjam da su bas takvi pocetnici, pa da im kacim ovde video prikaz same instalacije i kompletan tut.
A ako mislis da treba bas udzbenik i da jedino on pomaze, okacicu i to.
..... obavezan clean install (cak i format particije iz same instalacije), .... rezanje instalacionog diska na manjim brzinama ...
Da budem iskren nisam video format iz same instalacije iako sam radio boot i sa cd-a (sekvnca posle biosa) i boot iz windowsa..mada sam svaki put radio format particije na koju sam hteo da snimim sistem iz samog windowsa..pa ne znam da li to moze da bude greska?
Konfiguracije su im OK, i tu nije problem, instalacije Viste smo svi skinuli sa skoro istog mesta pa ni tu nije problem. Znaci, verovatno grese negde u postupku instalacije, koji je u sustini veoma jednostavan, ali su prevideli nesto. Rekao sam to samo da bih im skrenuo paznju da preispitaju postupak.
Jurke je napisao(la):A ako mislis da treba bas udzbenik i da jedino on pomaze, okacicu i to.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari