Šta je novo?

ZTE Grand X

Nisam nesto specijalno vican u rootovanju, flashovanju itd.. pa samim tim ne znam kako bih drugacije mogao da koristim ovaj telefon ako ga ostavim sa stock rom-om

Ovo rutovanje i flešovanje ti je bukvalno jedan klik. Nije kao kod nekih modela gde trebaš da proučiš dosta pa rutuješ.

Ako se odlučiš, pitaj slobodno. Dobar je telefon , samo je problem ovaj očajan telenorov rom. Možeš i da čekaš neki novi telenor update ali ko zna kad će i da li će rešiti sve probleme.

Možda je i izašao neki novi telenor update , nisam u toku. Vidim da je većina ovde ubacila uk i ru rom. Neka provere ovi koji imaju telenor rom.

Poslednja izmena:
Ja ne zalim sto sam ga kupio stvarno, ne znam za ostale, samo kad bih jos resio to sa porukama da stizu stalno, bio bi najjaci telefon ikada

Ni ja takođe ne žalim što sam kupio ovaj telefon btw ja nemam nikakav problem sa porukama

Nisam nesto specijalno vican u rootovanju, flashovanju itd.. pa samim tim ne znam kako bih drugacije mogao da koristim ovaj telefon ako ga ostavim sa stock rom-om

Sve se svodi na par unesenih brojevnih komandi u konzolu, kada to proces zahteva...Samo sve sto radis, radis na sopstvenu odgovornost kao i svi mi. Sto se tice pomoci, mozes napisati kad ces da flashujes i ja cu biti online pa pitaj sta ti treba

ok hvala vam puno u svakom slucaju.
Sta bi ja trebalo da uradim odmah posle kupovine ?

ok hvala vam puno u svakom slucaju.
Sta bi ja trebalo da uradim odmah posle kupovine ?

Skineš sa play stora aplikaciju cpy spy za početak i pomoću nje proprati ponašanje procesora.

Ako je više od 90% deep sleep( ovo se odnosi na period kad je izgašen ekran i kad ga ostavljaš duže, npr preko noći.) u toj aplikaciji onda je ok. Koristiš telefon prvih par dana pa vidi ponašanje baterije i da li ima nekih problema sa zamrzavanjem.

Ako je trajanje baterije očajno i ne ide u deep sleep onda možeš da kreneš u rutovanje i ubacivanje nekog roma.

Ali pro istestiraj telefon bar dva punjenja i prati preko cpy spy kao što sam ti rekao.

Poslednja izmena:
Je li koristis neki luncher ili program za poruke?

sve aplikacije
Adobe reader, BSPlayer, Dead Trigger ( igrica ), GPS Status, iFishing Lite (Igrica), Legendary Heroes (Igrica), Messanger (fejsbuk), Qr Barcode Scanner, Rom Manager, Top Eleven (Igrica), Igo, Pimp My Rome, SetCPU, Root Browser Lite, Sperm wars (igrica), Swapper 2, Chrome, CPU Spy, BusyBox, Adobe Flash Player 11.1, 111 Meni

i to je to
edit] da napomenem da se ne desava to stalno i da je veoma retko i da pritom kad provalim da ni restart ne pomaze ni nista

Poslednja izmena:
sve aplikacije
Adobe reader, BSPlayer, Dead Trigger ( igrica ), GPS Status, iFishing Lite (Igrica), Legendary Heroes (Igrica), Messanger (fejsbuk), Qr Barcode Scanner, Rom Manager, Top Eleven (Igrica), Igo, Pimp My Rome, SetCPU, Root Browser Lite, Sperm wars (igrica), Swapper 2, Chrome, CPU Spy, BusyBox, Adobe Flash Player 11.1, 111 Meni

i to je to
edit] da napomenem da se ne desava to stalno i da je veoma retko i da pritom kad provalim da ni restart ne pomaze ni nista

Sta ce ti Adobe reader kad imas x-office u ruskom romu...gps status isto milsim da ti ne treba ako si odradio gps fix...mada ni jedan od ovih programa nema dodira sa porukama tako da ne bi trebalo da je zbog njih...Mislio sam da li koristis neki program za poruke, ali koliko vidim, ne koristis...

Skineš sa play stora aplikaciju cpy spy za početak i pomoću nje proprati ponašanje procesora.

Ako je više od 90% deep sleep( ovo se odnosi na period kad je izgašen ekran i kad ga ostavljaš duže, npr preko noći.) u toj aplikaciji onda je ok. Koristiš telefon prvih par dana pa vidi ponašanje baterije i da li ima nekih problema sa zamrzavanjem.

