Šta je novo?

Zvanican izlazak playstation 3

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nego... jel ovo beše forum o izlasku PS3 ili o meču Driver vs. Milosh77???
Opustite se malo, ljudi... (i čekajte 17.11.)....(sa punim novčanikom)

E, da, i nemojte zaboraviti NAJVEĆU prednost PS-a, kad već upoređujete sa PC-em...
NEMA instalacije, NEMA krekovanja, NEMA "uff, moram da nabavim jaču grafičku", NEMA zezanja sa najnovijim detonatorom ili katalistom... da nastavim?

Samo pritisneš ono malo dugmence gde piše "POWER", i to je to - ako nekom nije jasno, nek uzme i pročita uputstvo za uključivanje konzole...

;)

Nemoj ti da palish dalje molim te :)

realno ces se vise igrati na tom PC-u jer ces naslove za PS3 ovde imati u fazonu "cekajuci godoa" :d A o ceni da ne pricam, a na pirate zaboravi odma, pirati i Blue Ray LOL bas me interesuje kad si "skrpio" za tu masinu i kad ti je to puno para kolko ce te interesovati da das 60e po naslovu za PS3...a predjes ga za 3-4 dana i onda fijoka !

U principu ne verujem da zelim i imam vremena da prelazim vise od 1 igre na 2-3 meseca, tako da bih to mogao nekako da podnesem, ali ono sto ne bih mogao a to je da igra stuca zbog zastarelog harvdvera. Danas ako hoces da se igras na PC moras da budes extra poznavalac i da pratis sva zbivanja ne bi li nahranio neku igru koja dolazi. To sve vise zamara, oduzima vreme i lici mi na zivot za upgrade a ne za zabavu ,)
ja bih ovu polu konfu i uzeo posto ne verujem da cu izdrzati dok se stvari sa PS3 ne stabilizuju ;) i dok ne vidim kako ce to sve da ide (cena konzole, igara, pouzdanost, zastita...), ali realno do tad ovaj PC (kome vreme brzo prolazi, a barem da ima i sa cim) ce biti krsina na kojoj cu eventualno moci da odigram PES u 1280x1024 ... mislim dajte nesto da se malo opustimo na duzi period
:bottle: :guitar: :,,: :cigar: :smash:

Evo prva prava negativna vest u vezi PS3...

http://www.scee.presscentre.com/Content/Detail.asp?<br />ReleaseID=4268&NewsAreaID=2

Izgleda da ne mogu da proizvedu dovoljno bluray dioda, pa su jednostavno morali ovo da urade.

Naravno, mogli su da ne menjaju planove, pa da izbace milion konzola za ceo svet, kao shto je Microsoft uradio, ali sto puta sam rekao da je poslovna taktika Sony vs Microsoft isto shto i Japan vs USA. Gde u Japanu chast ima veliku ulogu, u USA gaze preko mrtvih.

Poslednja izmena:
Bogami, izgleda da je mart...

Driver, baksuze jedan... ;)

miloshe.. brate mili, ne prepucavajte se više... dosta je... Znači treba rešiti da uvezemo na startu neku manju količinu iz USA... e sad već ne garantujemo za cenu... do Marta... ups....

Dakle, na kraju je Driver bio u pravu - dolazi u martu. Još da je cena 350...

Izgleda da ne mogu da proizvedu dovoljno bluray dioda, pa su jednostavno morali ovo da urade.
Ma ne mogu oni da proizvedu u dovoljnoj kolicini ni jednu sastavnu komponentu za PS3!
Naravno, mogli su da ne menjaju planove, pa da izbace milion konzola za ceo svet, kao shto je Microsoft uradio, ali sto puta sam rekao da je poslovna taktika Sony vs Microsoft isto shto i Japan vs USA. Gde u Japanu chast ima veliku ulogu, u USA gaze preko mrtvih.
A otkud ti to znas? Zar zaista verujes da cast ima bilo kakve veze sa ovim obavestenjem! Ako je do casti, zasto su casno lagali sve da ce global launch biti 17. Ponavljam GLOBAL! Ispada da ogromni sony vode nesposobnjakovici koji ne mogu da naprave poslovnu strategiju ni 6 meseci u napred...
Mnogo si brate pristrasan, pa onda izmisljas kojekakve izgovore, a kao ultimativni argument uvlacis Microsoft u celu pricu. A vec je i vrapcima na grani jasno da je Sony podcenio trziste i konkurenciju i da ce zbog toga dobrano da ispashtaju. Objektivno, PS3 nije ni bio u realnim planovima pre 2007! Jednostavno superiorna tehnologija koju su mu namenili je suvise skupa za aktuelne proizvodne procese.

