Šta je novo?

ZTE V987 (Grand X Quad)

Hajde neki link za najjeftinije v967 ili v987...

Imaš promeni/edituj post :D. Pored citiraj i odgovori.

Kakva su tvoja iskustva sa focalpriceom? Oću devojci da uzmem zte 967s, ali ona ne vole ZTE pa mi preostaje lenovo a820

09.02. kupljen ET100
Imali su nekakvo sniženje, ispalo s konverzijom aud->usd oko $119
Na trackingu se pojavio danas na našoj pošti, sad je na carini. Sad čekam da mi opale porez :)

Za superjeftinu kupovinu pitajte na ovu adresu

Pronašao sam da se V987 može kupiti za 170 $, V975 Geek za 260 $ (30K+ u AnTuTuu),
N5 Grand Memo isto za 260$, a V967s za samo 100 $.

Duke, davaj info gde ima zte 987 za 170$ ili cu ti prokunem taj zte :d

Steta sto lenovo p780, nema full hd display :(

Nice,
Jel ima ovaj Iocean jos negde za slicne pare? Ako ima ja cu ga verovatno naruciti, ako neko (Duke? :) ) jos potvrdi da je ok kupovina.
Prodavac nema za sada feedback, a i izgleda da ne moze da se plati paypalom.

TGTBT stvarno je TGTBT.
No feedback score :)

Turbo verzija ima 1GB rama
Elite je sa 2GB rama

Medjutim, ima shop sa
Xiaomi m2a 238 USD
Lenovo S750 187 USD
Pomp w89 111 USD
F600 114 USD
THL w200 160 USD

Previse novca. Imas gore xiaomi za sitnis

Petar ajd nagazi Duke-a da kaže gde ima zte 987 za 170$. Ja danas naručujem 967s za 102$

Zamolio bih da se na temi ne kuca o kuponima - ima ona tema.

Tema je prevashodno namenjena za V987, može i V967s jer mu sličan, i ovako uopšteno o modelima da se sazna nešto novo i korisno.

Trebao bih kasnije da okačim moj konačni sud o kameri i kamkoderu na V987, a koji je ostao neutralan (od meh do odlično) - niti mu je prednost niti mana.
Prvo par preporuka, a zatim par komentara na gornje postove:

Kad kupujete na geekbuying, focalprice i još par trgovina, postavite valutu na AUD.
Razlika USD - AUD je znatno manja nego što je stvarna tečajna razlika. Ušteda je od oko 5-15 dolara.
Pitajte trgovca i za dodatni popust na njegovom facebook-u - PM uglavnom donosi još $5 popusta.

Haier W910 - Pandawill $129,5 - kupon PANDAFORYOU5 5% = $123
Haier je vodonepropusni mobitel s gorilla staklom i 8GB romom
Više se ne proizvodi ali ga ima na zalihama.
Ima adreno 225 gpu - jači od mtk6589 mobitela. Izrada je vrlo kvalitetna.
Baterija nije zamjenjiva!

THL W200 - MTK6589T za oko $180
Hvaljen na XDA i Whirlpool.net forumima
Izrada je kvalitetna.

Lenovo A820 - Focalprice (aud->usd - MH0633U (kupon 16%) = $106)

Lenovo S750 - preporuka je na račun imena. gorilla stakla i vodonepropusnosti za $200
Nisam gledao komentare na kineskim forumima...

Komentari:

Ovo je drastično niže od onog što se nudi u trgovinama???
Gdje si to iskopao?

Taj Lenovo A760 ima adreno 203 gpu. Zaobići...
A760 ima Snapdragon MSM8225Q, zaboravio sam navesti.

Cene su u NRK da tamo kupuješ, nisi me razumeo :). Zato sam otkucao da su cene u izvozu malih Shenzen privrednika u proseku 30% veće.

Od preporuka ću dodati Lenovo S750. A820 sam nekada preporučivao (to "svi" znaju), ali više ne.

Previse novca. Imas gore xiaomi za sitnis
Na stranu šta je bolje (treba mu ekran od 5" i 720p, dakle, Mi2A otpada, a i Geek je klasa iznad), cena Mi2A na Xiaomi sajtu je 1.500 juana, ali ga ima i kod prodavaca koji ga prodaju jeftinije (nije mi jasno zašto). Pitanje za razmišljanje – kako je moguće da hotinbuy u izvozu ima cenu kao najjeftiniji taobao prodavci? Samo razmišljam naglas, ali plašim se da u NRK postoji tržište obnovljenih (refurbished) uređaja. Xiaomi je jedino sigurno kupovati na hotmid-u i iBuygo. Znaš i sam da Xiaomi ima ogromnih problema sa klonerima.

