Šta je novo?

ZTE Blade Q Mini vs Lumia 520

SOCOM

Čuven
Učlanjen(a)
21.10.2004
Poena
745
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 1600AF (Pinnacle Ridge)
Matična ploča
Gigabyte 450 AORUS M
RAM
Kingston HyperX Fury DDR4 3200 2x8GB
GPU
XFX RX6600
Storage
M2 Kingston 256GB; SSD Kingston 256GB; SSD Kingston 480GB, HDD Seagate Barracuda 2TB.
Zvuk
Inetgrisan
PSU
Chieftec Element 700W
Kućište
Prastaro
Monitor
LG 24"
Miš & tastatura
A4 i Gigabyte
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Nesto se razmisljam da htc tattoo posaljem u penziju, pa gledam ova 2 telefona.

Sa Windows telefonima nemam iskustva, sa androidom da. Nisam siguran koliko ima dobrih aplikacija za windows a da su free.

Na papiru su mi oba ok, ali kakva su iskustva, pogotovo sa ZTE, deluje mo'no za tu kintu?

Hvala unapred.

noviji telefon jednostavno... šta znam....

Ma isti telefoni lol, sto se rada tice.. 520 se pokazao poprilicno bolje sto se baterije tice, iako je na papiru mala razlika, moguce zbog drugacijeg displeja.. e sad one ostale razlike su tu za prelom..

Poslednja izmena:
Prava sitnica :p

Odoh danas da vidim 620, daje lik karticu od 16gb, dve silikonske obloge, punjač nije original već samsungov, telefon je iz juna prošle godine.
Sve za 80 evra.

Pa, dobro, to je 0,2 inča razlike :D
Javljam utiske :)

postao sam jako osetljiv na veličinu ekrana. ako sam pre 8/9 godina koristio telefon sa ekranom od efektivnih 4.5", i sad sjahao sa konja na magarca i uzeo telefon koji ima 4", od kojih je 2.5" efektivno dok kucam, ne bih baš išao na manje od toga...

Oba telefona su super, drzao sam oba, sto se tice ZTE-a (ako volis da rootujes i da se igras sa androidom), koristi MTK chipset pa overclock nece biti moguc, imam ideju kako ga rootovati, ali ga ne bih puno cackao da ne dodje do bootloopa zato sto jos nema ni recovery-a ni custom ROM-ova za njega. Znam da je ZTE izbacio neka 3 mala update-a (50-60mb) koji nemam pojma zasta sluze zato sto i posle ta 3 update-a ce ostati Android 4.2.2.

Sto se tice Lumie, telefon je odlican, igrice tipa Asphalt 8 uopste ne laguju, igrice koje su isto gameloftove i malo zahtevnije i koje se placaju nisam probao. Pricao mi je drugar da ima piratskih aplikacija, ali stvarno ne znam kako se to instalira.

Sve u svemu oba telefona su super i verujem da ces biti zadovoljan sta god da odlucis. :)

Ja jašem sa magarca na konja, 2,8 inča na 3,8 :) Inč razlike :)
ZTE mi malo pravi paranoju, kao što sam svojevremno uzeo Huawei 8110, kao bolje nov nego polovan tattoo, i na kraju posle 1,5 godina patnje, prodam huawei i uzmem tattoo :p
Mada ZTE danas deluje baš ozbiljno.

ako sam pre 8/9 godina koristio telefon sa ekranom od efektivnih 4.5"

thumbs-up-computer-kid-gif.gif

Sad probao fon,sve ok,samo ulaz za sluskesumnjiv,malo se cuje neki brum dok sam skrolovao po yt,a na drugim slusalicama ne cuje sedrugi kanal. ***,nisam ga uzeo.

Sto ne bi uzeo preko paketa, ovi od soma dindzi mesecno paketi na svim operaterima imaju 520 za finu kintu, u VIP-u oko 6000, Telenor 9000..

To ce i da bude na kraju,lumia 520 je 3000 din uz smart 700 ili standard 350,zte uz iste pakete 1dinar.

U mts-u podzemne vode čine svoje :D

šta ti nije jasno? telefon je imao 4.5" ekran, 149ppi pixel density. 2005. godine. ravno 9 godina ima kako sam imao taj telefon.

Ma uz prepaid bi trebala da bude dinar, aj ne preterujte, i ovako je prejeftin telefon za ono sto nudi..

nije borise, preskup je. u usa košta 60 usd bez ugovora.

u švajcarskoj košta 80 evra u prodavnici, uđeš, kupiš, izađeš. samo iz nekog razloga kod nas je ovako preskup. hteo brat iz švajcarske da mi uzme 520 na poklon za novu godinu, samo sam pogledao ekran 4" i reko, pa to isto ko moj g300, šta će mi?