U svakom slucaju stvari idu onako kako su idustrijski analiticari i procenili: Sony ne moze da proizvede dovoljan broj konzola (setimo se prvih "najava" o cetiri miliona na launchu) i nece moci da napravi globalni launch!

po kom kodeksu se nešto može okarakterisati kao "časno" kada su x puta pomerali launch date do sada?

Ma ne mogu oni da proizvedu u dovoljnoj kolicini ni jednu sastavnu komponentu za PS3!

A 17.septembra ce prodavati praznu kutiju, ne razumem te nedjo uopshte.

A otkud ti to znas? Zar zaista verujes da cast ima bilo kakve veze sa ovim obavestenjem! Ako je do casti, zasto su casno lagali sve da ce global launch biti 17. Ponavljam GLOBAL! Ispada da ogromni sony vode nesposobnjakovici koji ne mogu da naprave poslovnu strategiju ni 6 meseci u napred...
Mnogo si brate pristrasan, pa onda izmisljas kojekakve izgovore, a kao ultimativni argument uvlacis Microsoft u celu pricu. A vec je i vrapcima na grani jasno da je Sony podcenio trziste i konkurenciju i da ce zbog toga dobrano da ispashtaju. Objektivno, PS3 nije ni bio u realnim planovima pre 2007! Jednostavno superiorna tehnologija koju su mu namenili je suvise skupa za aktuelne proizvodne procese.

Cast nema veze sa tim ? Pa zashto je microsoft izashao sa world launchom sa ispod milion konozola ? Jel to sony sada ne moze da uradi ? Jel sony nije mogao da gurne DVD player i konzolu naplati ispod 400$ ? Sve je to mogao, ali sony tako nikada nije radio, oni bre guraju tehnologiju, ne Microsoft.

Uopshte mii ne pada na pamet da sada zbog ove vesti odgovaram na svaki post i objashnjavam po stoti put osnovne stvari o konzolama.

Jel neko ovde mozda misli da ce PS3 da se proda manje od X360 ili da ce da prsne zbog ovoga ?

U svakom slucaju stvari idu onako kako su idustrijski analiticari i procenili: Sony ne moze da proizvede dovoljan broj konzola (setimo se prvih "najava" o cetiri miliona na launchu) i nece moci da napravi globalni launch!

Treci put, ni Microsoft nije mogao da proizvede dovoljan broj konzola, shto nema nikakav novi hardver, pa je opet izbacio konzolu na trzishte. Kapiram da si ti navikao na raspad od PCa, gde je krpljenje normalna stvar, ali moracesh da se osvestish i da se setish kako je bilo u proshlosti kada se trzishte dobijalo kvalitetom, kada je tehnologija stvarno napredovala. PC ce dozivotno ostati na x86, a Xbox ce dodk ne propadne da bude PC sa zatvorenim hardverom. To ne ide, posle godinu dana vidi se da ne ide, jel si to pomenuo negde ? Jel si pomenuo obecanje da ce svaki X360 ima HDD ? Jel se secash koliko je microsoft pljuvao po 1080p, Blurayu, govorio da kada HDDVD izadje, nece uopshte sluziti za igre, a sada i to najavljuju ? Jel se secash koliko su pljuvali po novom PS3 joypadu, a sada izbacuju i oni jedan ? Nishta ti Nedjo od toga nisi nikada osudio, vec si samo znao da dodjesh ovde i kazessh PS3 je slichan X360, samo je skuplji. Zashto ? To samo ti znash.

Jel ti jasno zashto su japanski automobili na USA trzishtu ubedljiva vecina ? Ubili su konkurenciju kvalitetom. Isto je to i PSX i PS2 uradio, a sada ce i PS3.