Poslednja izmena:
Steta sto lenovo p780, nema full hd display :(
Marketing radi čuda ;). P780 je pravi poslovan telefon, a ne da ideš okolo i hvališ se da imaš FHD ekran na 5" ;).

Zanimljivo da Lenovo, ZTE, Huawei i Yulong (Coolpad), četiri kineska mobilna giganta, ne prodaju 5" FHD telefone (bar za sada).

Nice,
Jel ima ovaj Iocean jos negde za slicne pare? Ako ima ja cu ga verovatno naruciti, ako neko (Duke? :) ) jos potvrdi da je ok kupovina.
Prodavac nema za sada feedback, a i izgleda da ne moze da se plati paypalom.
Očigledno NE.

Petar ajd nagazi Duke-a da kaže gde ima zte 987 za 170$. Ja danas naručujem 967s za 102$
Da vam prekopiram:
Cene su u NRK da tamo kupuješ, nisi me razumeo :). Zato sam otkucao da su cene u izvozu malih SHenzen privrednika u proseku 30% veće.
Nije mi jasno kako je nastao nesporazum, kad je petarboj razumeo kako treba :).
posle malo duze price sa duke-om, odluka ce ipak pasti na neki od ova dva ozbiljnija telefona :)
ZTE Geek V975
http://www.aliexpress.com/item/ZTE-...M-5-0-Inch-OGS-Screen-Android/1184499914.html
Lenovo P780
http://www.aliexpress.com/item/Free...-2GHz-4000mAh-1280X720-Camera/1033670774.html
ozbiljne sprave za relativno ozbiljne novce :) samo da vidim kako cu proci sa carinom i V967s :)
Lenovo P780 na EBE store za 272 $ sa Nilkinovom futrolom.

Kasnije ću ostavii poruku o skupljim modelima :).

Marketing radi čuda ;). P780 je pravi poslovan telefon, a ne da ideš okolo i hvališ se da imaš FHD ekran na 5" ;).

Zanimljivo da Lenovo, ZTE, Huawei i Yulong (Coolpad), četiri kineska mobilna giganta, ne prodaju 5" FHD telefone (bar za sada).

Očigledno NE.

Da vam prekopiram:

Nije mi jasno kako je nastao nesporazum, kad je petarboj razumeo kako treba :).

Lenovo P780 na EBE store za 272 $ sa Nilkinovom futrolom.

Kasnije ću ostavii poruku o skupljim modelima :).

Izvini prevideh. :d. Sam si kriv što ti zagađujemo temu kad, sa razlogom, ne pišeš više u staroj temi.

@Duke Pa, citajuci post #55 vidi se da pises o cenama u Kini i desavanjima na njihovom trzistu i razlike u cenama u Kini i za izvoz :)

ovi sto prodaju unutar kine sigurno nemaju sajt na engleskom :D mislim da je neko sa hrvatskog foruma bas skoro porucio sa tog sajta. ne znam koliko je siguran.

ovi sto prodaju unutar kine sigurno nemaju sajt na engleskom :D mislim da je neko sa hrvatskog foruma bas skoro porucio sa tog sajta. ne znam koliko je siguran.

Aha OK, nego si me kvotovao pa pomislih da se odnosi i na mene, a reci mi koji su to hravatski forumi koje spominjete svaki cas?

Dakok je pronašao listu zvanično novih podržanih MIUI telefona (svi sem jednog su sa MediaTek čipom). ROM-ovi su najavljeni za kraj novembra.
MIUI.jpg

Telefoni su sledeći:
1. Amoi N821
2. Amoi N820
3. Amoi N890
4. Huawei G610T
5. Newman K2
6. Goophone I9 Big Winner
7. ? S7 ? (ovaj ne mogu provaliti nikako)
8. Huawei T520
9. ZTE Grand S
10. Lenovo S920
11. Lenovo A830
12. G'FIVE G9
13. Jiayu G4
14. ZOPO C2
15. Amoi N828
16. ZTE V987
17. Xiaocai X9
18. Lenovo P780
19. Lenovo S820
20. Verne V5
21. Verne V5T
22. ET T45E
23. ZTE V967s
24. MIGO G9200
25. UMI X2
26. Huawei G700
27. ZTE V970
28. ZOPO ZP950H
29. ZOPO ZP800H
30. ZOPO C3
31. Eastcom W1 Big Easy
32. Neken N6
33. FAEA HY509
34. Newman K1
35. ThL W11
36. ThL W8
37. ThL T3

Lista preporučenih modela:
ZTE V967s (140 $)
Xiaocai X9 (165 $)
MLais MX58 Air (195 $)
Lenovo S750* (205 $)
iOcean X7 Turbo (210 $)
MLais MX58 Pro (225 $)
ZTE V987 (230 $)
iOcean X7 Turbo Plus (235 $)
Huawei G700* (265 $)
Lenovo P780 (265 $)

*Za sada uslovno dok ih ne proverim, mada za G700 sam čitao da mu hvale radio i GPS.

