Šta je novo?

ZTE Grand X

Sa verzijom b05 više nemam root, pa sam pokušao opet na isti način ali sada ne prolazi. USB debuging mode više ne postoji u Developer options. Implicitno se izgleda uključuje pa root polazi ali ne obavlja posao.

Nemam ni ja root . Stvarno je glupost, možda jedino reset neki da padne.

Sto se tice USB debugging-a, na verziji B05 potrebno je izabrati opciju "Connect to PC Software" i USB Debugging ce automatski biti ukljucen. Cheers ;)

odneo sam ga danas,sad cekam, verovatno ce mi ga zameniti u svakom slucaju javljam sta je bilo...

Sta si naveo kao razlog za popravku i kod mene se sve isto desava. ja sam ga uzeo pre 7-8 dana i odmah je bio na B05 i opet mi je ponudio ona dva update-a i tako u krug ja sam zadrzao onaj od 3.51Mb posto mi je njega prvo ponudio sada kaze da je software up to date :) ko zna o cemu se tu radi. verovatno cu i ja da nosim na reklamaciju posto ovako ne ide pa zato pitam razlog sta si naveo. Pozdrav i hvala

Poslednja izmena:
I ja sam odneo na reklamaciju, a u prilogu sam im dostavio poseban spisak uočenih kvarova, cca 8 stavki :d. Sad ćemo da vidimo šta će da kažu...

Ovaj telenorov rom je katastrofa , većina problema potiče odatle. Neko ima više , neko manje problema.

Ja flešnuo onaj uk i telefon je procvetao :)

Pozz svima prvi put sam ovom forumu,uzo sam zte grand x prosli petak i sutra dan mi se telefon par puta ugasio sam od sebe,pa sam moro vaditi bateriju da bi ga upalio.To se isto desavalo i u nedelju pa sam pa sam ga u ponedeljak vratio u telenor da vide sta je to,i da baterija mi je u nedelju trajala svega 4 sata ,a samo po sata sam ga koristio..Sve sam to naveo tamo u telenoru sad cekam da me zovu,javljam vam kad mi stigne :D Inace telefon mi se mnogo svidja,lepo izgleda,lepo lezi u ruci,sve lepo radi,ne koci mi nista ,prosto sve leti,i kamera ja za moju upotrebu odlicna.Samo me jebalo to sa baterijom i gasenjem,nadam se da ce to srediti ovi iz telenora.

pa i ja bih vrlo rado probao taj UK Rom nego jel ima resenja za vracanje originalnog u slucaju nekog normalnog i dobrog update-a.
a jel ima neki recovery koji dobro radi pa bar tu da napravimo backup ovog telenorovog. jel radi ovaj sa Uk sajta negde sam procitao da ne radi restore?

Ja se na Telenorov ROM ne vracam makar i izbacili taj famozni update ;)
Jel radio neko OTA update na UK rom i kako je proslo?

nisam primetio nešto posebno da se više zapucava no obično kao svi telefoni sa droid platformom. Da li si rutovao telefon?

Nisam rootovao telefon, padalo mi je na pamet, al reko necu zbog garancije. Nadam se da ce telegnjur izbaciti neki update da rese stvari. Posto je dual core, bilo bi fenomenalno da nam napenale telefone na JB. A ti si ga rootovao? Citao sam tu po forumu malo, instalirao sam CPU SPY. Bilo je scena da mi se telefon zakucavao na 1000 MHz-a..nije isao u deep sleep, ali su se stvari popravile. Ide u deep sleep redovno, a ostatak vremena je vecinom na 216 MHz-a.

Daj spisak kolega da prepisemo za shesticu/dvojku :d I sta su bastardi rekli? Kada ga vracaju? Da znam koliko cu se druziti sa praistorijskom N70 iz garaze :smoke:

Nisam rootovao telefon, padalo mi je na pamet, al reko necu zbog garancije. Nadam se da ce telegnjur izbaciti neki update da rese stvari. Posto je dual core, bilo bi fenomenalno da nam napenale telefone na JB. A ti si ga rootovao? Citao sam tu po forumu malo, instalirao sam CPU SPY. Bilo je scena da mi se telefon zakucavao na 1000 MHz-a..nije isao u deep sleep, ali su se stvari popravile. Ide u deep sleep redovno, a ostatak vremena je vecinom na 216 MHz-a.

