Šta je novo?

ZTE Blade Q Mini vs Lumia 520

SOCOM

Čuven
Učlanjen(a)
21.10.2004
Poena
745
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 1600AF (Pinnacle Ridge)
Matična ploča
Gigabyte 450 AORUS M
RAM
Kingston HyperX Fury DDR4 3200 2x8GB
GPU
XFX RX6600
Storage
M2 Kingston 256GB; SSD Kingston 256GB; SSD Kingston 480GB, HDD Seagate Barracuda 2TB.
Zvuk
Inetgrisan
PSU
Chieftec Element 700W
Kućište
Prastaro
Monitor
LG 24"
Miš & tastatura
A4 i Gigabyte
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Nesto se razmisljam da htc tattoo posaljem u penziju, pa gledam ova 2 telefona.

Sa Windows telefonima nemam iskustva, sa androidom da. Nisam siguran koliko ima dobrih aplikacija za windows a da su free.

Na papiru su mi oba ok, ali kakva su iskustva, pogotovo sa ZTE, deluje mo'no za tu kintu?

Hvala unapred.

L520 ili skupi pare za bolji android.

Nisam siguran koliko ima dobrih aplikacija za windows a da su free.

Jel ljudima toliko zao da se oproste od 100, 150 dinara? :) Nije da bi morao, 99% su free a na nekima se placa samo po neki feature koji nema free verzija..

Jel ljudima toliko zao da se oproste od 100, 150 dinara? :) Nije da bi morao, 99% su free a na nekima se placa samo po neki feature koji nema free verzija..

Pa, navika :D Ali 100 po 100 i ode 1000 :p Tako sam kupio 2 tenka u WoT-u, 1 mi je trebao, drugi je bio jeftin, a nem pojma šta će mi:p
Šalu na stranu, treba mi video i audio plejer, možda još par stvari, ništa specijalno. Nisam koristio Win phone nikad, pa ispitujem teren.
Sutra idem do neke veće vip radnje da isprobam lumiu, pa da prelomim.
Ne sviđa mi se što tethering radi samo preko wi-fi, nemogućnost skidanja .exe i sličnih fajlova. Sve to iz razloga što u Šapcu nemam net, imam neki stari desktop komp, a mrzi me još da uzimam i wi-fi karticu.
Na androidu to radi.
E sad, nema dobrog androida u toj klasi, izgleda, plus sam se nameračio na nokiu :)

Poslednja izmena:
Ne znam zašto ovaj ZTE nije dobar, možda zato što mu ime ne počinje na S ?

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=5824&idPhone2=5322 poređenje.
Ali kako čitam, hoće da zabode, bar po komentarima. Relativno je svež, nema mnogo iskustava sa njim, ali kao slabiji kvalitet izrade, itd.

Taman mogu i njega da probam, jeftinije bi izašao.

Ne kontam, kakve veze ima što mu ime ne počinje na S? :p

Probao lumiu 620 i zte, prilično sam zadovoljan sa oba telefona.
Zte ubija za sve pare, ali stvarno.
Lepa je i lumia.
Šta uzeti, nisam pametan...

Istina, nije laka odluka.
Navikao sam na droida ali bih nešto novo, nešto divlje :D

Iskreno, nemam pojma. Još istražujem to polje, deluje mi da je windows siromašniji u tom aspektu. Možda grešim.
Iscimao sam nekog lika za lumiu 620, 80 evra, sa dosta opreme, šta ga znam, deluje ok, treba da se čujem sa njim sutra, možda je uzmem.

Šta je tebi u potpisu, ne izvaljujem koji je fon?

ma to je nokia n900, 5 godina staro... omiljeni mi telefon. pored toga imam i g300 android, al nešto merkam ovaj blade q maxi da mi zameni g300, prava je lepotica.
http://www.youtube.com/watch?v=zPQiORnboFs

sviđa mi se što blade q ima 1gb rama što je skroz korektno. konkurencija u tom segmentu ima 512...

lumia 620 za 80 evra ti je onako deal. samo gledaj da bude perfektna. možda je takva cena jer je izgreban ili šta već... to ti je koliko vidim starija 520, tj. 520 je isto to, samo novija proizvodnja, refresh. tako da je 520 možda bolji izbor. 620 ima još manji ekran 3.8 cola. ne znam, meni je 4 stvarno malo. 5 mi je idealno, tako da razmatram ove jeftine petice.

ja bih pre dodao 20 evra i uzeo nov blade q. iskreno. novo je novo, a i android je android.

Poslednja izmena:
Pa, hteo sam neku nokiu, iskreno. WP ima nekih mana, a ni android nije savršen.
Na slikama 620 deluje stvarno odlično očuvano, e sad uživo, ko zna?
Na strani nokie je kvalitet izrade, a blade mini q stvarno sabija u svom segmentu ali mi deluje nežnije od nokie.
Plus na 620 je bolji displej od 520, ali manji :p
620 ima kompas, 520 ne, a ni mini q.
Kao da su namerno napravili da svaki fon ima nešto što ovaj dugi nema...