Poslednja izmena:
Slazem se, ali Sony je takav, ili najbolje ili nikako. Da se pojavio proshle godine sa sklepanim hardverom dostupnim za jeftinu proizvodnju u to vreme, ne bi nikom bilo interesantno, ali zato je Sony lider na trzishtu konzola, a Microsoft ce uvek da se shlepa.

Nisam ni na jednoj strani, ali xbox je izasao godinu do godinu ipo dana pre nego sto ce izaci PS3 i stvarno nije sramota to sto nije imao gomilu stvari. Necu da kazem da je PS3 ******, bice najbolja konzola, ali mnogo kasne.

A moze da se gleda i iz ugla da je X360 poranio.

ali xbox je izasao godinu do godinu ipo dana pre nego sto ce izaci PS3

I kojeg mu je to dobra donelo? Cak i najveci zagovornici kupovine 360 na ovom forumu ga nikada nece kupiti :D Jos veci problem je sto se u celom svetu prodaje slabije od ps2 starog 6 godina i za koga sam mislio da ga je vec kupio ko god je hteo.
Necu da kazem da je PS3 ******, bice najbolja konzola, ali mnogo kasne.

Zavisi iz kog ugla se gleda. Za nekoga ko poseduuje ps2 i psp samo kasnjenje nema toliko uticaja ne samo zbog povece kinte koja je otisla na psp vec i zbog samih igara. Samo za psp je u poslednjih mesec dana izaslo desetak fantasticnih igara koje ne mogu sve da zavrsim a za ps2 su pocele da izlaze od pocetka jeseni veoma dobri naslovi koje bih i pored ps3 morao da predjem (sad u oktobru dolazi ffxii koji bih igrao sta god od konzola izaslo :D )

Mada realno glavni razlog za kasnjenje i manji broj launch konzola u usa i japanu je to sto sony gubi ogroman novac na svakom prodatom ps3 a kako se zbog lose prodaje 360 osecaju izuzetno sigurno odlucili su da mogu celu pricu da prolongiraju. Da li ce to biti dovoljno da se u usa poveca prodaja 360 preko novogodisnjih praznika- videcemo.

Rukovodstvo Sonija može postupiti časno samo ako izvrši kikiriki svojim počasnim katanama :mad:

Sve ide po planu :D :D :D

Evo sto je Driver rekao UPDATE

Ovaj thread bolje da se nazove "next-gen konzole, za neinformisane"

Naravno da ce biti oko 350$, ne znam ko je lud da pomisli da bude 450 ili preko 500 kako se vecina nada...M$ ce najverovatnije staviti istu cenu jer izlazi ranije, a necemo da prichamo ko koliko gubi

2. PS3 nije najveca konzola ikada, od Xboxa nishta nije vece, i verovatno nece nikad ni biti...

5. Jel si ti bio na E3 i video kako je materijal za PS3 laziran, ili tek samo hocesh neshto da nalupetash ?

Prvo, za svaki film su pre shto ga puste rekli, ovo je realtime (rekli su to jedno 10x u toku pres konferencije), a i glupo bi bilo pushtati prerenderovane animacije kao prezentaciju novog hardvera, zar ne ? Druga stvar, kada budesh nashao hires trailere (ja imam placeni ign insider, pa sam skinuo), videcesh nesavrshenosti, na nekim mestima texture manjeg kvaliteta itd, shto teshko moze na prerenderovanom filmu...Druga stvar je ta, shto Unreal 3 engine izgleda isto kao i Killzone, i lepo se vidi kada su zaustavili scenu kako chovek joypadom sheta po sceni i objashnjava, i to sve u 60fps, nema jednog trenutka da je neshto secnulo, za razliku od X360 gde nema filma koji ne secka non stop, a oni su josh u daljem stadijumu shto se tiche hardvera i softvera (bar bi trebalo da bude zbog launch date-a, ali sve mislim da su na silu to uradili, pa ce im se olupa o glavu, odnosno vec je )...

