Šta je novo?

Zone Alarm problem !!

flyche

Slavan
Učlanjen(a)
13.11.2004
Poena
304
Elem...povezao sam dva comp-a i podelio internet connect-iju koja radi kao zmaj medjutim..kako ukljuchim zone alarm...KRAJ....Inache za LAN mi ne pravi nikakav problem samo za to share-ovanje...Da li neko mozda ima reshenje ?

Deinstall ZA,ima dosta tripova.Stavi recimo Outpost.

Ima zone alarm kao sto je reko gore Corey mnogo nejasnoca. Meni recimo ne moze da se updatuje kaspersky kada mi je ukljucen ovaj novi zone alarm.
Ne vredi, probao sam sve. Jednostavno je takav.

Ja sam imao slicnih problema, pa sam instalirao NetBIOS i NetBIOS Compatible protokole i onda je proradilo. Probaj ne moze da skodi...

Evo, za svaki slucaj i da napisem kako se to radi:
Local Area Connection Properties -> General -> Install -> Protocol -> Add

Zone alram je odličan FW program ali nije za početnike i treba ga znati podesiti. Na žalost teško je odavde reći šta kod tebe ne radi.

Meni se recimo desilo to da kad sam instalirao novi ZA kompjuter se automatski gasio kad probam da se konektujem na net. Brzo sam shvatio da je do ZA i izbriso ga iz korenja. Sada koristim "Kaspersky anti-hacker"
PozZ

gorio83 je napisao(la):
Meni se recimo desilo to da kad sam instalirao novi ZA kompjuter se automatski gasio kad probam da se konektujem na net. Brzo sam shvatio da je do ZA i izbriso ga iz korenja. Sada koristim "Kaspersky anti-hacker"
PozZ
E tu si se zeznuo. Trebao si samo u kav-u da destikliras "Disable protection against network attacks" i ne bi ti pravilo probleme.
Baraba je napisao(la):
ma zone alarm kao sto je reko gore Corey mnogo nejasnoca. Meni recimo ne moze da se updatuje kaspersky kada mi je ukljucen ovaj novi zone alarm.
Ne vredi, probao sam sve. Jednostavno je takav.
Nije takav, ne znas da podesis.
skydiver021 je napisao(la):
Zone alram je odličan FW program ali nije za početnike i treba ga znati podesiti. Na žalost teško je odavde reći šta kod tebe ne radi.
E ovo je istina. Koristim ga godinu dana, i ne pravi mi neke probleme.

-dr.Tiristor

Pa dobro, reci da znam. Meni to ne smeta ja ga iskljucim kada treba da updatujem, pa ga posle upalim.
Reci kako to da uradim.

Ne znam tacno ne mogu sada da pogledam, ali odes na programs, pa control, pa nadjes tamo kav pa ga pustis na net, kazes da mu verujes... Bla bla... videces u listi sta se desava.
Ako ti ne pomogne, javi, pa cu napisati kad pogledam, reinstairao sam juce win pa nisam stigao da instaliram za.

To je ono prvo sto sam uradio i opet mi ne dozvoljava. Nemam medju programima uopste kav. Svuda sam mu dozvolio pristup (trust).
Imas li druge ideje.

cekaj, cekaj, kako nemas kav u listi programa???

Iskljuci kav da se dize na start up-u, pa prvo dignes ZA, pa kad se on smiri, konektujes se na net, pa dignes Kav, i treba da te pita ZA da li bla bla.

Koja verzija? Da li si pokusao sa nekom drugom?

Pazi, kav mi je na listi i dopusten mu je protok. Ovo je verzija ZA 6.1.7....., a kav je
5.0.132. Nije mi stvarno jasno, ali se ne zamaram s tim jer mi nije tesko da ga gasim kada je update kava u toku.

Jos nisam video da neko ima takav problem?
Procackaj malo dalje po ZA, mora da radi.

Evo i ja malo da se ukljuchim...necu mnogo da solim pamet,ali otkad ja koristim Zone Alarm,mene glava vishe ne boli :D ,ne samo da sam zaboravio sta su virusi,trojanci i ostala gamad,vec po prvi put osecam da imam potpunu kontrolu nad svojim kompom...
Naravno,cuo sam da se ljudi dosta zale na njega,ali meni je zakon...nije da sam bas isprobao sve,ali otkad sam naisao na ZA,ostali me ne zanimaju...mnogi kazu da mu antivirus i anti-spyware nisu najbolji,ali kao sto rekoh,kod mene je neprobijan....
P O Z
P.S. A sto se tiche toga da ne dozvoljava update...nema sanse...osim ako nije neki bug u novoj verziji (u sta ne verujem),prochachkaj malo....