@ ed

Ko je ovde lepotica :D Generika iz udzbenika :)

Inače ima i blade mini q za 80 evra, sad pa sad.
Na kraju opet dođe do OS-a.

borise ne zezaj, meni se blade q sviđa, svako ima pravo na svoje mišljenje.

ispada da je samo do os-a izbor, tvoja lična preferencija, šta ti više odgovara. verujem da je 520 bolje napravljena od blade q, ali opet ni ovaj drugi nije staklen.

šta će ti kompas? da ti pokazuje strelicu u navigaciji gde si okrenut? to će valjda sam program da zna kad se krećeš, a kad stojiš onda može da luduje samo.. jel ima g300 kompas? ako nema onda mi ne treba ni u sledećem telefonu :D

Navigacija okrece ekran kako se kreces ali fali kompas na mapi, da se okrece sa tobom kako se ti okreces u mestu, zna nekad da zbuni i neko vreme dok provalis gde si ti, a gde bi trebao da ides..
A za OS, to sam moras da odlucis, mislim nisu u pitanju hiljade eura pa da neces spavati mirno 2 meseca ako se 'zaebes', ako hoces nesto drugacije i telefon koji uvek isto radi, mozes da overis WP8..

borise preteruješ oko toga "fon ti uvek isto radi". šta androidi danas rade ovako, sutra onako? ajde molim te, ja g300 imam dve godine, radi isto ko i prvi dan, a šta mu nisam radio. blade q ima i bolji hardver i noviju verziju androida, može samo bolje da radi. besides ima ravno duplo više rama od 520 što (teoretski bar) znači malko bolji multitasking.

Hehehe, pa ja sam onaj jeevrej, gledam svaki cent da se isplati :D
Nem pojma, WP mi deluje malo zatvoreno ali kao novo iskustvo, zanimacija, nadam se stabilniji od droida.
Opet, droid je otvoren, veseo i šaren, jednostavniji, već imam iskustva sa njim.
Na kraju, kontam da uvek mogu menjati telefon za telefon, ako zapne.

borise preteruješ oko toga "fon ti uvek isto radi". šta androidi danas rade ovako, sutra onako?

Ajd poverovacu ti, samo sto sam se uverio u suprotno na milijardu primera, al dobro :)

@ socom

Pa taj 620 ces verovatno opusteno prodati opet za istu tu kintu ako ti se ne svidi.. To je smesna kinta ako mu nista znacajno ne fali, samo kazem ja ga iskljucivo zbog izgleda ne bi uzeo.. *** ja sam osetljiv na to kako mi izgleda telefon.

@ ed

Ne.

Meni je 620 lepši što je zaobljen, malo kompaktniji :D
Na šta da obratim pažnju ako odem da pogledam 620? Šta može da bude mana, sem fizičkog oštećenja?

dobro je da su to rešili, to je bila tuga.

meni je 520 bolji telefon od 620.

probao bih ja i taj wp da nemam toliko aplikacija kupljenih na androidu. mada jbeš ga, dao bi 20 evra da kupim sve to na windowsu nije problem. ono što jeste problem je što nema jeftinih 5" windows telefona. treba dati 500 evra za top telefon ako hoćeš veliki ekran. sa druge strane blade q maxi ima bud zašto

@ socom

Otkud znam, nisam cuo jos za neke softverski defektne WP8 primerke odnosno da se nesto izdvaja.. jedino ako mu je ispadao ili nesto tako, proveri spikerfon mozda da li krci, klasika, GPS i to..

@ ed

Pa ne znam sta bi kupovao, otkud ti to da se uopste nesto sto ce ti trebati, placa?

Poslednja izmena:
@ed: Što je bolji, sem većeg displeja? Meni baš obrnuto deluje.
@ Ložač: Ok, da znam, za svaki slučaj :)

Meni je 620 lepši što je zaobljen, malo kompaktniji :D
Na šta da obratim pažnju ako odem da pogledam 620? Šta može da bude mana, sem fizičkog oštećenja?
mana može da mu bude Windows :p šaaaalim se :)

proveri klasično što bi inače proveravao na bilo kom telefonu... zvučnik, mikrofon, slušalice, kameru, gps, ekran da nema loš touch... što se softvera tiče lupiš reset i ako ne brljavi to je to...
Pa ne znam sta bi kupovao, otkud ti to da se uopste nesto sto ce ti trebati, placa?
imam neke apikacije koje se plaćanju, digitroni neki, neka čuda... nije to bitno toliko... par igara koje stalno igram bih morao opet da kupim, prilično sam siguran da ih ima i tamo... nije to problem... to što nema jeftinih telefona sa ekranom od 5 cola jeste...

nokia xl mi deluje ok, ali neće to još....

hehe maps su glavna prednost nokie...
@ed: Što je bolji, sem većeg displeja? Meni baš obrnuto deluje.
noviji telefon jednostavno... šta znam... a i 3.8" je mnogo malo majkumu...

Poslednja izmena:
Meh, posle tattoo-a, sve je veliko :D
Još ću tazmisliti, nije lak izbor.

Nazad
Vrh Dno