X360 ima tri procesora i 3 core-a, dok PS3 ima 1 procesor i 7 core-ova I jedni i drugi su u mogucnosti da rade 2 threada u isto vreme, shto znachi 6 vs 14 Dalje uzmi u obzir velichinu kesha kod jednog i drugog, a onda brzinu memorije, pa ce ti biti jasno da je PS3 ne brzi, nego da ga oduvava

Negde sam prochitao (mislim da je gamespot) da je sony zvanichno rekao kako je to real time, naravno ne gameplay. A IGN forum je pun dokaza, i neko je okachio video gde je prikazano kako se u sceni ispod mosta (ono kada se zapale oni ljudi), jedan vojnik na dzipu stvori sam od sebe, shto bi teshko moglo da se desi na prerenderovanom filmu, osim ako nije namerno.
Mislim da bi mnogo glupo bilo kada killzone 2 ne bi izgledao kada se pojavi kao ovo, jer ljudi ce zapamtiti shta su videli, taj trailer je neshto shto je podiglo vecu frku i hype od bilo kakvog demoa/previewa koji se do sada pojavio na konzolama ili PCu, tako da bi sony bio lud da se zeza sa tim...

Ma za PC nema planova da izadje ni grafika u rangu RSXa...Mozda se pojavi pred kraj sledece godine, a s obzirom shta Cell+RSX mogu da naprave i koliko je softver za konzole optimizovaniji od PC softvera, igre u rangu PS3 ne treba ochekivati pre tamo 2008-2009. godine i to samo hitovi najjachih softverskih kuca, a tada ce vec PS4 biti najavljen...
Druga strana priche je ta, da Xbox u vreme release-a, nije imao ni hi-end grafiku, ni hi-end procesor, pa se vrlo dobro drzao par godina protiv PCa, a kakav ce PS3 biti u odnosu na X360 govori i chinjenica da PS2 sa bukvalno duplo slabijim hardverom i dan danas nije ni blizu duplo loshijeg od xbox-a...Sony je kao prvo pod linuxom, za koji svi znamo kako radi u odnosu na windows na istoj mashini, a drugo, sony je majstor hardvera, i to je njihov glavni posao, za razliku od M$a koji je softverska kuca, a ne zna ni taj posao da radi kako treba

Kraken, da li negde ima info na koliko diskova ce biti Oblivion za X360 ? Sada slusham neku podcast emisiju, i kazu da ce biti na 4 DVDa ?!?!?!

Odo ja da vozim GT4

Ne znam da li je ovde bio postavljen IBMov chlanak o tome da je Cell ubedljivo najzahvalniji procesor za proizvodnju do sada. Pricha je o tome da se mnogo manje "baca", pa samim tim ce mu proizvodna cena biti niza nego shto se ochekivalo.

Ljudi sa PS3forums prichaju da je Kutaragi izashao na binu, uzeo mikrofon i rekao "PS2 - 299$" i spustio mikrofon. To je bilo mesec dana pred pochetak prodaje u japanu i niko zivi to nije ochekivao. (inace je cijena bila 368$)

Ja vec godinu dana pricham bash to. Mislim da Sony ide na Windows direktno i mislim da ce PS4 biti presudan kao konachni dostojni protivnik Windowsu.

Gledajte to ovako. PS3 je jeftin u odnosu na highend PC. Ako PS3 donese mogucnost za sve-zivo osim ozbiljnih programa, to je mnogo veliki napredak. Tako bi recimo sve PC igre sada podrzavale i openGL, a to je upravo kljuch uspeha Windowsa, ne njegove aplikacije. Kada dodje vreme da sve igre (ponovo) podrzavaju openGL, a s obzirom na nenormalnu zahtevnost svake nove igre na PCu i nedostatak dobrih igara, shta mislite gde ce igrachi da odu ?

Drugo, kada (daj boze) ubace podrshku za misha i tastaturu, sve igre koje inache i drze PC gamere van sveta konzola, postojace i na PS3, pa vishe nece biti uopshte razloga da radish upgrade PCa, jer cesh to sve imati na mnogo jeftinijoj mashini + sve ostale igre koje PC nikad nije ni imao.

Na kraju, kada (ako) se to sve desi, Sony ce vrlo lako izbaciti desktop mashinu sa PS3/4 hardverom koja ce imati podrshku za sve igre i dosadashnje linux programe, a shta mislite da li ce onda Adobe da napravi photoshop, ili Descreet da napravi 3dS MAX ?

Mozda sam ja preveliki optimista, ali ravnopravan protivnik Windowsu mora da dodje, pa neka se Windows onda bori kvalitetom, i uopshte nije problem da windows dobije tu bitku, ali kvalitetom, ne monopolom, pa cu ga rado koristiti ako bude bolji, a ne zato shto nemam izbora..

Mish i tastatura su poenta cele priche. PS3 ce ih potpuno podrzavati, za razliku od Xboxa 360.

Microsoft izbaci konzolu, ne ide mu najbolje, a Sony nishta zivo ne govori u vezi svoje konzole vec 6-7 meseci, pa naravno da je microsoft zainteresovan, i naravno da su fanovi M$ove konzole zainteresovani, pa tako u nervozi dolazi do puno shpekulacija i laznih informacija. Shta bi ti radio da si na mestu Microsofta ? Pa pushtao bi buvu kako ima problema, kako konzola kasni godinu dana, bla bla. Ima puno ljudi koji ce u to poverovati, odnosno svako ce poverovati ko nije pratio deshavanja u proteklih godinu dana, odnosno ne prati konzole uopshte, shto je sluchaj sa vecinom ljudi na ovom forumu...

PS3 ima 2xHDMI i jedan za CRT TV...

U svakom sluchaju, onaj koji ima problem je X360, i zato mislim da sony ne govori nishta. Sonijev marketing, ili bolje recheno cutanje ochigledno deluje, i na buduce kupce, i na potencijalne kupce, i na konkurenciju i na analitichare. Pa prolece josh nije ni pochelo, a govori se vec dva meseca kako Sony kasni sa planovima

To cutanje Sonijevo nije prvi put, i za prva dva Playstationa su cutali, za drugi se do mesec dana pred prodaju nishta zivo nije znalo, da li je moguce da neko u ovom threadu to ne zna ?

Ovo shto ne moze da se pohvata shta je istina a shta marketing, govori da marketing lepo funkcionishe, svi hoce da znaju neshto o PS3, a najvishe Microsoft koji ima najgori start konzole u istoriji. Mogu da potpishem da je gomilu shpekulacija sa loshim vestima za PS3 platio lichno Microsoft, to je jedno od prvih pravila u njihovoj poslovnoj politici "para vrti..."..

Prolece josh nije ni pochelo, ima vremena do 21. juna, a poslednji termin je E3 da sony objavi sve informacije. Sad me pitaj "shta je to E3 i kada pochinje"

Gde pishe da kasne sa konzolom ? To cesh moci da mi kazesh ako PS3 ne krene sa prodajom do 21.juna.

Ovo je rat konzola najveci do sada, X360 ako ne uspe, nece biti X720, i izgubice ogromne pare, pa se M$ sluzi svakakvim lazima da ubedi kupce kako je PS3 daleko od izlaska i da treba kupiti njihovu konzolu. Nije ovo prvi put, na par dana se pojavljuju slichne vesti, a ko misli da je ovo tachno, nek sacheka januar i CES kada ce se sve informacije znati..

Sony je takva mashinerija da tachno zna shta radi za razliku od M$a koji ne zna gde mu je glava i koji je kriv za preuranjeno izbacivanje nove konzole uz sve pratece nuspojave. Josh jedna chinjenica govori u korist toga, a to je samo 3 miliona komada na launchu i pola otkazanih igara na launchu (uglavnom najbolje), shto je smeshno i za US trzishte a pogotovo svet.

X360 naravno nece biti dovoljno, ima ih samo 3 miliona za ceo svet, josh jedan zez koji su napravili, jer nece iskoristiti ni priliku koju imaju dok se PS3 ne pojavi.

Bluray playeri vec postoje, i do izlaska PS3, postojace i rezachi za PC, a u roku od 6-12 meseci, cena i uredjaja i diskova ce pasti na potpuno razuman nivo, ako ne i na cenu DVDova. Po nekim intervjuima, BR-D ce koshtati oko 5-6 dolara kada se pojavi, a to je i za start vrlo pristojna cena (toliko koshta danashnji DL sa 3x manje kapaciteta), i uzimajuci u obzir da prve igre za PS3 sigurno nece biti na BR-Du (bar vecina), i zahvaljujuci velikim kolichinama BR playera (PS3) za kratko vreme na trzishtu, diskovi ce padati brze nego bilo koji format do sada. I nije to nishta sluchajno, sony je sve isplanirao, i u jednom projektu pokrice vishe trzishta i na duge staze napraviti veliki profit.