Poslednja izmena:
Pa da, jos ti navikao na 4.5" vec 10 godina..

Ericsson%20T10s%20(3).jpg

Pa tvoja izjava da koristis 4.5" vec 10 godina :D

borise, šta ti je?
http://www.gsmarena.com/nokia_9500-678.php
http://www.gsmarena.com/nokia_9500-review-21.php

640 x 200 pixels, 4.5 inches, 110 x 35 mm (~149 ppi pixel density)

kupio sam ga početkom 2005, ravno 9 godina ima. od 2005. godine do dana današnjeg ne koristim telefon sa ekranom manjim od 4". ne računajući pre2 iz znatiželje na kratko.

saberi se. moje izjave su totalno na mestu. ta izjava da sam pre 9 godina koristio telefon sa ekranom od 4.5" je sve samo ne smešna.

ne vidim koji problem imaš?

Poslednja izmena:
Izvinjavam se, bio sam ubedjen da mislis na klasicne stare telefone (tipa T10) ali si uracunao i tastaturu da je efektivni deo ekrana, priznaj da nije daleko od necega sto bi ti mogao da izjavis :D ;)

kako da računaš tastaturu kao efektivni deo ekrana?

kad kažem efektivni ekran mislim na efektivni ekran. 9500 je imala 4.5" efektivno dok sam kucao. g300 ima 2.5" ili manje efektivno dok kucam, jer je ostatak tastatura.

od 2005. godine ja nosim samo i isključivo cigle. tad su me gledali kao budalu, sad je to normalno. ako imaš note 3 cigletinu to je ok. trendovi. glup narod.

elem. u get the point.

sad me podseti da opet pročešljam malo oglase za nokiu e90, samo mi taj legendarni nokijin telefon fali u kolekciji. n900 ima svoje počasno prvo mesto.

Poslednja izmena:
kako da računaš tastaturu kao efektivni deo ekrana?

Pa ne znam :D al sam bio ubedjen da tako mislis, jer sad tastature prekrivaju ekran pa tom logikom je i 3210 imao ekran od 4.5" :)

9500 je imala 4.5" efektivno dok sam kucao. g300 ima 2.5" ili manje efektivno dok kucam, jer je ostatak tastatura.

Jesi siguran da si video vise slova na tom ekranu, na 160ppi, kakav je font bio? Nebitna je velicina ako ti je vise reci stajalo na G300.

ti ako promeniš veličinu fonta, tj. smanjiš veličinu, na ekranu sa malom gustinom piksela samo će slova biti krzava. al pre 9 godina realno nisam bio gadljiv na to. više teksta stane na ekranu u toku kucanja nego na g300 sigurno. i na hp pre3 koji je imao 3" ekran stane više teksta. na nokiji n900 da ne pominjem, kucaš ko car.

meni je super dobitna kombinacija hardverska bt tastatura koja je istovremeno i case za telefon, slide out. ima za galaxy s3 super je dobro odrađeno. MADA sve više se prilagođavam na ovaj trent kucanja po ekranu iako mi je i dan danas malo neprijatno. joooj što moja n900 nema quad core i 3gb rama.

odosmo u ot.

Poslednja izmena:
Odavno ste vi u Off-u :D. On T - imao sam sličnu dilemu pre samo dve nedelje, i isto sam imao predrasude prema ZTE-u zbog nekih starijih modela koji su bagovali, na kraju sam ga ipak uzeo i prijatno se iznenadio (u VIP-u, standard 350, za 3990 na 6 rata). Nije u pitanju mini Blade Q, već običan (4,5"), ali koliko sam gledao imaju sličan hardwer. Telefon je prilično brz, 1GB RAM-a radi posao, kao i dvojezgarni procesor na 1,3 GHz, sin mi ima LG L7 2 (takodje 1 GB RAM-a) i bogami ovaj ZTE radi dosta "glatkije" od njega. Isto sam gledao Lumie, ali sve sa ekranom većim od 4" je bezobrazno (pre)skupo. Ovih 4,5" na Blade-u Q mi je stvarno taman, kao i ed-u prošli telefon mi je bio G300, tako da morao sam bar malo povećati dijagonalu. Što se Q Maxi-ja tiče, 480x854 mi je već premalo za 5", tu mi je nekako prava mera HD Ready rezolucija.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno