Šta je novo?

Zotac working on twin GPU GTS250 card ?

Ma jok, bolje da naprave dual 6800gt, bilo bi vise kul.

Ako je stvarno tacno da ih je NV uslovljavala da uz GF100 karte moraju da kupe i srazmeran broj starijih cipova, onda ovo ima i neku logiku - treba se nekako otarasiti tih viskova, pa sto onda da ne budu malo kreativni. 😉

Ukoliko nije, menadzment te kompanije je malo van trendova 🙂

Karta ce izgleda biti namenjena za "specificna" trzista, a i izgleda kao da imaju viskova g92, pa se igraju sa njima...

Ovo moze da proda samo neocekivano povoljna cena. Po mom misljenju.

Svakako je bolje nego da ih bacaju, kada su vec morali da ih kupe protiv svoje volje 😛

Ta karta je u proizvodnji nesrazmerno skupa u odnosu na ono sto nudi, i uz to preveliki potrosac (u zavisnosti od frekvencija, 230-300W), a realno nema ni DirectX 11, koliko god trenutno nevazan on bio. Ko ce to danas kupiti?

Moze li neko pojasnjenje za ovo? Link neki...

Alaudiram na onu glasinu da je NV uz svaki GF100 "bundle-ovala" gomilu starijih cipova, zato i taj smajli na kraju.

Naravno, nije iskljuceno da to moze biti i istina, pa da sada imaju viskove cipova koje je realno tesko prodati po bilo kojoj ceni, nevezano za realne performanse (koje ni dan danas uopste nisu lose).

Zar se ta glasina nije odnosila na prodavce, a ne na proizvodjace kartica. Zato pitam odakle sad to.

Zar se ta glasina nije odnosila na prodavce, a ne na proizvodjace kartica. Zato pitam odakle sad to.

Pa verujem da je i te kartice morao neko da proizvede od cipova koje je kupio od NVidije. Sada je samo pitanje gde smestas pocetak lanca 🙂

Aha...sto ce reci, da ce neko na kraju lanca morati i da ih kupi. Po toj logici, ako bi otisao u radnju da kupim 460, onda cu biti obavezan da kupim i par 240ki pride.
Sta li jos mozemo da izvedemo iz Carlijevih glasina...sky is the limit.

Pa nisi...ali eto ja to kazem🙂
Uostalom, da ima nekih prica o tome da su proizvodjaci obavezni da stancuju stare graficke, verujem da bi Carli vec trubio o tome naveliko, ali posto o tome nema nista...onda samo mozemo izvlaciti ove zakljucke...Dakle, cuvajte se pri kupovini 4xxx kartica....😛

Pa nisi...ali eto ja to kazem🙂

😉

Uostalom, da ima nekih prica o tome da su proizvodjaci obavezni da stancuju stare graficke, verujem da bi Carli vec trubio o tome naveliko...

Ako je istina (a to nisam ni tvrdio, receno je kao sala), morali su da ih kupe. Sta ce posle sa njima, je potpuno drugo pitanje... GTX275 + G92 za fiziku na istom PCB-u, dual G92 u drugoj polovini 2010. godine i slicno su neke od opcija.

Mislis da bi neki iole sposoban menadzer dao zeleno svetlo za proizvodnju doticne kartice sa nadom da ce ih prodati ko zna koliko i zaraditi u tom procesu? Jednostavno, zaostalo im je dosta cipova iz nekog razloga, a sada hoce makar da ih iskoriste za medijsku paznju.

bilo bi lepo kad bi ih prodavali po ceni kojoj su proizvedene graficke + nekih 5% profit cisto da ne bi isli u minus, ja mislim da bi ljudi kupovali. . .bar kod nas :d

Nazad
Vrh Dno