Šta je novo?

ZTE Grand X

Ma slavim dan kad sam ga kupio i ubacio ruski rom, odlican telefon za ove pare :) nisu mi zakasnele poruke ima vise od mesec dana :)

Ma slavim dan kad sam ga kupio i ubacio ruski rom, odlican telefon za ove pare :) nisu mi zakasnele poruke ima vise od mesec dana :)

A i kod mene je dexovan ruski rom, ali su pocele poruke da kasne pa cak zna i da prima jednu poruku 3-4 puta koja je poslata prsthodni dan i vec jednom primljena...valjda ce, ako ga bude bilo, sa JB biti bolje

Aman, zapeli ste sa tim kasnjenjem poruka kao da je do telefona, a ja cu odmah da vam kazem da sam siguran da nije.
Imao sam HTC Sensation 4G vise od godinu dana i uzeo sam ga u USA. Probleme sa kasnjenjem poruka sam imao na njemu i to je jedno vreme postalo nepodnosljivo! Prilikom kupovine ZTE Grand X, u pocetku je sve bilo ok, dok nisam stavio jedan antivirus program koji radi super, ali sam primetio da od dana kad je instaliran, meni poruke kasne ili ne stizu. Obrisao sam ga nakon par dana i iz momenta mi je stiglo jedno 10 sms-a. A, da, isti taj antivirus sam imao i na HTC (LOOKOUT ANTIVIRUS i bio je legalan proizvod, nije neki blackmarket editon). Sve u svemu, nema potrebe da toliko pljujete ovaj telefon, jer evo, ja cu vam reci da ja imam telenorov rom koji je update-ovan na poslednji ovaj update od pre nedelju dana i da mi radi super. Mislim da mu je i rad baterije optimizovan, te drzi nesto duze. Nema da mi se gasi, da baguje, poruke mi najnormalnije stizu. Jedino mu je kamera po mraku diskutabilna. Ostalo je sve ok. Za te pare, mislim da nema mesta losim komentarima. Stvarno ne planiram da ga prodajem, da bih dodavao po 100-200 evra za maltene isto. To je bacanje para. Realno, skroz dobar telefon sa apsolutno razumnom cenom. Pa, ko voli, nek' izvoli. Meni radi odlicno i nemam razloga da ubacujem ruske romove. Zao mi je sto ostali imaju problema, ali evo, ni brat, ni ja, nemamo. Imamo Grand X obojica.

E neka si nam rekao... A šta ćemo sa nama koji nemamo instaliran taj program? E pa ja tvrdim da jeste do telefona. Ista sim kartica u drugom Android telefonu radi bez ikakvih problema, a sms poruke su mi kasnile i na fabrički resetovanom telefonu.

Telefon je u teoriji odličan, ali su očigledno pojedini primerci jako bagoviti. Ma odličan je telefon kojem moram posle svakog trećeg poziva da čupam bateriju... idila... I šta ste se vezali za njega, kao majku da vam psujemo kad ga kritikujemo? Telefon kô telefon, nekom je dobar, nekom nije. Meni nije. Dve osnovne funkcije (sms i pozivi) mu ne rade kako treba, šta dalje da pričam...

Aman, zapeli ste sa tim kasnjenjem poruka kao da je do telefona, a ja cu odmah da vam kazem da sam siguran da nije.
Imao sam HTC Sensation 4G vise od godinu dana i uzeo sam ga u USA. Probleme sa kasnjenjem poruka sam imao na njemu i to je jedno vreme postalo nepodnosljivo! Prilikom kupovine ZTE Grand X, u pocetku je sve bilo ok, dok nisam stavio jedan antivirus program koji radi super, ali sam primetio da od dana kad je instaliran, meni poruke kasne ili ne stizu. Obrisao sam ga nakon par dana i iz momenta mi je stiglo jedno 10 sms-a. A, da, isti taj antivirus sam imao i na HTC (LOOKOUT ANTIVIRUS i bio je legalan proizvod, nije neki blackmarket editon). Sve u svemu, nema potrebe da toliko pljujete ovaj telefon, jer evo, ja cu vam reci da ja imam telenorov rom koji je update-ovan na poslednji ovaj update od pre nedelju dana i da mi radi super. Mislim da mu je i rad baterije optimizovan, te drzi nesto duze. Nema da mi se gasi, da baguje, poruke mi najnormalnije stizu. Jedino mu je kamera po mraku diskutabilna. Ostalo je sve ok. Za te pare, mislim da nema mesta losim komentarima. Stvarno ne planiram da ga prodajem, da bih dodavao po 100-200 evra za maltene isto. To je bacanje para. Realno, skroz dobar telefon sa apsolutno razumnom cenom. Pa, ko voli, nek' izvoli. Meni radi odlicno i nemam razloga da ubacujem ruske romove. Zao mi je sto ostali imaju problema, ali evo, ni brat, ni ja, nemamo. Imamo Grand X obojica.