Kasnije ću, konačno :), postaviti fotografije i video za telefon, kao i novosti sa 4pda u vezi telefona (svašta se može pronaći i pročitati kod Rusa ;))
i postaviću listu skupljih modela.

Poslednja izmena:
Za sajt imate raspravu na onoj temi.

ZTE V967s je u većini stvari bolji.

ZTE Blade G ne preporučujem ni najgorem neprijatelju jer Telenor prodaje škart o čemu sam pisao na temi o dotičnom.

Između ona dva Huaweija - nemam pojma, slični su:
http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=5386&idPhone2=5250

Danas mi je bio brat da mu sredim G510 pa sam ih fotografisao.

Emotion UI na G510 je teški bloat i telefon stalno laguje plus ima samo 512 MB RAM-a. Ekran i izrada su mu sasvim dobri.

Jedina mana V967s je ekran, kamere su tu verovatno negde, sve ostalo na njegovoj strani (puno bolji čip, 1 GB RAM, više nego dobra ROM podrška, baterija velikog kapaciteta, velika autonomija, dual SIM).

Preporuke skupljih (ne MT6589(T)) modela za one samo (malo) dubljim džepom kao i modeli za razmatranje:

Xiaomi Mi2A
ZTE V975 Geek
ZTE Z5 nubia mini
Xiaomi Mi2S 32 GB
ZTE Z5 nubia

Fableti:

ZTE N5 Grand Memo
Lenovo K900
BBK vivo Xplay

Više o svakome narednih dana, mada sam o nekima kucao na onoj temi.

Gledao sam malo ZTE modele, imaju baš puno modela u NR Kini.
U NRK postoje tri mobilna operatera (sva tri su državna, ali prva dva imaju i privatni kapital) i sva tri imaju različite 3G standarde:
China Mobile – TD-SCDMA
China Unicom – WCDMA
China Telecom – CDMA

V modeli su za Unicom, N su za Telecom, a U su za Mobile. Isto tako rade i Lenovo (t su modeli za Mobile, e za Telecom, a bez slova su za Unicom) i Yulong (Coolpad marka – 7xxx su za Unicom, 8xxx su za Mobile i 9xxx su za Telecom) i pretpostavljam Huawei. Kad smo kod poslednjeg, po meni su napravili katastrofalnu grešku što forsiraju svoj HiSilicon K3V2 čip koji je totalno poražen od strane MediaTekovih MT čipova. Ako nekog interesuje, ovo im je online prodavnica.

Malo "kopajući" sam naleteo na spominjani G'FIVE G9 fablet i pronašao da ima OV kamera senzor (dakle, jedan od ovih), a da je proizvođač ekrana AU Optronics. Na žalost, nema ništa o tome na sajtu jer AUO proizvodi sledeće mobilne ekrane: 4,3" (qHD), 4,5" (HD), 4,7" (HD), 5" (FHD) i 5,3" (qHD). Pretpostavljam da su ekrani u jeftinijim kineskim telefonima koji ističu da imaju LTPS ekran su najverovatnije AUO modeli. Vidim da ga ima Cubot One (HTC One klon). ZOPO C2 isto ima LTPS ekran. Ima i njega, ali ZOPO tvrdi da je Sharpov LTPS.

Koliko znam, glavni proizvođači mobilnih ekrana su Samsung, LG, AUO, Sharp i JDI (Japan Display).

Reklame

Sad malo drugačije stvari - malo kineskih reklama za V987 :smoke:.

"1 na 1" sa Huawei G700:
T2YfsCXglaXXXXXXXX_!!75859100.jpgT2LFkBXhRaXXXXXXXX_!!75859100.jpg

Reklama je tendeciozna :d zato što G700 ima 2 GB RAM-a, 8 GB ROM-a i kamera isto ima BSI senzor,
ali je napravljena tako da ističe prednosti V987 u prvi plan, a to su po reklami, baterija i cena.

Reklama za telefon i ekran:
T2bI9LXgVbXXXXXXXX_!!75859100.jpg

Moćni MediaTek čip (ovo je klasika za sve MT6589(T) modele :d):
T24wDnXntaXXXXXXXX_!!75859100.jpg

Kamera:
T2CmrrXkdXXXXXXXXX_!!75859100.jpg

Poslednja izmena:
Reklame - nastavak

Dimenzije i dizajn (suspension :d):
T2h_afXftcXXXXXXXX_!!75859100.jpg

Podrška za mreže:
T24EPoXhBaXXXXXXXX_!!75859100.jpg

Specifikacije:
T2p1LrXjFaXXXXXXXX_!!75859100.jpg

I nevezano za telefon, ako ne znate šta je root :whip::
T2uZUhXm0aXXXXXXXX_!!75859100.jpg

Meni je zanimljivo korišćenje engleskih reči u reklamama :p.

