Šta je novo?

ZTE Blade III

Ipak je baterija u redu. Juce ujutru je krenuo da se resetuje po 5 puta iz cista mira. I uradim nesto sto dosad nisam - hard reset. Od tad, sve radi normalno i nijednom se nije resetovao.

Par pitanja za vlasnike :)

1. Da li blade 3 podržava adobe flash? Optimus One sa sličnim čipsetom nije podržavao...
2. Kakav je kvalitet zvuka (slušanje muzike sa slušalicama)?
3. CM10 je koliko razumem dobro ispeglan?

Flash nema veze sa chipsetom, već verzijom Androida. Flash nije zvanično podržan od Android verzije 4.1. Mada se može ručno instalirati i koristiti u stock (AOSP) browseru na Android 4.1, 4.2 i 4.3.

Flash nema veze sa chipsetom, već verzijom Androida. Flash nije zvanično podržan od Android verzije 4.1. Mada se može ručno instalirati i koristiti u stock (AOSP) browseru na Android 4.1, 4.2 i 4.3.

Grešiš, ovaj strašno grešiš, sinak (što kaže pevac Sofronije :) Ima veze sa čipsetom. Tačnije imao je u prošlosti. Stariji čipsetovi kao što je Qualcomm MSM7227 (ARMv6) ne podržava flash nezavisno od verzije androida. A blade 3 koristi MSM7227A pa zato pitam.

Poslednja izmena:
Tačno, ali to je retkost i taj "problem" je postojao samo kod prvih slabijih Androida. Danas je situacija značajno drugačija, danas ukidaju podršku, bez obzira na telefon. :D

Tačno, ali to je retkost i taj "problem" je postojao samo kod prvih slabijih Androida. Danas je situacija značajno drugačija, danas ukidaju podršku, bez obzira na telefon. :D

A ovaj telefon koristi unapređenu verziju čipseta koji nije podržavao flash, ergo moje pitanje.
Da se citiram:
Stariji čipsetovi kao što je Qualcomm MSM7227 (ARMv6) ne podržava flash nezavisno od verzije androida. A blade 3 koristi MSM7227A pa zato pitam.

Btw. Znam situaciju oko flasha i njegove sudbine. Odavde se mogu skidati updatovi za flash, ko ne zna http://helpx.adobe.com/flash-player/kb/archived-flash-player-versions.html

Poslednja izmena:
A ovaj telefon koristi unapređenu verziju čipseta koji nije podržavao flash, ergo moje pitanje.

Velika je razlika između MSM7227 i MSM7227A. Jedino što im je zajedničko je GPU - Adreno 200. A moguće je da ni on ne radi na istom taktu. Radi Flash na njemu bez problema. :)

Velika je razlika između MSM7227 i MSM7227A. Jedino što im je zajedničko je GPU - Adreno 200. A moguće je da ni on ne radi na istom taktu. Radi Flash na njemu bez problema. :)

I lepo si mogao to odmah da napišeš :D

Znaš li nešto o kvalitetu zvuka, ako si imao iskustva?

Treba sutra za ženu da uzmem neki mob pa se ''troumim'' između blade 3, huawei y300 i alcatel x pop. Najradije bih uzeo alcatela, ali ako ga ne bude bilo rekoh da upoznam koje su mi opcije...

Poslednja izmena:
Haha pa mislio sam da se podrazumeva kada sam rekao da se može ručno instalirati. :D

Nisam nikada uključio slušalice u ovaj model, tako da nisam upoznat sa time. Javiće se neko od vlasnika, pa će podeliti svoje iskustvo.

zvuk zavisi od ROM-a/root-a. kad vec G300 i Blade 3 dolaze u obzir odma da ti kazem da sam imao oba, i uzasno je tih. Na G300 koliko sam upucen jos niko nije uspeo da aktivira DSP Manager kao standalone aplikaciju ili kao deo ROM-a a to je jedina aplikacija koja uspeva da pojaca zvuk dok na Blade3 radi kroz CM10 i znatno menja kvalitet i jacinu zvuka. pojacavanje zvuka ekvilajzerom na G300 nije resenje jer se javlja krchanje.

Hvala na odgovoru.

Samo da potvrdim da li sam razumeo - blade 3 je tih ali se može kroz dsp malo poboljšati, ali to još uvek nije to?

U mts-u ima Y300, ne G. Da nisi sa njim imao iskustva?

slican chipset odnosno skoro isti, kapiram da pati od istog problema.

Blade 3 na DSP manager na moderate compression podesavanju ubija u ushi. bukvalno duplo jaci volume od fabrickog a cist zvuk.

jel vam radi mms? ili internet, nece da mi se kaci na net i prima mms, pise podesi mrezne postavke, isao sam na ono da mi mts posalje podesavanja ali mi ne stizu, ima li opcija negde na yelefonu?