Niko ovde ne krivi telefon za kasnjenje poruka, vec ROM u kom s enajverovatnije nalazi taj bug. A sto se tice tog programa koji pominjes, izgleda da ga jedini ti imas instaliranog :D
Nadamo se da ce neki novi ROM da to ispravi jer zakucavanje posle poziva i kasnjenje poruka vec poci jer vec pocinje da iritira...

Ja ga krivim jer je za mene telefon celina hardvera i softvera, baš me briga šta od toga nije ispravno...

Nemam problem sa telefonom radi ok :)

E neka si nam rekao... A šta ćemo sa nama koji nemamo instaliran taj program? E pa ja tvrdim da jeste do telefona. Ista sim kartica u drugom Android telefonu radi bez ikakvih problema, a sms poruke su mi kasnile i na fabrički resetovanom telefonu.

Telefon je u teoriji odličan, ali su očigledno pojedini primerci jako bagoviti. Ma odličan je telefon kojem moram posle svakog trećeg poziva da čupam bateriju... idila... I šta ste se vezali za njega, kao majku da vam psujemo kad ga kritikujemo? Telefon kô telefon, nekom je dobar, nekom nije. Meni nije. Dve osnovne funkcije (sms i pozivi) mu ne rade kako treba, šta dalje da pričam...

Testirao si na istoj verziji Androida?

Hoćeš da kažeš da na svakom 4.0.3. Telenorove poruke kasne, te da nije do telefona, već do verzije OS-a?

Sigurno je neka veza sa telefonom *** :)

Ako meni nikad nista nije bilo na :
htc wildfire, htc explorer, htc desire hd, htc sensation
pri tom svi rutovani, razne verzije probane od 2.3 pa 4.1, sa istom karticom. Onda mora da bude da je nesto do ZTE Grand X, sta i kako ne znam, al logicnije objasnjenje nemam :)

Ja sam nosio telefon na servis jer mi se gasio sam od sebe,i oni su kao reintalirali nesto al kad su mi vratili opet mi se isto desavalo,tako da sam im ja opet poslo na servis i sad su mi zamenili maticnu plocu i sada leti.Vec nedelju dana se nije ugasio i sve radi kao treba.Tako da bi vam preporuciju da ga vracate u servis sve dok ga ne poprave :D

Niko ovde ne krivi telefon za kasnjenje poruka, vec ROM u kom s enajverovatnije nalazi taj bug. A sto se tice tog programa koji pominjes, izgleda da ga jedini ti imas instaliranog :D
Nadamo se da ce neki novi ROM da to ispravi jer zakucavanje posle poziva i kasnjenje poruka vec poci jer vec pocinje da iritira...

Moj drug se meni zali kako mu ne stizu sms-ovi, a ima Note 1. Ne znam sta je u pitanju, ali definitivno se nesto desava. A ja sa mojim ZTE-om likujem. :D

Ja sam nosio telefon na servis jer mi se gasio sam od sebe,i oni su kao reintalirali nesto al kad su mi vratili opet mi se isto desavalo,tako da sam im ja opet poslo na servis i sad su mi zamenili maticnu plocu i sada leti.Vec nedelju dana se nije ugasio i sve radi kao treba.Tako da bi vam preporuciju da ga vracate u servis sve dok ga ne poprave :D

Koji crni servis kad samo ubacili custom romove i time izgubili garancije

Ja recimo nisam hteo da se upustam u menjanje ROM-a, upravo zbog garancije. Pretpostavljao sam da je prvobitni telenorov ROM bio los, ali i da ce nakon odredjenih update-a sve biti na svom mestu. Meni sad stvarno super radi, jako sam zadovoljan. U pocetku je radio ok, zatim nakon update na B05 (koliko se secam), poceo je da se gasi nakon razgovora ili da vrlo cesto totalno ubaguje i bilo je po 10 dana zaredom kad sam morao da mu vadim bateriju i vracam je, samo da bih mogao da ga koristim. Napokon, od kad je ovaj poslednji izasao, da kucnem u drvo :p , sve je ok.
Ne znam samo da li ce ikada, mada sumnjam, biti u mogucnosti da se flashlight osposobi za upotrebu Flashlight programa.