Nastava recenzije

Ekran

Volim da idem na 4pda.ru i čitam o drugim kineskim modelima (može se uvek nešto korisno saznati) i tako sam pročitao dosta poređenja među modelima jer ima dosta Rusa i Ukrajinaca koji stalno menjaju telefone – vole ljudi da eksperimentišu ;). Ugavnom, svi hvale ekran V987, da je zaista možda i najbolji od svih MT6589 modela i da su mu najpribližniji po kvailitetu ekrani na TCL S950 Idol X (koji je FHD i sam model je dosta skuplji) i Huawei G700 (opet skuplji model). To je sasvim u skladu sa onom ukrajinskom recenzijom (ostavio sam poređenje sa Oppo Find 5) da je ekran odličan.

Kamera i kamkoder

Ako još u vezi ekrana ima sumljičavih, na 4pda.ru uglavnom vidim da se hvali kamera da je bolja od MT6589 konkurencije. Ponoviću da nisam neki stručnjak, ali sam došao do sledećeg zaključka – kamera ili radi vrlo dobro do odlično ili je meh. Po meni je to problem u firmveru kamere. Lenovo Super Camera pomaže, iz mog iskustva, prilikom makro fotografisanja (na stranu što je uglavnom naprednija (manjka joj nekoliko AW modova)). Tu se baš vidi razlika u odnosu na AOSP kamera aplikaciju. Takođe, automatika kamere nije baš najbolja i najbolje je koristiti mod za datu situaciju. Nije praktično, ali tako se uglavnom mogu dobiti dosta dobre fotografije.

Ako neko hoće fotografije da skine u vidu fajla, nije problem, nabaciću na megu :).

Krenuću od makro fotografija. Po meni su odlične za telefon.

Od makro fotografisanja u automatskom modu nema ništa – dobije se sledeća muljavina
(kamera jednostavno ne zna da odradi makro fokus u automatskom režimu):

Noćne snimke sam već postavljao. Dodaću još dva. Po meni, dosta dobro.

I onda, fotografija u sumrak sa oblacima. Kvalitet je prilično loš.

Poslednja izmena:
Nastavak - kamera

Ili SBB "infrastruktura" – još dva izuzetno loša snimka u uslovima debelog hlada (senke).

Sad malo fotografije pod veštačkim svetlom.
Ova je velika skoro 4 MB. Po meni je dosta dobra jer se tekst može čitati prilikom višestrukog uvećanja.

I jedna (ispod)prosečna:

Pokušao sam sa panoramom. Dve fotografije, slične, a različite. Nisam baš najbolje "lepio" fotografije.

Još dve odlične fotografije (bilo je oblačno).

I onda izuzetno loša fotografije moje mačke.

Kamera - zaključak

Još dnevnih fotografija (sve u automatskom modu):

Napravio sam fotografiju sa Canonom Ixy 510 IS (japanska oznaka, u Evropi je Ixus 110 IS) i onda sa V987. Nije fer poređenje, ali čisto radi poređenja. Smanjio sam rezoluciju na Ixiju na 8 Mpx (13 Mpx mu je prava). Fotografija je veličine 2,23 MB dok je 2,7 MB na V987. Ako izuzmem da je fotografija na Ixiju evidentno preeksponirana, jednostavno je puno bolja (oštrina i količina detalja). ISO vrednosti i vreme ekpozicije nisu iste zato što su oba fotografisana u automatskom režimu. Odradiću napolju fotografisanje i namestiću da što više parametara bude isto.

Takođe sam primetio da većina loših fotografija imaju malu veličinu fajla (očigledan manjak detalja). Mislim da je zaista problem u firmveru kamere (postoje tri verzije) jer senzor (tvrdi se da je Sonijev) očigledno može da odradi odlično. Isti problem ima i Oppo Find 5 koji ima najbolji mogući Sonijev 13 Mpx senzor, pa mu opet fotografije kaskaju za Galaxy S4, Mi2S 32 GB i iPhone 5.

Dakle, senzor je sposoban, ali je problem u firmveru. Rešenje – ručno menjati modove za datu situaciju, kao i balans belog.

Video snimci će biti kasnije danas. Tu isto postoji jedan problem.

Poslednja izmena:
Vrh Dno