Evo i mene sa istim problemom sa update-om, cisto da potvrdim da neka nekompatibilnost izmedju KAVa i ZA postoji, a bas i nije da sam pocetnik... :)

Prvo nije radio uopste bez obzira na podesavanja u ZA, reinstalirao i KAV i ZA i na kraju je proradilo, radilo jedno vreme i sada vise ne smem da ga pustim da update-uje sa neta (sam skinem zip fajlove i tako ga update-ujem) ni sa ni bez ZA-a, posto mi zamrzne masinu na minut-dva... :trust:

Takodje nece da skida mailove (skida samo sa gmail-a) dokle god ne iskljucim email protection u KAVu, a i to jedno vreme nije radilo, pa je radilo, pa sad opet ne radi...

p.s. Znam da mi je vreme za reinstall celog sistema, al' me mrzi... :d

Ja vam kazem, tu nesto ne saradjuje. Sve ostalo mi je ok i prezadovoljan sam.

Pa ljudi postoje i alternativni firewall-i tipa Visnetic koji je veoma jednostavan za konfiguraciju, nije previse komercijalan, vrsi filtrianje po adapterima, citki i jednostavni logovi, ruleset i tabele mozes da konfigurises sam a ako ne znas jednostavno se posluzis wizardom. Dosad sam ih X puta konfigurisao i zaboravio na njih - rade perfektno. ZA je kanta u poredjenju sa njim. Lici vise na neki pest patrol software :D .

Poslednja izmena:
Koga nervira da podesava firewall,koji zapravo nije samo firewall(a to je slucaj sa ZA i Outpost) neka instalira Look'n'stop firewal koji je "tezak" jedva nesto preko 600 kb a radi svoj posao(firewall zastita) isto dobro kao i Outpost.ZA je iza njega na nekim testovima.Ne opterecuje a nema sanse da neko uleti jer je jako rigorozan.A ne smara sa prekomernim pitanjima.Skin je bedan ali meni ne treba sminka.Probao sam sve i svasta.Outpost sam "nategao" pa je cak i refer test prolazio.ZA mi ubija tastaturu G15 logitech odnosno monitoring diplay bez obzira na setovanja.

Poslednja izmena:
Look'n'stop firewall je komercijalni 39$ za razliku od ZA koji dolazi u više komercijalnih verzija ali i u jednoj koja je potpuno besplatna za lično korišćenje.

Poslednja izmena:
Look'n'stop firewall je komercijalni 39$ za razliku od ZA koji dolazi u više komercijalnih verzija ali i u jednoj koja je potpuno besplatna za lično korišćenje.
Jel ti zaista zivish u zabludi da ljudi u ovoj zemlji koriste legalne programe?:p Program je trial 30 dana a posle se snadjesh.Z.A. radi monitoring resursa OS-a,procesa i ostalog.Zato nije za svakoga i ume da pravi ozbiljne probleme. A par puta su i sami priznali da su u nekim verzijama(vishe se ne secam) imali bug-ove.

Cesto srecem pricu o problemima na sistemima koji koriste Kasper. i ZA, mogu samo da kazem - promenite AV, kvalitet kaspera je ionako diskutabilan. Ja koristim NOD i ZA i nikakvih problema nemam a kao sto neko rece osecam potpunu kontrolu nad kompom. :)

Pa dobro, kako kome. Ja sam rekao da imam problem, ali me on naravno ne smeta. Nisam protiva da probam nesto novo, ali kada bude potrebno ili kada budem imao vremena.
Interesuje me samo kakva su vam iskustva sa avastom. Moje kolege skoro sve ga koriste, ali imam utisak da dize mnogo prasinu i da je dosadan strasno. Non stop upozorava na nesto.

skydiver021 je napisao(la):
Mozda i nije losa ideja jer, sad bas citam
"The individual Look 'n' Stop 2.05 licence has no time limit.
There is no annual fee."
cool - kupis firewall i miran si dozivotno :p

da li je neko probao kombinaciju ZA 6.1.7 + kav + 6.0.

da li su problemi ostali?

To je dobro pitanje. Obicno se ljudi zalepe za neke verzije pa to ti je. Ja recimo sam se zalepio za ovaj kav 5.1.... Bas cu da vidim da nadjem taj kav 6.... pa da vidim kakva je situacija

ovaj novi KAV je odlican.....

koristim ga vec neko vreme i prezadovoljan sam.....

@Baraba

ajde bas me interesuje....mrzi me da instaliram ZA
,)

Samo da nadjem novi kav pa se javljam.
Ne znam kada ce to biti jer imam dosta posla.

stoske

Evo intalirao sam kav i imam sada i ZA6 i kav6 i ako se ne javim onda je sve u redu, ako nesto ne bude u redu ja cu se javiti.
p.s.Onaj problem sa update-om sa ZA6 i kav5 vise ne nema. Sada udatujem kav bez gasenja ZA. I mogu ti reci da lepo izgleda ovaj novi kav.

novi KAV i radi extra....ja zvekno flash u komp i on odjednom krene da roka sav adawere koji se tu nalazi.ja skidao neke free screen savere.....

extra sam zadovoljan....

Nego jel to izasla finalna sestica kav-a, ili je jos uvek neka beta?

Nazad
Vrh Dno