Nisam rutovao telefon niti istlirao CPU SPY. Meni telefon radi Ok nemam tih problema sa CPU da se zakuca na 1000MHz. Izgleda da sam iz prve ubo dobar telefon

Nema tu dobar/los telefon. Ako imas Telenorov softver sigurno imas problem sa deep sleepom kao i svi ostali. I u ostalom kako znas da ne zakucava ako nemas CPU Spy :)

Postoji li mogucnost vracanja na Telenerov ROM u slucaju neke reklamacije jer se sa custom ROM-om gubi garancija? Uzeo sam telefon u utorak i do sad se 3 puta zakucao, tako da sam morao da vadim bateriju da bih ga ukljucio.
Posto ne postoji oficijalni CWM recovery za Grand X, koju verziju ste koristili, 2.x ili 3.x+

Poslednja izmena:
U komentarima na modaco forumu, vezanim za UK ROM ima ubacen i Telenorov ROM Backup ali jos nije flashable ...Nisam ga isporbao, ali nikad se ne zna...
https://dl.dropbox.com/u/82795520/grandx-telenor-system.zip
Video sam to i skinuo odmah za nedaj Boze..oko 150 mb-je ako se dobro secam. E sad kako stvari stoje, ortak je izrutovao telefon neki HTC i vratio ga na servis, zuc mu nisu rekli nego su ga popravili. Ja sve u svemu nemam petlju da ga rutujem i te zezancije, mada mi kopka fantaziju. da znam da ima neki JB cirkus za nas telefon, mozda bih se i usudio posto sada imam backup, ali ovako cu sacekati bolja vremena kao i vecina nas

Video sam to i skinuo odmah za nedaj Boze..oko 150 mb-je ako se dobro secam. E sad kako stvari stoje, ortak je izrutovao telefon neki HTC i vratio ga na servis, zuc mu nisu rekli nego su ga popravili. Ja sve u svemu nemam petlju da ga rutujem i te zezancije, mada mi kopka fantaziju. da znam da ima neki JB cirkus za nas telefon, mozda bih se i usudio posto sada imam backup, ali ovako cu sacekati bolja vremena kao i vecina nas

Skinuo sam ga i ja a cekam i odgovor od autora backupa da vidim da li je napravio da bude flashable...Ja sam vec rutovao HTC a sad me ovaj toliko muci da cu i to da sredim za vikend jer se zaglupljuje za medalju...U svako slucaju napravicu i ja backup svog ROM-a ali jos ne znam koji CWM recovery da stavim jer npr za HTC Wildfire je bilo potrebno da se downgraduje sa 5.0.x ma 2.5.x

Ko je flashovao sa V3 UK ROM-om je li morao posle da odradi i root fix?

Ja sam odradio OTA update ali nisam nikakve promene primetio...

O kom apdejtu vi pričate ? Mislite na onaj telenorov apdejt b05 što je neko okačio na modaco ?

Da. Je li on mora da se odradi rucno ili ga telefon sam skine? Je li posle treba o5 da se rootuje?

Ma nemaš potrebe to da instaliraš, to je sa telenor roma. Može samo nešto da se zezne.

Ja sam juče instalirao tu v3 i odlično radi. Mnogo je živahniji telefon i baterija mnogo bolja od telenor roma. U deep sleep ulazi momentalno.

Izdržao mi telefon 40 sati sa solidnim korišćenjem i to ostalo 30% .

Ja sam juče instalirao tu v3 i odlično radi. Mnogo je živahniji telefon i baterija mnogo bolja od telenor roma. U deep sleep ulazi momentalno.

Izdržao mi telefon 40 sati sa solidnim korišćenjem i to ostalo 30% .

Znaci ne gine mu novi ROM...Sutra prvo reinstal W7 i onda se bacam na sredjivanje telefona

Svima kojima se zapuca tel. nek ukljuce slusalice i trebalo bi da proradi tako je kod mene na Skate.

Jel zna neko nesto o otkljucavanju ovog naseg telefona? Bilo bi super da je sim free..zbog kartica u inostranstvu npr.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno