Šta je novo?

Zvanična GTA IV Tema!

Nema tu pomoci, ne valjaju arhive na disku i to je to, moras uzeti nov disk sa ispravnim fajlovima.
Brz nacin da vidis da li su dobre arhive jest da pogledas njihove velicine, jer sve osim poslednje u nizu moraju imati istu velicinu. Znaci ako vidis:
arhiva.part1.rar 100MB
arhiva.part2.rar 5.91MB <- ne valja
arhiva.part3.rar 100MB

Jedno pitanje u vezi same igre a ne podesavanja:p
Kada cu dobiti nove prodavnice za garderobu,restorane i ostale zaebancije?Presao sam u Bohan sada,odradio i 5-6-7 misija posle toga za Brusija i za Menija..Jel ce mi se prodavnice otkljucati same,ili moram da ih trazim?kako da ih nadjem?I dalje imam samo onaj Russian Shop za garderobu,i sve ostalo sto se dobije jos na pocetku u onom prvom delu grada,a u Bohanu(valjda se tako zove) imam samo Strip bar,Safe House i Menija..

Na visti ultimate x64, kad se pokrene igra, nema ni tekstura ni objekata. Ako se pokrene benchmark pa se izadje iz njega, sve je normalno, a imam utisak da radi osetno losije na visti nego na XP. Da li je neko resio problem tekstura?

Nema tu pomoci, ne valjaju arhive na disku i to je to, moras uzeti nov disk sa ispravnim fajlovima.
Brz nacin da vidis da li su dobre arhive jest da pogledas njihove velicine, jer sve osim poslednje u nizu moraju imati istu velicinu. Znaci ako vidis:
arhiva.part1.rar 100MB
arhiva.part2.rar 5.91MB <- ne valja
arhiva.part3.rar 100MB
Sve imaju istu velicinu 976mb,sem poslednje koja ima 726mb.

Na visti ultimate x64, kad se pokrene igra, nema ni tekstura ni objekata. Ako se pokrene benchmark pa se izadje iz njega, sve je normalno, a imam utisak da radi osetno losije na visti nego na XP. Da li je neko resio problem tekstura?

Gledaj ocigledno je problem do nVidia drivera jer ja cepam GTA na 4850 i Vista x64 i nemam apsolutno nikakvih problema, a do sada svi ljudi koji su se zalili imaju nVidia kartice, a mogu i da se kladim da imaju poslednje drajvere!!!

Probajte sa starijim drajverima mozda?!

i kod mene radi inzvanredno sa 184.48 drajverima comandline i contig.exe nikada nije fps pao ispod 25 a ide do 60 i kusur.obicno se vrti od 30-40 retko iznad i ispod.izgleda ima uticaja kako su legle komponente ploca grafika zvuk a i u kom je stanju win.a sta ti ga znam sta vec..

Jedina igrica koja je u poslednje vreme opravdala moja ocekivanja :)

Jedno pitanje u vezi same igre a ne podesavanja:p
Kada cu dobiti nove prodavnice za garderobu,restorane i ostale zaebancije?Presao sam u Bohan sada,odradio i 5-6-7 misija posle toga za Brusija i za Menija..Jel ce mi se prodavnice otkljucati same,ili moram da ih trazim?kako da ih nadjem?I dalje imam samo onaj Russian Shop za garderobu,i sve ostalo sto se dobije jos na pocetku u onom prvom delu grada,a u Bohanu(valjda se tako zove) imam samo Strip bar,Safe House i Menija..

Polako, jos je to pocetak, kako napredujes kroz igru i kako prolazis kroz ostale delove grada tako ce ti se i otkljucavati vise prodavnica garderobe.

Evo meni posle patcha sa rockstarovog sajta igra poletela.Odlepila se sa 22fps sad ide i do 35.

Zna li iko u cemu je problem,zamjenio sam igricu i opet isto,inace da kazem da sva 4dvd-a zauzimaju 14gb,koliko kod vas zauzima.Ajde plz. pomozite da i ja igram.Poz!

Pokušaj na nekom drugom računaru. Ako se i tamo javlja isti problem, definitivno su loši diskovi. U slučaju da na drugom računaru radi, verovatno ti je neispravna memorija ili hard disk.

post #961 na ovoj strani :D

Resen problem textura kod mene !!!

Samo ubacio 4GB rama i nisam imao vise problema,koristim Vistu 64-bit.
Sa 2Gb sta god menjao,drajvere,RivaTuner,resetuj ovo,ono nista nije pomoglo.

Lepo pise za Vistu recomanded 2.5gb,a za XP 1.5gb.

napredujem... presao sam za sada oko 20 % igre

ne davno dosao u novi grad, odradio par misija, i promenio garderobu. Kupio sam gomilu nekih fensi odela, par cipela i potrosio oko 5000 $ samo na to...

trenutno sam stigao do misije kad treba da snajperom skinem one sa gradilista, pa uletim u gradiliste... e tu je malo zapelo, al resice se...

sve u svemu igra je apsolutno vrh... u potpunosti je opravdala moja ocekivanja...

Ljudi,ja nagovorio brata da detetu zameni 8600GT sa 9600GT zbog GTA4...

Uninstal drajvera,izvadjena 8600 pa na 9600GT stavljeni novi drajveri i sama igrica je odmah prepoznala kartu i stavila na high i slicno ali benchamark kao i realno u igrici od 15-18 fps...kao i sa 8600...sve na low i opet 15-18fps...restartovao svasta pokusavao ali ne vredi...CPU x2 4400, 2GB ddr2 na 667,sata2 HD,14x9 je rezolucija...
Mislim,kod mene na drugom kompu sa x2 3600 i palit sonic+ 8600gt na low ide 25fps...ovde to nisam dobio ma sta radio...

