Šta je novo?

ZTE Grand X

Ja sam cuo od par ljudi koji se bave raznim "tehnickim" stvarima, da mnoge stvari stizu na nase trziste losijeg kvaliteta nego li u drugim zemljama evrope...
Od televizora, bele tehnike, pa dalje :)

to da kod nas dolazi sve sa nekom manom nije vest neka stvarno, to smo znali :)
ja ne znam dal se vi secate al tako je bilo sa nokia e52, sjajan telefon ali mts je dobio iz finske celu seriju felericnih telefona i bilo je jos gore od ovoga, daleko gore...

Iskreno ja nakon ovog najnovijeg telenor update-a više nemam problema. Telefon normalno radi, ulazi u deep sleep i poruke regularno stižu. Jedino je baterija i dalje slaba, izdrži tek jedan dan, a zbog toga mi se baš i ne gubi garancija. Sve u svemu, zadovoljan sam, ne toliko da bi bilo kome preporučio da kupi Grand X, ali dovoljno da ne mrzim sebe što sam ga kupio :)

Danas mi se žešće zabagovao telefon... Prvo se tokom noći ugasio sam od sebe, sa punom baterijom (dobro nisam zakasnio na posao), a od jutros luduje, pogledajte cpu usage, a skoro i da ga ne koristim...

uploadfromtaptalk1355580707761.jpg

Btw, ss je nakon tri restarta...

imam problem a ko će mi bolje pomoći od vlasnika grand X :d

kako da ispratim zbog koje app/procesa telefon ne ide u deep sleep ?

Evo jedan zanimljivi kod *983*0# , možete testirati display, , ringer, vibrate,senzors...

Udjite u Radio test i pogledajte za sms poruke, neko dovoljan strucan mozda moze da popravi problem sa porukama ??

Promeni mu ROM (SSSR) i opusti se...

Hoću prvo da vidim dokle mogu da se ćeram sa Telenorom/servisom :D. Dok god nema mogućnosti da se vrati zvanični ROM, ne želim da ga menjam jer gubim pravo na reklamaciju. Tek kad potrošim sve "legalne" mogućnosti, instaliraću drugi. Ili ću ga prodati... Ili razbiti o zid...

Ja bih samo hteo da se zahvalim svim ljudima koji su davali objasnjenja kako da se stvari dovedu u red. Inace sam uzeo telefon u VIP-u i imao silnih problema. Na kraju sam poslusao savete ispratio korake i sad sve sljaka kao nenormalno cak i baterija traje 4 dana. Telefon je postao odjednom fantastican. I da sem navedenih stvari ne znam iz kojih razloga sam morao rucno da skinem root manager i superuser aplikacije pre rutovanja. Jos jednom hvala drugarima! :D

Jel moze neko kome poruke kasne ili ne stizu, da proveri da li su mozda te poruke na sim kartici. Znaci da udje u poruke, podesavanja, upravljaj porukama na sim kartici. Slucajno sam malopre izbrisao poruke odatle, i dok su se brisale video sam na brzinu da tamo ima poruka koje uopste nisu procitane i nisu stigle na telefon. Moguce je da neke poruke stignu na sim karticu a ne na telefon pa zato i nema obavestenja o pristiglim porukama. Pokusavam na sve nacine da saznam zasto toliko kasne poruke, neke uopste i ne stignu kod mene pa bih bio zahvalan ako bi neko kome poruke kasne to i proverio na svom telefonu.

Maxo, fora je u tome da kad kasne poruke, kasne i u odlazenju, ukljuci delivery report pa vidi, nece ni da ih posalje onda,
to je bar bio slucaj kod mene jos onda kad su kasnile

Vi ste opasno zakasali sa tim porukama.

Probajte ovako:

Uzmite nek drugu karticu npr običnu pripaid telenor, instalirajte npr go sms , uključite 2g da bude stalno pa istestirajte malo telefon.

Probajte da sami sebi pošaljete poruku, vidite da li stiže , isprobajte da pošaljete na neki telefon koji je u vašoj blizini i vidite da li odmah stiže.

Drugi savet ne znam koji može biti. Kartica , 3g mreža ili sms aplikacija to je 100% problem.

Nikad nisam imao problem sa odlaznim porukama, delivery report je uvek ukljucen i poruke normalno salje. Znam, jer x puta posaljem poruku na drugi telefon pa posle uzvratim poruku sa tog telefona na moj telefon a poruke nema. Nekad poruke kasne, nekad stizu normalno. Nekako kao da se neka cashe memorija napuni pa onda zeza telefon. Problem sam resavao sa brisanjem cashe ( all-in-one-toolbox, android assistant), pa zatim cackanjem oko mreza ( manuelnim biranjem dostupnih mreza - Telenor 2g ) i restartom telefona. Poruke nakon restarta pocnu da stizu posle nekog vremenna, mozda 10 - 20 min. Mreza je uvek na 2g. A probao sam i druge aplikacija za sms: chompSms i jos jednu nemogu da se setim tacnog naziva, a sada viber. Sim kartica je ona crna iz telenora, uzeta decembra prosle godine i za to vreme promenila 2 samsunga ( fit i mini ) i nisam imao nikada kasnjene poruka. Telefon nije rutovan i ima fabricki software b06. Novi software malo je poboljsao bateriju, ali sms nije.