Ako je trajanje baterije očajno i ne ide u deep sleep onda možeš da kreneš u rutovanje i ubacivanje nekog roma.

Ali pro istestiraj telefon bar dva punjenja i prati preko cpy spy kao što sam ti rekao.

hvala druze

Sta ce ti Adobe reader kad imas x-office u ruskom romu...gps status isto milsim da ti ne treba ako si odradio gps fix...mada ni jedan od ovih programa nema dodira sa porukama tako da ne bi trebalo da je zbog njih...Mislio sam da li koristis neki program za poruke, ali koliko vidim, ne koristis...

Adobe imam jos od prvog dana, radim backup aplikacija stalno kad menjam romove, pa mi to sve stoji jos od Telenor Roma

Možda je problem sa porukama ili pozivima oko 2g-3g mreže.

Čuo sam da neki imaju problem dostupnosti kad su na 3g mreži.

Da li vam se dešava taj problem sa porukama kada ste na wi-fi ili niste priključeni na net ?

Možda je problem sa porukama ili pozivima oko 2g-3g mreže.

Čuo sam da neki imaju problem dostupnosti kad su na 3g mreži.

Da li vam se dešava taj problem sa porukama kada ste na wi-fi ili niste priključeni na net ?

Mogu sa sigurnoscu da ti kazem da sam zadnji put kad sam imao problem sa porukama (prosli petak) bio na internetu, pisalo je gore h ( jel to 3g ? :D )

Mogu sa sigurnoscu da ti kazem da sam zadnji put kad sam imao problem sa porukama (prosli petak) bio na internetu, pisalo je gore h ( jel to 3g ? :D )

To je to, najverovatnije je to problem. Mada sam video da su se mahom žalili na mts, izgleda je i kod telenora problem.

Neka se jave još ljudi ako imaju ovaj problem da utvrdimo :)

ja sam imao isti problem sa telenorovim romom, otkako sam ubacio ru rom sto je zex postavio sve za sada radi mnogo, mnogo bolje cak mi i baterija osetno duze drzi a poruke stizu normalno

ja sam imao isti problem sa telenorovim romom, otkako sam ubacio ru rom sto je zex postavio sve za sada radi mnogo, mnogo bolje cak mi i baterija osetno duze drzi a poruke stizu normalno

Ru rom je odličan , baterija fenomenalna, nisam imao nikakav problem.

Mislim da problem sa porukama nije do roma, kod nekih je problem bio i na ovom ru i na telenor romu.

Kao što rekoh, moguće je da je problem do mreže, odnosno 3g signala .

Kupio sam danas ovaj telefon u telenoru, zanima me sta bih sve na pocetku trebao da uradim sve osim instaliranja programa cpy spy. Video sam da su bile price oko nekih novih softvera i tako to, pa bih bio zahvalan ukoliko bi neko mogao da mi malo objasni i uvede u tu pricu sta bih trebao da uradi.
Unapred hvala :)

Kupio sam danas ovaj telefon u telenoru, zanima me sta bih sve na pocetku trebao da uradim sve osim instaliranja programa cpy spy. Video sam da su bile price oko nekih novih softvera i tako to, pa bih bio zahvalan ukoliko bi neko mogao da mi malo objasni i uvede u tu pricu sta bih trebao da uradi.
Unapred hvala :)

Pa kao sto si vec video iz prethodnih poruka, za pocetak stavi CPUSpy i istestiraj ga par dana tako...Ako budes imao problema sa baterijom (a najverovatnije hoces), onda se bacis na rootovanje i flashovanje telefona...I naravno sve to radis na svoju odgovornost i sa znanjem da gubis garanciju

Tako je iscitaj "sve", mnoge stvari su po sto puta ponovljenje i to je to. ;)

Predlozio bih da moderator u prvi post na forumu ubaci:

1. Upustvo za rootovanje
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?290667-ZTE-Grand-X&p=3054721&viewfull=1#post3054721
2. UK v3 rom
http://www.modaco.com/topic/358583-rom-zte-grand-x-uk-stock-rooted-signed-v3-ota-updated-10-27/
3. preradjeni ru ROM
Evo ruski B05 rom: https://docs.google.com/open?id=0Bx5IWfubleU5OTBBOFkzemt3aU0

Rom je rootovan i deodexovan i ubacene su poslednje Google aplikacije. Malo je i unapredjen gps.conf fajl, tako da je gps brzi i fix je stabilniji sa 10-11 satelita. Pre flesovanja je potrebno formatirati /system, /cache, /dalvik-cache i /zteconfig. Posle flesovanja, kada krenete reboot system, recovery ce vas pitati da popravi root. Odgovorite sa Yes. Prvi boot ce trajati par minuta. Provereno radi na CWM recovery, za stock recovery nisam siguran.