I kada stavim auto configure on sve podigne i ono za karticu je zeleno ali realno nista ne dobijam...stavio sam i patch i nista...win je nov...ima neko ideju sta da pokusam?

Pokusacu malo OC cpu,ne znam na koliko moze taj CPU na ploci asus M2N-E sli...

commandline.txt se stavi u root gde je instalirana igra. Switcheve možeš da pročitaš u readme fajlu, i ima objašnjeno šta koja radi funkcija.

-norestrictions

:)

Aj sad ovako nek mi neko kaze... u zadnja 2 dana skinuo sam 3 patcha za GTA IV....

1. GTAIV_TitleUpdate.rar
2. patch_GTA_IV.rar
3. GTA4_Patch1.zip

koji od ovih koristite?

Onaj koji se zove setup.exe, velik je 34.250.792 bajtova i MD5 hash mu je 78b66742a412e591cd157cc0a34f2e15.

Cekaj, koji sad novi? :D

Ma bre kazem vam jutros u 7 ujutro po nasem vremenu skinuo neki novi patch... to je sve sto znam...

Filename: GTA4_Patch1.zip
Filesize: 34,347,282 bytes

dva fajla ima:

- Setup.exe
- UpdateTitle.exe

a kad se otpakuje ZIP od gore, dobije se folder pod imenom Content u kome se nalaze 2 exe fajla...
Nisam kuci ceo vikend pa ne mogu ni da probam... tak oda ne znam sta je...

Skinuto sa www.techpowerup.com

Poslednja izmena:
UpdateTitle je GfW-ov launcher, samo sačuvajte setup.exe, ovo ostalo sve pobrišite.

ja sam prvo instalirao onaj sa tinyurl pa sa ovaj sa rc sajta i nema nikakvih problema (znam da sam verovatno dvaputa instalirao isto)

i kod mene radi inzvanredno sa 184.48 drajverima comandline i contig.exe nikada nije fps pao ispod 25 a ide do 60 i kusur.obicno se vrti od 30-40 retko iznad i ispod.izgleda ima uticaja kako su legle komponente ploca grafika zvuk a i u kom je stanju win.a sta ti ga znam sta vec..

Sta ti je to contig.exe?

Moze li neko da baci link gde moze da se nadje taj commandline.txt i cemu on sluzi?

molim za pomoc....

startujem igru preko social club pocne ucitavanje, dodjem do setings , klik na start i krene ucitavanje i posle 10ak sekundi prvo zvuk pocne da treperi i onda pukne na desktop, nikakvu poruku ne izbaci .
Jel neko imao slican problem, grafa je 8600gt stavio nove drajvere, imam xp sp3, 2gb ram....

Prilozi

• 1.JPG
    1.JPG
    117.4 KB · Pregleda: 195
  • 2.JPG
    2.JPG
    127.8 KB · Pregleda: 203
Poslednja izmena:
Malo sam se igrao sa drajverima i sada cu da podelim iskustva sa ostalim igracima.
Naime instalirao sam 180.84b drajver (najnovija beta, specijalno kreirana sa GTA IV na umu) i otkrio jednu interesantnu stavku (znacajnu za korsnike 8xxx serije i dalje):

180.84 sa upaljenim NVIDIA PHYSX (iz drajvera)

Average FPS: 40.77
Duration: 37.14 sec
CPU Usage: 79%
System memory usage: 49%
Video memory usage: 99%

Graphics Settings
Video Mode: 1680 x 1050 (60 Hz)
Texture Quality: Medium
Render Quality: Very High
View Distance: 29
Detail Distance: 75

Hardware
Microsoft Windows XP Professional
Service Pack 3
Video Adapter: NVIDIA GeForce 8800 GT
Video Driver version: 180.84
Audio Adapter: SoundMAX HD Audio
Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E6750 @ 2.66GHz

180.84 bez NVIDIA PHYSX (ugaseno iz drajvera):

Average FPS: 31.70
Duration: 37.12 sec
CPU Usage: 64%
System memory usage: 51%

Graphics Settings

Hardware
Service Pack 3
Video Driver version: 180.84

Znaci dobitak je 10FPS (i u benchu i ingame - testirano s FRAPS). Koliko znam ova igra ne koristi physx, ali zato kada je ukljucen cpu je optereceniji za 15%.

Cisto radi poredjenja stavicu bench starih WHQL drajvera (178.24):

Statistics
Average FPS: 38.94
Duration: 37.13 sec
CPU Usage: 76%
System memory usage: 51%

Graphics Settings

Hardware
Service Pack 3
Video Driver version: 178.24

Vredi primetiti da je avg fps vrlo slican najnovijim drajverima, ali realno gledanno 180.84 su stabilniji (fps ne varira toliko), po danu se krece oko 30FPS, a nocu je veci od 20 (22-30) - sa upaljenim svetlima. A za kraj ono sto je najbitnije: KISA vise ne gusi masinu i ne srozava fps kao ranije, vec vrlo malo (25+ fps).

Takodje senke ne igraju neku ulogu osim ako su ugasene, sa podesavanjima 5-10 density nisam primetio nista znacajno u performansama, a takodje ni sa prebacivanjem MEDIUM na HIGH teksture, koje trenutno koristim bez gubitka fps i "stucanja".

Jos jednu stvar da naglasim: Vertical-Sync sam iz drajvera ugasio. Nadam se da ce ovo pomoci Nvidia korisnicima da tweak-uju igru do optimuma performansi :)

Danas sam zamenio 8600gt za 9800gt i fps je skocio sa oko 15-18 na 33-40...Nema padova ispod 25 i srecan sam kao malo dete :)

Nazad
Vrh Dno