Poslednja izmena od urednika:
Ja i dalje imam problema vezano za poruke. Nekad rade, nekad ne. Ukoliko namestim da rade pa restartujem telefon, bilo softverski bilo cupanjem baterije ( zbog blokiranja telefona) poruke ne stizu. Jedini resenje mi je da ukoliko rade poruke da telefon ne gasim niti restartujem. pre nekoliko dana desilo mi se 3 dana zaredom da se telefon ukoci. nisam cupao bateriju vec sam cekao da se sam odblokira, i uspeo je sam mozda posle pola sata ili sat vremena da se otkoci ( ostavim ga zablokiranog i sam se odblokira) ...

A kako si podesavao da ti rade poruke?
Stvarno se odblokira, moram to pokusati sledeci put...

Poslednja izmena od urednika:
uglavnom sam cackao oko mreza, restartujem telefon pa izaberem automatski da se konektuje odgovarajucu mrezu, bilo rucnim biranjem dostupnih mreza bilo automatskim, i mozda iskljucivanjem 3g mreze, pa neka od tih kombinacija i upali, samo treba naci pravi redosled. A za blokiranje kad se desi, uglavnom se desavalo dok sam na polu pa ne stignem da izvadim bateriju vec vratim u futrolu. kasnije kad izvadim telefon ( a zaboravim da se ukocio) vidim on radi. jednom mi je izbacii neku poruku ali se ne secam sta je bilo.

Vidis, sad mi nesto pade na pamet da mi nisu kasnile poruke, koliko se secam, dok sam bio samo na 2G...Sad sam stavio na 2G pa cu videti kakvo je stanje

EDIT: Izgelda da ipak ne postoji pravilo...Postavio sam da koristi samo 2G mrezu posle restarta i poslata poruka je stigla odmah, ali su poruke stizale i kada sam vratio na 3G.

Poslednja izmena:
A kako objasnjavate da je to do hardware-a to sto nekad rade a nekad ne?
Sigurno je neka kombinacija sim kartice / androida ovog / operatera
Ja kad sam uzimao telefon prebacio sam se iz MTS-a u telenor i dali su mi njihovu crnu karticu, sa porukama sam imao jednom ozbiljnije problem i to u samom pocetku
i drugi put pre tacno mesec dana ali trajalo je 1h mozda i od tad vise nikad ( da ne cuje zlo :D ).

To dok je bagovao najvise bio je Telenor, ovo posle kad mi je samo na sat-dva pravio problem bio je UK onaj,
a trenutno mi je Zexov RUS b05 ako se tako zove :p

TREBA MI Pomoc prijatelja :D. Preko app stora sam instalirao neku aplikaciju sa HD wallpaperima i tom prilikom sam brzopleto omogucio da mi stizu neke glupe reklame (glupi adveertajzing pojavi mi se zvezdica u gornjem delu ekrana) kojih ne mogu da se otarasim iako sam uninstal app. nemogu da onemogucim da mi stizu glupe reklame sta da radim da li da uradim reset na fabricko podesavanje ili sta mi je ciniti ne mogu da pronadjem tu app koja radi u pozadini i i dovlaci mi smece koje me ne interesuje.

Probao sam ali nije pronashao nikakav airpush. Ponovo sam instalirao app koja mi je donela taj nesretni airpush i tamo sam otishao na airpush stranu i opt-out sam uradio nadam se da je sad ok mada može i manualno da se ukucaju IMEI/MEID/ESN. Nadam se da sam uspeo da odradim da mi više ne dolaze reklame, javim ako nisam uspeo.

Meni su opet počele da kasne poruke a baš je lepo radio posle apdejta na B06. I deep sleep o sve samo počinju opet poruke da me zezaju. Koliko vremena treba da oni završe šta god to rade u servisu?

Evo docimer moj iz doma je isto iz telenora preko paketa uzeo ZTE Grand X, ne da mi da ga rootujem :)

Al on od kada ga je uzeo nema covek problema nikakvih, ali bukvlalno nikakvih, juce sam bas proveravao karticu,
ima onu crnu SIM karticu kao i ja i u istom smo paketu.
Baterija je onako, prosek, ali je ubedljivo duplo bolja nego na mom telenor romu dok ga nisam rutovao.
Ovako ljudi kada sve radi kako bi i trebalo da radi, telefon je za ove pare perverzija. :)
Ne kasne mu poruke, ne gasi se sam, posle poziva sve normlano, jos nije zakucao ni jednom, pici samo :)

Pa to je to, neki primerci su sjajni, praktično bez mane, a neki su kriminalni, pa kako kome zapadne...

*** mozda sam trebao da budem uporan, pa ako treba i 5 puta da ga nosim u Telenor, dok ga ne zamene valjanim primerkom, al nemadoh zivaca :)

Dešava se tako da stignu neke felerične serije, izgleda je Telenoru baš zapala takva.

Vrh Dno