I samo mi kazi dal je 5-6$ skupo za prvi talas BD-R diskova ? DVD je koshtao duplo vishe, a CD 10x vishe. Valjda je logichno da ce ovog puta BRD pasti josh brze nego DVD, jer ima josh vishe kupaca...

Shto se tiche 3 procesora na 3.2, to vishe ne postoji. Procesori na X360 ce raditi na 2.8GHz, nisu uspeli da ih ohlade..

Igre za X360 su 59$, a igre za PS3 mogu da budu samo jeftinije, za PS2 su bile jeftinije iako je razvoj bio daleko tezi.

Nego, ne znam jel se prichalo o tome, ali izgleda da ce PS3 izaci pre nego shto se misli. Pominje se neki datum 10.mart za Japan, a druga bitna stvar je to shto ce najverovatnije biti samo jedna verzija, sa HDDom i Linuxom na njemu, verovatno 40Gb, za 450$. Ako se to desi, ne znam stvarno ko ce X360 da kupuje posle toga.

jel hoces da ti otvorimo jedan poseban thread za 'update' drajverovih izjava, cisto da ne bi kopirao u svaki thread gde se pominje ps3 i smarao forum? :)
tj. postoje mnogo konstruktivniji nacini da budes zapazen a da to ne bude spamovanje foruma, pa smanji malo dozivljaj :)

Poslednja izmena:
Start PS3 u Japanu 100.000 konzola
Start PS3 u Americi 400.000 konzola
Toliko od onih 4 miliona, pa 2 miliona. Sad je 500.000 mada do kraja nista se ne zna. Inace postoje spekulacije da ce i Cell i RSX raditi na nizem taktu od ocekivanog.

Start PS3 u Japanu 100.000 konzola
Start PS3 u Americi 400.000 konzola
Toliko od onih 4 miliona, pa 2 miliona. Sad je 500.000 mada do kraja nista se ne zna. Inace postoje spekulacije da ce i Cell i RSX raditi na nizem taktu od ocekivanog.

Hm... Malo je ovo... Bice tuca za konzolu...

hm... a da mi vishe ne *****mo okolo mogli bi da stavimo neku konkretnu kintu...
ja bih stavio bez problema 100 eura na PS3! - da ce januara 2009. biti prodano vishe PS3 nego Xboxa360. tacka

hm... a da mi vishe ne *****mo okolo mogli bi da stavimo neku konkretnu kintu...
ja bih stavio bez problema 100 eura na PS3! - da ce januara 2009. biti prodano vishe PS3 nego Xboxa360. tacka

Kako je krenulo, mozda 2009. bude godina kada se PS3 pojavi na trzistu, a MGS4 bude LaunchTitle :D

Poslednja izmena:
Slazem se, ali Sony je takav, ili najbolje ili nikako. Da se pojavio proshle godine sa sklepanim hardverom dostupnim za jeftinu proizvodnju u to vreme, ne bi nikom bilo interesantno, ali zato je Sony lider na trzishtu konzola, a Microsoft ce uvek da se shlepa.

druze, mi imamo narudzbinu za preko 20 blue ray recordera, svaki 6000+ evra, modeli dostuoni, ali toliko ograniceni da svi cekaju. Pricamo o profi spravama koje sony nema da isporuci. Blue ray na Ps3 im je zadnja rupa na svirali i to je jedan od razloga zasto ps3 kasni... NEMAJU ! obecavaju inama ali nemaju dovoljno, prvo ce ici studiska oprema pa onda ps3, fab je isti, interesovanje za profi spravama OGROMNO, sprave dostupne ali u nedovoljnim kolicinama, prvo ce se zasititi pro broadcast trziste pa tek onda ps3...nuff said ?

Ps2 je 5x bio prodavaniji od XB1, ako i bude 2009. PS3 prodavaniji od XB360 to ce znaciti da je PS3 izgubio ogroman dio trzista.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno