Šta je novo?

Zvanična GTA IV Tema!

Da ne ureknem:)
U onoj statistici od igre pise longest play
12h i nesto bez ikakvog problema s tim da ponekad stucne.

Jos jedna ( za sada korisna fora ) :
Iskljucio sam VPU recover u CCC - za sada radi ( ovoliko, 2 sata, nikad do sada nisam igrao u kontinuitetu... )

Kod:
Statistics
Average FPS: 39.17
Duration: 37.73 sec
CPU Usage: 61%
System memory usage: 51%
Video memory usage: 100%

Graphics Settings
Video Mode: 1024 x 768 (60 Hz)
Texture Quality: High
Render Quality: Medium
View Distance: 1
Detail Distance: 100

Hardware
Microsoft Windows XP Professional
Service Pack 3
Video Adapter: ATI Radeon HD 4800 Series
Video Driver version: 6.14.10.6833
Audio Adapter: Realtek HD Audio output
Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU    Q6600  @ 2.40GHz

Kod mene...

1680x1050
Vehicle = 100
Shadows = 2

Prilozi

• gtaiv 2009-01-05 17-48-55-63.jpg
    gtaiv 2009-01-05 17-48-55-63.jpg
    66.3 KB · Pregleda: 111
imam sledeci problem Average FPS je oko 32 u benchu ali igra i dalje secka i to konstantno nije bitno koja je rezolucija i da li su detalji na 1 ili na 100 jednostavno igra radi loshe instalirao sam skoro vistu 64b i cat 8.12 i najnoviji dx9 novembarski. sta bi mogao da bude problem?

Probaj da ugasiš snimanje materijala (iz menija kad učitaš poziciju u igri, pa na kraju, tamo gde je Quit Game).

probao dobijam pola frejma :(

to i ja mislim (prodacu dachiju:))!!! ortaku radi sve bez problema na e5200 def i ati 3870

Pozdrav svima,

znam da je ovakvo pitanje vec bilo, ali stvarno ne mogu da nadjem odgovor na ovolikom broju strana, i izvinjavam se:;)
Kako mogu da resim problem sa zvukom?
Naime, u igri se nista ne cuje osim radija...:wall:
Koliko se secam, neko je spomenuo da je to zbog patch-a, ja licno nem' pojma sta je uzrok. Cim sam instalirao igru, odmah sam instalirao i patch...i to je bilo to.
Jel ima neko resenje za to?:type:

Restartuj komp. ;)

Poslednja izmena:
Meni se taj problem sa zvukom javio samo jednom, i to kada sam pre igranja igrice, pokrenuo onaj njegov interni benchmark... Izgleda da on "ubije" zvuk...

Koci te taj AMD opasno. :)

I ja mislim tako jer ga imam...realno glup procesor i dokaz da ne treba verovati svemu sto se prica na netu a u to vreme se pricalo da je cudo od cpu-a...moj je na 3mhz a boga mi se desi da pojede teksturu,doduse retko,sve tweaks sam probao i kao i tebi zna da padne ispod 25 fps...mislim vecinom je jako igrivo ali sam ubedjen da bi sa malo jacim cpu-om sve poletelo,da li zbog kesha ili neceg drugog ne znam...na istom PC-u kod drugara sa x2-5200,bogami mi sve radi lagodnije a da nemam raid da li bi i igrao gta4...

Ljudi ja stigo do valjda zadnje misije kada hvatam Dimitria i nikako nemogu da upravljam helikopterom!:wall:Uopste nije lako kao sa onim manjim helikopterom kamera necelpo da se pomera gledam u helios sa strane nemogu da se orijentisem uvek mi ovaj pobegne:mad:

Kada uskočiš u helikopter, ne pomeraj miša tj. kameru i pređi u prvo lice tj. kameru. Tako ćeš kontrolisati nos helikoptera i biće ti lakše.

Poslednja izmena:
zashto nece da mi zapamti grafichka podeshavanja. pre je koliko se secam htelo. spustim rezoluciju i malo detalje i sledeci put kad udjem u igru ono sve po starom??

zashto nece da mi zapamti grafichka podeshavanja. pre je koliko se secam htelo. spustim rezoluciju i malo detalje i sledeci put kad udjem u igru ono sve po starom??

GRAFICKA PODESAVANJA SE RESETUJU SVAKI PUT PRILIKOM POKRETANJA IGRE

Naslov sve kaze.Resenje je brisanje sadrzaja iz foldera:

XP: C:\documents and settings\Ime\Local Settings\Applicationdata\Rockstar Games\GTA IV\Settings
Vista: C:\Users\ime\Appdata\Local\Rockstar Games\GTA IV\Settings

Startujte igru i podesite ponovo sve.Posle toga igra pamti podesavanja (licno probao).