Settings > wireless & networks > more > mobile networks > Acces Point names

tu proveri podesavanja za data i za MMS, parametri za MTS su:

u polje NAME treba ukucati mts internet
u polje APN treba ukucati gprsinternet
polja PROXY, PORT ostavite prazna,
u polje USERNAME treba ukucati mts
u polje PASSWORD treba ukucati 064
u polja SERVER, MMSC, MMS PROXY, MMS PORT ne upisujete nista
u polju MCC treba da stoji 220
u polju MNC treba da stoji 03
polje AUTHENTICATION TYPE ostaje prazno,
u zavisnosti od uređaja polje APN TYPE ostavite prazno ili izaberite/upišite internet

nece da mi izmeni ovu poruku iznad pa moram novu

podesavanja sam proverio i sve mi je tako kako pise, hvala za trud

Dobro jutro ljudi. Cimeru sam instalirao CM10, radi odlicno i prezadovoljan je. Medjutim, izgubio je memoriju telefona (vidi samo sd). Pretpostavljam da bi trebalo da se reparticionira? Moze neki dobar link sa uputstvom, nemam vremena da trazim u sred kolokvijuma :mad: Hvala.

Izgleda mi kao greska u instalaciji.

udji u CWM

mounts and storage > format system
go back
factory data reset
install zip from sd card
choose zip from sd card
install CM kosntat zip
choose zip from sd card
install gapps zip
go back
reboot now

obrati paznju da dosta tutorijala nema - format system, sto je jako bitan korak.

kad udjes u nov sistem, ide sledece:

1. Settings > language input > android keyboard > auto correction > off
2. Settings > storage > menu dugme > usb connection > Mass storage device
3. Settings > about phone > 7 puta klikni na "Build number" da otkljucas developer options
4. Settings > Developer options > advanced reboot check
5. Settings > Developer options > USB debugging > enable

zvuk zavisi od ROM-a/root-a. kad vec G300 i Blade 3 dolaze u obzir odma da ti kazem da sam imao oba, i uzasno je tih. Na G300 koliko sam upucen jos niko nije uspeo da aktivira DSP Manager kao standalone aplikaciju ili kao deo ROM-a a to je jedina aplikacija koja uspeva da pojaca zvuk dok na Blade3 radi kroz CM10 i znatno menja kvalitet i jacinu zvuka. pojacavanje zvuka ekvilajzerom na G300 nije resenje jer se javlja krchanje.
Nasao sam neko resenje na Forumu za cyanogenmod (KonstaT)
Neko napisa da mozda nije mesto, ali ce on ipak da napise kako je sredio zvuk. Ako te ne mrzi, potrazi.

Juce sam instalirao CyanogenMod 11 (Android 4.4.2)
Radi savrseno.
Nisam otkrio da nesto ne radi.
Sve programe otvara mnogo brze, a cini mi se da i baterija izdrzi duze. E sad sve je ovo subjektivno, nisam nista testirao sa stopericom.
Appovi rade bez problema, kamera,...
Ja ne koristim bas mnogo appova, tako da vam nisam od koristi.
Od popularnih appova koristim swype, igo primo, crome, lucky patcer. Sve radi bez problema, cini mi se i dosta brze. Cak i kamera radi brze. Jedino sto sam primetio, prvi put kad sam startovao lucky patcer, morao sam da pritisnem refresh, jer nije prikazao sve appove. Sad ne moram da pritiskam refresh.

Ovo je moj prvi android telefon, koristio sam ga nekih 4 meseca i sada sam prvi put stavio ovaj CM11 room i stvarno radi odlicno!
E sad, interna memorija... OK jasno mi je da ne prepoznaje komp kad prikljucim telefon ali ja ne mogu nikakve podatke da prebacim sa SD kartice u internu memoriju... Samo mogu app da se instaliraju! Da li to znaci da mogu u principu da zaboravim na internu memoriju? Tipa da na nju prebacim neku muziku i slicno...

Nisam razumeo, ali sam probao sa upaljenim debuging... i nece nista!
znaci kada na primer udjem u file menadzer i pokusam da prebacim folder "muzika" sa SD u internu memoriju telefona to jednostavno ne moze... ne moze ni da se napravi novi folder ili bilo sta!!! I sa ON i OFF debuging
mene zanima sta da radim, dal to moze da se promeni i kako!

naravno na kompu u svim varijantama prepoznaje samo SD ali sam skapirao da je to tako u roomu napravljeno

To je nesto do roma, zato i ne dobijas odgovor. Pokusaj da pitas autora roma na Modaco-u.

Da li se isti problem javlja i u drugim romovima, koje konkretno ti koristis, tipa 10.1?

odavno neam blade 3 :) nisam imao takv problem, konkretno sam bio na KonstaT-ovim CM-ovima.

Da li moze neko da mi kaze, da li je bolji Zte Blade III ili Zte Skate? - U napred hvala na odgovoru! :)

Blade naravno. Skate koristi matori arm v6 procesor.

Nazad
Vrh Dno