Ser_Zile je napisao(la):
ako podrska za tast+mis ne bude 100% PS3 ce biti jos jedna djubre konzola kao sto su bile i sve dosadasnje!
Kako trzishte moze chudo da uradi

Pa nisu sve igre fps/tps, ima vishe igara kojima bolje lezi joypad, druga je pricha shto na PCu nema shta da se igra, i sve je sa mishem i tastaturom. Ja bih naravno voleo da bude 100% podrshka za misha i tastaturu, ali ochekujem da Havok i Ageia naprave neku promenu posle 5 godina uchmalosti fps-a na PCu, i ako se to ne desi, josh jedan fps sa josh boljom grafikom me uopshte ne interesuje...
Cak i ako bude podrske, treba videti kako ce da izgleda. Setite se koliko detaljno podesavate sve sto se tice misa u windows-u i igrama. Meni kad ne odgovara brizina i akceleracija, hocu da umrem
To nije problem ni na PS2. Svaka igra moze da podrzava misha i tastaturu na PS2 uz gomile podeshavanja i mogucnosti za 30ak evra. Nije na PS2 problem u tome, problem je shto ima 3 pametna fpsa.
I nema shta da se gleda kako ce to raditi, radi potpuno isto kao i PC, probao sam UT koji na PS2 ima podrshku za misha i tastaturu, i potpuno je isti osecaj kao na PCu, ochekivao sam da ce biti shit zbog TVa.
filipenko je napisao(la):
Ne razumem kako još uvek toliko naglabate oko tastature i miša

Kao prvo, to neće biti deo standardne opreme. Kao drugo, suviše je Sony uložio u svoj kontroler :d Kao treće i ps2 ima podršku za miša i tastaturolike kontrolere pa to niko živ ne koristi. Kao četvrto razvojnim timovima je neuporedivo lakše da se fokusiraju na gameplay iskustvo koje donosi ps3 kontroler, tako da čak i da on bude imao i miša i tastaturu kao deo standardne opreme (što nema šanse, jerbo se očito ide na to da konzola bude što jeftinija) neće biti izbacivane takve igre koje će imati koristi od toga, već će igranje sa njima biti kao na lošim PC portovima. Tastatura će biti tu za Slinux, eventualno net i slično. Ako čekate zbog tastature ne čekajte uopšte. Možda se situacija promeni nakon recimo godine dana od izlaska platforme pa se developeri ohrabre da izbacuju igre, ali to će zavisiti, pogađate, od marketinških istraživanja koliko korisnika koristi ps3 kontroler a koliko miša i tastaturu - naravno, ukoliko ih uopšte bude bilo
O chemu ti uopshte prichash

, pa svako ima misha i tastaturu, ne koshta to 1000e
Podrshka za misha i tastaturu nema veze sa sonijem, developeri mogu da odluche da li ce je implementirati, i postoji 30ak igara koje podrzavaju vecinu misheva i tastatura na PS2. Problem omasovljavanja tog nachina kontrola nije ni u soniju ni u developerima, vec u korisnicima. Vecina zagrizenih konzolasha igra fps na joypadu i kazu da ne postoji nikakva razlika u odnosu na misha.
Ali, ovoga puta ja mislim da ce podrshka doci ne zbog starih sonijevih kupaca i korisnika ps2, nego bash zbog PC korisnika, koji su potencijalni PS3 kupci, evo i sami kazete da ce PS3 biti shit ako nema podrshku za misha i tastaturu. A ako bude imao podrshku za misha i tastaturu, naprednije igre i mnogo bolji izbor igara, online mmorpg, fps, rts, koliko vas je spremno da umesto upgradea uzme PS3 ? Sony mora da proshiri userbase nekako, a poshto ochigledno sa zenskom populacijom josh uvek to ne ide (tu je Nintendo

), ici ce na najsigurniju grupu - PC gamere...