Odricem se odgovornosti za sve sto moze da se desi sa vasim telefonom.

Sto se tice SMS-a, kasni mi, ne znam kad, ne znam kako, sta izazove to kasnjenje, ali desi se da sms od 21h tek mi stigne u toku noci i sl...

Tako je iscitaj "sve", mnoge stvari su po sto puta ponovljenje i to je to. ;)

Predlozio bih da moderator u prvi post na forumu ubaci:

1. Upustvo za rootovanje
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?290667-ZTE-Grand-X&p=3054721&viewfull=1#post3054721
2. UK v3 rom
http://www.modaco.com/topic/358583-rom-zte-grand-x-uk-stock-rooted-signed-v3-ota-updated-10-27/
3. preradjeni ru ROM

Sto se tice SMS-a, kasni mi, ne znam kad, ne znam kako, sta izazove to kasnjenje, ali desi se da sms od 21h tek mi stigne u toku noci i sl...

I mozda da ubaci pod tackom 2. (pa bi se poslednje dve pomerile na dole) upustvo za instalaciju CMW Recovery-ja http://www.modaco.com/topic/358583-rom-zte-grand-x-uk-stock-rooted-signed-v3-ota-updated-10-27/#entry2041387

Sto se tice poruka mislio sam da sam ga resio deinstaliranjem programa juice defendera, ali danas su mi opet kasnile poruke. Dok sam imao taj program poruke mi nisu stizale sve dok ne restartujem telefon. Po uklanjanju programa i stavljanja da telefon koristi samo 2G mrezu, poruke su pocele da pristizu normalno sve do danas, znaci nekih 2 nedelje je radilo skroz normalno. Naime sinoc kasno sam odradio root ( samo zbog koriscenja jednog programa a koji zahteva root ) i od danas poruke mi nisu stizale ( stigla a upucene su 8 poruka ), bez obzira sto sam par puta restartovao telefon. Morao sam da uklonim root i poruke su posle nekih 15 min pocele da stizu...Od launchera koristim samo Nova launcher ( po preporuci sa foruma ). O cemu se radi vise ne kapiram...

Pomenuo sam problem sa deep sleep režimom telenorovoj podršci, oni su se zainteresovali i odgovorili da sam ja prvi koji je prijavio takav problem. Zamolio bih Vas da na e-mail: [email protected] uputite vaša iskustva u korišćenju ovog aparata kako bi nadležni u telenoru bili što potpunije informisani.

Pomenuo sam problem sa deep sleep režimom telenorovoj podršci, oni su se zainteresovali i odgovorili da sam ja prvi koji je prijavio takav problem. Zamolio bih Vas da na e-mail: [email protected] uputite vaša iskustva u korišćenju ovog aparata kako bi nadležni u telenoru bili što potpunije informisani.

Dosta ljudi nema pojma šta je deep sleep a ostali su sami rešili problem. Ovaj telenor rom je mazohizam koristiti, ko će da čeka da oni to srede.

Ja ću da čekam, a ako svi budemo imali taj stav i niko ne bude preduzeo ništa, ništa se neće ni desiti.

Problem je što oni nisu ni istestirali ovaj njihov rom.

Da su imali volju da to ozbiljno urade odmah bi uvideli probleme sa baterijom .

Sto se tice poruka mislio sam da sam ga resio deinstaliranjem programa juice defendera, ali danas su mi opet kasnile poruke. Dok sam imao taj program poruke mi nisu stizale sve dok ne restartujem telefon. Po uklanjanju programa i stavljanja da telefon koristi samo 2G mrezu, poruke su pocele da pristizu normalno sve do danas, znaci nekih 2 nedelje je radilo skroz normalno. Naime sinoc kasno sam odradio root ( samo zbog koriscenja jednog programa a koji zahteva root ) i od danas poruke mi nisu stizale ( stigla a upucene su 8 poruka ), bez obzira sto sam par puta restartovao telefon. Morao sam da uklonim root i poruke su posle nekih 15 min pocele da stizu...Od launchera koristim samo Nova launcher ( po preporuci sa foruma ). O cemu se radi vise ne kapiram...

Ja nemam problem sa kasnjenjem poruka...Kod mene stignu pre slanja http://prntscr.com/k5wy2

Vrh Dno