Jel moze neko kome poruke kasne ili ne stizu, da proveri da li su mozda te poruke na sim kartici. Znaci da udje u poruke, podesavanja, upravljaj porukama na sim kartici. Slucajno sam malopre izbrisao poruke odatle, i dok su se brisale video sam na brzinu da tamo ima poruka koje uopste nisu procitane i nisu stigle na telefon. Moguce je da neke poruke stignu na sim karticu a ne na telefon pa zato i nema obavestenja o pristiglim porukama. Pokusavam na sve nacine da saznam zasto toliko kasne poruke, neke uopste i ne stignu kod mene pa bih bio zahvalan ako bi neko kome poruke kasne to i proverio na svom telefonu.

Sad sam proverio poruke na sim kartici i nasao poruke za koje ljudi kazu da su mi poslali a ja im nisam odgovorio...Kako sad podesiti da ne stizu na SIM karticu...

Gde vam se nalaze brojevi ? Meni na google, nemam na sim kartici kontakte .

Ne znam da li je imao probleme neko sa Vip karticom, koliko vidim svi su sa telenora koji imaju problem.

Poslednja izmena:
Sad proverio za kontakte, samo 6 su na sim ( sa kojima i nemam komunikaciju), svi ostali su na google. Stvarno, da li se moze nekako podesiti da poruke ne stizu na sim?

Imaš onu crnu karticu iz telenora ?

Ima ta kartica možda neki sim menu ?

Probali ste telefon sa drugom karticom ?

Poslednja izmena:
Da, u pitanju je crna kartica, stara godinu dana. Pre ovog telefona koriscena je godinu dana u galaxu fit-u i nisam imao problem sa porukama. Neznam na sta mislis pod sim menu, osim ako ne mislis na sim toolkit ( gde ima onaj Platimo, mSertifikat i ostali servisi - ne koristim te usluge )...Bio sam prijavljen kod prodavca u telenoru na Platimo sertifikat kad sam uzimao prethodni telefon, ali to nikad nije ni aktivirano jer nisam prikupio dovoljno podataka i papira za tu uslugu...
Nisam probao telefon sa drugom karticom jer ova kartica mi ranije nije pravila problem, ali ajde da otklonim i tu sumnju ubacicu drugu karticu u taj telefon da proverim.

Kod mene je stara bela kartica i nemam kontakata na kartici...sto se tice odlaznih poruka, sve je ok...probao sam i sa go sms ali nista se nije promenilo...

ja cu samo reci da generalno android ics se nesto 'slabo' pokazao popularnim i veoma brzo posle njega su izbacili jb,
tako da mozda je sam android 'felerican' pomalo ? :)

@maxa007

Javi da li se nastavio problem sa novom karticom .

Moze li mi neko reci kako se odkljucava u sim-free ovaj fon? Da nejurim po predhodnim stranicama zanima me samo jel moze? Hvala!

Sad sam proverio poruke na sim kartici i nasao poruke za koje ljudi kazu da su mi poslali a ja im nisam odgovorio...Kako sad podesiti da ne stizu na SIM karticu...

Evo i ja sam sad proverio to kad ste pomenuli. Doduse nisam imao problema da mi ne stizu poruke ali sam nasao dve neprocitane poruke na sim kartici. Gledao sam po podesavanjima da iskljucim da ne cuva na SIM ali nisam nigde nasao. Ako neko zna, neka napise. Interesuje me jos i kako sa tim kontaktima na googlu. Ja kad udjem u gmail na kompu, imam kontakte ali ih nemam sve kao u telefonu. Kako to da sinhronizujem i da li ako ubacim u neki drugi android telefon karticu, on automatski sinhronizuje kontakte prilikom log-a?

Definitivno poruke stizu, ali ne na telefon nego na SIM karticu. Taman resio da ubacim drugu karticu da testiram kasnjenje poruka, i reko ajd po poslednji put da posaljem par poruka ( pre nego sto promenim karticu ) na moj broj i poruke ne stizu. Udjem u telefon, u poruke gde stoji broj sa kojeg sa poslao poruke i poruka nema. Udjem u SIM karticu kad ono tamo stoje 3 neprocitane poruke. Jedna je stigla i na telefon i na karticu a druge dve na SIM karticu, sto znaci da poruke stizu, ali se nezna kad ce i koja gde da stigne.

Izgleda da ništa nije slučajno...

Danas mi se žešće zabagovao telefon... Prvo se tokom noći ugasio sam od sebe, sa punom baterijom (dobro nisam zakasnio na posao), a od jutros luduje, pogledajte cpu usage, a skoro i da ga ne koristim...

Pogledajte prilog 102695

Btw, ss je nakon tri restarta...

Telefon je nastavio da mi se ovako ponaša, plus što je počeo da zakucava i nevezano za pozive, da bi sinoć, god have mercy on its soul, i konačno ispustio dušu... Crko namrtvo.

Ima li još neko ko misli da je u pitanju bio samo loš ROM? Ili je ipak do telefona, tj. hardvera?

Pa sto ga ubi?
Izgleda da treba pod hitno naci nacin da se vratimo na Telenorov rom zbog garancije :(

Vrh Dno