Treba malo pogledati...;)

Izvinjavam se ako je ovo bilo, ali je zaista previshe 65 strana da listam da bih nashao odgovor.
Za razliku od SA u ovom GTA, dok vozim kamera mi uopshte ne prati automobil, tj kada ulecem u krivinu, vidim auto sa strane i tek posle nekoliko "metara" kamera se ispravi. Ovo uzasno iritira, jer je praktichno nemoguce voziti.
Da li ima neki tweak ili patch da se ta kamera podesi da bude kao na SA?

Kada stavim pogled sa haube, tada nema problema, ali nisam navikao na tu kameru i ne mogu tako da vozim.

Takodje sam primetio da kada mishem skrecem sa Mr. Nikom, on kao da samo okrene glavu a ne telo(kao u prethodnim delovima), tako da ja npr mishem skrenem desno, a on ide pravo i tek posle nekog vremena skrene.
Da li ima neshto shto to moze da popravi, ili je to jednostavno tako?
Pozz

Probao sam kod ortaka na PS3, i kamera koja prati kola je takva, jednostavno se ne pozicionira kako treba na vreme.
A sto se tice kontrolisanja lika, to vec ne znam, nije koristio mis za igranje ove igre na PS3 :D.

Izvinjavam se ako je ovo bilo, ali je zaista previshe 65 strana da listam da bih nashao odgovor.
Za razliku od SA u ovom GTA, dok vozim kamera mi uopshte ne prati automobil, tj kada ulecem u krivinu, vidim auto sa strane i tek posle nekoliko "metara" kamera se ispravi. Ovo uzasno iritira, jer je praktichno nemoguce voziti.

Kada stavim pogled sa haube, tada nema problema, ali nisam navikao na tu kameru i ne mogu tako da vozim.

Takodje sam primetio da kada mishem skrecem sa Mr. Nikom, on kao da samo okrene glavu a ne telo(kao u prethodnim delovima), tako da ja npr mishem skrenem desno, a on ide pravo i tek posle nekog vremena skrene.
Pozz

Ja mislim da za kameru nema resenja i da moras da se naviknes.
A to okretanje tela kao u prethodnim delovima je nerealno. Jel si ti nekad video nekog da se okrece kao Tommy Vercety.

Probao sam kod ortaka na PS3, i kamera koja prati kola je takva, jednostavno se ne pozicionira kako treba na vreme.
A sto se tice kontrolisanja lika, to vec ne znam, nije koristio mis za igranje ove igre na PS3 :D.

Posle 3, 4 metra se pozicionira, ako skrenes za 90 stepeni za sekund, dva ce ti se namestiti kamera kako treba.. jedino kad vozis nizbrdo, moram rucno da dizem kameru povremeno jer se spusti tako da ne vidim ima li nekog ispred mene, ne znam da li je tako i na PC verziji..

Ako je neko nabavljao punu "žiletovu" verziju igre (znači ne ceo lek nego ceo paket) molim da mi se obrati na PM, imam pitanje vezano za instalaciju.

Definitivno mnogo dobra igra = mnogo veliko, bagovito, djubre i sacekace neka bolja vremena...
Sva sreca pa je nisam kupio...

Poslednja izmena:
:zgran: Da ti nije igra formatirala hard disk? :D Odakle toliko razocaranje?

Puca, ispada, zakucava, ne pokrece se, pokrece se, moduj, probaj, zameni, preinstaliraj...:mad: :smash:
Pa sve to jedno... 5 puta...
Znaci - :banana:

ATI Radeon 3850 [palit] ?

Imao sam integrisanu graficku,Radeon 3200,sa kojom je igra radila kao/tako.
Sve na low,grozno za oko ali se moglo igrati.
Kupih palitovu 3850 sa 512mb,misleci da ce mi to pomoci :wall:
Igra radi solidno,ali plavi ekran smrti se redovno manifestuje posle 5-10-15 minuta igranja.
Pozajmio sam od druga 3870,ali isti problem i sa njom.
Ima li neko ovakve probleme,i moze li da predlozi neko resenje ???
Drajveri su najnoviji,a cak sam i win reinstalirao (XP Pro).

Pozz

Ja sam o ovome vec pisao , ali cini mi se da resenje ne postoji , ali postoji nesto sto malo ublazava stvar.

Imas u kontrolama "Look Behind" ili nesto slicno uglavnom kada vozis auto i pritisnes tu tipku gledas nazad tj. auto gledas spreda.E sad , ako tu tipku stavis negde blizu gasa ili kocnice ili upravljackih tipki prilikom voznje kada ti se kamera okrene samo pritisnes tu tipku na trenutak , a kamera za treptaj oka pogleda unazad i resetuje se lepo u normalan polozaj.
Ja ovo redovno koristim.

Nazad
Vrh Dno